Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Dålig form

Datorn har varit i dålig form och inte velat fungera för mig de senaste dagarna, benjamin har säkert en anledning till detta plötsliga injuknande.. Men nu är den på hugget igen!

Även jag är i lite dålig form, sprang "England runt" i Markaryd i går och är inte riktigt nöjd med mitt resultat :( Hade så gärna velat komma under 30 minuter men formen var inte riktigt där och uppladdningen var allt annat än bra. Nattsuddande med Li i flera timmar och lågt blodsocker på natten vilket resulterade i svängigt blosocker under dagen, men framförallt så har jag något skit i kroppen för jag hade svårt med andningen och efteråt gjorde det ont i luftrören. dessutom var banan lite jobbigare än vårruset med småbackar upp och ned hela tiden, och massvis med rötter att hålla koll på. Så jaaa.. även om tiden blev så mycket som 32.31 så får jag helt enkelt vara nöjd för nu. Försöker hitta ett lopp att springa i sommar för att kolla av formen då och hoppas just nu på "Festivalloppet" i Strömsnäsbruk i slutet av juli innan det vlir Prinsens minne i Halmstad i slutet av augusti och sluyligen, årets mål, tjejmilen i september!!

Fick ett par supersnygga löparbyxor av Andreas i Morsdagpresent (hmm.. eller var det kanske från barnen) så även om jag inte kände mig så stark och snabb när jag sprang så kände jag åtminstånne snygg!!! Dessutom börjar ÄNTLIGEN de envisa gravidkilona ge sig av. -2 kilo på knappa två veckor.

Nu- nass nass


Nya skor!

Jag vill ha nya skor, massvis med nya skor och vad hade då passat bättre än att vinna tävlingen som TLC har tillsammans med Brandos.se. 40 par skor, det vore något det! TLC som för övrigt har blivit en av mina favoritkanaler, riktigt bra grejer där!
Några sneakers och massa höga klackar hade jag valt och något till barnen såklart

några par converse

lite coola klackar


coola seglardojjor till Benji

klassiskt söta sandaler till Li


Tänk va underbart om man hade vunnit en sådan tävling, oj oj, nu håller jag tummarna!


I babysittern




Liten docka är fast besluten att man ska sitta, det heter ju babysitter eller hur??
Min lilla loppa, ibland vill jag bara stanna tiden och ha dig liiiten liiiten länge till, samtidigt så längtar jag tills du kan springa rundor i trädgården och hoppa på studsmattan du med.
Framförallt längtar jag till du sover som en stock nätterna igenom, men vilken småbarnsförälder gör inte det ;)

Nu ska jag gå å lägga mig iaf, England runt väntar imorgon!!


God sömn och första tanden!!!

Li håller på å få sin första tand!!! Må hon inte bitas med den bara, då vet jag inte vad jag gör. Benjamin fick sin första tand när han var knappt 8 månader och Li nu redan alltså. Galet! Inte konstigt att hon dräglat som bara den. Dessutom verkar hon få den andra kort inpå med, man ser den redan och kan ana den när man känner på tandköttet, lilla pyran min!
Jobbigt bara när man söker på hur man ska lindra det för alla tips är ju för äldre barn, det enda jag kan göra är väl alvedon om det är riktigt illa och lägga in hennes bitring i kylen..

Så gott och tryggt jag sovit inatt, en gång har jag vaknat och kollat så att apparaten blinkat som den ska, helt underbart skönt. Varför köpte jag inte en sån här tidigare?

Fick en bild från syrran härrom dagen, på Benjamin från Krumke förra året, lilla älskade goding!


Trygg sömn

Nu är larmet på plats i Lis vagga och det verkar fungera som det ska, hon vaknade nämligen innan, jag tog upp henne och glömde stänga av det och då tjöt det som bara den. Det gäller att jag kommer ihåg att stänga av det inatt när hon ska ha mat, annars väcker det hela familjen.. Nu hoppas jag kunna sova tryggt inatt och hon likaså.

Både Li och Benjamin har varit supersvåra att lägga ikväll, Benjamin tog dryga timmen och det är verkligen inget kul alls :( Li har jag lagt 5 gånger och så har hon vaknat efter bara ett par minuter, Nu verkar det dock som hon somnat ordentligt, håller tummarna för det.



Utan dina andetag

Jag har sedan i slutet av förra året trillat in på en tjejs blogg, hon var gravid då och nästan lika långt gången som jag och det är ju sååå roligt att jämföra magar tycker jag. Dessutom hade hon en son sen innan som var nästan lika gammal som Benji. Detta var dock det enda som var lika med oss, i övrigt var vi totalt olika. Hon är väldigt ung och lever ett helt annat liv än jag. Har inte läst hennes blogg speciellt ofta, en eller två gånger i månaden då läsningen inte ger mig så mycket men tydligen ändå något eftersom jag fortsätter läsa den, dock med ganska långa mellanrum. Nästan 3 veckor innan Li föddes fick hon en son och när jag läste hennes blogg så längtade jag så efter vårt barn, Benjamins syskon.

Igår gick jag av en slump in på hennes blogg och ser till min stora förskräckelse och sorg att hon nyligen förlorat sitt lilla barn i PSD (=plötslig spädbarnsdöd) Jag blev totalt knäckt och grät floder. Igår kom andningslarmet som jag beställt åt Li eftersom hon helst vill sova på mage, men lyckades inte få till det i vaggan igårkväll vilket resulterat i att jag vaknat oändligt många gånger inatt och ruskat om mitt stackars barn för att kolla så hon lever. Jag är trött och ledsen idag och känner så med denna mamma, denna familj som fått uppleva det värsta tänkbara. Man tycker trots allt att när ens barn fyllt nästan 4 månader borde den värsta faran vara över, men så är alltså inte fallet. Ush, jag bara gråter och gråter och lider så med dem.

Älskade barn, jag vet inte vad jag vore utan er, jag njuter så av varje dag jag har med er och tänker ofta att jag är världens lyckligaste. Mitt liv har blivit så mycket rikare och mer betydelsefullt sedan ni kom till oss. Jag brukar sjunga Kents låt "Utan dina andetag" för Benjamin precis när han somnat och lägger så mycket i orden -jag kan inte ens gå, utan din luft i mina lungor...vad vore jag, utan dina andetag. Älskar er så!


Tack!



Tack finaste syster för den fina headern! Och för de fina bilderna på mina underbara barn.



Kvällens runda

Kom ut på en sen, men oerhört skön runda på drygt 5 kilometer idag, jag älskar verkligen att springa, det är sååå kul. Helt sjukt, hade du frågat mig för ett par år sedan vad jag tyckte om löpning hade du förmodligen fått ett svar i stil med -löpning är för idioter, det gör ont och är för övrigt inte kul någonstans.
Tänk va man kan ändra sin inställning. Jag vill inspirera och övertala alla jag känner och ni andra med.
Jag älskar Asics reklam " Running releases more than just sweat" så sant så!

Idag har vi dessutom gått nästan 6 kilometer med vagnen så kroppen har fått sitt :)
På onsdag blir det en lugn, kortare runda för att vara riktigt fräsh i benen till "England runt" på lördag, heja mig!


Sprang i nya, vackra omgivningar idag

Lite hinderpå vägen dock :) Bilderna blev lite suddiga eftersom jag sprang samtidigt


Min egen trädgårdsmästare

Det har redan börjat växa i vår trädgård. Rädisorna är de som kommit upp först och nu väntar vi med spänning på mera. Rabarberna verkar ha klarat flytten och likaså jordgubbarna och smultronen. Hoppas på fin skörd kommande år och kanske en liten i år :)




Inte alla som har en sån här söt och helt underbar liten trädgårdsmästare!


Ja ja

Fick gnäll från syster att här varit dålig uppdatering. Det blir så när vädret är fint, Andreas är ledig och man har haft fullt upp med massa annat! Ville bara slänga iväg ett hej till dig. Hoppas du har haft en underbar helg precis som jag. Middag, kalas, fint väder, fix i trädgården och ikväll har vi varit på konsert i ÖK kyrka. Nu måste jag sova för ögonen går i kors!



Godnatt



Sovande älsklingar. Överst Li och underst Benjamin för den som undrar...


Nya himmelskt blåa strumpor!

Se på ljungfru Lona, röda band i skona, nya himmelskt blåa strumpor!
Dock inte så blå men i alla fall, fina va??



Snabbmatsvecka

När jag summerar veckans matintag så inser jag att vi levt mycket på s.k. "snabbmat" denna vecka. Enformig sådan också. Lax med broccoli i princip nästan varje dag. Tur att lax och broccoli är nyttigt. Det har även slinkit ner lite haricot verts och en massa hemmagjord pesto med citron. Mums va gott det är! Dessutom går det sjukt snabbt att fixa, därav namnet snabbmet, eller?  Nyttig snabbmat, me like a lot!

Imorgon ska jag dock bryta denna laxtrend eftersom vi ska ha familjekväll med Benjamins dagis, blir nog grillad korv till Andreas och Benjamin och pastasallad till mig, inte helt fel det heller.

Jag har varit trött och grinig hela dagen... och hungrig!!! Känner mig tung i kroppen och har iunte alls samma längtan efter löpturen imorgon, hoppas det känns bättre imorgon bitti, en liten runda måste jag ju ut på åtminstånde...



Kanske helt enkelt ska göra som mina älskade barn, sova?


Besök!


Har haft en härlig eftermiddag/tidig kväll med besök av Alina, Bella och Nora. Även syster yster tittade förbi en sväng.
Nu ska jag bege mig direkt i säng, här är dock saker över hela golvet som jag borde plocka upp, men vad gör väl det? Just nu behöver jag sömn och vila mer än ett välstädat hem :)



Det går bra nu!

Vilken underbar runda jag hade imorse, en riktigt härlig upplevelse både fysiskt och psykiskt. Äntligen har syrenen slått ut på sina platser runt om i grannskapet. Och i början och slutet av rundan kände jag en underbar doft av liljekonvalj, som jag stannade och plockade på vägen tillbaka...

Fatta vilken fantastisk kondition jag är på väg att bygga upp. Skulle utan problem kunna ta en mil redan nu tror jag! Enda gången det var jobbigt längs rundan var i uppförsbacken vid lagagården, den brukar suga musten ur mig totalt även när jag går och idag sprang jag hela tiden. Häftigt att jag sedan fick ned pulsen ganska fort utan att behöva gå. Wow. Jag älskar det här, jag älskar kroppen!
Den sista kilometern sprang jag på ojämt underlag och ökade takten rejält ju närmre målet jag kom! Härligt!


GRATTIS!

Grattis min älskade underbara son på din födelsedag! Tänk att det är två år sedan jag låg med världens ont och utan ork i kroppen och fick upp det vackraste jag någonsin sett på mitt bröst. Den största kärlek jag någonsin upplevt.


Livet är en klyscha och tiden går sååå fort. Tänk vad som hänt på två år..


Älsklingen med sin fina cykel som han fick imorse, lär bli många "turer" med den i sommar.


Lycklig!


Välmående, nyttig mat och Colting

Har de senaste dagarna försökt äta lite bättre mat, lite mindre kolhydrater och lite nyttigare fetter. Detta har resulterat i att jag, trots insulinsänkningar, har haft lågt blodsocker, vilket i sin tur resulterat i saft för att få upp det. INte helt enkelt med balansen men jag kämpar vidare. Det är inte helt enkelt när Li ena dagen äte varannan timme för att dagen efter äta var tredje. Amningen gör en hel del på blodsockret.

Gårdagens kvällsmat, fiskburgare bönor och broccoli. Ikväll blev det lax med avocado och melonsalsa, mums!

I övrigt mår jag bra i kroppen, känner att jag hittat en ny gnista med träningen, det är så kul och jag längtar verkligen tills nästa gång. Visst jag är fortfarande svag i mage och rygg men jag jobbar på att få en bättre bålstabilitet. Har dock varit lite slarvigmed det ett tag men försöker ta nya tag nu..

Förresten lånade jag hem Jonas Coltings bok " Jag vill ju bara se bra ut naken". Vilken man, vilken bok, vilken inspiration! Läs den!


Härliga joggingtur!

Vilket skön löprunda jag hade imorse, kom in i ett riktigt behagligt tempo och det kändes som om jag kunde springa länge länge. Trodde min runda var på drygt 2, kanske 2.5 kilometer men när jag sedan mätte rundan på Iforms hemsida var det 3.8 kilometer. Härligt! Hade säkert kunnat springa lika långt till... Bordar gott inför framtiden :) Visst, kroppen kändes lite tung men flåset börjar bli sååå mycket bättre.

Dagens motivation: Längtar efter varje träningspass nu, så även idag :)
Dagens väder: sol, svag vind, 17 grader
Dagens musik:
Kom igång- Akon - Angel
Håll igång- Britney Spears - Hold it against me
varva ner- Cranberries - Linger
Dagens känsla: Underbart härlig känsla i kroppen!


Utedag




Har idag fått hjälp av en ypperlig liten trädgårdsmästare, Li sov lääänge i förmiddags s¨å vi hade gott om tid och fixa i trädgården (läs ligga på rygg och busa)
Lilla snuttan fick sin första vaccination igår och har haft feber och varit gnällig idag. Har precis fått henne att somna så nu ska jag faktiskt också krypa till kojs, ingen ork kvar till att göra någon nytta här hemma idag, får bli imorgon, eller en annan dag...


Söndag

Lille plutten verkar vara på bättringsvägen, ingen feber idag på dagen men lillkillen kändes varm ikväll så han fick en alvedon som förhoppningsvis ska hjälpa honom att sova gott. Vi har verkligen haft två kaosnätter med mycket gråt och hysteriskt skrik, inget kul att se sin älskling så ledsen. Li verkar inte ha blivit smittad *peppar peppar* hoppas verkligen hon klarar sig.
Det är inte så lätt att få en liten plutt med mycket spring i benen att vila, så fort alvedonen kickar in blir han sitt vanliga jag, om inte ännu piggare och busigare..

Det blev ett litet litet kalas igår, mamma och malin kom. Fina kusin Pontus hade kommit ner från Göteborg så han var här en stund med, likaså kusin Jack och Milan. Benjamin fick fina presenter, och jag kan inte annat än att söga tack , vilket fin familj vi har! När de hade åkt kom även markus och anna en stund, dock hann jag inte umgås så mycket med dem eftersom Voizone kom hit och övade.

Idag har det varit voltigetävling på hemmaplan, härligt väder och en nöjd Li gör att jag summerar dagen bra och lägger den till minnet som en fin dag. Dock är jag trött så snart blir det sängen för min del..


jordgubbstårta...mums!

plutten som inte äter tårta fick en liten skål med godis..

En liten alldeles lagom studsmatta fick han i present!



lite läskigt att hoppa själv...



"Minna kimmar fort"


3 månader


Namn: Li Edith Nathalia
Ålder: 3 månader och 2 dagar
Längd och vikt: 62.8 cm och 5 545 gram
Utveckling: Är riktigt med och vill absolut inte missa något. En stark tjej som rullar från rygg till sida och ibland till mage. Försöker resa sig till sittande då hon halvsitter i knät. Lyfter huvudet då hon ligger på mage, men blir oftast arg ganska fort eftersom hon inte orkar så mycket som hon vill.
Sover: Allt som oftast ganska bra, somnar någonstans mellan 20.00 och 21.00, sover till ca 02.00 och sedan till ca 07.00
Äter: Mammas bröstmjölk i rikliga mängder :)
Lyssnar på: Benjamins sånger, mammas sånger, speldosan/mobilen
Ogillar: Få på sig kläder, Benjamins höga skrik
Nattningsrutin: Brukar ge henne massage efter att Benjamin har somnat, efter det får hon på sig pyjamasen och en sista matslurk innan hon somnar ibland ätandes, ibland gungandes i famnen..


Stackars liten

benjamin är sjuk, lille lille stackare. Idag skulle vi haft kalas med hela tjocka släkten men nu blir det inget med det.. Han är pigg och glad ändå men låter riktigt risig i luftrören och har 39 graders feber. Såå typiskt, han har varit frisk som en nötkärna nu i flera månader och så kommer detta nu. Men det kommer fler dagar, vi gör ett nytt försök till kalas om 2 veckor.

Igår när vi var på maxi och handlade klagade han på huvudvärk och att han frös. -De e kall inne, Minna frys! Stackare. Sen var han ute i trädgården och klippte gräset med pappa så vi trodde att det berodde på vätsklebrist, men tydligen inte



Igång igen

Efter vi handlat på Maxi idag körde Andreas och släppte mig på Höka, dags att känna av kroppen efter tisdagens vårrus! Knät har kännts bra men jag ville vara snäll mot kroppen och springa på mjukt underlag. Och inte heller ville jag pressa kroppen så jag tog den korta slingan, dvs 2.5 kilometer. Kroppen kändes lite stel i början men blev bättre och bättre och jag kunde faktiskt springa oavbrutet utan gåpaus. Skönt!

Dagens motivation: springa på slingan skulle bli annorlunda och kul!
Dagens väder: sol och ca 16 grader i skuggan
Dagens musik:
Kom igång- Alcastar - Alcasar
Håll igång- Yeah 3x - Chris Brown
Varva ner- blev ingen varvaner låt idag :(
Dagens känsla: längtan efter att orka mer!


YES!

Synkroniserade barn sover middag samtidigt! Lycka!
Nu kastar jag mig i sängen till resten av familjen...



Äntligen!

Idag jobbar 4 st (!!!!) hantverkare här med att sätta in vår nya värmepump. Har haft MASSA strul med den andra och efter tillräckligt mycket klagande och gnällande har vi nu fått en ny. Den förra slutade fungera för snart 3 månader sedan och det blir plötsligt DYRA elräkningar när hela huset får drivas runt på elpatron.

Detta  medför idag att vi inte har något vatten vilket verkligen krånglar till ens morgon. Tänkte koka ägg - just det inget vatten. Lite te till frukosten, hmm.. behöver vatten. Gå på toa, inge vatten att tvätta händerna med. Svårt att skölja av disktrasan för att torka av frukostbordet.

Lillsessan har precis somnat i vaggan och jag tänkte gå ut och måla pallkragarna så att vi kan få dem på plats och börja så! Lite senare ska jag och Li på babymassage. Och i eftermiddag ska det handlas infgör Benjamins 2årskalas imorgon! 
 
Var precis ute i uterummet och insåg att jag borde vattna blommorna, ja men just det, vi har ju inget vatten!


Ett bra budskap såhär en fredagsmorgon. Hoppas du får en härlig start på helgen!!



Statusuppdatering

Statusuppdatering:

Har ont i mitt högra knä.. blö! det känns dock bättre nu än i morse, hoppas det är snabbt övergående för jag ser fram emot en lugn joggingtur på fredag och på måndag tänkte jag ta nya tag inför nästa delmål!


Älskade




Tänk vilken underbar och totalt gränslös kärlek man har till sina barn. Tänk att det är det största och vackraste man kan ha. Barn. Biologiska eller adopterade, barn eller barnbarn. Jag tror kärleken är enorm i vilket fall.
Jag älskar mina barn så mycket att jag absolut skulle göra allt för dem. Det viktigaste i mitt liv är att de ska få det bra. Man säger att människan är egoistisk men när man har underbara barn går de alltid före en själv.
Mina barn är mitt allt och jag njuter av dem till fullo varje dag!


Delmål 1 - vår ruset!

Idag var det dags för första formkollen. Första delmålet på väg mot tjejmilen 2011. Målet för dagen var att springa så mycket som möjligt, känna av formen, känna av lusten. Jag och syster min var taggde till tusen och gav oss iväg med peppande musik i öronen. Malin sprang före mig med lätta, dansanta steg. Hon såg ut som en vacker svan i mina ögon och medan hon svävande fram kände jag mig som en klumpig elefant bakom. Men jag sprang på. Och det kändes bra, hade några kritiska punkter vid 3 och 4 kilometer ungefär men sen rullade det på riktigt bra. Och jag sprang slutligen hela rundan utan att gå en endaste gång! Heja mig! Kom i mål på 34 minuter blankt, något jag är riktigt nöjd med. Tänk att för 6 veckor sedan orkade jag knappt springa i en minut innan jag behövde gåpaus, nu sprang jag i 34!! Wow. Nästa delmål blir "England runt" i Markaryd om knappt 4 veckor. Tror jag ska sätta upp målet 30 minuter. Låter väl rimligt.



Måste dock hitta nya byxor omgående, jag tappar mina. Gott tecken?
Nu har ag tagit en lååång dusch, lillsessan har precis somnat och jag ska krypa ner jämte min fina man i sängen. Godnatt och fantastiskt kämpat idag alla vårrusare!!


Ängelholm igen

Igår besökte vi Ängelholms hembygdspark igen, jag, mamma, Benj och Li. En underbar eftermiddag som avslutades med god mat hos älskling på jobbet. Han är en grym kock min man! Garanterat en av de bästa. Jag njöt av en blodig pepparstek (sist jag åt den var jag gravid och åt den genomstekt vilket inte är lika gott.





Efter detta kort togs blev batteriet på kameran totalt urladdat och jag fick fortsätta fota med mammas kamera. Vi mötte Benjamins och Lis kusiner och farmor och farfar. Gissa om Benji blev lycklig, han och Eller höll varandra i hand en lååång stund.
Vi gjorde även ett försök att titta på en majbrasa men de satte aldrig igång den så Benji blev less och vi gav upp.

Apropå ge upp så är det precis vad jag ska göra nu. Godnatt!