Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

vecka 28..



Barnet är ungefär 35 cm och väger ca 1 kg. Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa.
 Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Detta hormon stimulerar till upptag av socker från blodet. Inne i cellerna ovandlas sockret till proteiner och fett. På så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

Om jag då har förstått det hela rätt så om barnet får alldeles för mycket insulin, om jag sprutar in stora mängder så kan det växa för fort.. Och om så är fallert återstår att se om drygt en vecka då vi ska in på tillväxtultraljud.










Anonym
02 February, kl. 14:17 | Blogg;

vilken fin mage du har =)

Inte lång tid kvar nu...



kram Malin

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback