Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Bad

Vi har njtit av det fina vädret de senaste dagarna. igår blev det en tur på stranden och idag tog vi oss till Glänninge för ett snabbdopp!










Måndag

En underbar sommardag har passerat. Vi har njutit det fina vädret i massor idag och nu är kroppen trött efter en dag i rörelse. Vi började dagen med att traska ner till "Öppna skolan" som Benjamin säger där vi lekte och busade ett par timmar innan vi mötte upp mamma i stan och åt lunch på Thairestaurangen på torget. Sedan traskade vi hem igen och bakade rabarberpaj a la LCHF, blev ganska gott om jag inte hade bränt den...
Jenny (och hennes fina mage) och hennes supersöta dotter Ellen kom och hälsade på en stund och benjamin och Ellen hade ganska kul ihop, nästa vecka ses vi igen, eller hur?!

Nu sover barnen, Andreas har kommit hem och nu börjar en av våra "semester" veckor. Härligt, dessutom verkar det som om vädret ska vara med oss en hel del :)


Li har för övrigt borstat sina små gaddar ikväll..


Tivoli

Idag har vi varit en snabbis på Axels tivoli i Mellbystrand med en hellycklig liten Benjamin. Ännu bättre blev det när kusinerna Tage och Ellen kom ut och Benjamin fick åka ett par karuseller tillsammans med dem. Det MÅSTE bli en tur till Liseberg tillsammans med dem i sommar. Dags att planera!









veo veo

denna låt påminner mig så om min tid på mallorca 2004, jag kan minnas känslorna, dofterna, maten, hemlängtan och mina FANTASTISKA kollegor på Dunas Park i Alcudia
Denna låt användes i Minidiscot tillsammans med Lolli och Pop..
Ibland längtar man tillbaka :) Måste leta upp filmen därifrån en dag..


Midsommardagen

Vilken härlig dag vi hade igår, regnet höll sig borta så gott som hela dagen, dock blåste det och var ganska kallt. Vi hade ett supermysigt firande med en ljudnivå över det vanliga, men vad gör det när barnen är glada och har såå roligt tillsammans?!
Idag har vi bara tagit det lugnt, busat, vilat middag läääänge och städat lite grann. Jag har verkligen världens mest underbara barn, de är helt fantastiska. Så glada och busiga och ja, helt underbara! Nu sover de gott och jag ska snart göra dem sällskap. Älsklingen och världens bästa pappa jobbar och sliter idag och jag kan tro att han haft att göra. Vi längtar sååå tills på tisdag när han är ledig med oss igen.






Yes!

Benjamin somnade i soffan innan 8 samtidigt som jag la Li som nyss vaknade till och fick en slurk mat till. Jag har njutit tiden ikväll med att STÄDA.. och vika tvätt i mängder. Nu ska jag helt enkelt gå å sova och hoppas att de inte vaknar förrän halv 8 imorgon bitti, utan ett enda nattvak, för drömma kan man ju??!!!


Mindre middagsvila

Jag försöker få Benjamin att somna tidigare på kvällarna och i det försöket ingår att få Benjamin att sova mindra mitt på dagen. Igår gick det inge bra alls. Idag verkar det tyvärr inte gå bättre. Han somnade i vagnen men vaknade efter 40 minuter, perfekt tänkte jag, lyfte upp honom och så slocknade han igen :( La honom ifrån mig i soffan så nu får han några minuter till innan väckningsförsöken inleds..



Vad är det vi sätter i oss???

Jag har som tidigare berättat "äntligen" blivit förkyld. Och nu vill den väl inte ge sig av. På kuppen fick jag även hosta. Detta kan jag leva med, men jag väcker konstant mina barn med mina intensiva hostattacker, därför gav jag mig idag av till apoteket för att få hjälp. När man ammar kan man inte ta alla läkemedel utan jag fick tips om ett läkemedel mot hosta som heter nipaxon. Fine. Jag kommer hem och öppnar förpackningen för att läsa bipcksedeln. har ni någongång läst vilka biverkningar man kan få av olika läkemedel???? Det är ju skrämmande! Här är det vanligt med yrsel, huvudvärk, dåsighet, bröstsmärtor, buksmärtor, kräkningar m.m. m.m HJÄLP!!! Dessutom står det ordagrannt " Hos vissa personer kan noskapin ge upphov till intensiva buk/bröstsmärtor 1/2 - 4 timmar efter intag. Smärtorna går över av sig själv efter 1-3 timmar. " Hjälp igen. Jag är nu MYCKET osäker på om jag verkligen vill stoppa i mig detta skit som jag dessutom betalade 119 kronor för.

Är det vi som är dumma i huvudet eller hur länge ska läkemedelsverket och läkemedelsföretagen få behandla oss hur som helst?? När ska samhället inse att vi bara blir sjukare och sjukare ju mer medicin vi stoppar i oss? När ska samhället, individen och livsmedelsverket förstå att det är vår livsstil och vår sjuka inställning till mat och hälsa som gör oss sjuka. Nä, jag tror helt enkelt dessa hosttabletter åker rakt ner i soporna. Nu är det slut på sånt skit, jag vill inte bota en "enkel" åkomma och på köpet få en massa andra..



...

Li sover dåligt nu och även om jag gick och lade mig vid 23 igår och inte gick upp förrän vid 9 så är jag TRÖTT! Inatt har hon vaknat med 2.3 till 3 timmars mellanrum och nätterna innan ännu oftare :( detta gör mig trött och jag håller tummarna att det vänder snart igen. Även Benjamin sover dåligt, vaknar och vill ha välling och kissar igenom blöjan. Inget roligt alls..
Men på dagarna är det världens goaset och gladaste barn, Li utvecklas i rekordfart (det är väl så med andra barnet) Hon rullar från rygg till mage och från mage till rygg igen. Hon är en supermysig och busig tjej med glimten i ögat och Benjamin, ja.. han är som alla som känner honom vet, en helt fantastisk liten kille. Glad, busig och oerhört charmig. Som pratar och pratar hela tiden, långa meningar och massa ord. Häftigt värre.

Imorgon är det måndag och Andreas går in i en ny 8 dagars jobbperiod, den första för säsongen med heldagar varje dag och det är med en del oro i tankarna för mig. Samtidigt försöker jag tänka på alla enamstående mammor och pappor som klarar detta hela tiden, då gör väl jag också det, bara jag får sova!!!





Celebert besök

Har haft fint besök av denna härliga dam nu i två dygn, snart åker hon hem igen och jag kan villigt erkänna att jag kommer att sakna henne..


Äntligen!!!

Äntligen verkar det som om min förkylning håller på att bryta ut. Jag har väntat på den i 5 veckor nu så den är ganska välkommen, låt den bara inte bli segdragen för jag längtar så efter att bli frisk och få tillbaka min energi och framförallt ut och springa. Jag är sååå taggad på att ge mig ut och klara av milen. Såå please, kära förkylning, ge dig av FORT!!!


Voizone - En salig blandning

Den 2 augusti klockan 19.30 har vi i denna fantastiska vokalensamble konsert i Skummeslövs kyrka. Missa för guds skull inte det.



Primal walk

Det har varit lite dåligt med löpturerna den senaste tiden, har haft ont i luftrören i 4 veckor och har försökt vänta ut det men ingenting händer. Var hos doktorn i onsdags och hon kunde inte hitta någon infektion i kroppen så nästa vecka kör jag igång igen.

Idag har jag och syster dock varit ute på en "primal walk" eller stenålderspromenad även kallat. Så roligt, vi har sprungit, ålat, hoppat, burit varandra, lyft stockar, brottats, grottbjörnsvrålat och skrattat så vi nästan kissat på oss(eller iaf jag)
Det var verkligen superkul och ska garanteras göras om och om och om och om och om igen!!!




Inspireras av Colting du också - se filmklippet!


Har glömt...

.. att visa er Lis premiärsittning i stolen. Det har dock bara hänt en gång hittills men hon lär väl sig sitta såsmåningom ändå..



Godmorgon förresten! Hoppas du får en härlig fredag och en bra start på helgen, vi ska på student idag, något jag alltid ser fram emot, det är ju så underbart att se alla dessa glada, lyckliga och förväntansfulla studenter!


Gamla bilder









Bilder från bla Krumke förra året, älskade sötis, är han inte söt så det förslår?


Nationaldagen

Gårdagen bjöd inte på svenska flaggor och nationalsång men väl jordgubbar med grädde som är något av det bästa jag vet med Sverige.. Och underbart svenskt sommarväder när det är som bäst.


Bad i Årnaberga sjö

Jag och lilla Li tittade mest på..

Grattis lilla loppan som fyller fyra månader idag!


Slut - inlägget som skulle kommit igår...

Lyckades tydligen inte trycka på publiceraknappen igår så inlägget kommer först nu..

Jag är helt sjukt slut efter en lång och oerhört varm dag i solen och i ett varmt och kvavt ridhus. Är idag glad och nöjd med beslutet att inte tävla utan låta Rickard göra jobbet. Dessutom blev det typ 5 timmars sömn inatt så det kan ju också göra sitt till på tröttheten..
Så nu ska jag helt enkelt inte sitta här utan slänga mig i sängen omedelbart!




Update!

Inte mycket uppdatering på sistonde, huset ser ut som ett bombnedslag också och detta kan bara betyda SOMMAR, fint väder och semester!! Underbart! Veckan har varit fantastisk på alla sätt och vis, vi tillbringade ett par dagar i stugan i Småland, kulturfestival i Laholm, mycket promenerande och igår härlig middag hos Frida och Henrik.

Idag ska vi ner till Staffanstorp för att kolla voltigetävling
Ha en fantastisk dag i solskenet!


Benjamin och morfar busar för några dagar sedan...