Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Idol

Sitter i min ensamhet och tittar på Idol, har tänt en massa ljus och har fått till en riktig mysig stämning. Apropå Idol så är jag så glad att mindre fokus har lagts på de som inte gör så bra framträdanden under audition. Framförallt är jag glad att alla uditions är över, det är ju nu det roliga börjar. Jag klarar inte av att folk gör bort sig och jag mår dåligt med dem eller kanske åt dem. Dock har jag skrattat så jag gråtit åt denna audition, den är ju bara för kul!!



Njut!


Halvvägs!

Nu är jag halvvägs. Halvvägs igenom. halvvägs tills vi träffar vårt mirakel, benjamins lillebror eller lillasyster.. Halva graviditetn är avklarad, nu är det bara resten kvar! Längtan är stor men likastor är rädslan, är så rädd att göra min älskade, älskade Benjamin ledsen pch svartsjuk. Och jag är rädd att inte räcka till som mamma. Men andra klarar det och det hoppas jag att jag också gör.

Vi har äntligen börjat få ett hem av vårt hus. Äntligen. Vi var på Ikea igår och inhandlade diverse saker, en tvbänk och ett soffbord bla. Nu börjar det se möblerat ut även i källaren. Och om jag har trivts bra hittills trivs jag ännu bättre ikväll. Dessutom har jag hunnit tvätta typ 6 tvättar och städa stora delar av huset (inte dammsuga förståss det överlåter jag till min älskade make och min son, något kul måste de väl ha..) Stort tack mamma för att du kom hit och underhäll benji under en timme så jag fick städat och fixat INNAN han somnade.

Nu måste jag gå å lägga mig, jobb imorgon. Men, jag ha fastnat i någon gullig romantisk komedi på tv..


Tävling!

Jag är med och tävlar om en åkpåse från The Buppa brand hos söta Prinsessan. Hade gärna vunnit en sån till lillebror/lillasyster.

En sån här skulle jag vilja ha!


Segsöndag

Återigen är en härlig helg snart förbi, imorgon börjar en ny arbetsvecka för Andreas och en ensamvecka för mig. Tur att jag har Benji, för då är jag ju aldrig ensam! Bara timmarna efter han somnat och innan jag har.. Känns som om helgen spenderats i sängen och i stallet.. Var på tävling på Österlen igår och behövde därför stiga upp redan vid fyra! Var hemma igen vid 6 på kvällen och sen sov jag i nästan 12 timmar, tack älskling för att du lät mig, jag hade nog varit ett monster annars idag.. Mer än jag brukar alltså.
Idag har vi busat, gosats, pussats (jag har världens pussigaste son) och sen har jag hunnit med en liten runda i stallet och voltigeträning med Chico.
Imorgon har vi tänkt avklara IKEA på några timmar på förmiddagen. Annars inga planer - skönt!

Nä, nu slut på allt drabbel, ska återgå till soffan och min Mamatidning!


Benjamin lagade mat härrom dagen med vitvinsvinäger och pepparmix, han luktade vinäger långt efter att jag sanerat honom och golvet..


Fredag!

Bråda dagar igen. Har blivit lite jobb och däremellan har jag försökt plugga. Och så dessa läkarbesök; mvc, läkaren, ögonmottagning och ultraljud har hunnnits med i veckan. Dessutom har vi varit på Gekås! Fick handlat en massa behövliga saker som overall, vinterjacka, underställ, vantar m.m. till lilleman. Nu ska jag snart bege mig till jobbet. Ville bara önska en trevlig helg!


Lilla hjärtat i onsdags, sjukt fin bild tycker jag, så utförlig i ansiktet..


Öppä!



Sötaste älskar sin navel! Och nej, det heter INTE navel, det heter Öppä!


Ahh... detta val!

Idag är det val. Herrejävlar va jobbigt det är att veta vad man ska rösta på. Jag har försökt låta mig övertygas av både det ena och det andra och alla valkompasser och tester jag gjort visar att jag sympatiserar lika mycket med alla partier. japp, alla har tydligen något bra att säga mig. Jag önskar det fanns ett "lila" parti, en blandning av det bästa från rött och blått. Jag blev tipsad att se Stallan Skarsgårds tal på youtube och har så gjrt nu på morgonkvisten. Nu har jag kommit till insikt om vad jag vill, för mina barns och barnbarns framtid!



Men till nästa gång, SNÄLLA, någon, fixa mig ett lila block!


Busunge

Hade världens busigaste son igår som sov nästan 12 (!!!!) timmar på natten!
Jag låter bilderna tala för sig själva!











HÖST!

Vilket höstväder det är ute, riktigt mysigt att sitta inne och lyssna på. Har varit oerhört frusen hela dagen och vinterjackan fick åka fram när jag skulle hämta skatten på dagis i eftermiddags. Har hela dagen längtat efter att få sätta mig i bastun men nu när tillfälle ges är jag plötsligt varm!! Har gjort en oerhört god middag idag, lax på spenatbädd bjuder på länken till receptet.

Mamma ringde precis och berättade att hon hade varit i stallet, Chico hade gått bra för Jenny på träningen och ingen är gladare än jag över ett sådant besked. På lördag ska vi ha lite linförarträning med Rickard och jag hoppas vi kan få några användbara tips. Nästa helg är det dags för tävling igen, jag ska lina Vanzetto, något som jag egentligen slutat med (igen!!) men Ida som tagit över har ingen linförarlicens och kan så inte skaffa förrän till våren så jag ställer med glädje upp och hjälper till under höstens tävlingar. I övrigt är jag så glad över att kunna lämna över till en så seriös och glad tjej som Ida. Hoppas verkligen hon fastnar för denna sport precis som jag! Chico kommer jag bara lina varannan vecka, så att jag slipper skaffa barnvakt den veckan andreas jobbar, Jenny kommer lina honom den andra veckan och hon hjälper även till å rider honom. det är så underbart att ha hittat bra folk som är intresserade av att hjälpa till och ställa upp! TACK!

Chico och Malin i Flyinge i januari.



Gladast!

Världens gladaste och busigaste Benjamin.





Dammsugarkungen!


Andreas uttrycke igår att vi kanske borde skicka benji på dammsugaravgiftning. Så illa är det. han är fullkommligt besatt av dammsgaren och blir vansinnig om han inte får leka med den mer.

Han har även förstått att den lilla dammsugaren, utan slang är samma sak som det stora. Igårkväll gömde jag den, och då tog han istället laddningsstationen till den och vandrade omkring med, galning ;)

Världens sötaste ganing är han dock. Älskade plutten min!


Mage!

Tänkte jag skulle lägga ut en liten magbild, roligt att kolla på i efterhand om inte annat. Tycker ju att magen är stooor nu och om ett par månader kommer jag skratta åt det, för denna magen är egentligen pytte i jämförelse med vad den kommer bli.

Magen i vecka 18


UL-bilden!

Måste ju lägga ut bilden från ultraljudet, riktigt kass bild i jämförelse med de vi fick på benjamin, men så går det om man har en riktig buse i magen!


Ganska svårt att se om man inte har "vana" ögon men ser ni att vi väntar en kalle anka bebis?


Tröttsamt!

Igårkväll upptäckte älskling en vattenläcka under diskbänken, vi trodde först att det kom från diskmaskinssladden men såg tillslut att det kom från krankopplingen typ. Det har uppenbarligen läckt ända sedan vi flyttade in och det har blivit en ganska ful vattenskada i köket. Visserligen inte så väldigt synlig men ändå. Allt i vårt hus är nytt och vi har lagt sjuuukt mycket pengar så nu har vi nog oturen att hela golvet i HELA köket/vardagsrummet måste brytas upp och läggas om. Suck, suck och återigen suck.

Till råga på allt fungerar inte golvvärmen på toaletten och jag hoppas verkligen att det är ett enkelt fel att åtgärda för jag pallar inte med att det golvet ska brytas upp och läggas om det med.

Blir man trött eller??


Ultraljud

Idag har vi varit inne på det stora ultraljudet!
Den lilla pärlan inne i min mage börjar bli stooor! Och vilken liten vilde sen. Helt galen. Varenda gång vi gjorde ultraljud med benjamin låg han alldeles blick stilla. Och i perfekt fotoläge. Varje gång. Denna bebis är inte lika glad att visa upp sig. Det var mycket liv och rörelse inne i magen och det blev inga bra bilder alls. Trist.. Men i övrigt var det supermysigt och allt såg bara bra ut! Känner mer och mer fosterrörelser trots moderkaka i främvägg och det var verkligen coolt och både se och känna samtidigt.

Nu är jag, som vanligt, toktrött och jag måste försöka sova. Vi har i övrigt haft en toppendag, bilen verkar ha gått sönder och vi har en vattenläcka i köket. Läckert!


Tjejmilen

Jag har varit i Stockholm i helgen och gått :( tjejmilen. Hade som mål att springa så mycket som möjligt men känner att det är viktigare att ta hand om den lilla fripassagerare som  jag bär med mig. Men jag gick tjejmilen och det känner jag just nu att det var en bedrift i sig, för vi gick inte i snigeltempo utan spatserade på så gott benen gick..

Vi hade dessutom en trevlig men alltför kort helg i huvudstaden. Visserligen skönt att den inte var längre för då hade jag längtat hjäl mig efter Benjamin. Nu är jag alldeles för trött flr mitt eget bästa och har en lång arbetsdag framför mig imorgon, liksom idag, men oh, jag gillar det jag gör!


Vad i hel...!!!

För några veckor sedan beslöt jag mig för att plugga och få ordning på mitt gymnasiebetyg. När jag gick sista året på gymnasiet hände en del saker i livet som gjorde att jag inte riktigt hade motivationen att plugga ordentligt. Detta ledde till att jag strök ett par kurser och då bara fick ett samlat betygsdokument. Jag har, trots detta, läst till fritidsledare och kom dessutom in i Eslöv där det är en tuff konkurrens om platserna. Tänkte att allt är väl frid och fröjd ändå. Men icke. Man måste ju ha ett slutbetyg för att kunna läsa på högskola (visst det finns vissa andra vägar att gå men att ha ett slutbetyg väger ändå tungt!)

Jag kontaktade Lärcentrum i Laholm och kom där i kontakt med en helt underbar människa som hjälpt mig. Det är nämligen så, fick jag reda på, att tiden för att läsa upp betygen har gått ut (detta kan jag med säkerhet LOVA att jag inte fått någon som helst information av tidigare) men att jag troligtvis skulle få läsa ändå. Det har varit MÅNGA turer fram och tillbaka och många samtal och möten med syon.. Tills i förrgår då hon ringde och sa at jag blivit beviljad att studera!!! Så glad och så lättad jag blev. Tills idag då rektorn ringde och ville ha ett möte med mig och sa att jag inte är beviljad någonting. Jag blir helt komplett jävla vansinnig! Ska man behöva göra som vissa tidigare gjort i den här kommunen och hota med ATT TA LIVET AV SIG (!!!!!) för att komma in på det programmet man vill. Varför ska man bara inte kunna få göra rätt för sig. Nä, men snälla ge mig sos-bidrag istället för resten av livet! Så gör ju alla andra misslyckade!!!!

Och nej, jag är inte arg, jag är fullkomligt vansinnig!!!!


Låten

Igår sjöng jag två väldigt vackra låtar, först tears in heaven och sedan en låt som jag inte hört förr men som berörde mig djupt. En oerhört vacker låt av Shirley Clamp



Tung men vacker dag

Idag har jag gjort något av det jobbigaste jag gjort i mitt liv. Idag begravdes lilla Signe. Lilla vackra Signe som aldrig fick se dagens ljus. Idag sjöng jag för allt var min röst var värd för att göra stunden till ett vackert minne för Signes föräldrar och släkt. Jag bröt ihop flera gånger under den vackra men ack så jobbiga stunden i kyrkan och efteråt brast det lite till. Älskade vänner har fått vara med om något som ingen människa bör utsättas för. Att förlora SITT barn. Jag är idag extra tacksam över min fina familj, mina underbara vänner, min fantastiska man och min älskade son!


Glöm inte att ta vara på livet och dina kära!