Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Inskolning pågår

Igår började lilla Li på dagis! Andreas är med och skolar in henne och hittills har det gått kanon. Så skönt. Tror verkligen hon behöver det, lite bättre rutiner, lära sig att mat kan vara annat än välling och bli mer självständig. Uppmuntrade Andreas att ta bilder och idag fick jag denna skickad till mig :)



Vilken dag!!

Oj oj, vilken härlig dag jag haft!
Dagens första höjdpunkt bestod av ett härligt samtal med en underbar vän som berättade den fantastiska nyheten att hon ska stå brud senare i år och att jag dessutom ska få äran att vara tärna! Jag känner mig så hedrad och lycklig över detta och hoppas jag kan vara till hjälp och stöd för min fina vän :)

Vi har idag också haft en härlig träning med Voizone, där mycket lät riktigt bra! Den 11e mars är det dags för konsert i munka Ljungby kyrka, kommer bli grymt, det vill du INTE missa!!!

Efter detta hade jag en härlig stund i stallet. Ike var på supergott humör och vi fick en mysig tur tillsammans i ett vårvarmt ridhus. Avspärrningarna var äntligen borta och vi kunde galoppa runt hela ridhuset i härlig fart!

Kvällen avslutades hos mamma med musslor, schlagerbubbel och melodifestivalen på tv! Benjamin bor hos mormor idag och har hängt med henne sen i förmiddags, lycklig som få! Li sover nu i sin säng och älskade mannen är hos en kompis några hus härifrån. Imorgon är det äntligen dags för voltigeträning, som jag längtat!!!

Bjuder på en bild på världens bästa hjälpreda som hjälpte mig i stallet igår!



Idol???

Ha ha! Självklart kollar vi på The voice ikväll och inte idol!



Fortfarande frisk!

Denna magbakterie har ännu inte lyckats inta min kropp! Härligt tycker jag och firar stort ikväll med laxtournedos till middag och ivrigt frossande av lösgodis till kvällens avsnitt av idol! Nämnde jag att jag dricker vin med och svullat i fruktsallad... Härligt att kränga ibland tycker jag. Förhoppningsvis kan jag börja träna i nästa vecka om mitt friska jag vill stanna. Läste i senaste iform om att träna och äta efter sin kroppstyp, oerhört intressant. Jag ska äta lite kolhydrater och mer fett och protein, härligt att man lyckats göra rätt på en punkt... Däremot ska jag inte springa långa distanser :( det stressar min kropp och bidrar till att mer fett sätter sig på magen. Håller jag nere tempot funkar det, men bäst för mig är hårda intervaller! Och sedan ska jag fokusera på styrketräning av ben och rumpa. Ska tänka på allt detta när jag drar igång träningen nu efter dessa sjukdomar och se om det ger bättre resultat!

Imorgon har vi ställt in Lis ettårskalas, dumt att chansa på att smitta andra. Men förhoppningsvis kan vi fira henne tillsammans med kusinerna som planerat på söndag...

Nu ska jag njuta av vår fredag, hoppas du gör detsamma!

Köpte förresten murgröna idag som jag tvinnade runt ett hjärta i ståltråd som jag fixat , blev ganska nöjd med resultatet faktiskt, men önskar så att jag hann och orkade och framförallt hade mer inspiration att vara mer kreativ...



Lite glädje såhär i all skit

Om vi blivit friska?? Icke! Jag mår visserligen ganska ok men Benjamin har åkt på kräksjuka nr 2 och Andreas är rejält risig i magen och lilla Li bara lite risig..
Åkte för att fylla på förråden med blåbärssoppa och hittade en osötad! Jihoo så gla jag blev. Med 4 g kolhydrater per 100 g är den ju i princip LCHF godkänd! Sötade den med stevia och sikten och den var minst lika god som vanlig, jag äälskar varm blåbärssoppa med lite grädde i... Mums!!



Semestern from hell!

Tänkte sammanfatta vår underbara semester!
Allt börjar med att flygplanet rullar tillbaka till gaten för att undersökas av tekniker, när vi efter en dryg timme går beskedet att vi ska gå av har båda barnen somnat. Båda barnen har dessutom feber och hosta. Efter ytterligare drygt 5 timmars väntan får vi kliva ombord och åka mot värmen!

Det var iaf vad vi trodde, kallaste vintern
på över 20 år väntade oss. Och storm.
Fortsatt feber för båda barnen som dessutom hostade som bara den och var trötta mest hela tiden. Efter några dagar släppte febern men hostan blev värre och Benjamin var trött, slö och utan aptit. En tur till Apoteket fick det bli och rejäla grejer fick vi tag i för hostan försvann i princip omedelbart. Men säg den glädje sim varar. Jag behöver kjäkas säger Benjamin och gör sedan så. En engångsförereelse hoppades vi på, tills vi drygt ett dygn senare kräktes ikapp på toan, Andreas och jag. Dagen efter var barnen pigga och vi utslagna. Kul, verkligen! Där emellan fick vi även till ett dyrt och kanske såhär med facit i hand ganska onödigt läkarbesök , men alltid bättre att ta det säkra först när det gäller barnen...

Efter ett par dagar av återhämtning var det Lis tur. Lite kräk och ihållande diarré, den fjärde dagen blev hon sämre igen och ville inte äta och vällingen vi tillslut fick i henne kom upp och vi åkte till doktorn som skickade henne vidare till sjukhuset i Las Palmas, dropp och probiorisk dryck och en natt senare fick hon komma hem.
Ja, och dagen efter var det dags för hemfärd.

Glömde tillägga att Andreas visakort blev stulet, det fortsatte storma i princip varje dag i två veckor, poolen som
skulle vara uppvärmd var så kall att inte ens Benjamin badade...

Härlig semester, javisst!!!



Yesterday was a good day!

... Men säg den glädje som varar. Inatt kräktes lilla Li och nu är hon inte direkt pigg! Snacka om att vara less... Och bitter! Men som sagt igår hade jag en kort, men ack så härlig stund vid poolen!



Mera otur

Denna resa har mest inneburit otur för oss, barnen har haft feber och hostar som bara den, benjamin har vart hos doktorn vilket var DYRT, vi har åkt på en runda maginfluensa, det stormar varje dag och humöret kunde varit bättre!
Mår vi bättre imorgon, sätter vi oss på bussen och åker några mil sydvästerut där det sägs vara varmare och mindre vind. Badvädret här är inte i topp precis!
Träffade en kompis som bor här i lördags och hon berättade att såhär kallt he det typ inte varit sen hon flytta hit.. Typiskt va??!! Som tur är har vi ju nästan en hel vecka kvar och vi hoppas på bättring på samtliga punkter!



Väntan

Sitter och försöker fördriva tiden på flygplatsen :( planet hade problem med startmotorn och vi fick glatt kliva av igen.. Kvart över fyra är vår nya tid och vi hoppas timmarna går fort dit, det är ju bara tre kvar :p
Tur vi har två härliga veckor framför oss!!



Tjohooooo!!!

God morgon!
Nu sitter vi i bilen på väg mot flygplatsen! Semesteeeeeer!!
Vi hörs!



Livets största glädje

Fick för en stund sedan ett mms på en nybliven och oerhört vacker mamma. Stort grattis A och F till er dotter. Jag kan inte fatta att det är sant! Hon skulle inte anlända än på ett par veckor, men ingen vet ju säkert och allt är ju bara beräkningar. Barn kommer till livet när de är redo och det är inget vi kan styra.. Just nu känns det jobbigt att jag inte
kommer få träffa henne förrän hon är närmre 2 1/2 vecka gammal men jag hoppas på många bilduppdateringar under semestern..

Nu ska jag sova, näst sista natten nu, sen drar vi till värmen och slipper denna iskyla!



Hmm...

En liten i familjen har återinskaffat den dåliga vanan att stiga upp tidigt.. Trots att han är jättetrött! Då blir hela morgonen en låååång mysstund i soffan med täta klagomål på att han är trött. Inatt har stackarn hostat och knappt sovit alls, så nu sover han middag trots att han eg har slutat med det...



Lycka!!

Ush, va ytlig man är ibland men något som gör mig lycklig är att få shoppa nya hudvårdsprodukter! Å de ska helst vara från dermanord/Maria åkerberg.. Jag älskar känslan av att smörja mig med nya, fantastiska och framförallt naturliga produkter!
Tycker om när jag förstår vad det står på innehållsförteckningen och inte bara en massa latinska termer.. Då behöver man inte dölja det som är i utan är stolt över sin produkt. Gillas starkt!



Torsdag

Undrar om vår semester är hotad?? Jag har fortfarande ont i sportkörteln, trots ivrigt masserande och att jag sugit på citroner. Inte nog med detta, senaste dagarna har mitt blodsocker varit total katastrof! Inatt har jag mått skit och så även nu på morgonen, fick bli att stanna hemma idag :(
Har inte ätit mat och ketonerna vill inte försvinna ur kroppen, suck!! Och jag vill inte till doktorn nå mer!
Mer citron, mer insulin och tvinga i sug lite mat kanske...

Benji är precis lämnad på dagis och Andreas och Li är på BVC för att Li ska få sin ettårsspruta. Jag glor på lyxfällan och tycker synd om mig själv...

Bjuder på en bild från dagis härrom veckan där Benjamin gör voltige på lilla gubben som han sa...



Snälla rara!!

Vad är det för fel på oss? Det här året har startat sjukt, sjukt och åter sjukt. Förkylningar, bihåleinfl, ONT i halsen, förkylningsastma, svampinfektioner, hosta och inte att glömma benjis diabetes. Sjukvården tjänar massor av pengar på oss just nu! Och som om inte detta var nog. Idag har jag drabbats av spottkörtelsten. Men har du hört om något så dumt! Jag har ONT och kan inte äta.

Nu får det fan i mig va NOG!!



Morgoncoctail

Kåvepenin, rinexin och minipiller... Usch å fy. Min stackars mage är helt kaputt och halsbrännan enorm! Dessutom mår jag illa... Och jag har inte ens ätit halva kuren än. Stackars mig.. Men å andra sidan, jag vill INTE ha bihåleinflammation på flyget. Så det är bara att bita ihop och ta sina piller, men 6 tabletter om dagen känns som en överdrift!

Börjar jobba om en timme, har fått så knasiga arbetstider under vårterminen. 08.10, 08.55 och 09.10. Snacka om att bli snurrig.. Idag är det simhallen som gäller första passet, passar mig utmärkt som är så frusen alltid :)