Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Mammahjärta


När ett litet frö flyttar in i en mage under ett hjärta, börjar ett mammahjärta utvecklas. Under nio månader utvecklas både barn och mamma i snabb takt. När sedan den lille föds växer sig mammahjärtat starkare för var dag. Helt plötsligt ser man livet ur en ny synvinkel. Nu känns det som att allting fått en mening. Man känner saker som man aldrig kännt förr, nya känslor blir påtagliga, till dessa finns inga ord. Man får en annan försåelse för andra och gråter med mammor som har det svårt runt om i världen. Man gläds åt saker som tidigare verkat obetydliga. Kärleken blir större för var dag och man undrar hur mycket kärlek man kan känna.

Jag tror att alla mammor vet precis vad jag menar, det är svårt att sätta ord på det. Jag har valt att kalla det mammahjärtat.
En sak är säker, jag har blivit förgylld med ett mammahjärta och jag vårdar det ömt..


Mamma tackar dig för sitt mammahjärta,
älskar dig över allt annat min son


Team Sweden


Jag har sedan sommaren 2005 ingått i Sveriges landslag i voltige, något jag av olika själ, inte gör i år. Detta med blandade känslor. Jag har en sommar framför mig som jag kan planera själv, utan x antal timmar i stallet och ridhuset. Jag har en sommar framför mig med en känsla av utanförskap. Det är numera jag och min familj, inte illa dock, men det är bara vi, jag är "bara" en del av oss, inte av något större som jag brukar vara. Jag tror det kallas saknad. Saknad av svettig hud och stinkande hästskit. Saknad av samhörighet och stolthet över att få bära de svenska färgerna. '

Att i flera år ha varit med i sveriges landslag har gett mig mycket, inte nog med alla de platser man sett och de människor man träffat, jag har lärt känna mig själv på många olika plan.
Voltige är, för alla inblandade, inte bara hästar och gymnastik, det är så mycket mer. Det är sammanhållning, planering, samarbete, mod, styrka... listan kan göras lång.
Dessa år och dessa somrar, träningar, förberedelse, resor och tävlingar kan enklast sammanfattas med dessa ord:
glädje, sorg, hopp, förtvivlan, ilska, upprymdhet, stolthet, besvikelse men framförallt känslan av att få tillhöra en grupp, något som skulle komma vara viktigare för mig än vad jag någonsin trott.

Just nu saknar jag det en hel del, att ha sommaren planerad i minsta detalj med träningar och noga förberedning av hästar är inte så dumt trots allt. Att få vara en del av något, att få visa vem man är.
 Igår kunde jag inte låta bli, jag klädde mig i en gammal landslagströja när jag åkte mot hästtävlingarna i Björbäck. Inte för att skryta utan just för att visa vem jag är, eller snarare en gång var.

Hela landslagstruppen på EM i Kaposvar, Ungern 2007, en underbar tävling, ett underbart år...



Tävling och Energy


Idag har vi varit på tävling i Björbäck. Mamma ringde och sa att min gamla höst Energy skulle tävla och sajälvklart ville jag dit och se honom. det var många år sedan sist. Nu förtiden kan man dock inte bara slänga sig i bilen och köra, utan det ska matas, bytas på och packas grejer. Inget negativt i det dock.. Efter matning, blöjbyte och packning hämtade vi mamma och syster och körde mot Våxtorp. Självklart missade vi när han startade, men vi fick hälsa på honom i lastbilen iaf. Han ska tävla imorgon med så då får vi försöka vara där i tid.



Bitte, Energys ägare, som för övrigt är en underbar människa, hade en hund som jag startkt funderade på att kidnappa, hur söt som helst..
vill ha!



En dag på stranden



I onsdags var jag på stranden tillsammans med mamma, Benji, syster och bror. En riktig familjeangelägenhet alltså. Liten sov bort hela sin vistelse och vaknade knappt när jag flyttade honom mellan bilstolen och vagnen och vise versa.


Mamma hade köpt nya solstolar från Blooms, kanske inte lämpade för att ta med till stranden, men det funkade kanon ändå tyckte Markus, dock lite krångliga att få in i bilen...


¨Tänk så bortskämda vi är med denna fantastiska strand, man tänker inte direkt på den utan tar det för givet. Stranden är verkligen bland det bästa jag vet. 12 kilometer sandstrand, bara att ta för sig!




Kvällen spenderades även den på stranden. Det grillades och åts god potatissallad. Stora älsklingen var och spelade tennis så jag och lilla älskingen passade på att njuta av god mat, underbart väder och härligt sällskap




  
En helt underbar kväll...



Försäkringskassan


... Du har plats nummer 223 i kön...
Jag älskar försäkringskassan! eller inte..


Mot stranden!


God morgon eller god förmiddag eller vad det nu kan tänkas vara!
Jag sitter med en gnällig son i famnen, som nyss har somnat. Han har nog lite ont i magen och har så haft hela natten, stackaren...
Håller på att packa ihop till stranden, ska dit en sväng med mamma och malin, det är lite mer som ska tänkas på när man har en så liten krabat som ska med ner till stranden, men vi ska nog få ihop det.
Nu ser det ut som om han har somnat lite djupare så jag ska prova lägga honom i vagnen och se om jag kan få packat klart.
Ha en underbar dag!



En kväll på stranden


Gårdagskvällen spenderade vi på stranden, Annie hade fixat goda baguetter som vi musade i oss i kvällssolen. Jag hade dock drabbats av akut tillfällig extremt halsont och hade riktigt ont när jag svalde vilket tyvärr tog bort lite av mysfaktorn. Det blev även lite kubb, fick försöka ta revanch efter midsommaraftons misslyckade kubbspelande. Och visst gjorde jag det, Jag var nästan bra.

 



Underbar


Någon var visst sliten efter midsommarfirande..
Han måste vara världens mest underbara, inga ord kan beskriva hur mycket kärlek han ger




Midsommar...


Midsommar i bilder:

Fixande i tältet

Fint blev det!
 
Solen tittade fram på oss
 
Det spelades kubb
 
En liten liten en kan man dricka trots bebis på magen

Sill o co för alla utom mig (talriken närmast är min=tapas!)

Mat i mängder

Matjessilltårta

Två favoriter: Annie och liten

kvällen avslutades med jordgubbstårta, mums!




Dålig start på midsommar!


Tack änglavakten för att Annie är välbehållen!


Tänk vad livet är oförutsägbart, att sekunder och mindre än det kan avgöra mycket!



Dålig uppdatering


Här kommer onsdagen i bilder...
  



Onsdag

Sitter just nu ammar för fullt, liten är hungrig ofta och han håller på att bli en riktigt stor kille. Var på bvc igår och han vägde nu 5170 g, han har nästan gått upp ett halvt kilo på en vecka. Vi ska alldeles strax åka in till halmstad och amningsmottagningen, var där igår och fick lite hjälp och akupunktur. Så jag ska in både idag och imorgon och sitta med nålarna i öronen. Hoppas hoppas det blir bättre! Syster yster ska följa med så efter ska vi in till stan och shoppa lite.. Nu är det dags att ge sig av!


Onsdag

Sitter just nu ammar för fullt, liten är hungrig ofta och han håller på att bli en riktigt stor kille. Var på bvc igår och han vägde nu 5170 g, han har nästan gått upp ett halvt kilo på en vecka. Vi ska alldeles strax åka in till halmstad och amningsmottagningen, var där igår och fick lite hjälp och akupunktur. Så jag ska in både idag och imorgon och sitta med nålarna i öronen. Hoppas hoppas det blir bättre! Syster yster ska följa med så efter ska vi in till stan och shoppa lite.. Nu är det dags att ge sig av!


finnig tonåring - redan?


Min son har fått värsta finninvasionen i ansiktet, ja till och med på halsen. Jag har hört och läst om att det är helt normalt och ganska vanligt med dessa hormonplitor men att det skulle bli av denna grad hade jag inte ens kunnat drömma mardrömmar om. Tur för honom att han är söt som socker i alla fall.

Lilleman ligger och gör sina glada ljud på skötbänken


Jag har mina problem jag med.. Har en gigantisk böld i ena bröstet som inte riktigt vill släppa, vi behandlar med värme och massa amning och hoppas att den snart ger upp. Imorgon ska jag in till amningsmottagningen och få akupunktur för att få igång mjölken lite bättre så att lilleman inte behöver äta i 1 1/2 timme och ändå vara missnöjd. Hoppas hoppas att det fungerar! Nu blir det kvällsmat, först för liten, och sen för mig!



Söndag


Idag har vi varit rundor i halva kommunen i jakt på nya blommor till altanen. Det gick sådär, jag hade fått för mig vilken typ av blommor jag ville ha och det lyckades vi inte hitta några fina. På onsdag blir det en tripp till Halmstad och då troligtvis till Blomsterlandet, hoppas jag kan hitta det jag söker där.

Så var det alltså söndag.. igen. jag är trött och seg mest hela tiden, men det är väl så att vara spädbarnsförälder. Är egentligen sugen på att ta en härlig promenad men om det är något jag inte gillar så är det blåst! Och det blåser, rakt genom öronen känns det som. Så nä, ingen promenad på landet ikväll, hoppas på bättre tur imorgon, jag ser hellre att det regnar än blåser faktiskt.
Egentligen borde jag försöka skriva ihop något åt ridsport, det har varit voltigetävling i helgen i Krumke och jag har fått i uppgift av vår förbundskapten att rapportera till ridsport och media. Kanske dags att sätta igång...




Igår


Igår var lillkillen riktigt finklädd i skjorta och jeans..



han ÄR finast i hela världen!


Grattis!


Stort grattis till studenten sis!


Dagen före

Idag är det dagen före, dagen före en stor stor dag. Inte för mig, men för lillasyster. För imorgon tar hon studenten!
Lite läskigt när man tänker på att det faktiskt är 7 år sedan man själv tog studenten. Och vad har hänt sedan dess?! Hjälp! Tiden går ju så fort så att man inte hinner med. Man får bara hoppas att man blivit lite mognare, inte bara lite äldre...

Ska snart hem till mamma och hjälpa till med all mat som ska fixas inför morgondagen, det blir stor studentfest då både Malin och kusinen Jack tar studenten och båda ska firas i partytältet hemma hos mamma. Vi får hålla tummarna för att det värsta ovädret drar över innan morgondagen, annars blir det tjocktröja, paraply och regnströvlar hela dagen!

7 år gamla bilder, hade tyvär ingen från studenten, men väl från balen



Får bjuda på en bild från lillebror student istället!



Onsdag


Idag känns det som om vi spenderat mycket av år tid i stallet. Vi hade två tjejer från Uppsala och Västerås som kom och tränade lite på Bengan. Han var så duktig så. Och en annan som var duktig var min underbara son, han sov så gott i vagnen efter att han fått lite mat, både från mig och flaskan.. Nu ska vi laga kvällsmat och lagom till det är färdigt tror jag att lillen vill ha mat.

I bästaste mysdressen!



Mysdag


Idag har vi inte gjort speciellt mycket, vi har mest myst på soffan faktiskt. Vi hade båda pyjamas när älskling kom hem vid halv 5, skönt med sådana dagar ibland. Dock klädde vi på oss bästa shoppingkläderna och åkte in till Halmstad på kvällen, behövde köpa en ny skötväska då jag inte gillar den vi har nu och den dessutom gått sönder i blixtlåset. Sedan handalde vi mat på citygross, hm och eurostop hade vi tänkt hinna med en sväng men då började liten bli hungrig så vi bestämde oss för att köra hem istället
 
Mys, mys, mys

På citygross har de utgångskassor, finns det ingångskassor på någon annan plats kanske?



Tungviktare!


Var på BVC idag och vägde och mätte skatten min. Numera väger han 4700 g, vilket innbär att han på 5 dagar gått upp 350 g, rätt rejält alltså. Han var nu 56.5 cm lång. Min älskade guldklimp!


Söndag


Igår gick vi upp tidigt och åkte tillsammans med mamma ner till Malmö/Bökeberg på voltigetävling. Bengan skulle gå med lag 2 så att de kunde försöka kvala till SM och vi tyckte att vi behövde hjälpa till, han behöver ju helst ridas fram.. mamma red och jag traskade rundor med barnvagnen.. Lillskatten var så duktig hela förmiddagen. När Bengan var framriden och hade gått grunden så åkte vi i ilfart hem igen. Allt för att hinna med systers bal, vi kom lagom till att det var dags att köra henne till Halmstad men hann att fota henne lite i trädgården innan. Lilla skruttan min, hon var snygg som få!

Mamma får instruktioner av malin

Finaste systern i världen

Jag tror hon kallar på hunden, men jag vet inte...

vimmel i Tylösand

jag och lilla älsklingen

Snyggaste syrran med sin kavaljer

även kusinen jack skulle på bal

Sedan åkte vi hem, trötta som få efter en lååång dag. vi hade dessutom inte världens bästa natt bakom oss. Inte litens fel dock. Först och främst kom vi i säng först halv 1, en timme senare vaknar jag av att hunden sitter där nere och gnäller och en halvtimme senare hör vi något utanför huset och sedan blir Boss helt galen och skäller som fasen. Älskling går ner och ser att det ligger någon i vår trädgård, han går ut och kollar och det är en "kompis" till hans syster som är aspackad och alltså ligger i vår trädgård ock kramar ett träd. Efter denna lilla incident var det inte helt enkelt att somna om. Lilla älsklingen sov gott och var ovetandes om mamma och pappas stimmande, och vaknade sedan glatt någon timme senare och ville ha mat. Sedan gick vi upp halv sju så om man räknar på det böev det inte mycket sömn den natten, så sömnen var efterlängtad..


Festival!


Nu har liten varit på sin första festival, det ska ju börjas i tid. Vi åkte ner till kulturfestivalen och kollade på Mikael Wiehe.
Han hängde nöjt i bärsjalen och sov bort det mesta av sin festival-premiär!


Pärans dag


Vi tog oss ner till Båstad i lördags och besökte pärans dag, Brydde oss dock inte så mycket om päror men det är alltid trevligt att komma ut och titta på folk. Vi tog en fika i hamnen och njöt till fullo av dagen!





Lördag


Hade en väldigt trevlig kväll igår med god mat, trevligt sällskap och tyvärr missnöjd bebis. Han hade nog väldans ont i magen stackaren, har ju gett en del ersättning upptill amningen nu och lilla magen är ju inte van vid det. På vägen hem fick jag sitta och massera hans mage hela vägen annars skrek han som besatt.
Men det hela blev bättre när vi kom hem, tack och lov och vi har fått sova ganska gott inatt.

Idag ska vi ta oss ner till Båstad för att besöka "Pärans dag", måste ju se vad detta spektakel har att erbjuda. Ikväll skulle jag vilja kolla in Wiehe på Laholms kulturfestival.. Vi får se hur det blir, är inte speciellt intresserad av fotbollen som älskling måste se. Ibland tror jag att världen vore lite bättre utan fotboll.. Även förra året häll jag på å få panik på denna fotbollshysteri, går att läsa om här för övrigt.

Imorgon ska vi på tävling jag och lilleman, får se hur det går. Sen har syster sin bal..  Mycket skoj denna helg!


Mys i soffan efter att magontet släppt igårkväll


Väntar besök


Sitter just nu och väntar besök av Sara, och senare av Annie. Liten sover just nu i vagnen och har även sovit gott inatt. Känner mig utvilad och vid gott mod. Ikväll ska jag och lilleman på körfest i Båstad, blir bara en liten runda och det ska bli riktigt trevligt att träffa alla igen. Just nu sitter jag med en vetevärmare ¨på brösten och dricker te som ska vara bra för amningen. Hittade lite knölar i det ena bröstet igår och vill göra allt för att förhindra mjölkstockning. Hoppas det hjälper!

vi igår, liten var lite ilsk och ville inte vara med på bild..


Yngsta medlemmen



Idag fick Benjamin sin första egna post. Den kom indirekt från hans morfar tror vi..


Dock är namnet felstavat här, inte på kuvertet dock... vad gör vi åt detta?



Inte tillräckligt..


Idag var det besök på BVC igen.. Lilla älsklingen hade bara gått upp 35 gram så de tyckte att det kunde vara en idé att ge honom lite ersättning efter amningen. Han har varit lite missnöjd de senaste dagarna och velat äta oftare och längre än tidigare, vill ligga och äta i över en timme och får han inte det visar han sitt enorma missnöje med att skrika som en vilde. Stackars lilla älsklingen min. Har ikväll gett honom lite ersättning efter att jag ammat honom, får se vad det leder till. Tycker dock att det hela känns lite jobbigt då det är lätt att få tankar om att man inte gör det hela tillräckligt bra, jag lyckas inte få min son mätt på naturlig väg. Men jag försöker trycka bort dessa tankar och tänka att jag inte ska ge upp utan fortsätta med amningen och hoppas på att kunna återgå till att bara amma..



nybadad liten älskling


Idag har liten badats och utan att skrika i badet eller efteråt, han verkade helt nöjd. Har väl insett att det är skönt att bli ren.. Sötast i världen är han fortfarande..



Juni och underbar sol!


Sitter just nu ute på altanen, Benji sover i vagnen (bortsett från små knorrningar då och då) och Boss ligger för ovanlighetens skull i skuggan, han ligger ju gärna i solen tills han nästan dör av värmeslag, men idag verkar han ha förstått att det är skönt i skuggan med. Inatt har jag fått sova i drygt 4 timmar på raken, så gott.

Igår började älskling jobba och vi blev alldelels ensamma här hemma. Vi tog oss en promenad till stan där vi åt lunch med Annie, riktigt trevligt.. Man får passa på när vädret tillåter, det ska ju tydligen bli kallt och blåsigt imorgon =(

Nu ska jag sluta kisa mot datorn och istället blunda mot solen!