Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Igårkväll


Hade en så trevlig kväll igår, var hemma hos Bamse och Elin, Alexandra och Nikki i Båstad och grillade. En fantastisk kväll med helt underbart väder och mycket god mat. Familjen hade precis kommit hem från en veckas semester i Grekland (och var hemskt bruna och fina) så svärföräldrarna tog med sig massa mat, så att de slapp tänka på det. Benjamin fick träffa sina kusiner och Nikki var väldigt glad i honom. Helt underbart att se.

Sol, härliga människor och god mat, kan det bli bättre?


Nikki tog på sig sina finaste kläder..

Benji myser hos farmorLycka!!


Idag vågade jag mig på att testa ett par byxor som jag inte kunnat ha sen innan jul ungefär. Testade dem redan förra veckan till min stora besvikelse, för då fick jag inte upp dem över höfterna. Men idag, efter lite trix fick jag på mig dem!
 Oj oj vilken lycka!


Lilleman gör miner


Han är ju bara sötast i hela världen!Typiskt!


Kom tillslut iväg ner till stan, det var ganska gott väder, tyvärr blåste det en del men det var skönt iaf. Gick in till PippiLotta och skulle byta en snuttefilt som skatten fick av min morbror. Köpte istället en fantastiskt söt skjorta som jag tänkte att han ska ha på Malins student.  Sedan gick jag till sjukgymnasten, som självklart redan hade stängt!! Hade kollat öppetiderna på internet för att undvika just detta men de stämde visst inte överens med verkligheten.
Vi fick en skön promenad iaf..

När vi väl kom hem ett par timmar senare var skatten hungrig. Han åt konstant i nästan 3 timmar! Anade tillslut att det var något annat på gång, han fick tillslut komma till pappa som nu har vaggat omkring med honom på armen och nu har han somnat så gott i pappas famn. Underbara syn, älskar er så!

Vi innan dagens promenad
 
Finaste hänger hos finaste pappanI väntan på en promenad


Tänkte spatsera ner till stan idag, behöver bla lämna tillbaka TENS-apparaten till sjukgymnasterna, så då kom jag fram till att det är väl lika bra att gå ner. Så just nu väntar jag på att skatten ska vakna i vagnen så att han kan få mat innan han får placeras i vagnen igen och ut i friska luften. Han knorrar på för fullt men verkar i övrigt inte ha någon lust att vakna. Typiskt.. Kanske ska passa på att fixa iordning mig innan han vaknar. Hej hopp!


IKEA och Väla


Idag har vi varit på IKEA och Väla, skulle handla en matta till hallen, men tji fick vi för där var ingen som passade alls. Typiskt. Det enda vi fick med oss därifrån var två nya filtar, som alltid.

Sedan blev det en tur inne på Väla, inte heller där blev det något handlat. Älskling hittade ett par skor till sig men det var allt. Det var i vilket fall trevligt. Jag drack milkshake och ammade på ett av cafeérna och det blev även lite lunch. Vår älskade lilla skrutt var så duktig hela dagen, älskade barn!
För att stilla mitt shoppingsug åkte vi över till Babyland innan vi körde hem och lyckades jag såklart hitta en del..
Nu är det som vanligt, dags för mat, han verkar aldrig vara mätt, lilltussen min...Kärlek mellan gammal och ung

Var inom farmor igår efter BVC besöket och måste bara bjuda på denna bild, tycker den är så vacker..En helt ovanligt vanlig onsdag...


...har nyss passerat i mitt nya mammliv.
Vi har idag varit på BVC, lillkillen hade gått upp 175 g sen sist så han verkar få i sig den mat han ska. Idag har han dessutom sovit länge och mycket under dagen, så nu på kvällen tar vi igen allt vi missat genom att vara vaken och vilja äta hela tiden. Jag tror dessutom att han kommit in i "två veckors trotsen", ha ha, stackarn är så trött men kan inte somna utan ligger och tittar och skriker sedan hejdlöst en stund. Sötast i världen är han i vilket fall.
Nu är det matdags igen, var ju säkert 20 minuter sedan sist!


Grillkväll


Igårkväll grillade vi och bjöd hem lillebror och Anna på lite mat.

Liten är som mest nöjd när han hänger på armen

Anna och lillebror passar

StekarnPromenad genom stan


Sorry för att jag är så kass på att uppdatera. Får skylla på att liten tar all min tid och när jag väl satt mig för att skriva ett litet inlägg om kvällarna så har bloggen krånglat.
Vi har varit duktiga och promenerat mycket de senaste dagarna, i söndags tog vi en ny runda, som var ganska lång och självklart började det regna när vi var som längst hemifrån. Men det var bara att slänga på regnskyddet på vagnen och traska vidare, lite regn har ingen dött av!

Igår gick vi ner till stan, kollade lite kläder och handlade mat. Jag tycker verkligen vi bor perfekt här, mitt på landet och så nära in till "stan" att det bara tar 15-20 minyter att gå in. Underbart, Det är bara den stora vägen som stör mig, men vi får väl se om det blir ändring på det nu när det ska byggas cykelbana!

Jag och liten i vagnen på väg hem från stan
  
vink vink säger Benjamin, ser dock lite missnöjd ut!


En härlig lördag


Nattens sömn har väl inte varit den bästa, lilla älsklingen har haft ont i magen tror jag. Och velat äta en gång i timmen. Konstigt att man kan vara så pigg trots det?! Normalt sett hade man ju inte varit människa efter att man sovit så dåligt i så många nätter. Tur att naturen har fixat det väl för oss..
Idag har vi varit en runda på Eurostop, shoppat lite kläder till liten och jag fick köpt två nya amningslinnen. Egentligen åkte vi iväg för att köpa present till Alexander, som vi är faddrar till. Han fyllde 2 samma dag som vår lilla älskling föddes och imorgon ska vi dit på lite kalas.
Vi åt lite frukost/lunch på espressohouse, åt en macka med chevreost, som jag har saknat detta, mums!!

Lilla älsklingen sov gott under hela shoppingturen!

Jag är nog ganska trött ändå...Storebror är hemma!


Igår tog vi oss ut ur bebisbubblan två (!!!) gånger. Först gick vi hem till Andreas föräldrar och åt lunch och på kvällen körde vi hem till mamma och grillade. Vi har haft Boss där sedan liten kom för att få lite lugn och ro här hemma och igår fick han till sin stora glädje följa med hem. Han är så nyfiken på liten och vill hela tiden ha koll på honom. Imorse fick han komma upp i sängen och mysa lite med oss, det blev många blöta pussar för lilleman..
Nu väntar vi på Annie och Fredrik som ska komma och hälsa på en runda..Lilla älsklingen


Han är så underbar, så underbar.
Mitt underbara barn, jag älskar dig så!Underbara du!

Jag vaknade helt chockad imorse klockan 6, det kändes som om jag sovit hur länge som helst. Under hela kvällen igår ville lilla älsklingen äte ungefär en gång i timmen och jag gjorde mig mentalt förberedd på en lång natt med mycket amning.. Men så blev alltså inte fallet, jag ammade honom uppe i sängen vid tolv, vid tre åt han igen, fast då sov jag nästan under hela tiden och sedan inte förräns vid sex. Oj så utvilad man kan bli! Andreas hade fått sova hela natten och var även han helt chockad.

Idag har vi bara tagit det lugnt. Somnade om efter ett par matningar under morgonen och sov till 10, sedan har vi promenixat och just nu väntar vi på BVC som kommer på hembesök om ca en halvtimme.
Förlossningsberättelse


Eftersom jag själv älskade att läsa andras förlossningsberättelser innan jag själv födde, känner jag att jag måste skriva en egen nu när det är över.

Fredagen den 8 maj var vi inne på förlossningen för att kolla blodtryck, ctg mm. Det bestämdes då att jag skulle läggas in på måndagen för igångsättning.
Måndagen den 11 maj var vi inne på förlossningen strax före 8, vi fick ett rum och man tog en del prover. Hade fått högre blodtryck under helgen (155/95) och vi kom fram till att det var rätt beslut att lägga in mig nu. man kontrollerade om livmodertappen var mogen och valde sedan att behandla den med gel för att få den att mogna.
Dagen fortlöp utan att något speciellt hände. Fick regelbundna sammandragningar (4 per 10 min) under eftermiddagen men inte så mycket mer hände. Fick på kvällen insomningsspruta och bricanyl för att kunna sova och samla krafter. Det gick sådär, sov lite till och från ett par timmar, sedan fick jag så starka sammandragningar att jag inte lyckades somna mer. Satte på TENS-apparaten och lyckades slumra lite mellan varven.

Tisdag morgon/förmiddag och jag är öppen 1-1.5 cm. Man beslutar nu att sätta in en kateter i livmodern som sedan fylls med vätska. Sammandragningarna tätnar efter det och jag börjar få ganska ont. Försöker sedan äta lunch, vilket inte går sådär jättebra, om det beror på det onda eller äcklig sjukhusmat kan jag inte svara på..
Efter lunch dras ballongkatetern ut och jag är öppen 3-4 cm. Man tar nu hål på fosterhinnorna och efter det börjar det göra riktigt ont. Jag är så trött så trött och upplever sammandragningarna som riktigt jobbiga och får då börja andas lustgas. Erbjuder älskling lite, men han gillade det inte, men det gjorde jag! Ungefär en timme senare har jag så ont att jag känner att jag inte orkar längre. Det känns som om jag förlorat allt hopp och barnmorskan föreslår EDA och jag tackar ja, trots att jag är livrädd för sprutor (speciellt i ryggen).

Det känns som om det gick från ingenting till jättemycket och jag känner mig lite överumplad av smärtan och intensiteten i sammandragningarna. Vid halv fyra kommer narkosläkaren som är en ung kille. Jag är nu ganska borta av lustgasen och känner knappt någon rädsla för bedövningen. Läkaren lyckas dock inte sätta bedövningen och jag känner bara hur han gräver med nålen i ryggen på flera olika ställen, det gör tack och lov inte jätteont, men är ganska obehagligt och jag börjar tillslut tappa tålamodet. Dock är jag så borta av lustgasen att jag inte behagar säga ifrån, tack och lov. Tillslut inser pojkstackarn att han måste tillkalla hjälp då han inte klarar av det. En äldre, och troligtvis mer erfaren läkare kommer och sätter in det direkt, utan några som helst problem, jag känner inte ens av vad han gör.

Någon timme senare känner jag ett extremt tryck bakåt/nedåt och vill bara krysta, Vilket jag inte får då jag än så länge bara är öppen 7-8 cm. Det är dock oerhört jobbigt att hålla emot och all min kraft och energi går åt att försöka slappna av.
Jag har sedan någon timme fått verkstimulerande dropp och framåt kvällen ökar man styrkan i droppet.
Strax innan 9 tar de prov på barnets huvud för att se att allt är ok. Man ökar även droppet. Strax efter nio på kvällen börjar krystvärkarna öka i styrka och intensitet och vid halv 10 får jag äntligen börja krysta aktivt. Vilken befrielse! Vi provar en massa olika ställningar men jag är så trött i kroppen att det enda jag orkar med är att ligga. Krystvärkarna är starka men inte tillräckligt ihållande så man ökar droppet ytterligare. Jag lyckas slappna av riktigt väl och somnar nästan mellan värkarna, jag behöver ju all energi jag kan få!

Har senare en barnmorska hängande över magen som trycker allt hon kan samtidigt som jag krystar. Efter en halvtimme säger hon att vi måste byta hon orkar inte längre och att hon behövde bytas av, jag önskar så att jag var i hennes sits. Jag börjar bli slut och klagar på att jag inte orkar mer, däremellan skrattar vi åt olika saker. Barnmorskan skojar och säger att jag föder skrattandes, men det känns inte riktigt så kul som det låter. Vi försöker hålla humöret uppe och älskling är verkligen ett fantastiskt stöd som får mig att jobba aktivt, slappna av och hålla humöret uppe. Men den sista tiden är det svårt, jag snyftar efter varje värk att jag inte orkar, men konstigt nog så gör man det ändå. Jag är nu helt slut och undrar hur långt tid det egentligen ska ta, huvudet är ju nästan ute säger de. Men tillslut kommer han ut. En  blå smurf med tjocka överarmar slängs upp på min mage och jag kan inte riktigt förstå, att alldeles nyss var du i mig, en del av mig, och orsakade mig den värsta smärtan jag upplevt. Just då känner jag bara lycka, en total lycka som inte kan beskrivas i ord.
Klockan 23.07 föddes världens vackraste pojke, vår son, vår Benjamin.

älskling klipper navelsträngen

min blåa smurf är lite medtagen

Lycka!


1 vecka gammal


Om ca 1 1/2 timme fyller liten en vecka. Redan. Ikväll har han varit maratonvaken och bara kollat med sina vackra ögon på allt runt omkring. Undrar vad som försigår i det lilla huvudet.
Idag har vi varit en sväng på stan, ensamma. Bara jag och liten. Var på apoteket och köpte lite nödvändiga saker och sedan körde vi upp till shell och hämtade ut ett paket. Känns bra att ha klarat av en liten runda bara han och jag. Egentligen får jag inte bära tungt men jag definerar inte bilbarnstolen plus skrutten som tungt.
Natten till idag gick bra, men han är ett riktigt matvrak, varannan timme ska det ätas. Bara han mår bra, så gör jag vad som helst. Nu har vi precis ätit paj och snart ska jag lägga mig. Låg förresten på mage innan idag, åh, det har varit efterlängtat!Första jobbiga natten


Så var första jobbiga natten avklarad, min lilla älskling har haft många fisar på tvären och inte kunnat sova. Det är så hemskt att han blir så otröstlig, vad man än gör så bara skriker han. Efter många om och men så somnade han äntligen jämte sin pappa strax efter fem. Hoppas bara att det inte är något ihållande. Vi lyckades efter några matturer sedan sova till 10. Ja, inte i ett sträck, eftersom mat krävs MINST varannan timme, men lite slmn blev det iaf
I förmiddags var farmor och pappa på besök och om en stund kommer Elin och Bamse, som dessutom skulle ha med sig kinamat. underbart!


I lördes hade vi för övrigt en barnmorska på besök som kom och lämnade min journal och lite andra papper. Min lilla älskling vägdes och det konstaterades att han hade gått ner 150 gram. Upp till 10% är tydligen helt normalt så det betyder väl att han får i sig vad han behöver..

Men så hemskt det var att ligga alldeles naken sådär...
Premiärtur

det var något krångel med bloggen igår och jag lyckades inte publicera detta inlägg, men här kommer det iaf:

Idag har vi tagit premiärturen med vagnen, och som vanligt när jag ska göra något så ska det göras rejält. Så vi gick till stallet och hem. Är kanske inte jättelångt men med tanke på kondition och övrig status så är det en bit. Vi var ute i över 1 1/2 timme, inklusive några stopp bl a hos hästen. Å min fina fina häst. Jag vill rida NU!
Vår älskade skrutt sov så gott i vagnen under hela turen, men så fort vi kom hem vafr det matdags, det är inte mycket man hinner göra mellan matningarna.Matvrak


Min son är ett riktigt matvrak. Han skulle kunna äta hela tiden tror jag.
Inatt fungerade det dock så bra att han kunde ligga mitt emot mig och äta, vilket i sin tut gjorde att jag kunde sova lite samtidigt som han åt. Skönt med lite mera sömn. Dock är det svårt att sova i hans närhet, han är ju så underbar att jag bara vill ligga och titta på honom hela tiden.. Nu gnyr han i vagnen, dags för mat... igen!!

mat, mat, mat.. jag är en levande mjölkmaskin. Eller är de det som kallas kossa?hemma


Igår fick vi komma hem. Konstigt att något kan kännas så hemma och samtidigt så annorlunda.
Vi lever just nu i vår lilla bubbla och undrar lite om livet ska återgå till sina rutiner någon gång, just nu känns det inte så, jag vill nog heller inte ha det så. Lever gärna i vår bubbla bland bajsblöjor, amning och massa massa mys...Mamma till världens vackraste son


Nu är han äntligen här. Benjamin har kommit till världen och jag kan inte sluta titta på honom. Han är det vackraste jag någonsin sett. Han kom till världen strax efter 23.00 igårkväll och var hela 55 cm lång och vägde drygt 4 100 gram.
Ingen kan just nu vara lyckligare än jag..
På gång..


Jaha, man kan då undra om det är något på gång. Sitter i detta nu och väntar på en läkare som ska kolla hur det hela ligger till. Har haft många riktigt täta sammandragningar i flera timmar nu. Hoppas det har tagit det hela en bit på vägen. Egentligen hoppas jag att det lugnar sig då jag är trött och gärna hade sovit en natt till, men det är nog inte bättre med energin imorgon. Den räcker förhoppningsvis till..
Jag längtar samtidigt så fruktansvärt mycket nu och hoppas verkligen att det inte drar ut allt för mycket på tiden. Hoppas att när jag skriver till er nästa gång är mamma..
Nu ska jag ta och spela lite yatzy med min rastlöse make..


Snart är jag mamma...


Nu börjar jag bli ganska nervös kan jag meddela. Väskan står packad i hallen och allt är förberett för bebis ankomst. Men visst känns det lite läskigt. Någon gång i nästa vecka är jag mamma. Älskling blir pappa. Vi blir mor och far. Föräldrar.
Hoppas att det nu går någorlunda fort, enligt läkaren kan det ta upp till 3 dagar innan det händer något. Jag har därför köpt en korsordstidning. Yatzyt är nedpackat. Datorn ska packas ner. Vi ska fördriva tiden.
Först hoppas jag kunna sova inatt, men det blir troligtvis bara en massa snurrande och småsnarkande.
Jag hoppas ni håller en tumme för oss. För att allt ska gå bra. För att vi någon gång i slutet av nästa vecka får komma hem och lära känna det nya livet. Lära känna vårt barn. Lära känna oss själva i våra nya roller.
Sov gott, så hörs vi snart igen...En kväll hos pappa


Imorgon fyller min kära far år (grattis grattis) och ikväll har vi varit där och ätit lite god mat.
Blev även lite kubb...


Oj så roligt man kan ha!!!

Kubb var det...

Nettan, Anna och Jonna

Lille Nalle..Sydserien i Laholm


Har tillbringat största delen av dagen uppe i stallet där det varit tävlingar hela dagen..
Det är bara att inse; det är där jag trivs som bäst..
Alla våra lag gjorde bra ifrån sig och lag 1 vann. Så gjorde även lag 3, som tävlade i lätt klass galopp med min älskade Tornado..

Fina töser...Piccolo OCH Båstad


Ikväll har vi varit i Halmstad och ätit på Piccolo. Åt en oxfilépasta med smak av tryffel, congac, parmesan och persilja.. typ. Riktigt gott, och väldigt mättande. Lite bäl mättande för min fulla mage då jag knappt fick i mig hälften. Hade funderaingar på att beställa förrätt men är ytterst tacksam för att jag inte gjorde det. Tyvärr var servitören onödigt otrevligt vilket drar ner betyget rejält. Han var väldigt tyken vilket jag inte tycker passar i ett serviceyrke... fy! Så nej, han fick inte någon dricks.

Sedan flängde vi till Båstad och köpte en varsin glass på torget. Åkte ner till hamnen och njöt av både glass och utsikt..


Jag älskar svanar!¨

Suddig bild, Älskling behöver en fotokurs..

Nu blir det sängen. Näst sista natten hemma...Trött lördag..


Fick klådstillande tabletter igår av läkaren som har hjälpt mig sova lite inatt, men inte är jag piggare för det. Kan kanske bero på att man kan bli trött av dem. Känns som om det kvittar, jag tänker mest vila ändå. Älskling är mest ute och fixar på ladan, han reglar, byter panel och målar, kommer bli så fint när allt är klart och jag tycker att han är så duktig. Innan vi köpte huset hade han verkligen tummen mitt i handen och kunde knappt sätta upp en hylla, nu bygger han väggar och är så oerhört duktig. Snart ska jag dock tvinga in honom då vi bestämt oss för att åka in till Halmstad och äta ikväll...
Hoppas ni har en härlig lördag!Nästa vecka kommer bebis!!!


Har varit inne på forlossningen för kontroll. Allt ser fortfarande bra ut, men trots det bestämdes att det blir igångsättning på måndag. Snacka om att bli nervös.. Nästa vecka blir vi alltså föräldrar, Känns overkligt. Just nu hoppas jag dock innerligt att det sätter igång av sig själv i helgen. Det känns rejält konstigt att veta att det blir nästa vecka, samtidigt är jag nöjd med beslutet. Nu ska jag bara ladda de sista dagarna (förutom på söndag då det är voltigetävling i Ahla, kan man ju inte missa) Dessutom fick jag tabletter vid namn tavegyl mot klådan, så nu ska jag nog kunna sova lite bättre kommande nätter. Nu ska jag vila på soffan, blev ju som sagt inte mycket sömn inatt!Fredag morgon!


Godmorgon, eller snarare god middag eller nästan eftermiddag. har arit vaken sedan tre. Varför? Ingen aning... kunde inte sova bara. jag har rivsår på hela kroppen och har insett att jag nog borde söka någon form av hjälp för det här..
Ska snart iväg till förlossningen för att göra CTG, börjar redan blir tradigt att flänga fram och tillbaka, låt det vara dags snart..
I övrigt har jag inte sp mycket planer för dagen, ska hjälpa syster lite med plugg men sen behöver jag nog en stund på soffan i eftermiddag.
Ha en härlig fredag, snart är det helg!!!


Biobesök


Vid lunch idag skickade jag ett sms till älskling med klara instruktioner inför kvällen. 16.30 mat, 17.00 avfärd till halmstad 17.45 hämta ut biljetterna 18.00 fika 18.30 bio. Jag fick lova att han skulle få popcorn så var det inga problem...
Först tog vi en fika på vattenporten. Jag älskar deras Kaffe mocca, jag som normalt INTE dricker kaffe, men med kaffe, varm choklad, vaniljsyrup och marchmallows är det riktigt riktigt gott. Sedan blev det bio. Vi såg "The reader" en bra film faktiskt. Speciell, men bra.
Nu borde jag försöka leta upp ett par vantar att sova med, annars är risken stooor att jag vaknar med sår överallt. Just nu håller jag på att klia sönder mina handflator. Vad är detta?

Älskling på vattenporten

Titta så glad man blir när man får popcorn!'Tråkiga förkylning...


Men segdragna förkylning vill inte ge med sig.. jag hostar och snyter mig och är bara sååå trött på det. Det kliar så i mina öron och i halsen. Just nu dricker jag varmt te för att det river lite gott i halsen. Funderar på knäckebröd till frukost, och inte tugga det så väl.. kanske kan hjälpa, troligtvis inte.
Sen har jag fått en fruktansvärd klåda. Hela jag kliar! Jag har rivit sönder mig precis överallt, magen, armarna, benen, fötterna, hårbottnen.. you name it!

Jag var och lånade lite böcker och filmer på biblioteket igår, så jag tänkte äta lite frukost och sedan kolla film.. Lånade bla "Låte den rätte komma in" men är fundersam om jag vågar se på den. Jag är ju löjligt feg vad det gäller filmer..
Nu ska jag göra lite havregrynsgröt...vecka 39


Tiden rullar på och jag har nu nått vecka 39.

Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska.

Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser.På förlossningen/kvinnokliniken


Allting såg bra ut idag med. Jag väntar dock en bjässe! 3.7 kilo beräknades liten väga idag(dvs +700 g på 2 veckor), sluta nu växa eller kom ut snart, jag vill inte föda ett karelin-barn... Allt såg bra ut på CTG med. jag hade dock fått lite högre blodtryck, 150/90 mätte apparaten och manuellt 145/85, men det verkade inte vara någon fara.
Ska in på fredag igen och se så att allt fortsätter vara bra!

Å, japp, jag är precis lika trött som jag ser ut...Godmorgon!


Idag är jag trött. Är inte så van av att vakna av klockan men idag kännde jag att jag var tvungen att ställa den. Ska alldeles strax iväg till Halmstad för ultraljud och CTG...
Har precis ätit lite frukost så nu ska jag packa ut mig själv i bilen och köra och hämta Andreas! Kanske ska ta med mig bb-väskan ifall att.. Sorgligt att ha den packad här hemma till ingen nytta om det nu skulle behövas, vilket jag inte tror, men ändå!skillnad?


Jag tyckte att min mage var stor här, men det ser jag nu att det var den ju knappast. Inte om man jämför med hur stor den är nu!!!
 
lite har den vuxit på 8 veckor!Vad händer?

Har väldigt många besökare på min blogg just nu, lite av ett rekord faktiskt.. kan det vara så att folk väntar på uppdateringar och undrar om liten är på väg??
Jag kan inte svara på det, men så många och täta, starka sammandragningar jag hade igårkväll och inatt har jag inte haft tidigare. Har kännt av en del nu på förmiddagen med men inte så mycket. Däremot har jag mer ont idag, det molvärker i ryggen och magen. MEN troligtvis är det bara en sölig start (eller lurvärkar)och det dröjer säkert många, många dagar till..
I övrigt mår jag lite bättre idag, blodsockret har stabiliserat sig lite, har kanske lite mindre ont i halsen, men däremot har jag fått hosta. Just nu bakar jag bullar, men har svårt att låta bli degen.. När bullarna är klara, så ska jag sova.

All kärlek till er..

Åh... va jag längtar efter bebis nu!i afton dans


Pratade med min doktorn innan, vilket känns ganska bra men tycker att det är jobbigt med så många olika människor som blandar sig i  mitt och bebis välmående, man vet som sagt int vem man ska kontakta när det väl är något.
Det vi kom fram till var iaf att jag ska kontrollera att jag inte har mycket ketoner i urinet och om jag får det så ska jag åka in till akuten så får de lägga in mig. Hemska tanke. Hade iaf i princip ingenting innan, villket känns skönt, Blodsockret har varit ok under dagen men jag mår inge bra..
jag är dessutom sååå sugen på apelsinsoppa (farmor gjorde ofta det när vi var små) men tror inte jag vågar äta något sådant med tanke på blodsockret, dessutom vet jag inte hur man gör det... Får kanske göra en kopp apelsinte eller annat te istället...

 


Måndag


Måndag morgon och det känns som om min förkylning bara blivit värre. Blodsockervärdena är oerhört jobbiga och går från högt till lågt och tvärtom hela tiden. Ett riktigt berg och dalbaneblodsocker. Kanske får bli en runda till läkaren, känns bara som om så många läkare är inblandade i mig och mitt barns välmående just nu så jag vet inte vem jag ska ringa först... Min diabetesläkare ska visserligen ändå ringa mig idag så jag kan kanske vänta och se vad han säger.. Men det är jobbigt och jag blir orolig för vår skatt.

Idag är jag för övrigt inte det minsta nedstämd för att det regnar, snarare tvärtom. Ska lägga mig på soffan nu och stanna där..


Härliga vårbilder från trädgården, tagna i helgen...Blööö


Jag mår dåligt. Och jag tycker inte om att må dåligt! Blöö.
Igår mådde jag förhållandevis bra och blodsockret var min vän. Idag är det tvärtom. Blodsockret har bara jävlats med mig och för ca 1 timme sedan fick jag äntligen äta frukost! Jag har varit uppe sedan 8 men blodsockret har inte precis tillåtit någon mat. ush va jag klagar, men det är faktiskt riktigt jobbigt nu. Dessutom mår jag illa, huvudet spränger, näsan rinner.. och det värker en del i magen och ryggen. Och fötterna sen, de är svullna och gör ont! Dagens räddning är verkligen voltigen, har suttit klistrad framför datorn sen 9 imorse..
Nu önskar jag att jag blir mirakelfrisk på ett par dagar, helst till imorgon, och sedan får föda vårt barn!

jag ser faktiskt missbildad ut, tror tom Shreks fötter är snyggare!CVI Ermelo


Imorgon sitter jag klistrad framför datorn för att titta på finalerna från CVI Ermelo live!
Kom igen nu tjejer!!!

Bilden är från förra året... (När vi vann!!!)Dagen och gårdagen..


Igårkväll var vi hos familjen Albjär i Båstad. Det grillades, busades med barnen och spelades kort. En härlig kväll.
Ikväll har vi varit en sväng hos Josse, som fyller 25 på tisdag, så idag vankades det fest. jag känner mig dock inte så party men det var trevligt att komma iväg en sväng. Blev dock inte så länge då jag har haft en del rejäla sammandragningar och små smärtsamma förvärkar. Så nu ska jag koppla på min TENS och be om lite massage..

Bilder från igår kommer för övrigt här:

Tjockis och Bamse

Lilla fröken söt, Nikki

Stora fröken söt, Alexandra

Alskling och Elin, fullt normala... eller inte

Update


Sorry för att jag varit lite dålig på att uppdatera, och tyvärr blir det inte bättre just nu. Är trött, trött, trött och ska sova en stund nu. Har precis varit iväg en sväng till Halmtad och sedan till årnaberga för att bada Boss.
Ikväll ska vi till Josse på fest, särför behöver jag verkligen en slummer nu..
Får uppdatera bättre imorgon!


Balens drottning...


Igår lyckades syster hitta en klänning till sin bal. Oj oj hon kommer definitivt vara den snyggaste på hela balen.

Själv gick jag där och drömde om att överhuvudtaget se någorlunda normal ut i en klänning. Jag undrar om jag någonsin kommer göra det igen.. suck..

Barbapappa eller barbamamma, jag vet faktiskt inte vem jag är mest lik?!
Har mått bättre!


Igår insåg jag att en shoppingtur i stan är just nu bland det jobbigaste jag kan göra. Kanske hade allt varit lite lite lättare om det inte vore så varmt och jag hade haft kateter så jag sluppit kissa var 5e minut! Just detta sprinagnde på toa är jobbigt! Var först hos barnmorskan igår och kollade blodtrycket igen. Det ligger fortfarande ok, lite högt men ingen fara, ska dock hålla koll på hur jag mår i helgen. Däremot hade jag ketoner i urinet, vilket jag brukar ha när jag haft högt blodsocker länge, men det hade jag inte haft. Ev kunde det bero på uttorkning, kanske inte så konstigt, när man då springer på toa hela tiden, jag hinner ju aldrig fylla på vätska.

Efter gårdagens obligatoriska eftermiddagslur vaknade jag med halsont och mådde väl inte helt hundra. Vi åkte ut till mamma och grillade och hade en mysig kväll.. Alldeles lagom..
Idag har jag ont ont ont i halsen och mår inte riktigt bra, vilket inte känns kul. Känns som om man kan hitta bättre tider i ens liv å bli sjuk på. Behöver min kraft och min energi för att orka föda. Förhoppningsvis går det över innan bebis vill komma till världen!
Nu - frukost. Sen - vila!