Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Lycka är...

... att mötas av denna syn när man kommer in i sovrummet! Åh älskade plutt! Det blir kramkalas även denna natt! Lycka!!



Kvällsro

Jag älskar lugnet som infinner sig när barnen somnat, huset blivit städat, en maskin tvätt är igång, jag har manglat en omgång lakan och annat... Massa ljus är tända och jag har ett glas iskall apelsinglögg framför mig. Älskade vardag!

Har varit och ridit Ike idag och han var fantastiskt fin att rida, sååå kul! Lite ridglädje kom snabbt tillbaka där tack och lov!
Nu till kvällens stora fråga, ska man sitta uppe en timme till å kolla på Greys eller ska jag gå å lägga mig och sova redan nu??
Blir nog Greys ändå...



Morgonstund har guld i mun..

Vad har hänt??? Barnen sover länge två dagar i rad, jag sitter i soffan, fixad och klar för en dag på jobbet och resten av familjen sover gott. Igår sov dem till halv 8 och det är verkligen superlång sovmorgon i det Albjärska hemmet, så skönt, må det fortsätta.

I eftermiddag ska jag upp till stallet och rida Ike en sväng. Kom i en liten ridsvacka denna vecka så det tar emot liiite, men jag vet att det är sjukt kul när jag väl är där.

Nähä, dags att klä på sig och smyga ut.
Hoppas du får en underbar dag!

Bifogar en snygg bild på min axen, ser ni handen???



Långledigt!

Jag har verkligen haft långhelg, i fredags stannade jag hemma och vabbade eftersom benjamin var dålig.. Sen var det helg och i går och i dag hade vi studiedagar så jag var/tog ledigt! Skönt. Imorgon är det jobb igen och redan mitt i veckan, skönt!!

I eftermiddags var jag ute på en liten springtur på nästan 5 kilometer, snacka om att jag älskar att vara ute och springa, det trodde jag aldrig om
mig själv för några år sedan! Men det är verkligen så, jag älskar varje meter i löparskorna!
Nu går ögonen i kors, god natt!!!



Stallet

Hela familjen följde med till ike och mockade innan och Benjamin gjorde som vanligt glädjetjut över katterna.. De brukar dock inte vara lika glada att se honom men denna gång kelade de glatt med honom och en av dem t o m spann när han bar runt på den, stackarn...

Andreas var nära att ta hem den men denna gång stannade den kvar, får se hur det blir med den saken i framtiden. Jag vill hellre ha en hund om jag ska vara ärlig.. Katter vaktar dåligt och är tråkiga att motionera!



Fröjda dig, det är advent!

Första advent och jag har knappt stuckit näsan utanför dörren! Li skulle varit med på en modevisning på Hanna Morris under julskyltningen i Halmstad, men pga det extrema vädret stannade vi hemma, trist men säkerheten får gå före..

Vi har vilat, städat, gosat, myst och busat hela dagen. Och i eftermiddags kom min kära mor hit och tanken var att vi skulle pyssla men barnen hade inga planer på att sova så när vi äntligen fått båda att sova var vi för trötta för pyssel.

Nu ligger jag i soffan, tittar lite på fråga Olle dokumentären och väntar på art älskling ska komma hem, gillar INTE att han är ute och kör i stormen. Fast jag tycker faktiskt det lugnat sig lite nu tack och lov, blir intressant att se förödelsen imorgon. Är förresten ledig imorgon och tisdag, helt underbart! Hoppas på att få njuta av mina underbara barn och man!

Hoppas ni haft en underbar första advent!!!



Söndagsmys!

Lite glam så här i helgkaoset. Apelsinglögg :)



How i love sundays




Sjuklingen

Den lilla sjuklingen har halsfluss.. Och tänder på gång! Vilken otur man kan ha! Han gråter och gnäller om vartannat och har knappt ätit eller druckit på 36 timmar. Lille plutten har fått penicillin och nu har magen kraschat med... Det är inte helt utan oro jag skriver det här för han är verkligen inte sig själv... Nu sover han men han vaknar ofta och gråter och skriker hysteriskt. Mitt hem ser ut som ett bombnedslag och jag orkar inte ta itu med det. Egentligen borde jag gå direkt till sängs men så vaknar han igen och jag undrar om det är lönt att ge kroppen falska förhoppningar om sömn...



Stackare

Den lille stackaren Benjamin är sjuk, hög feber har han och ont i munnen och halsen. Han vill inte gapa men det ser ut som om han får kindtänder. Inte en utan flera, jag har sett tre men jag undrar om där inte är fyra ändå. Han varken sover eller äter utan gråter mest hela tiden.. Det gör ont i mammahjärtat och det är inte utan att jag blir orolig eftersom jag knappt får i honom vätska heller..

Och jag sitter p jobbet med avsaknaden av energi och tålamod, åkte t o m inom, eller rättare sagt utom Shell och köpte kaffe och hör och häpna godis för att överleva dagen!
Nu blir det simhallen!



Årets dessert!!

Vi hade Sara och Thomas och alla barn på middag ikväll. Bjöd dem på hemmagjord chicken tikka masala, supergott! till efterrätt gjorde jag en dessert som jag hittade på baksidan av ett mjölkpaketet i skolan igår. Jag hällde grädde och polly i en kastrull och värmde tills pollyn smällt. Sedan fick det in i kylen och stå där i några timmar. Tog sedan ut det och vispade "grädden" och serverade med fruktsallad på hallon, melon och passionsfrukt. Nyttigt???? Verkligen inte men grymt gott!! Nu ska det sovas här, jobbdag imorgon, och sen fredagsmyyyyys!



Älskade barn

Har precis varit en sväng på lasarettet med Benjamin, då BVC tyckte att han skelade lite. Min stora pojke var sååå duktig och hon kunde inte hitta någonting alls, skönt!

Nu ska jag till frisören, var supernöjd med henne sist och hoppas bli det även idag, iaf kan jag varmt rekommendera Emelie på flickorna på Ullmans :)



Kärring mot strömmen

Min mamma kallade mig Kärring mot strömmen härom veckan när vi diskuterade telefoner och jag sa att jag inte ville ha en iphone och nu sitter jag med senaste modellen i handen. Nu är jag alltså en Kärring med strömmen... Vilket får mig att tänka på en skolfotokatalog där en kille som läste på KOMVUX ( tänk att de stackarna fick vara med i katalogen, jag hade vägrat) satt med en lapp där det stod "bara döda fiskar flyter med strömmen" så egentligen är jag en död fisk.

Så detta får alltså ses som en form av premiär att blogga från iphonen. Och nu får ni gärna ge mig ert bästa tips, vilka appar bara måste man ha? Har skaffat en del redan...
Nu ligger barnen i sina sängar och jag borde göra det samma, är trött så att ögonen går i kors, men först måste jag städa undan, plugga lite, planera morgondagens musiklektion och pilla lite mer på feletonen :)

förresten snyggt skal jag köpte igår:) snacka om nostalgi..



Framsteg!

Förra veckan lärde sig Li att krypa. Nu tar hon sig fram överallt här hemma och snart åker lampor och annat "olämpligt" i marken ;)
Framsteg nummer 2; igår fick jag i Li 1/3 burk med barnmat.Första gången ever typ,hittills har hon bara ätit välling, fruktpuré och yoghurt. Igår slank det ner sötpotatis och nötkött i den lilla magen, inte bara i munnen alltså :) Såå skönt! Hoppas på mera ikväll.

Nu sitter min lilla höna under bordet, klappar händerna och skrattar. Om hon är underbar??!! Ja, helt otroligt. AAaajjj! Nu bet hon mig i tån, tokunge!

Nähä, om man skulle ta och göra något vettigt, som att lägga sig på golvet och leka lite...


Modell för en dag

Eller i alla fall för ett par timmar, det var jag igår. Jag är verkligfen urkass på att posera framför kameran men syster är en duktig fotograf så någon bild borde väl blivit bra. Har dock bara fått se tre än, så kom igen nu sis!!! Jag vill se resten..




Badkar?

Li behöver inget badkar, hon badar glatt och gärna i vasken...





Älskade lilla tokunge!!!


Onsdag

Ush, snart har halvat lovet gått, herre kisses va fort det går!
Träningen på Ike gick kanon igår, även fast han kändes lite seg att rida, troligtvis träningsvärk. Men voltigemässigt gick han kanon och han klarade både upphopp, avhopp och en massa individuella kürövningar, fantastisk häst!

Idag vaknade jag med ont i hela kroppen och lågt blodsocker, det är resultatet av kolhydratrik kost de senaste dagarna.. bättring Maria, bättring!!

Nu ska vi gå till öppna förskolan och i eftermiddag ska vi hälsa på alina, bella och nora. Mysigt!!


Nora och Benji mös i soffan med vindruvor sist...


Ike

Ike på tävlingen i lördags


Igår insåg jag att det faktiskt bor en liten dressyrhäst i Ike, vi tränade galoppombyten och annat trevligt..
Idag blir det voltigeträning :)