Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Julledigt

Jag har tagit julledigt. Öppnade datorn nyss för första gången på två dygn, så skönt och jag tänker inte spilla någon mer tid här just nu faktiskt. Jag njuter så av att umgås med min släkt och gråter lite över att tiden går så fort så att det känns som om jag knappt har stigit upp på morgonen innan det är läggdags igen. Bilder återkommer jag med en annan dag. Nu ska jag ner till tvsoffan och gosa med min underbara man en stund innan jag lär somna i hans knä.



Magiskt!









Dan före dan före...

Nu börjar julstämningen sprida sig i vårt hus. Nu är det bara mannen min som saknas.. Men imorgon är han hemma hos oss, och sedan tre hela dagar framöver. Mysfaktor tusen ungefär. Granen är klädd, ungefär h'lften av klapparna är inslagna, jag har gjort kola och knäck och mamma och lillebror var här i eftermiddags och bakade pepparkakor med lille älsklingen, som visade sig kunna och veta precis hur man gör, otroligt vad de lär sig på dagis de små liven :)
Nu luktar det pepparkakor i hela vårt hus, underbart!





Julstämning



det är konstigt det där med julstämning... I mitten av november när den inte bör infinna sig är den som starkast och nu när den bör vara som starkast vill den inte riktigt infinna sig. I år skyller jag på att mina förberedelser blivit undanskuffade av allt jäktigt plugg. Och nu är det så mycket jag VILL men inte hinner. Jag vet att man inte måste. Men jag ÄLSKAR julen och vill ha det så juligt man bara kan. Jag tycker mig bland annat ha letat ÖVERALLT efter några trevliga gardiner till uterummet, men det går inge vidare.. Typiskt. Det hade blivit så fint och ombonat med lite gardiner..

Dessutom ade jag ju velat göra min väggmålning. Men den får helt enkelt bli ett projekt efter nyår.
Har i vilket fall bakat knäck idag, mumma! Men får nog göra en sats till för denna lär inte räcka till julafton.

Nu ska jag nog försöka krypa ner i sängen, tack och lov har säkringar och värmepumpar fungerat som det ska, tack vare att det blev lite trixat med elen idag. Men nä, sängen nu!


Göteborg

Här kommer några bilder från vår mini helg i Götet..

Riktigt mysig stämning på LIseberg


Lite renar fick trängas med karuseller och bodar




Klassiska "jag ska visa dagens outfit på bloggen posen" ha ha, troligtvis inget jag kommer fortsätta med i framtiden..


Kallt!!

Har haft en superhärlig start på helgen, har varit i Göteborg, bott på hotell med mjuuuka sköna sängar, badat jacuzzi utomhus, julmarnad på liseberg, shopping, god mat och massa kvalitetstid med världens bästa man!

Tyvärr fortsatte helgen inte lika ljuvligt, kom hem till ett hus med 13 grader varmt inne!! En huvudsäkring hade gått och vi hade ingen värme på i hela huset, förutom på toaletten. Dessutom har Benjamin feber så det kunde inte komma mer lämpligt... not! Luftvärmepumpen krånglar med jämna mellanrum och på måndag kommer dem (IGEN!!!!) och fixar med den.. Trist med sådant krångel!

Med tanke på hans feber ska jag gå och sova nu, man vet aldrig hur en natt blir då. Eller när det blir morgon.


JAAAA!!!

Jag fick MVG på spanskan!
Trodde aldrig att jag skulle få det då jag tyckte provet gick kasst och det muntliga "förhöret" ska vi inte prata om, det gick uselt... Men tydligen tillräckligt ändå. Så himla skönt. Får väl vara hufsat nöjd med mina studieresultat då, 3 VG och 3 MVG, studier på distans och framförallt på oerhört kort tid. Nu ska jag njuta av julen!


Japp, jag erkänner, jag är en plugghäst.. he he!


Älsklings födelsedag!

Idag fyller världens bästa man och pappa år! Vi har firat med städning, bilbesiktning och matlagning, ha ha, vilken dag va?! Ikväll har vi ätit enkel men GOD mat tillsammans med familjen och haft det så mysigt så. Benjamin älskar verkligen sina kusiner och sken upp som en sol när de steg in genom dörren! Nu har den lille däckat och vi håller tummarna för en liten sovmorgon imorgon, så som han höll igång ikväll. Pewrsonligen är jag dödstrött så det blir sängen väääldigt snart för mig med!


Farmor och kusinerna samlades i soffan för att läsa saga

Men det blev för stillsamt så Benji och kusinen Ellen turades om att köra varandra i full fart!


Jag ska ut!



Jag vet inte om han hemskt gärna ville ut i förmiddags eller om han bara tycker väldigt mycket om sina skor och sin mössa. Hans mössa är visserligen en favorit, jag har försökt få honom att använda den andra mössan då och då för jag tycker den är så fin, en randig geggamoja mössa, men den duger inte. Han blir vansinnig och ska bara ha den andra på sig. När vi skulle sova i förmiddags vägrade han ta av sig mössan, skorna fick jag under ett litet krig ta av och gömma under sängen men mössan fick bli kvar på huvudet och han somnade gott med den på


Mammas älskade gullunge

Att man kan älska sitt barn så mycket var för mig inte riktigt klart. Visst jag vet vad stark kärlek innebär, eller jag trodde jag visste. Jag hade ju ingen aning. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle bli så oerhört knockad av känslorna för min egen son. Det är med lite oro jag skriver dessa ord. Jag vet att alla säger att det finns gott om plats i hjärtat för fler barn och det tror jag också på. Att hjärtat på något sätt expanderar. Men ändå är jag rädd för att mina starka känslor för Benjamin ska svalna när jag har en till att älska. Men jag får väl lite på andras ord. Det finns plats, hjärtat ordnar plats för alla!

Älskling med en alldeles nyfödd liten Benjamin, tack för att jag får ha er!


Jag är så tacksam för min fina familj och att vi har vår hälsa. Även om jag klagar på min diabetes ibland och annat som för stunden inte känns helt hundra, så är jag tacksam. Jag är frisk. Min son är frisk och min man är frisk. Vi mår bra och lever i kärlek. Tack!
Vill tipsa om en blogg, om en tjej som inte är så lyckligt lottad som vi. Jag kommer hjälpa henne mot sin dröm. Gör det du också om du vill och har möjlighet. Jag har det kanske inte bäst, vi är inte rika eller lever i överflöd, men vi ska heller inte klaga, det finns dem som kämpar så för saker vi tar för givet. Om jag kan vara med och hjälpa en sådan människa så är jag nöjd. Det får bli en julklapp till mig själv helt enkelt..


Myskväll

Har haft mamma och syster på besök ikväll, en kväll med bak, mat och massa massa bus!




Jodåsåatt.. ehh..

En lång dag med både ljuspunkter och mörka stunder går mot sitt slut. Har kommit fram till att jag är varannan fredags deppig. Troligtvis för att älsklingen jobbar HEEELA helgen lång och jag inte tar mig för något alls utan sitter här i min ensamhet, kan ju visserligen inte göra sååå mycket när lilleman ligger och sover men ändå. Kanske för att jag känner mig ensam. Säkerligen för att jag saknar min älskling.

Har skrivit slutprov i spanska idag, nu är jag så gott som klar. Om jag nöjer mig alltså, men det är ju det där. Att vara nöjd. Jag är inge bra på det ibland, inte när det gäller mina egna prestationer. Sedan har jag även jobbat några timmar. Och dagens bästa, lussefrukost på Benjamins förskola. Underbara älskade unge. Finast i hela världen.



Helt plötsligt ser jag inte längre mina fötter...


En rund kalaskula helt enkelt


Illamående

Ush, jag sitter här och mår illa! Inget kul alls, trodde det var blodsockret som låg helt fel men kollade nyss och det låg på 6.3 vilket är bra. Förmodligen är jag bara sjukt trött och därför mår jag illa. Hade sett fram emot Greys ikväll men Benjamin sover oroligt så det är väl inte ens lönt att gå ner i källaren för att kolla på tv.. Får nog bli en kväll i sängen.

Jag hade tänkt att jag skulle fota magen idag, har gått 30 fulla veckor idag, dvs jag går in i vecka 31, och japp jag kan lätt konstatera att tiden går fort! Snart är vi fyra i vår familj!

Nej, nu har han vaknat tre gånger under tiden det tagit att skriva detta inlägg. Godnatt!


Narnia och sång

Imorse vaknade jag återigen till ett snöigt landskap. Jag får alltid en känsla av Narnia när hela världen är täckt med ett tjock snötäcke. Så vackert! Tyvärr töade det mesta från genar och träd bort under dagen men på marken är det fortfarande vitt vitt vitt!

Har gjort klart min Engelska C idag, hade två muntliga uppgifter som jag fick MVG och VG på, gött! Hade inte förberett mig så väl som jag borde men är ändå nöjd med resultatet, sen åkte jag och skrev slutprovet som även det kändes bra, hur det gick får jag väl veta i dagarna..
Jag och benji har öven hunnit med att hälsa på syster/moster i hennes lilla lya i Halmstad, sedan for jag till Skummeslöv för att sjunga på en julfest. Trevlig dag helt enkelt. Nu ska jag sova, kanske ska vara snäll och ge älsklingen sovmorgon imorgon?

Har vi en blivande pianist i faniljen mån tro?


Bilder från helgen

Ville bara bjuda på några bilder från helgen

'
Kärleken mellan dessa män (pojkar?!) är svår att ta miste på

En är mer linslus än de andra

Jag och Christine

Bad älskling, tillika min mästerfotograf, ta ett foto på mig i den vackra snön, men ja.. det blev ju sådär

På söndagen bjöds vi på avslutningsfest med voltigens alla lag, ett gäng härliga voltigemammor hade fixat värsta festen med välkomstdrink, tilltugg, trerätters och massa levande ljus. Superfint gjort av er!

Kvällens servitriser och festfixare!

Inte illa va?



En bra dag

Har haft en riktigt bra dag idag, skönt att starta veckan positivt! Benjamin har sovit superdåligt inatt och har inte han hållt oss vakna har lillpyret i magen sparkat så att jag inte kunnat sova.

Var hos diabetessköterskan halv 8 imorse och sedan på tillväxt ultraljud kvart i 10. Däremellan passade vi på att njuta av en hotellfrukost på First Hotel Mårtenson, alltid gott att få frossa lite! Lillpyret såg ut att ha det kanonfint i magen, allt var som det skulle och den uppskattade vikten låg på 70 g mindre än genomsnittet, skönt!

Skulle göra min sista uppgift i Svenska C på eftermiddagen, ett tal som jag skulle hålla för min lärare på telefon. Jag hade skissat en del på talet sedan tidigare men fick helt plötsligt för mig att byta ämne, så på mindre än 2 timmar skrev jag ihop ett nytt tal som jag fick full pott på. Håller tummarna för att jag fick ett bra resultat på slutprovet så att betyget blir som jag vill.


Andreas är såååå bra på att ta kort!


Förresten..

Jag börjar bli riktigt blond!!


2a advent

Dåli uppdatering här i helgen, har ägnat min tid åt sång, hästar, kalas, fest och självklart min helt underbara son och min älskade man. En härlig helg helt enkelt. Nu är jag trött, vi ska in till Halmstad hela förmiddagen imorgon, både besök hos diabetessköterskan och ultraljud ska avklaras. På eftermiddagen har jag en del plugg som ska avklaras, ska hålla ett tal för min svensklärare..
Igår hade vi äran att ha mormor på besök på kvällen och tur var väl det eftersom Andreas somnade 5 minuter in i filmen vi hade hyrt, nu slapp jag se den ensam..


Saga och välling med mormor innan läggdags igår

Nu blir det bums i sängen här, försökte plugga lite men hjärnan hinner inte med. Natt natt


Fredag hela veckan, fredag hela veckan lång!

Tjoho fredagen!
Du är varmt välkommen i vårt liv, precis som alla andra dagar. Men just idag är det en riktig fredag, för ikväll ska vi på After Work. Ja, inte för att vi har jobbat så mycket just idag, men jag har iaf pluggat och varit och skrivit slutprov i Svenska C. För övrigt så fick jag MVG på slutprovet i folkhälsokunskap, det som jag tyckte var helt idiotiskt och som jag trodde att jag inte förstod, tänk så fel man har! Dock hade jag bara G på en uppgift så om jag ville ha MVG i slutbetyget fick jag göra om den uppgiften, så det sysslar jag med nu, för det är väl klart att jag vill ha MVG:

Näää, dags att återgå!


Putande mage!

Oj, vilken mage jag har!! Tyckte den nyss var liten, söt och ganska smidig. Den är fortfarande ganska söt men också stor och inte lika smidig! Har varit hos barnmorskan idag och magen växer som den ska och ligger precis ovanför "normal" på kurvan. Med Benji låg jag en bra bit ovanför normal men fortfarande inte oroväckande stor. Magen hänger dock så mycket längre ner denna gång, ska ta en bild framifrån såsmåningom och jämföra.. Alla andra värden var bara bra och hjärtljuden lät lika vackert som alla gånger. Underbart!

Har precis pratat en lång stund med en underbar vän som tyvärr bor alldeles för långt ifrån mig, jag menar vad har Trelleborg att erbjuda som kan tänkas vara bättre än Laholm?? Hon väntar sitt första barn en månad efter mig och det är så mysigt att ha någon att diskutera och prata mage med! Vi skulle varit på SPA på Lögnäs imorgon men hon är totalt insnöad och kunde inte ens ta sig till jobbet igår, här varken blåser eller snöar det, konstigt att det kan skilja så lite på bara 15 mil?

Jag och min putande mage!


Snyggo!

benjamin tittade konstigt på mig imorse när jag kom ut från toaletten och hade en plastpåse på huvudet. Han tog sig själv på huvudet flera gånger och pekade på mig, ha ha. Undrar vad han tänkte?

Brukade sova med inpackning och plastpåse i håret förr men det prasslar så kring öronen och jag vill få ut så mycket som möjligt av de timmar jag får sova. Inatt vaknade jag vid fyra och trodde min urinblåsa skulle sprängas, men ville inte gå upp för då vaknar Benji och anser att det är morgon. I vilket fall, nu sitter jag med inpackning i håret och har gjort sen imorse. Nu drar jag snart mössan över och åker till stallet, sen ska det duschas ur!