Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Nåt speciellt på gång!

Barnen är fortfarande kassa, Andreas har inte sovit många minuter inatt så han får väl i princip sova hela dagen, hoppas på två små barn som sover middaglur sen så jag får ta mig till gymmet. Gjorde mitt 25 träningspass för i år igår och tänkte fortsätta i den takten!

I eftermiddag blir jag upphämtad av en än så länge hemlig chaufför som ska ta mig och än så länge hemliga medresenärer till hemlig destination ;) min fina vän Annie kom innan med ett litet kuvert inför avresan och ja, annat n att det ska bli spännande kan jag inte säga!



sjukstuga

Båda barnen åkte på feber inatt, med bara någon timmes mellanrum. Hostar gör de båda med :( Ganska väntat, dagis har inte direkt varit fullbelagda de senaste veckorna utan många har varit och är sjuka.
Nu är båda dock ganska pigga men det blir nog inge mer dagis denna vecka, de skulle egentligen bara vara där imorgon för idag och fre är de lediga..
Mötet på dagis igår gick bra, det blir stora förändringar men jag tror på dem och något måste göras, de har haft det ganska turbulent under hösten men jag tror samtidigt att Benjamin har klarat hösten väl, tack och lov.

Om en stund ska jag fara ner till stan och handla lite näsdroppar. säkert någon annat som behövs med, en liter mjölk eller två...


Vilodag

Fick bli en vilodag idag, från träningen alltså, någon annan vila finns inte i planerna. Brukar normalt sett springa/jogga/powerwalka på löpbandet på tisdagar men imorse kände jag mig för snorig för det. Kanske kan köra ett styrkepass för rygg och axlar ikväll?

Har möte på dagis ikväll och har på känn att det inte är något positivt möte. Hoppas magkänslan är fel!! Inget kan ju oroa så mycket som att ens barn inte har det bra :(

Näää, nu åter till psykologiboken innan juvelerna ska hämtas om en dryg timme!


..,

Måndag morgon, barnen är lämnade på dagis och jag snöar in på polynom och logaritmer ;) om en timme drar jag och mannen till gymmet och sen pluggas det en stund till kan jag tro!

Helgen har passerat och varit riktigt trevlig. FörmiddagsKonsert i Halmstad, snabbvisit till Korea (koreansk afton hos J och K) familjegympa, middagsvila och bodycombat, fin helg helt enkelt!



Thank God Its friday!

God fredag!
Egentligen är ju inte helgen annorlunda än veckan för mig just nu, visst barnen är hemma.. Men mannen jobbar och jag är numera alltid hemma ;)

Fast fredagar ger alltid en god känsla i magen tycker jag! Vi har hängt på öppna förskolan idag och i eftermiddag ska vi till Halmstad, jag ska till st nikolai kyrkan för att genrepa och testa ljudet inför morgondagens konsert, barnen ska leka med Markus och sen ska vi äta middag ihop, fin fredag tycker vi ..
Just nu sover hela huset och jag funderar på att ta en promenad med olli i kylan... Håller träningsledigt idag, har tränat dagligen sedan i söndags så det är jag väl värd, men imorgon är det på det igen!



Nooooo!

Såg att mitt inlägg från igår inte kommit upp, gör ett nytt försök...

Jag gjorde värsta vurpan här hemma innan och har nu grymt ont i knät, skit! Vill inte behöva begränsa min träning... Hoppas det helt mirakulöst gått över till imorgon.
Jag och mannen var på gymet i middags, skönt att gå upp, käka frukost, leverera barnen till dagis, plugga, paus-träna och plugg igen! Hoppas på samma upplägg imorgon med. Var dessutom duktig och körde ett arm och axelpass hemma på kvällen med!

Har dessutom varit lite duktig och städat, tvättat och manglat!
Ligger i sängen nu och inser att jag somnar any minute! Nass nass

Är förresten riktigt grym på det här med att slänga in en, för ämnet, helt opassande bild! Så här kommer en på posaren Li <3



Ljuv musik

Syrran tipsade om denna helt fantastiska blandning mellan två underbara låtar.. Åh.. ljuvligt!
 
 
Och denna sen... åh! 
 
 
 
Vilken kärlek! 
 
Det blir svårt med matten nu... Tur jag snart ska pysa till gymmet och träna lite :)


Perfekt lördag

Vilken härlig dag det har varit, barnen var glada och lyckliga och drog duktigt sina pulkor själva uppför den lilla kullen :) jag tyckte vi klädde på oss rejält men mina fötter var som små isklumpar efter 40 min, men barnen klagade iaf inte... Förrän vi kom hem, då var set iskalla fingrar och torra röda svidande kunder, men det går snabbt över tack och lov!

Eftermiddagen tillbringades som sagt i en fotostudio, med massa ombyten och härliga skratt! Så kul det var, ska bli spännande att se bilderna sen..
Nu kan jag glatt erkänna att jag känner av nattens alldeles för få timmar, tänkte jag skulle slänga igång en film 



Idag...

...står pulkaåkning och voizonefotografering på schemat!
Pulka med fina vänner på förmiddagen och i eftermiddag åker vi till en studio och fotas, spännande!

Igår hade vi middag med sparrisgänget, lika trevligt som vanligt! Sent blev det, iaf med småbarnsföräldrars mått, så det blir perfekt att vara ute en stund idag och "vakna"!



Egentid

Barnen sover sen en stund, jag har sorterat lite tvätt och startat bastun så om ett par minuter blir det till att svettas lite till idag! Sen ska jag unna mig ett glas vin och njuta kvällen. Jag tror faktiskt torsdag är veckans bästa dag!!

Oliver fick följa med och hämta barnen idag men han frös så om sina stackars tassar så han fick snålskjuts med Benjamin i pulkan!



Tooorsdag!

Dagen idag har inneburit tidig uppstigning ( en bra stund innan klockan slog 6 som jag skulle kalla officiell morgon) härlig pulkapromenad till dagis i iskallt lilla tjärby ( Li klagade på att det gjorde ont i näsan) plugg, träning och äääntligten fick jag hem en ny iphone. Goodbye skit-samsung!!!


Hittade ett vettigt citat precis, som påminde mig om att jag glömt min D-vitamintablett idag!! Jag och barnen har tagit extra D-vitamin sedan i våras med undantag för i somras och det är inte många infektioner vi haft på den tiden... Kan det bero på det kanske...
I alla fall, här kommer citatet

"Att oroa sig för eventuella faror med D-vitamin i Sverige idag är som att törsta ihjäl i öknen medan man oroar sig för att drunkna."
dr John Cannel


Vackra vyer



Hur börjar du din morgon?

Jag har de senaste dagarna börjat dagen med ett glas varmt citronvatten. ett glas kokt vatten med en halvcitron i ungefär... surt, japp! men gott! Och det ska göra sån nytta på kroppen, Det drar igång förbränningen, rensar ut kroppen, C-vitaminet hjälper mot infektioner, minskar halsbränna osv
Rena dunderkuren alltså!!

De dagar jag dricker kaffe har jag en tesked kokosfett i, ska ju också vara rena hälsokuren. Herre jissanes va frisk jag blir!!
Varför kokosfett är så nyttigt kan man läsa om här

Igår stod (stod å stod...) jag på löpbandet i 45 minuter, kom på att jag aldrig sprungit på ett sådant förr, inte gått heller för den delen, så det tog en stund att hitta känslan. Och att bli av med den efteråt, golvet gick ju i motsatt riktning efteråt, läskigt! Idag är det onsdag och zumba!!! Om jag får löst barnvakt då...



Vinter!

Idag blev det härlig vinter igen, barnen var lyckliga då jag kunde dra dem i pulka till dagis!
Tänkte dock att jag skulle ut och springa idag men det får nog bli en sväng på löpbandet på gymmet istället :) Pulkaåkning får planeras till morgondagen!! 
 
Har tagit en paus i mitt mattepluggande och måste säga som så att det känns kul och just nu inte det minsta omöjligt, mycket är glömt eller aldrig inlärt men en del är faktiskt kvar.Jag tror nog att jag med lite vilja ska klara det här!!! 
 
Dags att ta tag i siffrorna igen ;)
 
Eftersom kameran fortfarande inte lagat sig själv och mobilen faktiskt är på lagning bjuder jag härmed på några bilder tagna i snöiga december 


Plugg!

Igår var det sista dagen för inlämning i kursen Hälsopsykologi och självklart var jag ute i sista stund, det är ju mi grej liksom! Nu väntar jag med spänning på svar och även på resultat på en tenta jag gjorde tidigare i veckan.
 
Idag börjar min mattekurs, eller rättare sagt en orienteringskurs i matte som sedan ska leda mig vidare till matte 3b (tidigare matte c) Nu måste jag hoppa i duschen om jag ska hinna till introduktionen om 45 min :)
 
 


I like to move it, move it!

Vi må fint hela högen och denna magåkomma verkar bara ha drabbat lilla Li. 
Igår drog jag till Gymmet och Friskis där det var öppet hus, det hölls prova på pass av alla dess slag och jag körde ett danspass, ett boxpass, ett gympass och ett yogapass. Hade energi till tusen när jag kom hem men det varade inte så länge, blev supertrött några timmar senare!
 
Idag försöker jag lösa barnvakt så att jag kan få med älskling på ett combatpass. Imorgon får det bli gymet, eller kanske tisdag, ska göra en planering snart...
 
Idag har vi varit på familjegympa och barnen bara älskar det, jag hoppas verkligen de kommer att välja ett aktivt liv i framtiden...
Benjamin kör planking och Li bamsegypar på bilderna ;)
 


Inte som vi tänkt oss...

Idag hade i fullspäckat schema; öppna förskolan, skoshopping, möbel utförsäljning och sist men inte minst Busfabriken. Och på kvällen skulle jag och mannen gå på bio. Men icke. Imorse kräktes Li ett par-tre gånger så alla planer fick ställas in. Några timmar senare var hon dock på hugget och idag har hon ätit som aldrig förr. Vi håller tummarna och äter vitpepparkorn så förhoppningsvi slipper vi andra det, men man ska aldrig vara säker.
 
Nu blir det sängen här, hoppas på att vi är friska imorgon!


Dubbel träning ger dubbel glädje...

... och dubbel träningsvärk!
 
Igår gick jag igenom mitt program på gymet med PTn Jonas. Grymt duktig kille måste jag säga!
Ett ganska "enkelt" men ack så svårt och jobbigt program. Dessutom hade han skrivit ihop ett träningsschema för mig de kommande nio veckorna med löpträning och styrketräning. Hoppas jag kan följa det och springa som en gasell på vår ruset i maj!! 
 
På kvällen åkte jag på zumbapass! How i love it! Igår krånglade dock blodsockret och jag låg på 4 innan träningen och fick stoppa i mig några dextrosol (bläääää!!) Många av låtarna var nya och koreografin med dem men ändå var jag helt slut!! De sista tio minutrarna blev det extra jobbigt men jag antar att energin tog slut dä helt enkelt, kollade bs och låg på 4 igen, inte optimalt träningsvärde!
 
Idag känns detlite här och där i kroppen och jag har bestämt mig för att det blir en vilodag idag, blir gymet imorgon, dans på lördag och combat på söndag så kan vara bra att låta kroppen andas med.
 
Nu blir det fortsatt plugg!


Födelsedag!

Om 12 veckor fyller jag år, tänkte jag skulle fylla 21 då!!!


Jihooo!

Hittills har det levt upp till mina förväntningar, en dryg timmes kolla igenom kroppen; hållning, fettprocent, vikt, mått, stelhet och svagheter är nu dokumenterade och på onsdag ska jag tillbaka för mitt första PTpass med för mig anpassad träning! Oj så kul, jag vill ha onsdag NU!! Jag är så peppad på detta och hoppas verkligen att resultatet kommer så småningom.


Imorgon smäller det!

Imorgon ska jag för första gången på typ tio år, sätta min fot på ett gym. Jag har bokat en screening för att dra igång mig själv rejält. Jag har sjukt höga förväntningar och ser verkligen fram emot det. Har önskemål om att kunna springa fortare och trivas i min kropp, även i bikini...  Några mer konkrtea mål ska jag väl kunna utforma med så småningom!
Idag har jag tränat body combat, riktigt roligt är det! Och igår fick jag faktiskt till en liten men naggande god löprunda. Helt ok med tre träningspass denna första vecka på året, har ju varit lite sisådär med träningen senaste veckorna!
 
Har ett sjukt sug efter granatäpple,vaknade vid fyra inatt och bara längtade tills jag skulle få äta frukost. Kanske får unna mig lite nu innan läggdags! Får de om blodsockret accepterar det, efter träningen låg jag högt och mådde skit, så tråkigt när det blir så. Dock känns det bra nu så kanske lika bra att kolla om det finns utrymme för några små kärnor...
 
 
Åh, den bilden gav mig bara mer sug!!!! Måste ha nu!!!


The lucky one

Har, som vanligt i ensamhet, njutit av denna fredag. Jag och barnen körde ner till Båstad för att äta hos Andreas. På vägen hem stannade vi till vid shell för att hyra en film, jag kan verkligen inte få nog av kärleksfilmer! Det ska bli min nya grej, jag ska se minst 2 varje vecka, eller... den veckan Andreas jobbar. Nu är klockan alldeles för mycket för mig och det är hög tid för sängen!


Zumbatime!!!

Onsdag och zumba, något att se fram emot hela dagen. Och eftersom jag inte zumbat på flera veckor, något jag längtat efter läääänge!
 
 
Kan ju drömma om en sån här kropp, för drömma kan man ju!!
 
hej å ivej!


2013 - välkommen!!!

Äntligen är det slut, 2012. Det var inte mitt år, inte vårt heller. Det känns skönt att kunna lägga mycket bakom sig, sjukdomar, osämja, bråk, stress, vantrivsel och många psykbryt. Klart att 2012 varit bra med, många gånger, men alldeles för mycket har varit alldeles för jobbigt och nu satsar jag på min hälsa i första hand, allt annat får komma sen! 2013 ska bli mitt år. Vårt år!!!

Året avslutades dock på ett bra sätt, fina vänner och riktigt god mat med passande viner.
Ingen kamera har jag som fungerar och mannens starka sida är inte att fotografera, så inga minnen från denna nyår blir sparade förutom på näthinnan...

Nu ska jag väcka mannen och sedan blir det frukost tillsammans innan han far mot jobbet...