Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Dagens löptur

Stod i löparskorna vid kvart i 8 imorse redo att ta en lagom liten lugn runda. Dock har jag en viss övertro på mig själv för jag startade i en väldigt hög joggingfart och blev grymt flåsig efter bara 5 minuter. Fortsatte ytterligare 7-8 minuter och flåsade på som bara den, tog 30 sekunders "vila", dvs jag gick och sedan igång 10 minuter till, nu i lugnare tempo. Kändes bra och jag måste erkänna att jag är sugen på att kolla formen inför vårruset genom att ta en runda till på söndag men jag ska nog vila iaf, benen känns lite tunga så de mår nog bra av lite vila..

Dagens motivation: sista rundan innan vårruset!
Dagens väder: soligt och lagom varmt
Dagens musik:
Kom igång- My love - Justin Timberlake
Håll igång- Slave to the music- Twentyfour seven
Varva ner-These streets- Paulo Nutini
Dagens känsla: härligt men lite tung i benen


Fredag

Sjalen har blivit Lis bästa vän, i den ligger (hänger) hon gott och helt i sin egen stil



Hon ligger som en liten böna i den.. Idag provade jag att ha henne framåt i den en liten liten stund för hon var missnöjd med allt annat och det funkade fint, men fick hålla koll på hennes lilla huvud.

I eftermiddags körde vi en sväng till far min ute på "torpet". Benjamin var överlycklig över att få springa fritt, ungefär som en ko på grönbete. Tillslut hittade han vattenspridaren och gissa om han var lycklig

Han blev helt genomblöt så kläderna åkte av..


I love u daddy!


Lycklig över att ha likadana skor som pappa



Snyggaste stilen




Li somnade i bästa stil efter dagens babymassage..


Bortskämd

Va vi blir bortskämda med fint väder just nu, det går ju inte att minnas när det regande sist. Härligt och helt enkelt underbart med sol och värme! Igår traskade vi bort till affären här i Lilla Tjärby och köpte en glass, Benjamin tjatade hela vägen dit om att han skiulle köpa glass och han var ivrig för att få välja en glass. Dock var det som vanligt, han åt inte ens upp hälften...
Li var helisk hela vägen dit och hela vägen tillbaka men somnade gott när vi nådde lekplatsen, vilket gjorde att jag och Benjamin kunde busa massvis!


sötnosen i ny keps och snygga brillor som han fick av mormor i sitt påskägg


bus och mys i gräset


Segt!

Tycker det går segt med mina löprundor, får inget riktigt flyt och orkar inte så mycket som jag vill och borde. Imorse snörade jag på skorna 20 över sju och gav mig ut. Precis när jag började springa dog min Mp3spelare, hade uppenbarligen fått i ett gammalt batteri igår när jag bytte. Katastrof! Kom på att jag har ett likadant batteri i pumpen,  dock måste ha typ en enkrona eller liknande för att få upp det lilla locket och det hade jag såklart inte.. Men skam den som ger sig, efter att ha provat typ 10 stenar som bara gick sönder eller inte passade fick jag upp locket, ut med batteriet och igång musiken.
I övrigt var det tungt, tungt, tungt. Ont i knäna och flåsigt som bara den. Men skam den som ger sig här med, på fredag tar jag nya tag!

Dagens motivation: det behövs inte mycket för att komma ut, men desto mer för att hålla igång på rundan..
Dagens väder: helt underbart, solen höll på att gå upp, krispig härlig vårluft och precis så där lagom varmt!
Dagens musik:
kom igång- katie perry - firework
håll igång- aretha franklin-think
varva ner-michael buble - lost
Dagens känsla: våren är sjukt vacker och underbar trots att det var tungt, tungt, tungt!


Klippt!

Klippte mig förra veckan...


Mycket hår åkte av,
men mycket var kvar ändå...


Pappa, jag vill ha en hund!









Pappa! Vi vill ha en hund!!!!


Påsk!

Jo vi lever, och vi mår kanon. Tiden har bara inte funnits de senaste dagarna. Vi har haft fantastiska dagar med vänner, god mat, bus och sooool! Påsken är inte över än tack och lov, dock jobbar ju Andreas imorgon och jag ska iväg på tävling, men idag ska vi njuta desto mer!


Dålig dagsform :(

Tog mig nog lite vatten över huvudet idag när jag sprang min "nya" runda. Först och främst satt det nog lite i kroppen att vi faktiskt spatserade ganska länge igårkväll. Det, plus att jag hade lågt blodsocker och tryckte i mig ganska många knäckebröd mindre än en timme innan jag gav mig ut gjorde att det var tungt och riktigt, riktigt jobbigt idag så det blev mycket fler gåsteg än vad jag hade velat, men jag försöker se det positivt.. jag kom ju ut iaf! Dessutom var den nya rundan typ dubbelt så lång som den jag brukar springa och det känndes det med, väljer en mellanrunda på fredag och måndag tror jag för att sedan åter prova denna runda..

Dagens motivation: längtade efter att testa den nya rundan...
Dagens väder: mulet, riktigt skönt, 6 plusgrader
Dagens musik: måste ladda med ny musik...
Dagens känsla:tungt!


Promenad

Ikväll har vi gått en härlig promenad och jag har hittat en ny löprunda som jag ska testa imorgon...längtar!


Benjamin klättrade ur vagnen och under tiden vi fixade med bältet rymde han och spang för allt vad de små benen och de bara fötterna bar.. lille söt! han somnade gott i vagnen tillslut..

kvällen avslutades med filmen "bröllopsfotografen" en riktigt mysig, rolig och charmig film.


Nödvändigt ont

Har precis varit hos naprapaten och passar nu på att njuta av solen en liten liten stund innan jag ska gå å hämta Benjamin på dagis.

Det var verkligen ett MÅSTE att få hjälp med rygg och nacke och jag tackar pappa med familj för presentkortet, garanterat den oskönaste presenten ever, men samtidigt en av dem bästa någonsin. Jag har behövt detta länge men aldrig blivit klar att ringa och boka tid och visste inte heller vart jag skulle gå. Nu var jag hos Josefine på ryggakuten och hon var superduktig. Att bära barn, både i och utanför magen och att amma mycket tär verkligen på kroppen, men vad gör man inte för sina älskade små..


2 veckor kvar

Idag är det 2 veckor (och en dag) kvar till Vårruset...
Dagens löprunda kändes bra, det går verkligen framåt. Springer mycket mer än vad jag går och framförallt orkar jag lyfta bättre på benen och springa fortare. Härligt! Förra onsdagen sprang jag konstant i drygt 15 minuter, denna gången blev det 2 småpauser. Jag har funderat en del kring det. Förra onsdagen hade jag lite lågt blodsocker när jag vaknade så jag hällde i mig ca 2 dl proviva innan jag sprang, kan det vara det som hjälpte till? Jag hade verkligen supermycket energi då. Idag låg jag högt på morgonen, hade lågt blodsocker igårkväll och antar att kroppen tillsatt en rekyl och att det var därför det låg högt. Och det var ingen höjdare att springa på i jämförelse. Kanske kan en liten lsockerkick vara en grej innan jag springer. Ska garanterat testa det på Vårruset iaf..

Dagens motivation: längtade ut efter en uppehållet som kräkandet påtvingade :(
Dagens väder: Mulet, ljummet, vindstilla. Alldelels perfekt!
Dagens musik:
Kom igång-Loreen-My heart is refusing me. Vilken låt, i love it. Varför vann inte den melodifestivalen???
Håll igång- The black eyed peas - The time (dirty bit)
Varva ner- Jason Mraz - You and I both, den akustiska versionen
Dagens känsla: Härlig känsla i hela kroppen!!


Comeback!

Idag har jag ridit!!! Det har jag inte gjort sedan i september och på Chico inte sen i somras någongång. Men oj, det var ju jobbigt trots att jag bara red i typ 5 minuter plus avskrittning. Men kul var det, blir garanterat snart igen!
En annan som red, för första gången i sadel var Benjamin, oj så lycklig han var. En riktig liten hästkille!

Chico ser väldigt liten ut på bilden, hmm.. konstig vinkel kanske

Ser du hans lyckliga min??


Middagsvila



Mina älsklingar vill inte sova! Har fått hit syrran som tog benjamin på en biltur och hoppas han somnar där, han blir odräglig ikväll om han inte får sova, för att inte tala om mig. Har precis lagt Li i sin vagga som hon helt plötsligt sover så gott i, jag lade dit fårskinnsfällen igårkväll och inatt och i förmiddags har hon sovit gott där. Hoppas hon gör det nu med..

Imorgon ska vi på voltigetävling i Våxtorp, ska lina Chico för lag 2. Spännande värre. Linade honom i onsdags för lag 1 för första gången sen i december typ och de körde igenom hela küren och jag är ganska nöjd, han har ju inte gått trekür på ett tag heller. Men imorgon är det grund i galopp och kür i skritt, vilket känns lagom. Det ska säkert gå bra...

Nä, nu lägger jag mig i sängen en stund, hoppas hon kommer hem med en sovande Benji snart...


Matförgiftning delux

Så dålig jag var igår, kroppen reagerade starkt på något och rensade ut allt och lite till i magen. hade svårt att kontrollera blodsockret och var orolig för amningen så det blev ambulans in till sjukuset där jag har spenderat natten och stora delar av dagen. Skönt att veta att man blir omhändertagen, får vätskedropp och någon som håller koll på blodsockret åt en.

Mamma den stackaren blev också dålig så troligtvis är det kycklingwrapsen vi åt i förrgår och jag även igår, hua!!
NU är jag iaf hemma, har kunnat äta någorlunda normalt hela dagen och jag mår bra, men är oerhört trött. Nu ska Benjamin nattas och sen är det dags för Anna Skipper!!!


kärlek!!!




Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag älskar mina barn!!


Sunny day!!

Va härligt det är med fint väder! Ge oss mera!
Vi har passat på att njuta av gott vårväder idag och besökt lekplatsen här hemma i förmiddags och den i stan/parken i eftermiddags. Härligt.








Tack för idag syster!!!


Ängelholms hembygdspark



vi får nog åka och kolla in killingarna snart :)





Vilken härlig helg vi haft! Ängelholms hembygdspark är fantastisk. Lillskruttan var tyvärr på dåligt humör och ville inte ligga i vagnen, men tack och lov smittade hon inte oss med det.. Benjamin var överlycklig så det blir garanterat fler turer dit.

Idag har jag, syster och Li varit på voltigetävling på örs, chico gick kanonfint. vilket jobb jenny gör med honom. På söndag är det tänkt att jag ska lina honom och även annandag påsk. Hoppas han väljer att lyssna på mig med...

nu ska jag lämna liten dotter till far sin för jag behöver SOVA!!!

Förresten, läser du min blogg på arbetet? besökarantalet sjunker markant på helgen...


Fredag

Ikväll har vi ätit hemmagjord pizza som faktiskt var helt ok. Jag är inget fan av pizza direkt och ska jag äta, ska det antingen vara utomlands, pizza hut eller hemgjord. De två första alternativen var smått omöjliga denna afton så det fick bli alternativ 3. Och det dög, helt ok faktiskt, tom Benjamin åt en del

Resten av kvällen har ägnats åt så ska det låta. Ett ganska bra program, har dock svårt för klämkäcka Lotta Engberg men ibland får man stå ut.. Nu börjar jag bli trött för dagen, har en fullspäckad dag imorgon så man kanske ska vara trist å gå å lägga sig redan nu?? Benjmain sover redan i vår säng och jag älskar sova tätt intill honom så varför inte??


Vackra vackra, älskade Benjamin. Jag älskar dig så-


Dåligt samvete

Idag blev det ingen springtur :( min ENORMA blåsa efter skoskavet, ont i kroppen OCH halsen blev för många anledningar till att låta bli. Nu känner jag mig bättre, skavsårsplåster är inhandlat så jag tar mig kanske en tur imorgon istället..

Emma, kul att du satt igång! Jag tror på dig!


Vaken!




Blev väckt av två gnyende barn som sedan somnade om då jag gick upp. Nu njuter jag av min Iform tidning som kom igår och en kopp te. Godmorgon på dig!


Grattis!

Idag blir lilltösen 2 månader. En underbar dotter som i skrivande stund hänger på min arm och skrattar!


Sovandes i sötaste mössan från Gooamoa

Nyvaken och en riktigt snygg mössfrilla


Grattis älskade sessan min på 2 månadersdagen!!!



Kom igen nu vädret!

Nu får du gärna komma tillbaka, vårsol, vi har saknat dig hela vinten! Och du blåst, du kan fara nu, vi behöver inte dig mer.

Jag längtar efter sol och vårvärme, gradantal runt 12 (eller lite mer...) och framförallt mindre storm! Höll på att blåsa bort när vi gick till dagis innan. Andreas får välbehövlig sovmorgon och jag tänkte låta honom sova tills han vaknar. Li somnade i vagnen på väg till dagis och sover nu ute, i lä dock. Jag ska försöka få någon ordning i denna röra, undra hur många städtimmar per år man gör som barnfamilj jämfört med en familj utan barn? Skulle vara intressant att veta.
Dags att fortsätta!



Lite krassliga


Här är både pappa och lillasyster lite småkrassliga. Inte tillräckligt för att kallas sjuka men inte helt friska heller. Li är lite snorig vilket såklart är superjobbigt när man är så liten. Hon har svårt att sova längre stunder och vill mest sova i min eller Andreas famn. Benji var snorig i måndes och igår men det verkar ha gått över lika snabbt. Jag håller tummarna för att jag ska slippa..


Nya skor!

Igår köpte jag äntligen nya skor! Sen fyllde jag Mp3 spelaren med ny skön musik så att jag skulle få lite ny inspiration..
Det behövdes verkligen eftersom vädret var allt annat än motiverande imorse, regn står jag ut med men blåst, nej tack!
Men jag kom ut, i vanlig ordning, runt 8. Det var ganska tungt idag, vi har lite halv sjukstuga här hemma så jag pressade mig inte mer än nödvändigt. Efter typ 20 inuter fick jag akut skoskav, det gjorde sjukt ont så jag tog en genväg hem och gick utan sko sista 5 minutrarna och det var inte heller speciellt skönt. Nu måste jag köpa skavsårsplåster för jag har en grymt stor blåsa.. suck!


Dagens motivation: ville ju testa de nya skorna
Dagens väder: blåsigt, småregnigt och ganska kallt
Dagens musik:
Kom igång- Loreen-My heart is refusing me
Håll igång- Basic Element-The promise man
Varva ner- Jason Mraz- You and I both
Dagens känsla: först var det gött med de nya skorna men sen var det inte det.. Lite missnöjd blev alltså slutstatusen


Efterlängtat!

På torsdag börjar mitt absoluta favoritprogram (delat med greys förståss) Du är vad du äter med Anna Skipper. I love it!


Skipper for president... yey!!


Trött!

Sömnen har varit dålig de senaste dagarna, inatt har lillar mest snorat och därför inte sovit så bra. Och inte jag heller då. Är glad att vi är inne i en ledig vecka så att vi kan lösa av varandra så att vi båda får vila. Andreas gick och lade sig nyss och jag hoppas han får välbehövlig god sömn. Benjamin har också krånglat inatt, vet inte riktigt vad han ville men ligga stilla var iaf inte hans grej..

Igår bjöd vi släkten på lite försenad enkel födelsedagsmiddag. Fick fina presenter och mys de de närmsta, underbart! I söndags var Benjamin hos farmor och farfar sågott som hela dagen och när jag skulle hämta hem honom bjöds det på god middag och goda nyheter! Det bakas en ny kusin i skaran och vi är så glada för detta!


Lockiga kusinerna busar i soffan!


Min lilla docka!



Aj Aj!!

Det gjorde ont i kroppen att springa idag, i fotleden som vanligt men även massa i knäna :( och lite i andra foten med. Trist när man känner att man börjar orka mer rent konditionsmässigt så vill inte kroppen. Behöver dessutom tips på bra springmusik, börjar tröttna på den jag har... Dessutom behöver jag köpa nya skor, bums!

Häftigt att se hur det slagit ut i naturen efter helgens "värmebölja", massor med krokusar, snödroppar olch knoppar på syréner och annat. Underbart, våren är verkligen här!

Dagens motivation: Måndag, ny vecka- nya tag!
Dagens väder: vindstilla och ca 5 plusgrader, underbart väder att jogga i!
Dagens musik:
Kom igång-The way you make me feel- Michael Jackson
Håll igång-Rythm of the night- corona
Varva ner-Linger- Cranberries, vilken helt underbar låt!!
Dagens känsla: Frustration


Noll motivation!

Idag var det riktigt svårt att ta sig ut. Vädret var dåligt, kroppen ond och trött och jag hade verkligen ingen lust. Dessutom hade jag lågt blodsocker när jag gick upp så jag kunde inte springa direkt :(
Men jag tog mig ut och tänkte att jag kan ju alltid gå i alla fall men till slut fick jag upp farten och sprang mer än vad jag brukar trots att benen var sååå tunga, knäna gjorde ont och så även fotleden. Tror att kroppen mår bra av en extra dag vila i helgen..


Dagens motivation: fanns ingen, inte alls faktiskt!
Dagens väder: grått, kallt, kall vind och lite duggregn
Dagens musik:
Kom igång-Sahara Hotnights-Visit to Vienna
Håll igång-Danny - In the club
Varva ner-Sarah Dawn Finer - Home
Dagens känsla: tungt och segt