Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Ensamt...

Börjar bli rejält trött på älsklings jobbande just nu. Är trött, har förvärkar men framförallt, är ENSAM!
Nedräkning pågår för fullt, om en vecka är han ledig. Längtar. Om en vecka hoppas jag att bebis är här, eller iaf på god väg, för jag blrjar tröttna på detta halvonda nu.. SÅ pliiiis kom ut!

Tänkte jag skulle kollat på film ikväll, Dear John, men det blir ju alltid så sent. Jag kräver en hel del sömn just nu. Men kanske kan börja se den iaf. Så får det bli.



Inge tapas :(

Blev inge tapas idag, såå besviken. Men vi gör ett nytt försök på fredag, frågan är nu bara om man ska satsa på Hazienda bar i Torekov eller baratapas i Ängelholm. Får jämföra menyer innan vi bestämmer oss.
Lyckades locka hit mamma och syster ikväll, Benjamin är ett bra dragplåster ;) Vi åt supergoda kycklingcannelonis som jag hittade receptet på i en Vi i villa-tidning. benjamin har varit på superhumör trots väldigt lite sömn på dagen idag och han har busat som aldrig förr.

Återigen, bilder från igår:

Kollar in annas iphone

Spelar tvspel med morbror

charmtroll

väldigt mycket charmtroll

Malins "lilla" kebabrulle

Namnam med vindruvor

Nu får det bli sängen här eller ska man vänta några minuter för att få prata lite med älskling om han  kanske kommer hem snart..


Voizone

Nu har jag precis vinkat hejdå till mina songmates som varit här och övat idag..
Skulle nu lagt in en film från i somras då vi var å sjöng på riviera men det verkar ju tydligen inte gå.. grr! Här kommer en länk istället för den som är intresserad..

http://www.youtube.com/voizone#p/a/u/0/qwkEfrTisGQ

Nu är jag toktrött men ska iväg och hämta lilleman och busa i några timmar innan vi ska ut och äta tapas ikväll... nice! Trodde vi ja, men när jag precis ringde till Hazienda i Torekov så berättar de att de stänger klockan 18!!! Vilket ställe stänger klockan 18?? Vem äter tapas innan klockan 18??? För jävla illa helt enkelt. Stort minus till dem..

Får jaga efter annat ställe att äta på...


38 då och nu

Vecka 38 med Benjamin

Vecka 38+0 med anonym lillfis...

Lite annorlunda form på magen denna gång faktiskt. På hela mig faktiskt. Nästan 15 kilo mindre och inte alls så svullen av allt vatten jag samlade på mig förra gången, skönt!

Har varit inne på förlossningen idag på Tillväxtultraljud och CTG. Lillfisen håller måttet och verkar dessutom vara lite mindre än Benjamin.. Dryga 3 kilo nu ungefär.
Dock hade jag lite högt blodtryck (145/95) så det blir besök hos barnmorskan imorgon bitti..

Jag har en sån grym kontakt med denna bebis redan nu, så fort jag klappar på magen eller kliar så får jag respons, klappar jag på ett ställe så trycker bebisen ut rumpan/ryggen precis där. Supermysigt.
Benjamin pratar mycket om bebis, han vet vad en bebis är, hur den låter och vilka grejer som är bebisens. Men om han förstår att vi ska få en bebis, som ska bo här med oss, en helt egen lillbroster, det tror jag inte han förstår. Ska bli intressant och spännande att se hans reaktion.

Nu ska jag sova, vila ska tydligen vara bra för blodtrycket. Nass nass


Å så lördag...

Jag är så sjukt trött, det är helt otroligt. Ska jag behöva vara såhär fram tills lillfisen kommit ut? Hjälp!!! Det blir ju inte bättre då precis, fast då är man visserligen hög på hormoner ett par dagar iaf..

Har nästan precis kommit hem från en mysig eftermiddag/kväll hos lillebror och anna även kallade bobor och nanna. Benjamin vaknade sur efter middagsvilan men när jag lockade med att vi skulle till bobor och nanna gick det ganska smidigt att komma iväg ändå, inklusive blöj och klädbyte.

Nu ska jag gå och nana kudden, ska sjunga många timmar imorgon så jag behöver min sömn! Nass nass!

Bilderna från igår kommer här:







Fredag

Jag och Benjamin tog en liten middagsvila i eftermiddags, med betoning på liten... eller inte Benjamin somnade strax efter halv 1 pch jag somnade väl strax efter ett ungefär, 16.08 slår jag upp ögonen.. Herre min je! Fick väcka Benjmain för han hade inga tankar på att vakna. Helt otroligt. Men skönt var det. Trots detta maratonsovande är jag toktrött just nu. Har fått tavegyl utskirvet mot min klåda och minns att jag blev trött av dem när jag väntade Benjamin med, men såhär trött???

Orkade inte hitta på och laga någon middag ikväll så vi åkte ner till Båstad och åt hos älskling, det var lika gott som vanligt, I love pepparstek!! Benjamin var superduktig och åt som en häst samtididgt som han utbrast namnam mellan varje tugga. Underbarar underbara unge. Jag älskar dig så!

Bilderna vill komma upp så de får jag visa en annan dag. Trevlig helg och... godnatt!


EGO eller?

Med risk för ett provoserande inlägg.

Satt och väntade på min tur på apoteket igår när det kommer en kvinna och sätter sig jämte mig och jag får bokstavligt talatr andnöd. Hon luktar sååå mycket rök, det var så oerhört äckligt. Så egoistisk man varit, tänkt att jag gått omkring i flera år och förpestat andra människor så, FÖRLÅT alla ni!!!

Sen är frågan, är man egoistisk om man röker, är egentligen inte det mest egoistiska man kan göra att sluta röka, för då tänker man ju faktiskt på sig själv.. Man kanske kan säga att det finns två typer av egoism, en positiv och en negativ.
Jag läste för övrigt härrom dagen i någon tidning att Sverige spås vara rökfritt år 2026 eller va det nu var. Men hur fantastiskt vore inte det. Wow. Jag hoppas det stämmer, men tror dock inte att det gör det.
I vilket fall, till alla er där ute som valt att vara positivt egoistiska och slutat röka, STORT GRATTIS!!! Ni är fantastiska!



Halvvägs!

Idag är vi halvvägs genom Andreas jobbmaraton där han inte är ledig en endaste ynklig dag på tre veckor. Nu går det på rätt håll, nu är det bara en och en halv vecka kvar och tacka gudarna för det för det är TUNGT att vara väldigt höggravid och ta hand om en galen busunge på eftermiddagarna och kvällarna. Idag kom morbror Markus på besök och Benjamin var överlycklig och jag passade på att baka. Gjorde kanelbullar och släta bullar för att kunna bjuda världens bästa bror på semlor. Men mandelmassan hade mystiskt försvunnit och var spårlöst borta så det fick bli semlor utan mandelmassa, ganska meningslöst faktiskt..

Nu känns det som om jag haft en konstant sammandragning i flera timmar, livmodern verkar aldrig slappna av, konstigt. Det gör dock inte överdrivet ont och bebis rör sig i magen så det ska väl inte vara något. Var hos sjukgymnasten innan idag och hyrde en TNS apparat så den ska jag nog koppla på nu för att få lite smärtlindring och massage på ryggen.

Var förresten på bio igår, såg Love and other drugs med bästaste Annie, en mysig kväll som verkligen behövdes..

Vacker film, väl värd att se om man gillar romantiska filmer. Fick blödiga mig att fälla en tår å slutet..

Jag igår
'
En till som gärna är med på bild...



Färdig!!!

Nu är bebisen färdigbakad! Idag har vi nått vecka 38 (37+0) och jag är nu fullgången och bebisen är välkommen när som helst. Har nu börjat dricka hallonbladste, inte för att jag vet om det gör någon skillnad, drack det innan Benjamin och hade klart ingen drömförlossning, men livmoderna verkade återhämta sig fort iaf. Det känns nostalgiskt när jag dricker det och jag minns precis hur jag kännde veckorna innan Benji kom, underbart! Tänk att vi snart är en till..


Du har väl inte glömt att gissa på när bebisen kommer? Ni är nästan dubbelt så många som läser min blogg nu jämfört med april 2009 men bara hälften så många har gissat denna gång..


Blööö!

Vilket helvetesdygn jag har lagt bakom mig, tack och lov känns allt bättre nu..
Började med att jag var superkass i magen igår morse, men mådde fint i övrigt, åkte å handlade på maxi och fick lågt blodsocker som höll i sig i över 5 timmar!!! Jag halvsov och åt godis i flera timmar men det hjälpte uppenbarligen inte. Till slut beslöt jag mig för att ge det ytterligare en halvtimme och sedan ringa doktorn för att komma in och få dropp.. Då började det gå upp. Tillbringade sedan kvällen hos världens bästa svärföräldrar och blodsockret steg och jag mådde skit av det. Hela natten hart det också legat högt så även idag, trots att jag nu börjar få ner det, känner jag mig gamska matt och sliten. Har precis ätit lite blåbärssoppa och mina älsklings "crisp n´light" och tänkte snart gå å lägga mig och sova. Dessutom måste jag få packat min bbväska för det gnager i mig att det inte är gjort..

Nähä, nu ska jag sluta klaga, och istället bjuda på lite bilder från simhallen i måndags









En vanlig måndag...

Så var en helt vanlig måndag snart till ända. Vi har myst i simhallen, vilat, busat med bästaste syster/moster Malin och färgat hår. En lugn och bra dag faktiskt..
Imorgon ska jag till MVC för sista gången denna graviditet, från och med nästa vecka börjar jag gå på KK i Halmstad, hoppas pyret vill komma ut i tid för jag pallar inte köra in där flera gånger i veckan i flera veckor..

Nu ska jag gå och lägga mig brevis en hostig Benjamin, sjukt jobbig hosta som blev bättre ett tag men nu blivit riktigt jobbig för honom. Även jag har mina nattliga hostattacker. Får kanske bli ett samtal till farbror doktorn imorgon, stackaren hostar ju sönder sig..

Benjamin pratar konstant om bebis, tror inte han fattar att det ska komma ut en bebis från mammas mage, eller vad en bebis egentligen är, men han klappar och pussar på magen och säger bäbis och det finns inget i världen som får mitt hjärta så varmt :)


Puss bebis!
Fotot is taken by syster som för övrigt tog massa fina bilder på magen, vill ha dem nu sis ;)


Trelleborg

Har haft en mysig dag i Trelleborg, kul att jämföra magar och bara prata gravidsnack (ja.. lite hästprat blir det ju alltid, men det var ytterst lite ;))
Skönt att få några timmar för sig själv i bilen med underbar musik på högsta volym. Lika underbart var det att komma hem till en nyduschad busunge som jag kann gosa med en liten stund innan han somnade..
Nu är jag toktrött och funderar starkt på att krypa till kojs!

Då: lite snyggare, lite smalare


Nu: Lite tjockare, lite lyckligare...


Helg!!

Så var helgen här, igen.. Vart tog veckan vägen?!
Har haft bästaste syster här på middag ikväll, tack sis, alltid mysigt att ha dig här!

Imorgon ska jag köra en "sväng" till Trelleborg och hälsa på min kära vän Linn, blev ju inget av det för två veckor sedan så jag hoppas verkligen att inget kommer ivägen nu.. Lilleman får en heldag med sin mormor och jag tror inte han misstycker, inge kul för honom att sitta i en bil en halv dag.

En bild på mig och Linn från september 08, lite smalare var vi nog båda två vid den tidpunkten ;)

By the way, va ni är dåliga på å gissa ;) Ni är många som varit inne de senaste dagarna och bara 8 som gissat på litens ankomstdatum. Kom igen nu, det är såå roligt att läsa era gissningar, roa mig lite!!!



När kommer bebisen?

Precis som förra gången så får vi väl ha en gissningstävling, eller tävling och tävling, jag delade ju inte direkt ut något pris till vinnaren förra gången, så... grattis morfar Lars som förra gången lyckades gissa rätt på både dag och kön! Nu fick du äran i alla fall!

Så, gissa på nu. Vilket datum kommer Benjamins lillbroster, vår älskade bebis till världen?







Anne Geddes är verkligen en fantastisk fotograf och konstnär, hennes bilder är underbara!


vecka 37

Herre gud, va hände??
Idag går jag in i vecka 37, dvs jag har gått 36 fulla veckor idag. Oj oj. Tiden flyter fram i rekordfart!!! Om en vecka räknas jag som fullgången och bebisen är välkommen att komma precis när som! Tycker att vi har fixat det mesta nu med så det är bara BB väskan som ska packas sen får du gärna komma ut. Ja.. inte förrän den 5e februari om älsklingen får bestämma, men för mig får du gärna komma ut någon dag innan dess..

Jag är så sjukt gottesugen, hela tiden.. Något jag inte direkt varit de senaste typ 8 månaderna, så näää det behöver inte komma tillbaka nu. Blir nog en apelsin eller annat gott nu ;)


Äntligen!

Äntligen har lilleman haft en hel feberfri dag! Så skönt att skiten äntligen är på väg bort.. Imorgon blir det dagis en liten stund för honom, han har ju bara varit där en gång sen innan jul, jag tror han längtar dit...fast han vet nog inte om det kanske.
Dagens höjdpunkt var att åka ut och veckohandla på Maxi, har visserligen alltid gillat att handla mat men idag var det på något vis extra skoj, kanske för att jag knappt varit utanför huset sista tiden..


clementinskal i hela soffan men någon var hellycklig för att han fick och framförallt kunde skala clementinen själv. Älskade gullunge, du gör mig så lycklig!


Lite lite piggare

Nu känner jag mig äntligen liiite bättre, men fortfarande inte helt bra. Sjukt segdragen influensa det här.. Stackars lille Benji har fortfarande feber. Idag har han vilar och vilar och vilat igen, skönt att han kan sova ordentligt, förhoppningsvis blir han bättre av det.

Idag kissade Benji på pottan för första gången, mammas stora kille, nu ska vi försöka fortsätta träna och göra det till en rolig grej så lär han väl sig det såp småningom..


Jag håller på att bli fullkomligt galen påmitt blodsocker, jag har sänkt mina insulinmängder massvis de senaste dagarna och ändå har jag lågt blodsocker hela tiden. Hoppas på att min läkare ringer imorgon så att jag kan diskutera det med henne.. Många tar mycket mindre insulin de sista dagarna/veckan innan förlossningen startar men det känns ju inte som om det tänker sätta igång riktigt än.. eller?



Ge dig av!!!

Nu kan du ge dig av din envetna influensa och ta med dig hostan som förtär min kropp! Men innan du lämnar mig så släpp greppet om min lilla älskade skatt, han är inne på sin 4e sjukdag idag och nu behöver han inte mer straff. Hostan river så i hans lilla kropp och febern tar bort min glada spralliga unge. Så släpp honom, nu!!!

Jag börjar tröttna på att bara vandra omkring i ett töcken, jag har varit sålig i 8 dagar nu, jag vet inte när det hände sist. Men nu tycker jag det räcker. Denna vecka skulle vi passat på och myst en massa, gjort saker som vi sedan inte kan göra på ett tag, gå på bio, ut och äta. Imorgon är älsklingens sista lediga dag på tre veckor.. Och om tre veckor tycker jag att det får vara färdigt med den här magen. Hmm.. ja, allt blir ju inte alltid som man förväntar sig det, man får helt enkelt göra det bästa av situationen



Gör mig frisk!!

Fy bövelen va jag mår dåligt, jag vill bli frisk nu!
Till råga på denna hemska influensa har jag en arg eller busig bebis i magen som försöker knäcka mit revben, det gör så ONT!! Sitter med vetevärmare på min onda rygg och kollar på Top Model. Men sen, sen ska jag sova! Natten till idag vaknade jag redan halv 2 och halvsov fram till 4 sen gick jag upp, håller tummarna för en bättre natt..


Sjuk :(

Jag är sjuk och ja... det är synd om mig. Feber, grymt ont i kroppen och en OND hosta. Typisk influensa va? Kan det vara svinis mån tro? Jag har bestämt mig för att vaccinera mig i veckan, så med min tur lär jag väl bli dålig då med..
Jag skulle varit ner till Trelleborg en sväng imorgon för att hälsa på en av mina bästa vänner som väntar barn i mars, men icke... Så trist, jag som sett fram emot det så.
Nu ska jag krypa ner i sängen och vänta på att alvedonen tar hans om mitt onda.. OCH hålla tummarna för att mina älsklingar slipper detta..


Vinterdag och årsbok

Vilken fantastisk vacker vinterdag vi haft idag.. Vi började dagen med lite pulkaåkning och en promenad runt kvarteret, något som normalt sett är avklarat på en kvart men nu tar ungefär en halvtimme. Galet stor mage och många sammandragningar drar ner tempot rejält!
Eftermiddagen spenderades hemma hos mamma med fika och mys och fredagskvällen avslutades med lite Lets Dance.



Älskling var duktig och skottade, synd bara att det nu ska regna imorgon :(



Fick hem min "årsbok" idag som jag tidigare beställt. Den var så fin. Ska definitivt göra böcker från föregående år och andra händelser som bröllop. Det är så roligt att ha sina bilder samlade i en fin bok. Jag blir ju aldrig färdig att fixa med album så detta passar mig perfekt. Denna bok var från 2009 eftersom jag började göra den innan 2010 var slut, men nu får jag nog göra en från 2010 med.

Framsidan


Visst ser det fint ut? Kul att magen är så stor att den hamnar i bild utan att jag märker det...


Middag i Båstad

Ikväll blev det middag hos älsklingen i Båstad. Jag fick dessutom med mig mamma dit, vilket var extra mysigt. Vi hade turen att det var oerhört lugnt i restaurangen när vi åt vilket alltid är skönt när man har en otämjd Benji med sig.
Har i övrigt haft en bra dag, men nu börjar magen ta ut sin rätt på min energi, det nästan krävs dagliga vilopauser för att orka med. Syster har varit här i eftermiddags och vi har haft fotostudio här hemma, resultaten får jag visa den dagen hon fixat färdigt bilderna, men några riktigt fina fick vi till. Och MÅNGA underbara bilder på Benji, han är ju som gjord för att fotas...

Svårt det där med bilder förresten, bad mamma ta en bild på mig och Benji, den utan blixt blev för grynig och den med blixt för ljus...




Vecka 35 (34+1)

Men herre gud, när hände detta??
Denna graviditet har gått så fort så fort och jag har verkligen INTE hängt med i farten.. läskigt.
Nu är det bara 5-6 veckor kvar innan vi är en till i familjen, jag som skulle fixa och förbereda så mycket..
Plutten i magen är nu så gott som färdig, nu ska lungorna utvecklas färdigt och vikten ska öka. Sen är du välkommen ut!



Ändrade planer

Hade planer på att vara ute i eftermiddags, Bobo (morbror Markus) skulle komma på besök och jag hade tänkt utnyttja honom för lite pulkaåkning, men efter någon timmes bus med Bella och Nora i förmiddags var min huvudvärk inte speciellt trevlig så vi fick busa inomhus istället. Dessutom tyckte Benjamin att det var en bra idé att hoppa över middagsluren vilket gjorde att han krävde ständig underhållning under kvällen. Tänk att jag har en så fantastisk familj, lillebror stannade i flera timmar och mamma ändrade sina planer och kom hit och fixade mat. TACK!!
Benjamin höll humöret upp tills Markus åkte hem och då var det gnäll i ett par minuter tills hans somnade med vällingflaskan i munnen..
Nu njuter jag av lugnet och av att inte göra någonting alls, underbart!


Bobo är en STOR idol och tro mig, de hittar på mycket bus!


Ångest!

Nu börjas det igen... tjatet om svininfluensan..
Jag hade först planer på att vaccinera mig förra året men av flera anledningar blev det inte av. I efterhand var jag nöjd med det, jag tycker det är lite läskigt att spruta in saker kroppen, något jag visserligen gör varje dag men ändå..
För ett tag sedan rekommenderade barnmorskan mig att ta vaccinet, men jag ignorerade det. Idag står det i tidningen att man absolut bör gå och vaccinera sig om man är gravid. Suck, suck och åter suck. Jag vill helst inte. Men jag vill heller inte bli sjuk, eller rättare sagt utsätta vårt ofödda barn för detta. Det är kanske lika bra att göra det bara..
Men när? Jag lär ju garanterat bli kass som fasen och ligga med feber och skit och det vill jag INTE göra när Andreas jobbar. Då har jag bara nästavecka på mig. För sen jobbar han konstant fram tills bebisen beräknas anlända.. och då är det så dags. Får väl bli nästa vecka då, men jag har inte tid eller ork att bli dålig så, det är så mycket annat jag vill göra och borde göra. Aaarrgghh.. va jobbigt, nu kommer jag ligga uppe halva natten och inte kuna sova för detta.


"Lilla kulan"

Jag har inte riktigt förstått det, samtidigt som jag omöjligt kan ha undgått det... Min mage är jättestor! Och tung. Holy bananas, jag ska dras med den i flera veckor till. Jag börjar längta så efter att kunna ligga på mage, att röra sig utan att få sammandragningar, att bära Benji utan att det känns som om magen ska ramla av. Samtidigt njuter jag så över min fina mage, klappar den och smörjer den varje dag, jag vet ju att man inte uppskattar den speciellt mycket veckorna efter förlossningen...


110102

Vilken härlig dag vi haft, en riktig söndag...
Pulkaåkning, fika hos härliga vänner och middag hos svärmor har vi klarat av och allt har varot supertrevligt. Nu är jag dock trött, fortfarande inte hämtat mig sen nyår och natten till idag blev sådär, Benjamin skulle dela kudde med mig och jag sov på minimal plats.. Plus lågt blodsocker vid tretiden..Det blir nog sängen nu med en gång, visserligen hade jag velat mysa med älsklingen en stund eftersom han jobbar igen nästa vecka, men han är nog lika trött han så det blir nog sängen.


Det var någon som verkligen njöt av åken och sa mer! mer! nästan innan pulkan hade stannat..

Lätt nöjd!


Vi tog en liten fikapaus med, eller rättare sagt jag gjorde, Benji var inte intresserad och Andreas var för varm på varm choklad... konstigt..

Nähä, god natt!


Gott nytt år!

Gott nytt år kära vän!
Hoppas du hade en trevlig nyårsafton igår. Vi serverade ett helt gäng tre rätters här hemma och hade det supertrevligt. Till en början, efter tolvslaget (som jag för övrigt firade i sängen eftersom Benjamin vaknade när jag reste mig...) fick jag täta och ganska onda sammandragningar så jag gick och lade mig. Somnade dock inte förrän vid tre och steg sedan glatt upp med Benji klockan 7 imorse, för man kan ju inte annat än att bli glad av vår fantastiske son, hans humör är verkligen helt underbart på morgonen. Dock var jag en aningen trött.




Stämningsfullt hemma hos oss

Varken jag eller Andreas var mycket värda under kvällen, det var bara Anna och Titi som gällde, Annie och Fredrik alltså..

Såhär firade jag tolvslaget, inte mig emot dock...

Nu får det vara slut med bloggpaus för mig, jag vill uppdatera ofta nu så att jag har mycket att titta tillbaka på sen..