Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Mammaledigheten är slut!

Det blev ett s.k. abrupt slut på min mammaledighet, imorgon börjar jag jobba!
Fatta att jag fick jobbet! det är verkligen perfekt, lite för bra för att vara sant.
Det är ett jobb som resurspedagog i en F-1a i Ysbyskolan. 65% och med tider som passar ihop med Andreas jobbtider. Som sagt, nästan för bra för att vara sant. Det enda negativa är att det bara är över denna termin men visserligen chansen är stor för förlängning till våren. Åh, jag är SÅÅÅ glad!

Så ikväll ska jag fira med lite lite chokladpudding och MASSA grädde och gå och lägga mig SENAST 22.00


Busfabriken

I förmiddags besökte vi busfabriken med en busig och lycklig liten Benjamin. Dagis var stängt idag så vi passade på att hitta på något på förmiddagen med hela lilla familjen! Underbart!


studsmatta är KUL!!!



Li fick busa lite med :)

gäller att tungan rätt i mun (eller utanför..)

Mammas älskling!

Imorgon ska jag på anställningsintervju för ett jobb jag VERKLIGEN vill ha! Åh.. snälla, håll en tumme för mig!


Söndag

Jag är så GRYMT nöjd med min frisyr. Det känns så rätt och jag ångrar mig inte en sekund.




Igår var jag på möhippa och trots att jag och Li gav upp strax efter nio så är jag TRÖTT idag, både Li och Benjamin sover riktigt dåligt nu och det tär på mina krafter.
Håller tummarna för att det vänder SNART!!


förändring

lite kortare helt enkelt...



Bröllopsdag!

ojoj, tiden rinner iväg, idag har vi varit gifta i 3 år. Grattis till oss!



Tack för att jag får vara din, älskling.


Vad är det som är så kul???


Ja, vad är det som är så roligt???


Det var ju mamma!!!



Dagens tips

Har skapat en ny blogg. En diabetikerblogg om diabetes såklart, men nästan mer om kost, motion och lågkolhydratkost!
Check it out!


Lätt charmerande





Liseberg

Förra veckan besökte vi Liseberg tillsammans med Andreas bror med familj. Om det var uppskattat??!! Jo, det kan jag lova..















...

Nån som kan förklara för mig hur bilder skickade från mobilen hamnar på rätt håll?? Å nää... det hjälper inte att jag vänder dem i mobilen, already tried that...

Har verkligen haft bloggotorka sista tiden, ingen lust och ingen ork.. men nu är den tillbaka, åtminstånde denna veckan
Benjamin har börjat på dagis igen, han har haft sommarlov i sex veckor och gissa om han blev glad över att vara tillbaka, än har han inte förstått att många av hans dagiskamrater nu har flyttat över till katthult och att en massa nya barn ska skolas in. Jag har varit lite oroad av att alla pojkarna flyttats över och Benjamin blev ensam pojke kvar i sin ålder men just nu skolas två pojkar in, den ena är bara några veckor ynge än benjamin och den andra några månader. Om någon vecka börjar även en annan pojke som föddes ungefär samtidigt som Benji så det kopmmer bli sååå bra så!

Ett annat orosmoment är Li och hennes matvanor. Hon äter INGET som inte kommer ifrån mig, varken välling, ersättning, bröstmjölk på flaska, puréer eller gröt. Det enda som intresserar är mat i bitar som hon får äta med själv men det mesta tuggas på och åker ut igen.  Hon klöks om hon får något för långt in i munnen. Dessutom går hon knappt upp i vikt, drygt 100 gram på en månad, hon har börjat kräkas igen och sover dåååligt om nätterna!
Men som sagt hon tuggar på all mat man ger henne och visar verkligen intresse. Idag kanske hon fått i sig lite rån, lite bönor och vattenmelon, hon var i full extas och tuggade som en galning på vattenmelonbitarna..









Idag blev det en härlig joggingtur på häls...

dsc00756 (MMS)

Idag blev det en härlig joggingtur på hälsans stig tillsammans med syster:-) efteråt drack jag himmelskt god banansmoothie. Nu är det snart tjejmilen!



Vi ska på semester!!

Vi har bokat en resa, i den mörkaste och mest deprimerande månaden februari ger vi oss av, två härliga veckor väntar oss på Gran Canaria! Vi har bokat ett fantastiskt fint hotell med lägenheter där vi sover i hästens sängar (!!!!!)  och med all inclusive. Förstår ni att vi längtar??

Hit ska vi  --- länk






6 månader!!

I dag fyller Li sex månader!!! Min stora stora tjeja!
Det firades med en tur till Halmstad där hon fick smaka pommes, intressant det där, det enda hon faktiskt ätit hittills..



'





Kan man önska sig en sötare dotter???

Hon är verkligen helt fantastisk :)





Bildregn!

Har varit såå dålig på att visa bilder den senaste veckan så här kommer ett gäng


Lyx med cola på stranden


flirtpelle


Lilla pyran låg mest och tuggade på sin napp




Min fina vän Linn och hennes dotter Nikki


beach outfit


Naken utan smink


Omsvirad och fin till vår konsert som vi hade i tisdags.. och vilken succe sen :)


The tall ships races i Halmstad har vi besökt två gånger. I tordags var där typ 2 skepp, idag typ 60...


Lilleman var väääldigt liten jämte den stora båten, han var noga med att ta kort han med


Benjamin lekte med blå lera :)

Det här får nog räcka för nu, blir mer en annan dag. Nu är det natta!


Sänkta mål

Jag hade som mål att springa tjejmilen på under en timme men tror att jag får sänka detta mål och ha som nytt mål att jag ska kunna jogga hela milen. Känns så trist, men ont i halsen, förkylningar och trötthet har gjort att träningen blivit lidande. Tror att det mesta hänger ihop med dålig sömn och att jag är ensam så mycket med barnen vilket sliter på både kropp och knopp.

Var iaf ute på en joggingrunda idag, tog det lugnt eftersom jag varje natt i mer än två veckors tid har haft halsont av olika grad och så vaknar jag med täppt näsa varje morgon. Men det gick skapligt, fick dock lite ont i luftrören på slutet av rundan :( Så tråkigt att inte bara få vara frisk och kunna köra så mycket man orkar. På söndag hoppas jag på en tur på slingan på Höka, tror dock att det bara blir 4 kilometers rundan för att inte ta ut mig som sagt..

Nu är klockan mycket och jag ska bege mig ner i källaren, dit vi flyttat vårt sovrum nu när det varit varmr, riktigt skönt att sova svalt!


Läsvärt

http://fredrik.cafe.se/personligt-meddelande-2/
Så oerhört bra skrivet, läs och begrunda!!!!


ikväll kör vi så det ryker!!

Missa inte Voizones musik i sommarkvälls konsert klockan 19.30 i Skummeslövskyrka
Konserten har vi döpt till "En salig blandning - allt mellan himmel och jord" och det är precis vad det är; visor, smäktande ballader, duetter, solon, liiiiite gospel och filmmusik.
Genrepet i söndags gick super och ikväll vill vi bjuda på fantastisk sång och mycket känsla!

Kom och njut av oss!





Li var såhär nöjd med genrepandet!


Dagens

Ikväll äter vi moussaka och receptet hittade jag här

Vi har varit och badat en sväng och snart ska vi köra mot Mellbystrand och Allsång på strandhotellet :)


Dopet



Vi hade en underbar dag och ett fantastiskt dop. Per är verkligen en enastående präst, jag är sååå glad att vi väntade tills vi kunde få ihop en dag då vi kunde ha Per som präst och inte valde någon annan eller någon annan kyrka. Mariakyrkan och Per, det är vår melodi det! Han gör allt på ett så fint och verkligen personligt sätt. Att sen Li var världens solstråle under hela dopet gjorde ju inte saken sämre, hon var så glad och så go och visade sin fina personlighet för alla.


Efter dopet bjöd vi på en enkel buffé här hemma med pastasallad, LCHF paj, Spenat och ädelsost Frittata och mera sallad. Som "doptårta" hade vi "jordgubbspannacottapaj" mums!

Li fick så fina presenter;  halsband, armband, en personlig stol, gunghäst, sparbössa, kläder, nallar, leksaker, elsa beskow bok m.m.





Tack för alla fina presenter!


Under dopet sjöng jag "kärleksvisan" för älskade lilla Li: