Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Sovbebis


Hon bara sover och sover och sover, jag har duschat och klätt mig och allt däremellan och hon sover så gott i sin babysitter. Något benjamin ALDRIG gjorde, jag undrade alltid va alla mammor gjorde med sina barn som fick dem att somna i en babysitter, men nu vet jag, vissa barn är bara sådana, sådana som somnar precis överallt. Nu ska vi förflytta oss ner till källaren och tvättstugan för lite måndagsnöje..


Helg

Idag njuter vi extra av att vara lediga tillsammans, imorgon börjar Andreas nämligen jobba igen.. fast å andra sidan, om en vecka är han ledig igen :) Ikväll ska vi äta revben och mysa lite extra. Helgen som passerat har varit kanon på alla sätt och vis och idag har jag till och med varit och sjungit i två timmar, härligt. Lillskruttan gillade det nog för hon sov som en stock hela tiden..


Fredagsmys...

Nej då, jag är INTE för stor för vagnen ;)

Vår lille sessa


Liten blir större...



BVC-besöket gick bara bra, lilla Li hade gått upp som hon skulle och vägde nu 4200 g. Hon hade dessutom växt 2 1/2 cm på längden, inte illa på 2 1/2 vecka. Skönt att få ett kvitto på att amningen fungerar som den ska..

Ikväll är jag trött och jag hoppas att lillskruttan är det med, men det verkar inte så. Hon har dagens längsta vakenperiod på kvällen och vill gärna snacka och ammas omvartannat i 3 timmar. Men i övrigt sover hon ju ganska mycket och är så duktig så, så jag ska inte klaga.
Nu är pappa trist och det är väl dags att äta igen, det var ju säkert 20 minuter sedan ;)


Min stora pojke!

Jag blir dagligen överumplad över hur stor och duktig benjamin är, imponerad över allt han kan och allt han lär sig så fort. I förrgår när vi gick hem från dagis berättade han att han lekt med en annan pojke. Han kopplar ihop personer, igår berättade jag att vi skulle få besök av en man som heter Ola och hans tjej Sandra och deras bebis. Benjamin svarade genom att säga Ola och sedan Jack. (Ola är min morbror och Jack min kusin för de som inte vet)

När vi kör hem till farmor och farfar pekar han ofta på morfars hus och säger morfar, likaså om vi kör försbi mormors hus.
Han pratar redan i enkla treords-meningar, tex. Minna med ut. Minna är hans smeknamn på sig själv.

Jag är verkligen så förälskad i denna underbara, fantastiska unge. Mitt barn, min son.


Hos oss ikväll...

... har det ätits god afrikansk köttfärsgryta med ris och mormor har varit på besök till allas stora glädje.
Benjamin har fått leka med mormors "annå" (=telefon) och busat och jagat Freja.


En tös som varit mycket vaken idag


Mormors telefon är världens bästa leksak!

Nu är jag trött och hoppas att lillpyran väljer att somna snart, imorgon har vi tid på BVC Håller tummarna för att hon tyngt sig som hon ska :)


2 veckor!

Här har det inte varit mycket liv de senaste dagarna.. Det är väl så det är att bli tvåbarnsförälder.. eller?

Lillpyran fyller två veckor idag och allt flyter på som vanligt; ammas, sova, ammas, sova, bajsa lite, ammas och så sova igen. Lite dagsrutiner har vi dock fått tror jag, hon har vakenperiod varje morgon/förmiddag och varje kväll. Men thats it, i övrigt sover hon mest..


Nu är det matdags!!!


Kärlek x 3



Min stora kärlek gånger 3

Har haft BVC här på hembesök, lillpyran sköter sig och är som hon ska. Hon hade vänt i vikt men var inte riktigt uppe i sin födelsevikt än, hade knappt 50 g kvar så det var bara bra. I övrigt en inomhusdag, lätt trött på detta väder.

Imorgon ska jag sjunga på en liten konsert som söta lilla svägerskan Kajsa fixar för att få in pengar till sitt afrikaprojekt. Vet inte riktigt hur jag ska lyckas hinna lära mig texterna på de två låtar som jag ska sjunga.. blev bara tillfrågad i förrgår så jag har inte haft speciellt mycket tid, men det löser sig säkert.


Allra käraste syster



Förlossningsberättelse

Dags att skriva och dela med mig av min förlossning. För er som inte vill läsa eller veta hoppa över detta inlägg ;)

Måndagen den 7e februari kommer vi in till förlossningen klockan 10 då vi hade tid för kontroll och troligtvis igångsättning. De gjorde först en CTG kurva som såg bra ut förutoim att barnets hjärtljud var lite snabba, men annars ok. Det var lite kaos på förlossningen och fullt överallt så det tog lite tid innan vi fick träffa läkaren och innan vi kunde få till ett rum. (det föddes 11 barn på denna dag) Strax innan tolv var det löst och läkaren konstaterar att jag är öppen nästan 3 cm och att vi kan starta förlossningen genom att ta hål på hinnorna och detta görs strax innan tolv och de sätter samtidigt en skalpelektrod på bebisens huvud.


Det var svårt att få hål på hinnorna och vattnet gick inte direkt som det gjorde med Benjamin utan sipprade lite hela tiden. I övrigt hände ingenting. Klockan 14 började de ge mig värkstimulerande dropp vilket en halvtimme ger mig sammandragningar som jag knappt känner. Ytterligare en halvtimme senare börjar jag känna av sammandragningarna, de gör inte speciellt ont men jag kopplar på TENS och andas genom värkarna som blir kämpigare med tiden.



Halv 5 går jag upp på toa, skönt att få röra sig lite. Värkarna tilltar och jag koncentrarar mig på andningen. Jag är nu öppen 5 cm och förvånas över att jag klarat mig med bara tens så här långt. Strax efter det, närmare bestämt 16.50 får jag lustgas som jag totalt förälskar mig i denna gången med:)

Lite senare ber jag om epidural, nu gör det ont och jag är inte så kaxig längre, dessutom vill jag inte ha ondare än jag måste och narkosläkaren kommer. De kollar och jag är nu öppen 7 cm, barnmorskan säger att det inte är säkert att EDAn hinner verka, men det bryr jag mig inte om, jag vill ha hjälp och dessutom tror jag att det kommer ta en stund till. Jag sätter mig upp och narkosläkaren börjar tvätta ryggen och jag andas lustgas för allt va jag är värd för jag är livrädd för denna nål i ryggen..
17.25 kommer krystvärkar, narkosläkaren skickas ut från rummet igen. Jag minns att jag tänkte att detta händer inte mig, detta är bara sånt man läser om. Jag ska ha en lång och utdragen förlossning och ska hinna få all den smärtlindring jag ber om.
17.54 är hon ute, ett underbart litet flickebarn som skriker direkt och är pigg och vaken. Tyvärr har jag en stor bristning som måste sys under narkos. Jag får i 7 timmar vänta på att de ska få tid för mig på operation och jag får inte äta någonting, jag är såååå hungrig!! Det var värre än smärtan under förlossningen. Men tillslut rullas jag in på operation och klockan halv 4 på natten får jag komma tillbaka till min sovande man och mitt hjärtegryn...



Jag är fortfarande i lite chock över att det hela gick så fort. Samtidigt är jag självklart glad för det. Kan varmt rekommendera alla att testa TENS, man hyr dem hos en sjukgymnast. Den hjälpte mig oerhört!

Världens bästa pappa!

Diabetikerbarn stödmatas alltid de första dagarna, så även för denna sköna böna. Men ersättningen var ingen hit och oftast åt hon ingenting.


UT!

Varför ska vädret vara sååå tråkigt och sååå kallt? Jag vill ut, gå små promenader, få luft, syre och ljus!
Även Benjamin vill ut.. eller yut som han säger och pekar ut.
I lördags kom vi iaf ut på en liten promenad, efter det fick jag åka till sjukhuset för att kolla att inte alla stygnen släppt, jag hade så ont att jag grät. Men allt var ok så det var bara att stå ut med smärtan..

Premiärtur i nya vagnen, Benjamin var så nöjd med att sitta jämte sin syster


Stannade till på en lekplats och lekte en stund, lycka!


jag och mitt lilla paket. Underbara knyte!


Godmorgon sömntuta!

Li väckte mig för en stund sedan men när jag väl gick upp somnade hon glatt om och hon sover fortfarande gott inbäddad i mammas duntäcke. Vilken sömntuta. Jag hann dock med att plocka undan en sväng i köket och vardagsrummet och äta frukost, så slutet gott, allting gott ;)




Bebisbubbla

Va jag älskar denna bebisbubbla! Vi är väl egentligen inte så i bubbla eftersom vi redan besökt maxi och varit på kalas igår.. Men härligt är det ändå! Hon är så duktig och sover gott om nätterna, äter visserligen ganska ofta men är nöjd och sover gott däremellan, världens finaste dotter! Benjamin är superduktig och växer i sin stprebrorsroll, men visst är det lite extra kämpigt och han gör mycket hyss för att få all uppmärksamhet..


Mammas lilla pyra


Vi har fått så fina blommor, mor och dotterbukett från farmor och farfar

En superfin bukett från voltigetjejerna, ser nästan ut som en brudbukett

Mammas stora älskling äter smör med fralla

Vad är det förresten för fel på svenska folkets musiksmak, Sanna Nielsen hur rolig var hon egentligen. Låten var skit och hennes styling var katastrofal. Och henne skickar man direkt till final. Tyckte personligen att Loreen var bäst igår, coolt med något annorlunda..

Nu ska jag njuta av solsidan!


Utflykt


Blev en tur till maxi idag, vi behövde både mat och någon mer pyjamas... Skönt att få komma ut i "verkligheten" lite. I eftermiddag/kväll har vi dessutom haft besök av bobo och nanna och moimo. Benjamin verkligen älskar sina nära och kära. Imorgon kommer farmor och farfar på frukost, en bra start på helgen!


Syskonkärlek




Benjamin är så glad för bebis och vill kela och pussa henne hela tiden. Jag bara smälter, som jag älskar er!


webbis

Benjamin och Li som webbisar, lite lika tycker jag... Riktigt knubbiga kinder hade Benjamin med men de försvann ganska fort, undra hur det blir med Li?





Pluttan





Prinsessan Li

Igår, klockan 17.54 kom hon till världen, vår alldeles egen prinsessa, prinsessan Li. 52 cm lång och 4035 g tung. Allt flyter på som det ska och hon är till utseendet en kopia på sin bror. Imorgon åker vi hem så jag får återkomma med bild då..


Söndag

Dagen har spenderats i bilen och på IKEA. Vi flängde först ner till Malmö för att köpa en soffa till syster yster och sedan körde vi upp till Helsingborg och ikea.
Köpte inte speciellt mycket, mest lite småsaker som man kan tänkas behöva. Och doftljus med doft av ros och liljekonvanlj, helt ljuvliga! Har haft kanelljus hela vintern som jag verkligen älskat men de behövdes bytas ut nu mot något fräschare och vårigare!
Känner att efter en sådan här dag är jag allt lite trött, så jag ska bara få håret att torka lite sen nanar jag kudden. Benjamin somnade rekordfort idag så han var nog trött han med..

Imorgon är det dags för ny kontroll inne på förlossningen, börjar bli ganska less på att köra fram och tillbaka var och varannan dag, du får gärna bestämma dig för att komma ut nu ;)

Glasspinnen var namnam på Ikea idag, iaf i 2 minuter, sen var den inte så intressant längre.


Knasig läkare

Blodtrycket var dagen till ära lite lägre (136/86) och allt annat såg bra ut och vi blev återigen hemskickade vilket jag hade hoppats eftersom andreas tagit in en ersättare på jobbet och skulle kunna vara hemma med mig en hel kväll och bara mysa, men så självklart blir en av servitriserna sjuka och ingen annan kan ställa upp så nu är han på jobbet iaf och jag är bara lite irriterad, ledsen och bitter.

Det var tydligen bara jourläkare inne på förlossningen idag och läkaren som vi träffade för att få reda på om jag skulle stanna eller åka hem var allt annat än kunnig. Först och främst talade han mycket dålig svenska. Han jiddrade på om att ctg såg bra ut men att jag hade lite glukos i urinen. Han undrar om jag tar insulin och jag berättar att jag har pump. Han fortsätter med att fråga om jag då vet hur mycket insulin jag ska ta för att sänka, till saken hör att jag tog urinprovet tidigt imorse och vid tillfället jag träffade läkaren hade jag fint blodsocker och behövde inget insulin.

Andreas ställer sen en fråga som vi får ett oerhört luddigt och konstigt svar på, han kan inte alls ha förstått vad vi menat.. Så, ja det känndes mycket skönt att bli hemskickad, tänk att få stöta på en sån inne på förlossningssalen. HJÄLP! Nä, är nöjd med att åka hem och in igen på måndag då de förhoppningsvis har de kunniga läkare inne som de brukar...

Bjuder på en bild på gårdagens fika...



Den konstigt formade negerbullen fixade benjamin alldeles själv, inte helt illa. Och smarrigt var det. Men min nyttiga pluttunge åt såklart bara frukt medan jag och mamma frossade i det onyttiga!


Kontroll

Ja, då var det dags för ny kontroll inne på förlossningen, blodtryck och CTG.
Vi hörs!



Tapas

Ikväll fick vi äntligen äta tapas och mums va gott det var! Är proppmätt och toktrött efter en trevlig kväll med mina fina och underbara syskon och Anna, tack för att ni är ni!





Kan varmt rekommendera baratapas i ängelholm, väl värt att flänga över åsen för..


Nu kallar sängen!


Ängelhollm!

Nu beger vi oss snart ner mot Ängelholm och baratapas...
Har för första gången på säkert ett år fönat håret, och sminkat mig lite extra för man vet ju aldrig när man ska ut igen, de närmaste månaderna ska jag väl mest sitta hemma och lukta sur mjölk ;)


Lugnt

Blodtrycket var högre igen 135/95 men allt annat såg bra ut så de skickade glatt hem oss igen. Ska in igen på lördag för att kolla blodtryck och ctg





Ser ut som en gigantisk elefafant som strandat.. men det bjuder jag på, känner mig så stor vilket är knäppt med tanke på hur stor jag var förra gången och då kännde jag mig inte hälften så stor och klumpig!

Nu ska jag ringa och boka bord på baratapas i Ängelholm tills imorgon, blev så irriterad på Hazienda som inte hade öppet längre på söndagar och dessutom tyckte jag att baratapas hade bättre utbud. Hoppas det smakar fint.



Mot Halmstad

Blodtrycket hade sänkts lite men jag har haft ont i magen inatt så de ville ha in mig till förlossningen för fler prover och observation. Så.. nu åker vi. Hoppas lite på att få stanna och att få bebis SNART, men jag får säkerligen åka hem om ett par timmar igen..
See ya!


Då och nu


Vecka 38 med Benjamin


Vecka 38+0 med anonym lillfis...

Lite annorlunda form på magen denna gång faktiskt. På hela mig faktiskt. Nästan 15 kilo mindre och inte alls så svullen av allt vatten jag samlade på mig förra gången, skönt!

Har varit inne på förlossningen idag på Tillväxtultraljud och CTG. Lillfisen håller måttet och verkar dessutom vara lite mindre än Benjamin.. Dryga 3 kilo nu ungefär.
Dock hade jag lite högt blodtryck (145/95) så det blir besök hos barnmorskan imorgon bitti..

Jag har en sån grym kontakt med denna bebis redan nu, så fort jag klappar på magen eller kliar så får jag respons, klappar jag på ett ställe så trycker bebisen ut rumpan/ryggen precis där. Supermysigt.
Benjamin pratar mycket om bebis, han vet vad en bebis är, hur den låter och vilka grejer som är bebisens. Men om han förstår att vi ska få en bebis, som ska bo här med oss, en helt egen lillbroster, det tror jag inte han förstår. Ska bli intressant och spännande att se hans reaktion.

Nu ska jag sova, vila ska tydligen vara bra för blodtrycket. Nass nass


Minnen..

Av någon anledning minns jag idag en härlig dag med härliga vänner från i höstas














Längtar tillbaka, en dag som verkligen gav massor av ENERGI