Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Tidig morgon


Vilken seg natt jag haft. har sprungit upp en gång i timmen för att gå på toa. Strax efter fem var jag uppe sista gången och sen gick det inte att somna om. Ska snart fixa lite frukost och sedan har jag tid hos barnmorskan. Efter det ska jag till rejmes och koppla ur airbagen så att liten kan sitta fram. Sen ska jag med mamma och Malin till Halmstad, min mobil bara hänger sig så jag måste lämna in den, blir ju galen! Hoppas bara att vi inte blir kvar i stan hela dagen för sen behöver jag garanterat hem å sova!
Blommor gör mig piggare...




Vecka 38...


Tiden rullar på och jag har nu gått in i vecka 38 - slutspurt!

Nu är barnet helt fullgånget och är ca 36 cm från huvud till stjärt och väger ca 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln

Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.

Sprickfärdig!!!



Morgon...


Oj så trött i ögonen jag är idag, har varit vaken i över en timme och på mina ögon ser det ut som om jag precis slagit upp dem. Sitter nu, som vanligt med mitt hallonbladste, och drömmer om bebis. Du får gärna komma ut snart!

Idag ser det ut att bli en härlig dag, solen skiner och det är redan varmt. Jag blir lycklig av att titta ut genom fönstren och se all denna grönska som kommit på bara en vecka. Snart kommer syrenerna också, då är det som vackrast..
 Ska bort till jobbet i eftermiddag, fylla i lite papper och lämna mina nycklar. Kanske ska ta med hunden så att vi kan ta en härlig promenad någonstans efter det, man vill ju njuta av detta väder till fullo, man vet ju aldrig hur länge det varar!

Utsikt på det ena och det andra hållet..

Grönt är skönt!



Big mama ska på middag!


Nu ska jag bege mig iväg till en kollega för att sedan åka ner till Annabelle och äta mat.
Hoppas på en trevlig kväll.

Big mama på väg...



Update


En snabb uppdatering bara så att ni vet att jag lever ;)
Har idag varit på ansiktsbehandling i Halmstad, helt underbart att få bli lite ompysslad, passade även på att färga ögonfransar och bryn, så att man slipper se ut som ett lik utan smink..
Nu ska jag vila en stund för att förhoppningsvis orka med en middag med jobbet ikväll.



Glad!

Vilka glädjande nyheter jag fått idag. Har kännt mig lite deppig och trött på allt tidigare idag men nu har det verkligen vänt!
Min härliga vän som bor i Oslo sedan en tid tillbaka har bestämt sig för att flytta hem till hösten, och ingen kan just nu vara gladare än jag! Ändra dig inte nu bara...
Nyhet nummer två gjorde mig minst lika glad. En annan kompis ska ha barn i höst, är glad för hennes skull och tycker att det ska bli så roligt!
Dessutom har jag säkert glömt att berätta att jag ska få en kusin i höst. Är väldigt glad för deras skull att det äntligen lyckats! Och det verkar vara fler barn på gång lite här och var, riktigt riktigt roligt!

Jag är glad! Tjock, men glad...



Liten försöker ta sig ut!!


Det känns som om vår lill* skatt försöker trycka sig ut från magen. Med all sin kraft (och det är inte lite det, trots liten bebis på dryga tre kilo) trycker h*n mot mina revben, för att ta sig neråt kanske.. inte vet jag. Det spänner och gör riktigt, riktigt ont och magen får en otroligt rolig form. Hoppas h*n lugnar sig snart eller att kroppen bestämmer sig för att låta skatten komma ut!

När du kommer ut ska du få mysa i den här!



Godmorgon

Så var ytterligare en ny vecka här. De går fort, veckorna, tack och lov. Jag vill ju möta min bebis snart!
Så grönt det har blivit i helgen, helt underbart va fort det kan slå ut. Vårt lilla körsbärsträd som vi fick i bröllopspresent har fått fina blommor, och jag blir bara så lycklig! Våren är verkligen den absolut bästa tiden på året!
Hoppas ni får en härlig start på veckan, själv så tänkte jag ta mitt te och sätta mig i soffan!



Slapp söndag


Kom precis på att jag inte skrivit något idag, och tänkte lugna och berätta att nej, vi är inte på förlossningen. Fast vi gärna hade varit faktiskt.. Idag har jag bara legat på soffan,. jag har varit trött som vanligt och haft huvudvärk, börjar bli jobbigt det där, ska ta upp det med läkaren på tisdag.
Efter en hel dags energisamlande på soffan åkte vi ut till mamma en sväng, blev att vi stannade och grillade.
Har precis kollat på världens mest meningslösa film, "Burn after redaing" Någon som sett den och kan förklara vad den egentligen gick ut på?

Vi tyckte den var totalt kass...



det blir inte mycket gjort...

...när man är så trött. Har sovit en stund på soffan i middags och nu varit ute och gått en liten promenad med mamma.. Boss har som vanligt badat och simmat som en tok i märjehålan och luktar nu dy. Får badas imorgon, har en känsla av att det får bli en simtur för honom imorgon med och då känns det onödigt att tvätta honom idag.

Ikväll ska vi iväg på grillkväll hos Annie. Ja, eller hennes mamma egentligen. Ska bli trevligt och jag funderar på en stund i soffan/sängen nu igen för att orka med.
 Har du fortfarande inte gissat?! Gör då det nu här.
 Hoppas du får en mysig lördagskväll!


Jag på Sand igår...Som för övrigt var mycket trevligt. Blev middag på Centercourten sen



Utan sömn..


Godmorgon lördag!
Jag har sovit utan sömn inatt.. Har mest legat och vridig och vänt på mig, haft lågt blodsocker, kissat säkert 4 gånger och gav tillslut upp vid 5. Somnade en stund på soffan, men det blev nog inte ens en timme. Jag ska sova mycket idag, annars smäller jag av. Oj vad jag klagar, men just nu känns det lite lätt bedrövligt. Jag har dessutom haft ont i magen och ryggen, vilket känns bätte nu men istället mår jag fruktansvärt illa och har ont i huvudet. Fast nu ljög jag lite, för ryggen gör fortfarande ont...
Nu ska jag koka mig lite hallonbladste, sätta mig i soffan och vänta på att älskling ska komma hem med frallor! Jag älskar helgfrukost!

För övrigt så vaknar jag ofta av att jag sover på pumpen och liten sparkar som en galning mot den,, ibland blir det ett riktigt snyggt avtryck:

fint...



Fredag


Är det verkligen möjligt att man kan vara såhär trött...
har precis varit ute hos syster en stund, hjälpt henne lite med skolarbeten och gått en liten sväng med hundarna. Nu ska jag lägga mig på soffan för att sova en stund, så att jag inte somnar efter jag ätit ikväll.. Ska på afterwork på Sand i Båstad och då är det ju trevligt om man lyckas hålla sig lite vaken. Fick dock ett jätteproblem då jag insåg att jag har INGA skor att ha på mig, de enda jag kommer i med mina ballongfötter är mina scholl-sandaler och foppa-tofflorna, inget man vill ha på sig bland folk precis. Så jag ringde min kära vän A som har lite större fötter än mig och fick låna två par typ ballerinaskor av henne. Tack så oerhört mycket. Det räddade min kväll, och ekonomi (som är katastrofal, jävla sega försäkringskassan, suck...)
Nu  - sova!!!




Godmorgon


Godmorgon härliga torsdag!
Idag är det en fullspäckad dag med massa roligheter... Får se hur länge jag orkar med det bara.
Om ett tag kommer underbara Josse hit och hälsar på, innan dess hade jag tänkt att jag skulle hinna baka lite. Ska nämligen till Förslöv i eftermiddag, till mitt gamla jobb och hälsa på. Ska bli så roligt, har inte träffat vissa av dem sedan i juni förra året. Och jag saknar dem verkligen, tror de är de bästa arbetskamrater jag någonsin haft!
Ikväll ska vi till pappa, Jacob fyller år, och efter det, om jag orkar ska vi in till Halmstad en sväng.. Tror dock att jag somnar innan vi ska till pappa så vi får se. Men det känns roligt att ha så mycket att se fram emot på en å samma dag!
Nu ska jag äta frukost!






Vecka 37

Så var man inne i vecka 37...

Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas. Däremot kan det bli jobbigare att gå - för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången - innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)
Bebisen lägger fortfarande på sig - ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 45 cm lång.
(Fast vi vet att vår skatt väger lite mer än så...)



När tror du att skatten kommer till världen?


Nu är det exakt 4 veckor till beräknat förlossningsdatum, men väldigt få bebisar kommer på den dagen. Det ska tydligen vara lika vanligt 2 veckor innan, som 2 veckor före. Så långt över kommer jag inte gå då de i regel sätter igång diabetiker runt bf-dagen.

I vilket fall, hade jag tyckt att det vore roligt om ni som läser här, vänner, familj och övriga, vill lämna en kommentar på när ni tror att liten kommer till världen? Vilket datum alltså? Och det hade ju varit så roligt om ni ville gissa på om det är en liten pojke eller flicka?

Lämna en kommentar med vad ni tror här nedan...
Kram på er!



filmklipp från sydserien 1


Nu har jag lekt en stund i programmet windows moviemaker. Det är verkligen hur kul som helst. Jag skulle kunna sitta i flera dagar och bara fixa och trixa.
Filmkvaliteten är dålig, och jag är för övrigt inte så bra på sådant här överhuvudtaget. Men ni som vill se, varsågoda!




Gravidproblem...


Jag måste fortsätta klaga lite på mina fötter, de gör sååå ont! Helt otroligt va de har svullnat upp, igår hade jag inte ont av dem alls och idag orkar jag knappast gå..
har precis ätit en god lasange (gjordes på mitt sätt, jag och älskling är lite oense om hur man gör lasange) och nu står älskling och målar trappan. Jag tänkte nu placera mig i soffan med fötterna högt och kräva lite fotmassage.
Var för övrigt nere hos sjukgymnasten i eftermiddags och lånade hem en TNS apparat. Så nu ska jag placera den på min onda rygg å se om den hjälper.
 All kärlek...

svullen fot klarar inte ens av riktigt löst sittande sockar... suck

hela jag är rätt svullen faktsikt...
'
"svullen" mage med ;)



ultraljud


Så har vi då varit inne på ett tredje tillväxtultraljud. Denna gången beräknades skatten väga strax över 3 kg. Normalt vid denna tidpunkten är ca 2.7 så lite större än genomsnittet är du... Hon trodde den skulle väga ca 3800 när det är dags, men jag betvivlar detta, då den växt lite fortare nu. Men hoppas, hoppas att du inte växer för fort nu i slutet.. Igår var det för övrigt en månad kvar, nu går det fort, fort!



God morgon!


God morgon alla kära!
Hoppas ni mår väl. Jag mår ganska bra tycker jag. har sovit dåligt av olika anledningar, bl.a har min pumpnål gjort rejält ont så jag har vaknat så fort jag rullat över på höger sida. Men nu är den uttagen, men det gör lite ont ändå. Får hålla koll så det inte blir någon infektion.
Nu ska jag äta frukost och fixa mig, sedan är det sax för ultraljud igen. Håll nu alla era tummar för att liten är lagom stor!



Tävlingen...


Det har varit en härlig dag i Malmö. Solen tittade fram runt lunch och det blev varmt och skönt. Tornado har idag visat att han ännu är med i gemet och gått som en klocka. Jag blir så glad av denna häst! Han gick individuellt med Amanda och en norsk tjej och jag tycker att han gick kanon! han är ju för sjutton 22 år gammal, och går så perfekt han kan. Underbart!
Amanda fick fina poäng (6.9) och vann sinn klass med god marginal (tvåan hade 6.4)
Personligen tyckte jag även att laget gjorde bra ifrån sig, trots alldeles för mycket slarv i grunden, skärpning! Küren såg bra ut trots små missar, men är det säsongspremiär så är det. Om två veckor tävlar de i Holland och jag önskar dem all lycka och hoppas att jag kan titta på dem direkt via nätet.
Nu är jag slut efter denna härliga dag. Har tyvärr inga bilder att visa, men har filmat med min nya filmkamera, tänkte jag skulle försöka sätta ihop nåt roligt filmklipp och om jag lyckas får ni såklart se det sen!



Tävlingsdax imorgon


Jag är så svullen om mina stackars fötter, herregud va de ser ut.. Inte det minsta kul faktiskt.

I eftermiddags har jag varit i stallet, tvättat häst och gjort honom så fin. Efter det blev det grillning hos mamma. Nu är jag trött och ska gå å lägga mig, klockan ställs tidigt imorgon för att åka på TÄVLING!! Ska bli skoj. Dock har jag varit lite smart och fixat att någon annan kör ner Tornado. så kan jag sova lite till. Det behöver jag om jag ska orka en hel lång dag i min tunga kropp imorgon.. Sov så gott!



Jag kan fortfarande inte förstå


Om ungefär en månad är du här hos mig. Jag kan bara inte förstå det. Snart är jag inte längre gravid. Något som det just nu känns som om jag alltid varit. Snart är jag förälder. Snart är jag mamma. Jag måste erkänna att det är lite skrämmande. Kommer jag klara livet som mamma? Kommer vi att vara de föräldrar vi vill vara? Kommer vi att klara de krav som samhället och vår skatt ställer på oss.
När jag var liten var mamma och pappa som gudar, de visste och kunde allt. Varje fråga hade ett svar för dem och jag visste att min mamma och pappa var både bäst och vackrast i världen. Men jag vet ju inte så mycket, jag kommer inte ha svar på alla de frågor som skatten kommer ställa om några år. Kanske man växer in i denna roll, lär sig allt under tiden, eller i alla fall lär sig hitta på trovärdiga svar.

Men hur mycket jag än föreställer mig så kan jag inte förstå. Jag kan bara inte förstå att vi två snart har blivit tre. Att vi snart har en alldelels egen bebis, som bara är våran, som bara vi ska ta hand om. Jag undrar när det ska gå upp för mig.
Jag hoppas att det gör det snart, för jag vill, fråan allra första sekund, vara den absolut bästa mamman för min skatt..
Lilla vän, jag ska göra allty som står i min makt för att du ska få ett fantastiskt liv...



Gårdagens bilder


Här kommer, som utlovat, bilderna från igår, mest på hunden visserligen, men han är ju så söt!



Hjörnered är underbart!



Sammanfattning av en riktigt bra dag


Har haft en härligt bra dag idag, träningen med Amanda och Tornado gick super, han gick riktigt bra vilket gör mig så glad. Efter det åkte jag och älskling till Halmstad, köpte en skötbädd att ha på bänken/tvättmaskinen på toaletten, kommer bli kanon. Vi åkte även till eurostop och köpte lite grejer till växthuset (vi har FÅTT ett växthus, helt underbart) och jag köpte lite grejer inför mitt kommande mammaliv (två amningslinnen, ha ha)
Ikväll har vi varit ute i Hjörnered, grillat och låtit hunden springa som en vilde och bada en massa. Underbar kväll, får visa bilder imorgon då jag inte orkar lägga in dem nu. Nu är jag trött och tycker att min dag är till ända, har ju dessutom inte sovit middag idag! God nass!



Skön morgon..


Godmorgon!
Idag har jag lyckats sova lite längre, till halv 9, brukar inte kunna sova längre när älskling åkt till jobbet, vilket han gör vid sju. Så det var skönt att få sova en stund till idag. Har precis druckit mitt hallonbladste och väntar nu på att blodsockret ska börja sjunka så att jag kan äta frukost. Blir nog gröt idag med. Konstigt det där blodsockret förresten, tog insulin för 40 minuter sedan och sen dess har det gått upp! Ska vara ett snabbverkande insulin jag har men ibland undrar man..

Snart ska jag iväg till stallet och ha lite träning med Amanda. Ska hämta upp syster först så att hon får rida fram Tornado. För övrigt ska vi på tävling på söndag (till andreas stora vansinne, han tycker jag ska ligga hemma och vila! men det finns ju sjukhus i malmö om det skulle vara något..) ska lina Tornado för Amanda och det ska bli sååå kul!
Ha en härlig fredag kära vän!



Så har det hänt igen...


det har varit ett jordskalv i södra sverige. Igen. Det var ju inte så längesedan sist. Och japp, jag kände av det denna gången med. Eller kände och kände, men hörde det. För den dånade utav bara den. Sist skakade det bara och denna gången lät det mest.  Jag satt i soffan efter att jag dushat och hunden blev galen och skällde som bara den på ovanvåningen, det lät ungefär som en traktor körde in i ladan här utanför. Såg sedan att älsklingens lilla plastväxthus vält och tänkte att det var väl det som lät. Men icke. Såg nu på hallandspostens hemsida att det var ett jordskalv, coolt.

För övrigt gick besöket hos barnmorskan bra, alla prover var i ordning men visst, jag har samlat på mig lite vatten. Hade gått upp två kilo sen sist.. suck..




Svullen...


Jag har svullnat! Ush ush ush...  Det känns som om det kommit över natten för igår var mina anklar helt normala.. Jag vet att detta är helt normalt i slutet av graviditeten men jag tycker ändå att det är hemskt! Händerna är inte såå farliga och det syns lite i ansiktet, och detta är säkert bara början =(  Det är väl bara att inse, nu kommer alla krämpor! Illamående och huvudvärk och annat skit. Suck.. tur att man närmar sig slutet.. Nu ska jag ner till barnmorskan på min vanliga kontroll, alltid skönt att kollas ofta, då slipper jag oroa mig för småsaker allt för länge!




Så ska det låta och illamående


Jag har precis kommit fram till vad det bästa med den nya datorn är. Det är att den är bärbar. Den gamla vi hade var en stationär hemsk sak. Denna kan man ta med sig i soffan, vilket jag precis gjort, och kollat på fredagens avsnitt av så ska det låta. helt underbart...


Nu mår jag dock illa som tusan och huvudet bankar, ush gillar inte att må så här. man blir ju lite orolig med, Tur att jag ska till barnmorskan imorgon så att jag får kolla att allt står rätt till.. Hade jag inte varit spyfobiker hade jag nog spytt nu... ush...



Mina älsklingar!


Tänk om ord kunde förklara hur mycket ni betyder för mig, var å en på varsitt sätt.
Ni förgyller min vardag!




underbara frukost!


Jag har precis ätit frukost, idag blev det havregrynsgröt. Har inte ätit det sen i höstas då det helt plötsligt inte fungerade med blodsockret. Jag provade igår och då verkade det fungera, blodsockret steg lagom och höll sig jämt hela dagen. Och så gott det är, jag har verkligen saknat att äta det. Hoppas det fungerar idag med. Dessutom har jag nu börjat dricka hallonbladste som jag fick hem förra veckan. har ju gått 35 fulla veckor nu så då skulle det vara ok att börja dricka det. Vill ju inte riskera något. Läste dock om en tjej som druckit en kopp som verkade bli förgiftad och spydde en hel natt, låter konstigt tycker jag, hoppas det inte händer mig, jag har ju spyfobi!
Sjukanmälde mig för övrigt till jobbet idag, insåg att med denna helvetiska huvudvärk och illamående och trötthet kan man inte jobba en HEL dag med utflykt och grejer. Så jag blir hemma idag och tur är det för jag är helt slut, som vanligt.. Har dock lovat syster att hjälpa henne med ett skolarbete, tänkte köra nu så kan jag hem och vila sen.

Punkten i föregående inlägg - "När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad" är verkligen något som passar in på mig.



Du vet att du är höggravid när..

Du vet att du är höggravid när...

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trappa.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig. 
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner
efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.¨
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.

Ja det är bara att konstatera, jag är väldigt höggravid!!!


Helgens pyssel


När många målade ägg och gjorde små kycklingar i helgen passade vi på att göra en avgjutning i gips av min mage. Lite klurigt det där, men det blev helt ok tillslut. Jag fick lite nostalgiska minnen från skolan och dagis då man gjorde gipsavgjutning på händer och ansikte och ville dela denna känsla med älskling. Men nää.. han inns ju knappt vad som hände förra veckan så några gipsansikten kunde han definitivt inte minnas att han gjort. Så det var bara en sak att göra. Jag gjorde en avgjutning på hans ansikte. Mycket trevligt. Man borde vara kreativ oftare!



Resultatet:





Landslagsträning


I helgen har det varit landslagsträning i Laholm. I år satsas det lite extra eftersom EM hålls i Sverige i år och även om jag borde ha fullt upp med bebis och allt så är det klart att EM blir ett måste för min del, på ett eller annat sätt.
I år kommer Sverige ställa upp med juniorlag, seniorlag och individuella juniorer och seniorer. I helgen ställde älskade Tornado upp för de som hittills är uttagna i juniorlaget och även de individuella fick träna lite på honom. det syns att han älskar det och han är fortfarande mycket bra, min lilla skrutt!
jag får så mycket goda känslor av denna häst, helt otroligt att en häst kan få en att må sååå bra!



Minnen...





Vecka 36- nu går det undan!



Då var man i vecka 36 nu (35+0)

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.

har mått illa i flera dagar nu och har mycket huvudvärk. Är även helt slut hela tiden. Undrar om det ska vara så här den sista tiden...



Trötter...

Jag är trött, lider av illamående och huvudvärk och ger er en uppdatering en annan dag!
Godnatt!


Dagen


Kom precis på att jag inte skrivit något på hela dagen och tänkte att det är kanske lägligt att slänga iväg ett litet inlägg innan sängdags. Idag har det varit en härlig dag, voltigeträning på förmiddagen och god sömn på soffan i eftermiddags. Konstigt att man kan vara så trött. Jag sov i över 2 timmar på soffan och inte är jag piggare för det.
Ikväll har vi haft goa vänner på besök, det har grillats och ätits en massa gott. Nu är jag som tisigare sagt, trööött! Imorgon ska jag upp tidigt igen för mera voltige, härligt!



Påskafton hos mamma


Är nu hemkommern från en trevlig påskaftonskväll hos mamma. Har ätit rådjur med potatisgratäng och rödvinssås. Sedan blev det marängswiss till dessert efter mitt önskemål. Mums mums mums!
Nu ska det sovas, då jag inte hunnit med någon middagslus idag är jag chockerad över att jag fortfarande är vaken!

Tog förresten en promenad med lillebror och hundarna, Boss blev överlycklig då han fick bada!

  



Glad påsk!


Vill, visserligen lite sent, önska alla en glad påsk,
 eller iallafall en glad fortsättning på påsken!




Mina slitna älsklingar och lite dåligt samvete


Mina älsklingar är slitna idag, båda ligger i soffan och sover så gott. Inte lätt det där med fets och alkohol. Undra hur jag kommer må den dagen jag tar mig ett par glas för mycket igen. För det lär ju hända förr eller senare.
Ikväll ska vi till mamma och göra/äta påskmiddag. Vet inte riktigt vad man bör äta då men vi ska iaf äta rådjur. Mumsigt värre. Rådjur är det bästa köttet jag vet, synd bara att de är så fina. Har alltid lite dåligt samvete när jag äter det. Men men, detta var nog en stackare som blivit påkörd och då känns det lite bättre än om någon skjutit det.. Så jag ska försöka glömma bort vad det är jag äter och bara njuta, för det är ju gott som sjutton!

Riktiga gosisar...






Grillkväll i det gröna!


det blev en härlig kväll igår med grillat ute i trädgården. Det ÄR häftigt att sitta ute och äta i april. i like!




Vårfint på altanen


har idag handlat lite fler blommor och även två väggkrukor till altanen. Så nu har det planterats en del och fint värre blev det.  Har precis bakat kladdkaka till kvällens grillning. Nu ska jag vila en stund annars somnar jag nog mitt i maten ikväll.

Fint blev det!
Längst bak ser man Andreas lilla "växthus" där han ska driva upp majs, blomkål, paprika mm



Snart kommer sommaren!


Bönderna talade förr om att när åkrarna rykt tre gånger så är det sommar, Igår såg jag första åkerdimman. Liten och lätt var den men så betydelsefull. Bara två gånger till sen är det sommar! Underbart och jag längtar så.. Vår första sommar som tre.

Ser ni, lite lite dimma på åkern...



Det är något visst med en äkta vän


Det är något visst med en gammal, trogen, äkta vän. Man behöver inte träffas så ofta, men när man väl ses är allt som det en gång var. En vän som du verkligen kan prata om allt med, utan att något känns konstigt, man kan öppna munnen och säga precis vad man vill utan att behöva tänka efter, före.. En äkta vän kan du vara helt avslappnad med. En äkta vän kan du umgås med en hel kväll utan att ha något speciellt planerat, tiden känns ändå kort.En äkta vän är som en favoritgodis, du vet hur den smakar men du blir nästintill förvånad och djupt lycklig av smaken varje gång. En äkta vän betyder mer än 100 oäkta. Jag har några äkta vänner, och jag tackar en av dessa högt för gårdagens mys.
.
Marit o Nils foräver...



Häriga vår!


Att livet plötsligt blir så mycket lättare bara för att solen skiner, värmen stiger och det är ljust längre på kvällarna. Att man helt plötsligt vaknar upp ur sin vinterdvala och inser hur härligt allting är. Och när man dessutom kollar väderprognosen och inser att solen kommer skina på oss flera dagar i rad, ja då är det svårt att vara annat än lycklig! Dessutom såg jag igår att vår syrén knoppar för fullt. Om ungefär en månad är hela omvärlden inbäddad i en härlig grönska och ja.. jag börjar väl inse att det då börjar bli dags att säga farväl till magen (eller iaf en del av den hoppas jag) och snart hälsa vår familjemedlem välkommen till världen. Undrar om det finns någon bättre tidpunkt att födas på? Våren är fantastisk och jag älskar den!

Snart ska jag ner till barnmorskan för den vanliga veckokontrollen. Hoppas att allt fortfarande är bra!
I eftermiddag ska jag träffa världens underbaraste Nilla och jag längtar så!
Syrenen förra året i början av maj..




Anna Skipper - i love!


Jag älskar programmet "Du är vad du äter". Jag tycker att Anna Skipper är helt underbar! Jag gillar speciellt de programmen där de inte har så stora problem. Som dagens, jan Bylund är ju inte direkt tjock. Men det är ju faktsikt farligt att behandla kroppen illa även om man inte går upp en massa i vikt av det.
jag tror för övrigt att Anna Skipper är en underbar människa och jag skulle gärna ha henne i hasorna lite då och då. Även jag har dålig karaktär.. (Ska unna mig lite lite glass nu, he he)

Bilden lånad från www.annaskipper.se



Vecka 35


Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som föds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme och fyller ut nästan hela livmodern.

Angående när jag ska gå på mammaledighet så har jag bestämt att arbeta april ut. Med tanke på att jag bara jobbar halv halvtid (dvs 10 h/vecka) plus chipsen då, så känner jag att tre veckor till är ganska lagom. Någon vecka vill man ju bara gå hemma innan. Det blir ju visserligen bara mer och mer kontroller ju närmre "slutet" det är så till slut hinner jag nog inte jobba..

Får bjuda på en magbild imorgon då jag inte lyckats ta någon idag..




bergsbestigning!


jag har sovit dåååligt inatt och är trött och så seg så seg... Inte nog med det, jag ska nu iväg till chipsen, jobba där i ett par timmar och sedan jobbar jag på andra jobbet till halv 6. Normalt sett inga problem. Just nu känns det som om jag ska bestiga ett berg, inte galgberget utan snarare kebnekaise. Jag har iaf kolhydtarladdat så mina chanser borde vara ganska goda.
Nu ska jag hämta syster som ska hjälpa mig på chipsen!

chips!




rena rama julafton!


Oj med paket jag fått öppna idag, känns ju som om jag fyller år igen, eller firar jul eller jag vet inte.. Först fick jag som sagt hem mitt hallonbladste som jag köpt från re-fresh. Man blir glad av ett litet paket i brevlådan. Sen åkte jag faktiskt och shoppade ett par skor till mig själv, och ja.. shopping blir man ju också glad av. Och inte nog med det, sedan åkte jag och hämtade ut mitt paket från Sheer Cover. Har anvönt IDs mineralpuder ett par år nu och har hört att detta skulle vara minst lika bra så jag beställde ett paket för att testa..

Det kom i ett fint paket.. Jag gillar välinslagna grejer, så pluspoäng redan där!

Mina nya fina skor...

Har precis avnjutit en mycket god kvällsmat bestående av skaldjursfyllda cannelonis med vittvinssås. Oj oj, så gott det var. Nu ska jag strategiskt placera mig framför älskling i soffan i hopp om att få lite massage. Sen blir det sängen, det är en lååång dag imorgon med mycket jobb!




Hallonbladste


Har precis fått hem hallonbladste som jag beställde förra veckan. Ska tydligen vara bra att dricka inför förlossningen. (för den som är nyfiken så går det att läsa om här och här) Just nu är jag dock lite försiktig då jag har en hel del sammandragningar och förvärkar. Sitter och väntar på att min barnmorska ska ringa då jag är lite lite orolig. Troligtvis är det inget konstigt, men man vet ju aldrig, jag har ju inte varit gravid tidigare, så jag har ju ingen koll. det känns som mensvärk, vilket jag visserligen knappt upplevt heller, men har haft det nån gång ibland och då kändes det såhär..
För övrigt ringde min läkare precis och berättade att mitt HbA1c (långtidsblodsocker) fortfarande låg bra. Vilket känns skönt, fast jag måste ändå säga att jag själv mådde bättre då det låg mycket mycket högre än nu. Men så kan det kanske vara ibland. Nu ska jag nog lägga mig på soffan en stund, innan jag ska iväg på medarbetarsamtal med min chef..




Lite ont och gott om energi!


Idag har det varit en bra dag. En hel del irritation på jobbet, men jag släpper det så fort jag går därifrån tack och lov!
Cyklade till jobbet idagmen fick en del ont i magen så på vägen hem tog jag det lite lugnare..
Har nu på kvällskvisten varit i stallet och kollat på min kära häst som tränat hopping med Hanna. Han är för rolig, stor, klumpig och bara såå glad i att hoppa. man blir glad av att titta på honom. hade med mig Boss och vi tog en runda i skogen med.. Fick lite ont i magen och ryggen när jag gick för fort så även där fick jag dra ner på tempot. Dock vill inte ontet lägga sig riktigt utan kommer med jämna mellanrum även nu. Som sagt, får ta ett snack med barnmorskan på torsdag.. Nu ska jag lägga mig i soffan, slappa och kolla CSI..


Mina älsklingar...



En svag stank av räkor..


Jag har inte tagit mig ur soffan på hela dagen, har varit skönt och precis det jag behövde.. Nu har jag dock lite dåligt samvete för att jag inte har tagit mig en ridtur när solen väl tittade fram, men jag försöker att tänka på annat..

Älsklingen, min mästerkock skulle göra egen hemmgjord skaldjursfond här innan. kan ju vara bra att ha och det är tydligen sååå mycket godare, absolut inget jag tvivlar på. Men efter att han kokat skalresterna i typ 2 minuter låg jag i soffan och klöktes. det lukade ömsom ruttna räkor och ömsom bara vääldigt mycket räkor. jag fick flashbacks från strandhotellets räkaftnar och ännu värre, sísta sommaren på hotellet då nya ägaren tydligen lyckats glömma att tömma soptunnorna så de stod och fick gassande sol på sig (=väldigt mycket ruttna räkskal och minnen av en riktigt fruktansvärd stank..) det slutade med tvärdrag och att älskling slängde sin älskade fond. Tycker faktiskt lite synd om honom. Inte nog med det. Jag tyckte fortfarande huset stank av ruttna räkor så jag tillbringade tiden därefter sniffandes på en pappersbit med ajax på. Vilket såklart resulterade i huvudvärk. Som det kan gå. Nu väntar vi på att lövbiffen ska tina i sitt vattenbad så att jag slipper äta fick eller skaldjur ikväll!
Hoppas ni har en härlig kväll..



Slappedag...


Idag ser ut att bli en riktig slappedag, älskling är iväg och fiskar, vädret är ganska trist och jag ligger på soffan. Tror faktiskt att jag ska stanna hör ett tag. Känns som en bra idé. Vädergubben pratade om att det skulle kunna spricka upp i eftermiddag och då kanske jag tar mig till stallet för en liten ridtur..vi får se vad jag känner för. Så länge tror jag att jag ska slänga i en bra film i dvdn och bara vara..
Njut söndagen!



Tårfloder


Jag har precis tittat på filmen "Vid din sida" (Stepmom) på tv och gråtit floder.. En underbar film som verkligen får en att tänka efter, uppskatta och värdera det man har. Magen har kännts bättre ikväll, bara en molande värk i ryggen och små "hugg" i magen. Får prata med barnmorskan när jag ska dit i veckan, jag har ju ingen aning om hur det ska eller inte ska kännas.. Nu ska jag iaf gå upp och lägga mig, hoppas på ännu en skön natts sömn..

Kärlek...



Vilken dag!


Vilken dag det har varit idag... Jag är så beroende av denna typ av dagar för att må bra, och idag måste jag säga att jag mår bättre än på länge, länge.. Har varit i stallet och tittat lite på tävlingarna, men framförallt haft lite social träning för Boss. Vi har suttit på gräsmattan och solat oss och NJUTIT av dagen. Efter det åkte jag till stan och åt glass med älskling, även Boss fick smaka lite lite glass, fast det egentligen är emot mina principer.
Och sedan, troligtvis dagens och veckans höjdpunkt; Grillpremiär! Och vi åt dessutom ute. Idag är det inte vår, det är garanterat en försommardag. Bilen har visat på 19 grader, men jag vet inte. VARMT har det varit iaf..
Bättre dagar är i dagsläget svårt att uppleva.

Tornado och Bellis blev glada av att slippa sina täcken i värmen...

Sofia tävlar...

Glass på stan

älskling grillar

Gott, gott, gott!

Nu ska jag lägga mig i soffan, har lite ont av förvärkar även denna kväll, det gör ONT i magen, strålar neråt ljumskarna och maler i min rygg. Hoppas det lugnar sig snart...



Premiär!!


Idag kom årets "utomhusfrukost-premiär". Riktigt varmt och gott är det på våran lilla altan, eller snarare trätrall/uteplats. Solen steker på riktigt rejält och det gör mig LYCKLIG!

Nu tänkte jag ta mig en tur upp till stallet och kolla på dressyrtävlingarna!



Fotosession och trevlig middag


Vi har precis kommit hem från en trevlig middag på fridolfs tillsammans med trevliga vänner. Har dock lidit av sammandragningar/förvärkar hela kvällen så det har varit lite svårt att slappna av. Nu är vetekudden på värmning och jag ska snart krypa i säng och hoppas på att det lugnar sig lite..
Har fotat med syster i stallet idag , vill få till en fin gravid bild på hästen. Inte helt lätt det där, får se hur det har gått så småningom.. Sen tog jag en sväng på banan och min kära kära polle hade bra spring i benen, Nu börjar det dock bli lite svårt att rida, magen slår emot sadeln, men skritta går bra så det kan jag kanske göra ett tag till. Plus nån liten galopp här och var, det är ju såå underbart att det är svårt att låta bli.
Nu piper micron om att min vetevärmare är färdig för andvändning, godnatt på er...

Hoppas hoppas att någon av malins bilder blev fina..



Sockerberoende!


Måste bara tipsa om en enastående klok bok: Sockerberoende - söt fantasi eller bitter verklighet? av Anki Sundin. En oerhört bra bok om ett beroende som växer i det dolda. Borde läsas av de flesta som är intresserade eller de som vill gå ned i vikt. Det är oerhört intressant att läsa om vad som händer i kroppen och framförallt hjärnan när kroppen får i sig socker.. Mycket intressant läsning. Köpte min bok på maxi för 39 kr. de bästa 39 kronorna jag investerat på länge..







Härliga dag!


Sol... hur härligt är det inte?! Jag är seg och trött och mår illa mycket av den vakna tiden eftersom blodsockret svänger så men dagar som denna är allt detta som bortblåst! Har suttit på altanen halva eftermiddagen, njutit till fullo..Undrat hur man kan glömma hur fantastiskt det är när första värmen kommer, år efter år? Tur att vi människor är lättlurade, att vi blir så oerhört lyckliga för att det nästan är ljust till åtta! det var det ju förra året med vid denna tid, och precis lika fantastiskt och underbart som nu. Snart, snart kommer min favorittid, när det knoppas här och var och slutligen syrenerna slår ut. Vi går en annorlunda vår till mötes, våren då två blir tre.. Jag längtar så..

Ikväll har vi varit på middag hos min förra chef, riktigt trevligt har det varit, fantastiska goda pajer och många sköna skratt. Nu är jag trött och sliten och kräver min sömn... Hoppas på en natt då jag får sova, bortsett från toabesöken..



Vecka 34

Numera befinner jag mig i vecka 34..
Information från familjeliv.se:

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.




Nya leksakerna!


Idag fick vi simkortet så att jag numera kan surfa via den nya datorn, härligt värre! den gamla burken ska snart slängas UT! Ska bara kopiera över musik och lite annat...
Idag har jag dessutom testat nya kameran lite, fungerar super!
För övrigt har jag mått sådär, trött, trött och åter trött. Talade med min läkare idag och han som inte varit speciellt intresserad av sjukskrivning tidigare tyckte just nu att det kanske vore en idé. Jag vill ju helst fortsätta jobba det lilla jag gör, men jag har lovat ge det en vecka till så får vi se hur det är då.. Nu ska jag titta på slutet av dagens avsnitt av Greys, sedan blir det sängen..





1 år som rökfri!!!


Igår för exakt 1 år sedan, på min 25-årsdag tog jag mitt sista bloss!
Idag har jag alltså varit rökfri i ett helt år. Stort jättegrattis till mig!

Aldrig mer...