Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

En finfin tolfteplats!


Efter dagens tävlingar ligger jag och Lina på en finfin 12e plats.



Benjamin+hörselskydd=väldigt populär!


Lille vännens finfina hörsel ska man vara rädd om, därför inhandlades dessa hörselskydd förra veckan. Snacka om att han blev populär bland voltigörer och åskådare. Denna bild hamnade dessutom på ridsports hemsida.


Benjamin med finfina hörselkåpor från Acta Graco/Peltor


campingliv och europamästerskap!


ja, så var man på plats. boendes i en trång liten husvagn ska vi överleva årets europamästerskap!
hästarna bor i tältboxar eftersom sverige är så snälla och lämnar de bästa boxarna till de andra länderna... men vi klagar inte just, inte nu iaf. vi har precis avklarat veterinärbesiktningen, bengan gick igenom galant och en lång dags nervositet försvann. dock gick det inte lika bra för alla. Midde, Linas häst dömdes ut redan igår av tyskarnas veterinär, och hon kommer alltså starta på bengan, så ja! det blir start för mig! även juniorlagets häst var halt då han kom till veterinärbesiktningen, han kom lös innan idag och skadade sig då. oerhört sorgligt och jag hoppas de kommer på ett bra alternativ för jag tror faktiskt att de har chans på en bra placering..
nu ska vi in med bengan på tävlingsvolten för att känna på stämningen!



Mot EM!


Igår åkte lilla Bengan ner till Bökeberg och EM och just nu håller jag på att packa det sista, betala räkningar och ska senare åka och hämta husvagnen som vi ska bo i. Benji, som väckte mig klockan 6 har nu somnat om och sover så gott i sin egen säng, jag däremot piggnade till av vår lilla mys/busstund att jag inte lyckades somna om, så nu passar jag på att packa som sagt, ska även försöka hinna med en dusch. Insåg precis att vi inte har bågon frukost hemma, typiskt!

Bäst att passa på att fixa klart allt innan lilleman vaknar!



Grabbarnas groggrunda!



Den mest tjejiga drinken stod älsklingen för
 

Cykelgänget på väg!

De skulle egentligen varit dubbelt så många men det blev mycket bortfall i slutet, jag tror dock att de hade en riktigt rolig dag/kväll iaf. Jag själv tillbringade kvällen i stallet, voltigeträning med Lina. Efter det blev det grillat hos mamma. 
Nu ska jag packa klart, sen ska det banne med sovas! 

 



Långpromenad

Igår gick jag, Benji och Boss en långpromenad. det var en härlig tur på nästan 1 1/2 timme.

Lilleman är lite vaken och ligger i vagnen och sträcker på sig

Härlig utsikt mot Bonnarp

En finfin liten bäck

Jag trivs bäst i öppna landskap

Idag ska älskling iväg på groggrunda, ett sommaralternativ till julens beskarunda. de börjar här klockan två och jag som älskar att göra drinkar har såklart lagt mig i.. Ska fixa en finfin riktig "tjejdrink"!
Imorse vaknade vi strax efter 7, lilleman är som piggast och gladast just då, och vi kom tillslut fram till att vid den tidpunkten på dagen har man som bäst ideér och vi tog fram papper och penna och ritade på eventuella utbyggnader på huset.  Vi började dock på det igårkväll efter vi varit hos Bamse och Elin och han hade gett sin synvinkel på det hela. jag var dock inte helt nöjd med det men nu efter våra helt fantastiska ideér känner jag att precis såhär vill jag göra. Nu är det bara finlir kvar och ja... en massa pengar såklart, får se när det blir och förmodligen har vi ändrat oss hundra gånger till då, men just nu känns det bra och jag ritar för fullt.

Ikväll kommer Lina och ska träna på Bengan, skönt att vara sysselsatt när älskling är ute och roar sig..
Om en stund ska jag provbaka doptårtan!

ha en underbar lördag!


Fila naglarna


Bad Andreas härromkvällen att fila Benjis naglar..Det gick sådär bra...

De sov gott i alla fall



Torsdag


Tiden rusar iväg och det är alltså redan torsdag. Suck. Och just nu känns det som om sommaren redan är över. Är det inte konstigt, vid midsommar (alltså egentligen mitt i sommaren) känns det som om sommaren inte ens börjat och bara typ 2 veckor senare känns det som om sommaren nästan är över, och just nu som att sommaren faktiskt är slut. Suck. Fast egentligen borde vi ha många sköna kvällar och härliga soltimmar kvar.

Idag har lilleman träffat doktorn på BVC, han var så frisk och kry så. han hade dessutom lagt på sig ytterligare en del och vägde nu 6400 g och var 63 cm lång, mammas stora kille! han var dessutom på sitt bästa huör och log mest hela tiden då doktorn kollade och klämde på hela hans lilla kropp! Snuttepojken min!

Just nu sover han så gott i pappas knä och det börjar så smått bli dags för mat, något som faktiskt går ganska bra nu.. Han får ersättning max en gpng om dagen och oftast inte ens det. Känns helt fantastiskt att vi fått det att fungera så bra och jag tror absolut att vi har akupuntkuren att tacka för det.

  
Sover gott hos pappa efter en stunds hysteriskt skrik!

Somnade i famnen på mig tidigare ikväll...

Nu är det matdags!


DOP


den nionde augusti ska va ha dop för lille Benji, självklart i Båstad kyrka och av samma präst som vigde oss där för snart ett år sedan. Inbjudningarna har gått ut till släktenoch kass på att planera som man är så har vi inte lyckats med så mycket mer. Men det ska inte bli nåt jättestohej så vi ska nog klara av det med.

tyckte själv att inbjudningarna blev ganska fina. enkla men fina.



Nya bästa vännen


Mormor har köpt en kompis till Benji, numera anser vi att det är hans bästa vän. Jag och Malin döpte den till Jana Nallius (efter Jana Wannius, show director Falsterbo horseshow) Igår fick han dessutom låna Janas tröja...


Nej, han är inte så missnöjd som han ser ut!


Matchning inför EM

Så var det bara en vecka kvar tills EM
är igång, så nu bättras formen på på gammelman.


Jag och Malin tyckte tillslut det var tråkigt att titta på mamma och bengan så vi "tränade" lite voltige.

det är inte helt enkelt det där...

mamma och bengan pustar ut...

Amma kan man göra överallt, även i stallet...



Bilder


Här kommer som utlovat lite bilder från Småland.

Lilla torpet

Slappande underbara vänner

En sliten mamma


Sötast...

Någon tycker INTE om att behöva ligga på mage

Men det är bra träning...

Myser hos Annie

fredrik kollar in myggdödaren

Morgonmys hos pappa

Underbar trädgård



En och annan bild från Falsterbo


Vill bara dela med mig av stämningen från Falsterbo horseshow som vi besökte i torsdags..



Benji sov som vanligt, helt ovetandes om att hans mamma smidde stora hoppryttarplaner åt honom, nästa år köper vi sadlen, det ska ju börjas i tid!



segt internet


med tanke på hastigheten mitt mobila bredband kommer upp i här i skogen så blir det inte en massa bilder förrän vi är hemma igen. jag sitter just nu i soffan ich ammar, annie städar och våra män är ute på sjön och fiskar..
snart åker vi hem igen och årets lugnaste helg är över. hemma väntar all planering inför EM som börjar om lite drygt en vecka...

benji says hello....


I djupaste småland

Så var man i djupaste småländska skogen igen, det mobila bredbandet går med sådär hastighet..
underbart är här i vilket fall och riktigt skönt att få komma bort och slappna av. Vädret har idag varit varm och härligt men tyvärr ser det ut att bli sämrre redan imorgon. Nu ska det sovas och jag får lov att återkomma med bilder under helgen...


Falsterbo!


Imorgon bär det av till falsterbo, weheeiii!



Grillkväll


Igår blev det grillkväll igen, som vanligt.. Vi satt ute länge och njöt av vädret och maten och varandras sällskap!



lilleman bjöd på ett leende

gos hos mormor



Till min bror...


hej på dig min bror!
detta inlägg är speciellt för dig..
Va saknar dig massvis här hemma med, men vi har valt att inte tänka på det då vi tycker att det är alldelels för lång tid tills du kommer hem. Anledningen till att du inte bör sola mer är att Benji treoligtvis kommer bli rädd för dig om du antagit en för mörk nyans (och jag kommer bli ganska avis, men det är oväsentligt)
Hoppas ni har det mysigt och njut av resan!

gammal bild från nyår 04-05


Äntligen på väg hem!


Idag kommer mamma och Malin hem äntligen hem, som vi har längtat efter dem! De har varit på den grekiska ön Skiathos, där Mamma Mia bla spelades in, i två veckor, det har dock kännts som en evighet. Vad jag är lycklig över att ha dem nära annars, skulle nog aldrig kunna flytta långt ifrån min familj. Jag hoppas ni har haft en underbar resa...

Skiathos stad


Jobbigt väder


Jag tycker detta vädret är jobbigt. Igår kollade jag SMHI och det skulle bli sol och moln, men inget regn. Jag förlitade mig på detta och lade på hästen ett flugtäcke. Imorse när jag vaknade ösregade det. Fick åka upp till stallet så fort jag matat liten och mig själv. Hästen var sjöblöt så jag ville inte lägga på honom ett regntäcke, nä han fick stå inne ett tag och så åkte jag upp igen. Men nu har det ju slutat regna och det är dessutom ganska varmt, speciellt när solen tittar fram mellan molnen, så flugtäcket fick åka på igen, skulle ju kunna lägga på regntäcket för att vara säker, men med denna värmen blir han ju helt svettig under, suck. Så nu får vi hålla tummarna för att det inte regnar mer idag...




Jag ska till EM!


Har ju glömt att berätta att om två veckor är jag och Tornado (och lilleman såklart) på plats på EM i Bökeberg, Svedala, Malmö, Skåne, Sweden! Det ska bli så oerhört roligt...

Har ni inget för er den 29 juli-2 augusti är det klart att ni ska komma ner och kolla voltige i världsklass!



helgen so far


Återigen har en trevlig helg passerat.. än är den inte slut men tyvärr på god väg.
I fredes hade vi bjudit hem en gammal kompis som jag inte umgåtts med sedan gymnasiet. Vi hade en oerhört mysig och trevlig kväll med god mat, många skratt och underbara barn.
Igår, på dagen,  var vi nere på stadsfesten en runda, gick ett par varv på stan, träffade trevligt folk, åt lite mat och mös..

På kvällen var vi bjudna på 50 år fest (2x25) i Hasslöv med lekar, spex, mat opch återigen många trevliga människor!
   
Fin väder fick vi tillslut och det gicks tipspromenad och hoppades nöjdhopp

En av tävlingsgrenarna var att "mumifiera" någon lagmedlem med toapapper
Tyvärr missade jag hela detta spektakel då liten var tokhungrig just då så vi satt i skuggan och kollade på..
festen hölls för övrigt i en lada tillhörande hasslövs hembygdsgård, riktigt mysigt val av festlokal..
  
Maria tänker verkligen på allt, tack för en trevlig fest!
Nu ska jag mata lilleman och sen ska jag till stallet och rida, vilken lycka!
benji fick förresten en body av janne och Lisa för ett par veckor sedan, och ja... den passar perfekt på alla sätt och vis för nu börjar han bli en riktig busunge, sötast!
  

Älskade plutten min...


Akupunkur!


Nu har jag avslutat min akupunktur för denna gång, tre gånge blev det nu med och fler och fler nålar för varje gång. ush, jag gillar verkligen inte det där, men jag tror faktiskt det har hjälpt. Min kära vän bengan fick även han akupunktur i fredes, hoppas det hjälper honom med!

Stackaren fick större nålar än mig..



På rätt väg


Igår var jag inne på amningsmottagningen för mer akupunktur. Ska in om en stund igen. Hoppas verkligen att det hjälper lite till. Igår var första gången sedan vi fick börja ge tillägg som det inte behövdes! Vilken seger. men varje seger har ett pris, han har ätit varannan timme hela natten.Under gårdagen gick det bra och han åt "lagom" ofta. Men inatt ville han som sagt ha oftare. Får se hur det fortsätter, annars blir det kanske till att ge lite extra på kvällen för att få lite bättre sömn..
Nu måste jag i duschen! hejhopp!



Onsdag


Godmorgon onsdag!
Idag hoppas vi på en bra dag, den har iaf börjat bra, tills skillnad från igår då det var någon som var lite gnällig hela dagen..och natten. Men inatt har vi sovit gott, liten har sovit själv i sängen mellan 24 och 07 med ett kort avbrott vid fyra för lite amning. Nu ligger han i sitt gym och trivs med livet, trots lite hicka..
Vi ska snart till BVC, väga och mäta.. Sedan är det full rulle resten av dagen. Och jag ska rida! Det var trots allt 3 månader sedan, så det är hög tid!
Ha en härlig onsdag!



Barnsligt lekfull


Vi skulle ta oss en kvällspromenad i det härliga kvällsvädret men insåg ganska snart att det skulle komma regn. Och vilket regn sen, det kom ju värsta åskskuren och lilla jag som äntligen lyckats få liten att somna i vagnen kunde inte låta bli utan dansade och sprang rundor i bara sockarna i ösregnet. Så befriande det är. Stora älsklingen bara skakade på huvudet samtidigt som han blandade murbruk ute i ladan och han ville inte dansa med mig. Typiskt! Nu är jag utkommen ur duschen, nöjd och lite gladare än innan. Tänk vad lite dans i regn kan göra!


Syster, minns du hur vi hoppade i regnpölarna i Kaposvar? Visst hade du dansat med mig i regnet idag om du varit hemma?



Astrid Lindgren


Det finns så många filmer man såg som liten som tar fram så många underbara minnen, Själv är jag ett stort Astrid Lindgren fan, jag läser gärna hennes böcker om och om igen och har såklart de flesta filmerna. Min favoritbok är nog "Sunnanäng" en bok med flera kortare berättelser, alla om fattiga barn, oerhört fin och såå sorglig. Det jag gillar bäst med Astrid Lindgren är hennes sätt att skriva på. Hon är gammaldags i sina ord och väljer de allra vackraste, och vackra ord har jag alltid haft en förkärlek till. Sen hade hon en helt fantastisk fantasti, tänk bara att komma på alla dessa fantastiska personligheter. Jag har ju alltid älskat Pippi och trodde t o m att jag hette det när jag var sisådär 4 år. Mina vänner har många gånger fått leta efter små saker i stubbar i vår trädgård, minns du Annie?
  Pippi var och kommer alltid vara en stor förebild för mig, liksom Astrid själv..

En annan favorit var Skinn Skerping, jag minns att jag tyckte denna bok var så läskig och var ganska rädd för att läsa den men ändå skulle den läsas om och om igen, liksom den helt underbara berättelsen om draken med de röda ögonen, jag hoppas kunna läsa dessa sagor för min son och hans syskon i framtiden.

Har ni förresten sett den fantastiska filmen "Allra käraste syster" Jag älskade den filmen och har letat så efter den men det verkar inte helt enkelt att få tag på den. Hittade lite klipp på Youtube som jag tittat på idag och nu är längtan stor efter hela filmen (det är dock bara en kortfilm på 30 min)
Någon som kan hjälpa mig med vart jag hittar den?

Underbara underbara Astrid, tänk vad hon gjort för oss svenskar...

 
 



Höganäs


Igårkväll var vi på middag i Höganäs, god fläskpannkaka bjöds det på! räckmacka till förrätt och kladdkaka med grädde och jordgubbar till efterrätt, mums! Efter maten valde killarna att spela wii så jag och annie tog oss en promenad till hamnen i höganäs, såå mysigt!
tack annie och fredrik för en mysig kväll..





Voltigeträning


Eftermiddagen igår spenderades i ridhuset. Landslaget (delar av det iaf) hade träning så jag och lilleman hängde i
ridhuset, mös och tittade på voltige.

  



Tack Bella!


Tack så oerhört mycket för den finfina filten, den kommer att användas massor!




Babyolja


Köpte Weledas babyolja för ett par dagar sedan, hur lycklig blir man inte av att vända på förpackningen och läsa innehåll: sesamolja och utdrag av ringblomma. 2 ingredienser, helt fantastiskt. Inte en massa skit som de flesta andra innehåller. Har kollat runt på internet för innehållsförteckningar på flertalet barnoljor och det är omöjligt att hitta. kan vara så att de inte direkt vill berätta vad de har i, men än på förpckningen för där måste man skriva ut innehållsförteckning.
För övrigt kostade den bara 150 kr. Klart värt att få använda naturliga ingredienser på sitt barns hud!
Weleda har en hel babyserie som jag absolut ska fortsätta köpa produkter ifrån!





Underbar helg!


Vilken underbar helg vi har.. Vi smygstartade den i torsdags och firade att lillebror har semester, blev gott grillat. Fick äntligen ätit grillad tonfisk som jag längtat så efter! Gott var det men skar tyvärr alldeles för djupa hål i plånboken (298 kr kilot) men det var det värt! Vi åkte och badade i Ekasjö och njöt av en underbar kväll.
Igår bjöd vi hem pappa och Nettan på grillat, även denna gång mycket gott. Kvällen avslutades med kubb, jag borde bli bättre och bättre på det där med tanke på hur ofta vi spelat det den sista tiden, men icke!
  

Idag har vi mest spenderat vår tid på stranden, vilket resulterat i en rödbränd kropp. Och jag som var såå duktig och smörjde in mig ordentligt med solkräm, men tji fick jag, hade behövt ännu mer..
Ikväll har vi varit i Mellbystrand. Jag har tydligen missat norra Mellbystrands utveckling och blev chockad av denna utomlandsfeeling. helt underbart, massa uteserveringar med Chill out i spetsen, Tänk att Mellbystrand äntligen har fått sig sin första strandbar! Ska besökas flitigt i framtiden. Vi spelade minigolf (jag vann!!!!)och spatserade rundor och njöt. Kanske var det bra att Strandhotellet gick i konkurs så att flera småresturanger och barer lyckats istället, Fast jag saknar det, det är hemskt å se hur det står och förfaller..
Nu vill lilleman ha sitt kvällsmål innan natten, 
  
  





Duktig kille!


Igår kväll somnade lilla älsklingen själv i sin lilla säng. Vi provade att lägga honom där i början men han blev bara vansinnig och skrek. Igår var ham klarvaken när jag la honom. Han låg och snackade med sig själv en stund innan han valde att somna, min duktiga kille. Skönt att han kan komma till ro själv...
Nu har jag visst brottom, ska på föräldragrupp på BVC om en kvart... oj oj!




Babygym


Liten hart fått ett babygym, något han verkar vara mycket glad för, perfekt för både babysittern och filten.


Det är visst fler i huset som gillar den..