Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Dagens shopping!



 Oj vad det har shoppats idag, vilket verkligen behövdes...


Vi behövde dessa då vi ville göra plats för blöjor och annat som hör till, i skåpet i badrummet. Så nu försvann tvättmedlet från skåpet iaf.. Dessa köpte vi på Bolagret...

Lite fina toppar till mig
Plus bastoppar och linnen i fina vårfärger och två par byxor! Tänk va lite shopping kan göra mig lycklig.
Nu ska jag vila en stund innan vi ska till pappa på middag och efter det ska vi på teater i Halmstad.. nice!





Underbart!



Idag vaknade jag på de bästa sätten av sätt. Av fågelkvitter! Jag tycker att det är få saker som är så underbart som att höra fåglarnas kvitter utanför fönstret när jag vaknar på morgonen.. Då vet man att snart snart är det vår!

Nu ska jag sminka mig lite sen blir det en tur till Väla, MÅSTE ha nya tröjor då de som passade för 4 veckor sedan nu slutar strax under naveln, och nej.. jag vill INTE visa en liten glipa mellan tröja och byxa, det är både kallt och fult. Så idag får det bli lite shopping!


Ännu mer längtan efter våren!





dags för sängen



Vi har haft en mysig hemmakväll med "så ska det låta" och film. Kan en kväll bli bättre tro?
Vi har dessutom ätit musslor, vilket man blir lycklig av! Och så var det ju som sagt efterlängtad premiär för så ska det låta, jag gillar Brolle starkt så det var ett bra program.
Sedan såg vi Patrik 1,5, en underbar film som gjorde mig glad och lycklig inombords.
Kärleken är stark, hur den än visar sig att vara... underbart!




under tiden vi tittade på Så ska det låta for tankarna tillbaka då jag och Annie var i Stockholm och kollade inspelningen i höstas, en mysig tid, precis dagarna innan vi fick reda på om miraklet som grodde i magen.
Nu blir det sängen här..

Godnatt mina kära!





Fredag..



God dagens mina kära..
Idag är det fredag, underbart! Jag ska snart börja jobba och har lite fix att göra innan dess.. Både för jobbet och för mig själv. Idag är det för övrigt löning, en dag man mår lite extra bra av, och jag mår som bäst när jag betalt alla räkningar, det är en skön känsla tycker jag!

Igår var vi på föräldrakurs, trevligt måste jag säga.. Vi var inte så många, vilket var positivt tyckte jag.
Det är roligt att få höra om alla andras historier om graviditetsbesked, tankar m.m

Nu ska jag slutföra allt här hemma och ge mig iväg, hoppas på en riktigt trevlig dag!

Foto: Malin
                                                                                                               




Längtan efter våren..



Jag är ingen modebloggare eller någon som tipsar om vart eller när eller hur jag har köpt nya kläder, accessoarer, smink etc men jag måste bara visa.. Köpte nya nagellack för någon dag sedan, i riktigt fina vårfärger



Nu vill jag ha vår!!





Update..



Nu har jag precis kommit hem från körövning inklusive uppträde för en pensionärsförening. Nu är jag trött..  dessutom behövde jag öva med Danielarna på låten vi ska sjunga/spela om tre veckor. Känns långt dit men vi har en bit kvar.. Så vi åkte hem till daniel och övade efteråt.. så ja.. trött är väl det minsat man kan säga.
Men jag ville bara skriva ett litet inlägg och dessutom passa på att tipsa er som funderar på att göra om hemma, kolla in detta hus.. Läskigt tycker jag!

Kram och godnatt på dig!







Ett steg närmre en "normal" förlossning



Idag har vi alltså varit på tillväxtultraljud. Det är lika mysigt varje gång och ibland känner jag mig lyckligt lottad för att vi får gå på så många ultraljud (fast sen kommer jag att tänka på allt annat skit man dras med som gravid diabetiker så jag ser det som lite utjämning typ..) I vilket fall så såg liten ut att må bara bra och följde sin viktikurva, liten beräknades idag  väga 1240 g och 1270 var "normalt".. Så vi är sååå nöjda och glada för detta och hoppas att liten fortsätter växa i lagom takt så är ju chansen större att det blir en normal förlossning.

Nu ska jag passa på att vila lite, jag känner att jag måste prioritera mig själv mer!


Liten, vår älskade skrutt! Observera de tjocka kinderna! gos...





Jag överlevde!



Jag överlevde dagen, det som imorse kändes som en total omöjlighet.. Men det ska tilläggas att det var inte helt smärtfritt. Har mått fruktansvärt illa från och till och blodsockret har väl inte varit perfekt precis.  Riktigt förbaskat jobbigt när man gör allt man kan men inget händer. Det är väl bara att bita ihop och kämpa vidare, men dessa oförklarliga värden gör mig förvirrad. Dock är läkaren nöjd med mitt HbA1c, så jag får försöka luta mig mot det när det är som kämpigast!

Imorgon ska vi på vårt första tillväxtultraljud för att kolla att det inte är en jättebebis i min mage. Vi ska gå på detta varannan vecka sedan. Ska bli spännande och jag håller verkligen tummarna för att liten är normalstor!
dessutom är det dags för första föräldrakursen, även det ska bli kul. Däremellan ska jag hinna med att jobba lite på chipsen. Låter i mina öron som en sträng dag, så nu blir det vila i soffan..





Varför idag?!



Ush, vilken natt!
kan i korta drag berätta att jag vaknade ca 1 timme efter jag lagt mig av att blodsockret var jättelågt, vilket resulterade att jag gick upp och åt, vilket senare ledde till ett för högt blodsocker som INTE vill gå ner..
Så sedan 12 inatt ungefär har jag vaknat en gång i halvtimmen, av alarm från pumpen, och inte somnat om förrän kanske 10 minuter senare. Blodsockret går fortfarande inte ner,
och jag mår sjukt illa nu på morgonen..
Inte nog med det, idag ska jag jobba, såklart, sånt här händer ju knappast när man har en ledig dag framför sig, och inte nog med att jag ska jobba, jag ska på föreläsning i tre timmar nu på morgonen. Och sedan jobba till halv sex.
Jag undrar faktiskt hur jag ska överleva denna dag?!

Jag får se tillbaka på gårdagens ridpass och bli lycklig över det. Lille Bengan var hur härlig som helst och jag lyckades jobba honom lite för första gången på flera månader, utan att magen gjorde ont! Däremot svanskotan och hela skinkan gjorde ont mesthela tiden, men det lotsades jag inte om, det var ju sååå kul!
Efter ridningen igår var det årsmöte i föreningen, alltid trevligt tycker jag och så fick vi ju goood semla efteråt!

Nu ska jag klä på mig och bre mackor att ha med i väskan
Ha en underbar dag!


Kärleken till liten får hjälpa mig att klara dagen!




Vecka 29


Så gick man idag in i vecka 29...

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.


Magen börjar se lite rundare ut..





Maratonmockning!



Har precis varit i stallet och mockat, herrejävlar va jag mockade med. Det brukar vara jobbigt att köra ut och in med spån och skit men om det varit jobbigt förut är det ju ingenting mot vad det var idag..
Med över 10 kilos övervikt och ont i svanskotan(eller förbannad foglossning eller vad det nu är) så blir allting liiite tyngre. Men jag kämpade på, svettades som bara den och insåg att något man gjorde minst en dag i veckan innan utan att egentligen reflektera över det är världens träningspass idag, jag flåsade som bara den!
Ska garanterat försöka förtsätta rida och vara stalltjej även som mamma, det är ju garanterat den bästa formen av motion man kan få!

Nu ska jag klä på mig och fixa till mig för snart är det jobbdax!


Hoppas nu att du blir glad lilla Bengan när du fått så fint i din box..






Fina naglar!



Var och fixade naglarna igår, nu mår jag bättre då jag kan se på mina händer utan att må dåligt!


Fina va?




halvårsbröllopsdag!



Idag är det ett helt halvår sedan vi gifte oss
Vi har precis tittat på filmen från bröllopet och återupplevt många känslor från dagen.

Tänk egentligen att det bara var ett halvårsedan och nu, 6 månader efter är våra liv på väg att förändras totalt, och tänk om 6 månader lever vi ett helt annat liv från det vi gjorde då.. Tänk att livet och kärleken kan vara så häftigt!



Tack älskling för att jag får vara din..







Bloggfri helg..



Jag har verkligen haft en bloggfri helg, faktiskt en datafri helg helt och hållet.

I helgen har jag jobbat, tagit det lugnt och dessutom varit på kalas och ätit goooda kakor!
Idag är jag ledig, vilket är skönt när man jobbade i lördags. Man behöver sina två dagar i följd..
Nu ska jag äta lite frukost och sedan ska jag åka och fixa min naglar, det var längesedan och något jag verkligen saknar.. Det är upplyftande att ha snygga naglar, så är det bara..

ha en fin dag!





Fredag och älskling på väg hem!



Har precis kommit hem från en ganska seg dag på jobbet men den har varit lugn och trevlig med många skratt så jag är rätt nöjd ändå.. Men nu känner jag mig totalt utpumpad och helt slut! Mitt ljus är att om ett par timmar är älskling hemma och jag ser så mycket fram emot det att jag försöker hålla mig vid liv typ..
Fast just nu är jag mest irriterad för att de inte fattar att man inte kör genom Danmark upp till Helsingör när det finns en alldeles ypperlig bro mellan Köpenhamn och Malmö.. detta gör ju honom bara senare hem! Suck!!
Så nu ska jag försöka ara lite positiv trots detta, men det är inte så lätt alla gånger med graviditetshormoner som spökar och en kropp å hjärna som är helt slut!

För övrigt så var min lilla vovvis precis i slagsmål med okänt djur.. Väldigt mysko.
han ligger nu och noggrannt rengör sina tassar och ev sina småsår (har inte fått tittat på honom)
Nu ska jag gå och äta en kaka! För det tycker jag att jag är värd..







En dag med syster...



Min syster bor hos mig nu när älskling inte är hemma, både för att jag är så löjligt mörkrädd och för att ha trygghet då man aldrig vet vart min diabetes tar mig om nätterna..
Idag har vi bara slappat, sovit länge, tagit en liten promenad med alla vovvarna och haft en riktigt skön dag helt enkelt.
Imorgon är det jobb och sen har älskling lovat att de ska vara hemma i tid, jag längtar så!
Nu ska jag sova, då jag ska upp tidigare än vanligt imorgon!


jag och Freja på promenix..





Inte ensam..


Även paprikor kan vara gravida!


Mammapaprika med omogen bebis i magen!





Jag blir så sablarns förbannad!



Ibland undrar jag varför man går till läkaren. Hälften av gångerna får man ingen hjälp och ska man få det får man först skälla och gapa och bära sig åt.. Varför? Kan de inte bara ta en på allvar direkt? Utan att man ska behöva bli arg..
Varfje vecka pratar jag med min diabetesläkare, det är den enda kontakten vi har och har haft sedan jag blev gravid. Men det kan ju tänkas vara riktigt bra, vi pratar ju trots allt i telefon varje vecka.. OM det inte hade varit som att prata med en vägg. Jag pratar om hur det har varit och han antecknar och ställer ibland (varannan vecka) någon fråga. jag frågar hur jag ska göra eller varför blodsockret beter sig som det gör men jag får ABSOLUT ingen hjälp. Älskling fungerar mycket bättre som läkare och han har jävlar ingen toklång utbildning.

Idag ringde jag min husläkare då jag har så ont i svankotan att jag snart inte vet vad jag ska ta mig till.
Jag fick en tid i eftermiddag och åkte dit efter jobbet. Jaha, varför då? Varför betala pengar för absolut ingen hjälp?!!
Hon kunde ge mig rådet att röra på mig, men FÖR I HELVETE det är ju då jag får ont!!! Och om jag inte rör på mig får jag ont i ryggen. jävligt lyckad kombination va?? Jag kunde även få hjälp med en sittplatta av något slag men som sagt jag har inte problem när jag sitter eller ligger, problemet kommer när jag rör på mig...

Min stackars älskade vovvis sitter nedanför mig och piper, han vill ut på promenad. Och jag kan inte.
Jag är dessutom slut på tålamod, trött efter en dålig natts sömn och känner mig just nu lipfärdig!!!
Nu lägger jag mig i soffan och tror att jag stannar där tills på fredag, minst..




han har lämnat mig...



Andreas har idag åkt till tyskland och ska vara där tills på fredag eller lördag och jag känner mig redan ensam.. suck!
Dessutom har kvällens planer precis ändrats, då A har blivit sjuk. LIte trist men vi hoppas hon tillfrisknar snart så att vi kan ta det nästa vecka. Har eg kör ikväll då men just nu har jag så ont i huvudet (och svanskotan!) så jag vet faktiskt inte om jag orkar med det.. Vi får se..
Nu ska jag iaf lägga mig i soffan en stund, och bara vara..





I väntan..



Sitter här och väntar på att mitt blodsocker ska gå upp så att jag kan åka till stallet och tänkte att då kan jag ju passa på att slänga iväg ett litet inlägg.. Har precis kommit hem från barnmorskan där vi har kollat min vikt (halleda, nu är jag TUNG, ha ha och värre ska det bli!) kollat blodvärdet, som fortfarande bara är fint! Vi har även tagit blodprov för att kolla vilken blodgrupp jag tillhör. Mätt magen (håller mig till kurvan, dock i det övre måttet) mätt blodtryck (lite högre än tidigare men skulle inta vara någon fara..) och slutlign lyssnat på liten, vars hjärta slog så fint så fint..
Tyvärr har min svanskota börjat göra mer ont vilket jag inte är jublande glad över. Blir nog till att slå en pling till farbror doktorn imorgon.. suck..


Idag är jag orange och matchar mina fina tulpaner!





Finaste bodyn!



Jag har länge länge sneglat på denna body som jag tycker är så fantastisk söt. Den finns att köpa på såå många olika hemsidor på nätet och jag har varit så nära att köpa den flera gånger senaste månaden.
Idag när jag såg den "live" kunde jag helt enkelt inte låta bli!
Dessutom var den billigare än de jag hittat på nätet!







Mysig morgon och gosig hund..



ledig, ledig, ledig.. Va skönt det känns idag.
Har inte lika ont i svanskotan idag vilket känns bra!
Hittills denna dag har jag bara strosat rundor i hemmet, som vanligt.. vet inte vart tiden tar vägen,men skönt är det.
Nu ska jag försöka få med syster in till eurostop, måste handla några bastoppar då de flesta jag har numera slutar vid naveln.. Inte så behagligt kan jag säga..
Lilla vovvis är för övrigt nöjd med att solen skiner idag..







vecka 28..



Barnet är ungefär 35 cm och väger ca 1 kg. Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa.
 Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Detta hormon stimulerar till upptag av socker från blodet. Inne i cellerna ovandlas sockret till proteiner och fett. På så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

Om jag då har förstått det hela rätt så om barnet får alldeles för mycket insulin, om jag sprutar in stora mängder så kan det växa för fort.. Och om så är fallert återstår att se om drygt en vecka då vi ska in på tillväxtultraljud.







Onda svanskota...



jag har så ont i min svanskota... jag går som en haltande pingvin just nu. Jag hoppas verkligen detta är ett övergående tillstånd. Jag som tidigare har varit så förskonad mot jobbiga graviditetskomplikationer håller tummarna så hårt jag bara kan att detta ska gå över och om inte, hålla sig i detta tillstånd eller t o m bli lite bättre. Suck..
har precis kommit hem från jobbet som idag kännts som en enda lång plåga..
Imorgon är jag ledig och vet inte riktigt om jag ska låsa in mig och titta på dirty dancing, grease och liknande hela dagen eller om jag ska försöka vara lite aktiv.. Jag tor att tiden får utvisa det..

Nu ska jag iaf lägga mig i soffan, göra det bekvämt för ryggen med en massa kuddar och viiiila tills älskling kommer hem.
Hoppas ni har en fantastisk dag!







Årets lugnaste helg..



Detta har nog varit årets lugnaste och årets skönaste helg..
det har som tidigare nämts städats, hängts i soffan, kollat film och bara slappat.
Jag har ont i ryggen och är inte det minsta nöjd med det. Det värsta är att det blir inte alls bättre av promenader, snarare tvärtom, vilket gör mig jätteledsen. Jag vill ju röra på mig!! Får kanske bli att simma mer då, men kommande vecka blir det inget sim alls, det är sportlov och simhallen brukar då vara full till bristningsgränsen hela tiden, så nej, simning får vänta till veckan efter.
Dessutom har jag ett blodsocker som är på liseberg och åker berg och dalbana, blir helt galen då jag verkligen inte lyckas få styr på det! Först får jag inte upp det, äter och mår illa och undrar varför det ska ta sån tid, i flera timmar håller det på å vara för lågt. Sen går det upp och ja.. då får jag inte ner det och så håller det på! Får psykbryt! Och har insett att det inte blir någon mer potatis till liten är född. Då finns det ju ingen hejd på blodsockret alls.. Suck..

Nu ska jag ner i soffan, trycka i mig mer insulin och dricka vatten eller nåt. Suck..
Om det är så att ni anar en uns bitterhet här i slutet av inlägget så kan jag meddela att ni har rätt.

Ha en underbar kväll!





Utmaning igen...


Ännu en sådandär utmaning...

Jag har blivit utmanad av Malin

Reglerna var enkla.
Gå in i den sjätte bildmappen, och lägg upp den sjätte bilden.
Förklara vad den föreställer och utmana sex nya bloggare.
Let's see.


Hela syskonskaran. Tog en bild för något år sedan och gav bort i julklapp..

de som känner sig utmanade kan ju anta utmaningen...





Alla hjärtans dag..



Vilken fantastiskt romantisk alla hjärtans dag jag har haft.. ha ha. Eller inte?! Idag har det storstädats, nu är hela huset skinande rent och luktar gott! dessutom har jag städat ut en massa gammalt skit och rensat i gamla pärmar, känns alltid lika skönt när det är gjort! Nu ska man bara lyckas hålla det så här så länge som möjligt.
Var och tog en promenad på stranden i middags med, underbar sol men tyvär lite kall vind. dessutom har jag lite krämpor i kroppen idag, så det fick bli en kort runda. Skönt var det i vilket fall!

Om en stund kommer lillebror och Anna hit på middag, ska bli mysigt att träffa dem..
Nu blir det en liten dusch tror jag..







Godaste kakan



Vill gärna tipsa om en supergod kaka som jag bakar ibland..
Har precis bakat och väntar såå på att de ska svalna så att jag kan njuta av en.. eller två..
Receptet fick jag en gång för längesedan av min vän Jennica, men jag fick aldrig kakornas namn..
jag har iaf valt att kalla dem chokladkola-grottor!

Chokladkola-grottor

300 g margarin
3 dl socker
1 ägg

Röres ihop

3 dl havregryn
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

Blandas med sockerröran
Forma degen till bollar som du lägger i foliemuffinsformar. Gör hål i mitten av bollen och tryck ned den i formen. Grädda i ca 10 minuter i 175 grader
Ta ut kakorna och tryck till hålen igen med en sked.

Fyllning:
2 msk kakao
6 msk grädde
1 msk mjöl
3 dl socker
150 g margarin

Koka upp och klicka sedan i dem i formarna.
Grädda 10-15 min i 175 grader.
Låt svalna och njuuuut!







Härlig ledig fredag!



Välkommen härliga dag!
Solen skiner, jag har precis ätit en god frukost (lyxade till det med färskpressad druvjuice, nu får väl blodsockret spader!) och om drygt en timme ska jag och Annie upp till stallet och rida.
det är en härlig fredag och jag är ledig hela helgen, helt utan några planer.. Ska bli skönt att inte ha något planerat utan bara göra vad som faller oss in!


Nyutslagna tulpaner som sprider vårdoft i hela vårt hem!





Vill bara berätta..



Igår var jag på kören, underbart att få sjunga lite!
Vill passa på ett göra lite reklam för den 22 mars är det musikgudstjänst i Östra Karups kyrka och då ska jag och Daniel sjunga denna underbara låt:



Så då får ni allt komma och lyssna!





Utmaning

Tycker att det här är lite lite kul så jag kan liksom inte låta bli..

Utmaning!

Alla som har en blogg, och läser detta är: UTMANADE!!  
♦ ♦ ♦
Snusar du?
Åh.. nä.. fy fan!
♦ ♦ ♦
Röker du?
Har snart varit helt rökfri i snart ett år..
♦ ♦ ♦
Gör du frukosten själv? 
japp, äter den själv med..
♦ ♦ ♦
Har du suttit i rätten?
ja, på distans.. som vittne. satt på svenska konsulatet i barcelona och vittnade i en rättegång som hölls i sverige
♦ ♦ ♦
Harr du slagit ner någon?
Nej, jag är snäll
♦ ♦ ♦
Har du pussat någon av samma kön?
Absolut
♦ ♦ ♦
Har du varit på strippklubb?
nä, faktiskt inte, fast jag har ju sett dem strippa på eroticmässan på strandhotellet, ganska skrattretande faktiskt!
♦ ♦ ♦
Vad gör du när du blöder näsblod?
det har aldrig hänt
♦ ♦ ♦
När grät du senast?
Gråter hela tiden, graviditetshormoner!
♦ ♦ ♦
Vem kan du prata om allt med?
Min älskling, Annie, mamma och Bengan
♦ ♦ ♦
Har du solglasögon?
Ja, när det behövs
♦♦
Skriv en mening på engelska
True happiness comes from inside
♦ ♦ ♦
Vem pussade du senast?
Älskling..
♦ ♦ ♦
Vem kramade du senast?
Älskling
♦ ♦ ♦
Vad är din högsta önskan just nu?  
Att vi ska få ett friskt barn
♦ ♦ ♦
Vad heter ditt hårspray du använder?
Använder inte hårspray
♦ ♦ ♦
Vem gillar älskar du?
Familjen, vännerna, djuren...
♦ ♦ ♦
Vilken färg har du på tröjan du har på dig? 
Grå klänning.. OCH röd morgonrock
♦ ♦ ♦
Känner du någon som heter Niklas?
kan hända... konstig fråga..
♦ ♦ ♦
Har du bärbar data?
nej, men ska köpas in i det närmsta..
♦ ♦ ♦
Är du blyg?
i situationer eller sällskap där jag inte känner mig bekväm
♦ ♦ ♦
Vad tänker du på just nu?
Att solen skiner och jag snart ska ut och rida
♦ ♦ ♦
Vad ska du göra nu?
Försöka sy ut mina ridbyxor så att de inte klämmer på magen
♦ ♦ ♦
Vart hittade du den här listan?
Hos malin




Min morgon



Vaknade ganska tidigt idag men som vanligt på morgonen så vandrar jag bara omkring i min morgonrock och myser och njuter av lugnet.. Lyxade till det med varm choklad med grädde till frukosten, mums!
Nu ska jag iväg till jobbet ett par timmar, bara möten idag..


mmm... varm choklad med vispad grädde. Gott!


jag och gigantmagen!





Gårdagens..



Igårkväll var vi och bowlade med Annie och Fredrik.
Mycket trevligt var det och jag var nästan duktig. brukar vara hemskt kass på bowling men denna gång gick det faktiskt ganska bra! jag kom såklart jättesist men var lika nöjd för det! 


Bowlingmästaren... eller inte!!

Idag har jag mestadels jobbat. Efter jobbet kom mamma och syster på kvällsmat.
Dessutom har vi idag köpt en bilbarnstol, eller rättare sagt ett babyskydd som det så fint heter! Känns bra så nu kan jag slappna av lite!
Nu börjar klockan bli mycket, känns i huvud och kropp och det är dags för mig att krypa till kojs!

Godnatt på dig!





Vecka 27... tiden tickar på..



Så var man inne i vecka 27, oj oj va tiden går fort!

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade. Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.





Tjockis till häst!



Nu har jag och Annie precis varit ute och ridit..
Lite väl kallt för en stillsam ridtur men det var upptaget i ridhuset.
Det gjorde dock lite ont i min mage, vilket jag tror och hoppas beror på att ridbyxorna klämmer lite, får sy ut dem och hoppas på att det går bättre på fredag!









barnvagn inhandlad!



Igår köpte vi barnvagn, det blev en Emmaljunga duo classic från 2007.
Precis en sådan som jag ville ha och den är i perfekt skick! Jag är helnöjd och hoppas att liten ska vara det med!
Vi körde även inom IKEA på vägen hem och handlade lite annat smått och gott, en spjälsäng och en byrå bla..







...





Vackert.







Lördagens överraskning



I lördags fixade jag en liten överraskning till älskling. han möttes av en lapp innanför dörren där han sedan kunde välja tvp alternativ. Alternativ 1 var en grabbkväll; han fick öl, en tröja, tuggummi, huvudvärkstabletter till dagen efter och taxipengar.
Alternativ 2 var en hemmakväll som innehöll chips, godis, ölkorv, cola, film och en uppslagen tidning med en schlagerguide.
Tror att detta var uppskattat och älskling var smart som valde alternativ 1 på lördagskvällen och alternativ 2 på söndagen.


Lappen som hängde direkt innanför dörren

Alternativ 1

Alternativ 2


Godmorgon måndag!



Godmorgon ny dag och ny vecka!
Måndagar känns alltid segare när man jobbat hela helgen, men inte idag..
Idag ska vi ner till Malmö och kolla på en vagn som vi troligtvis ska köpa, ikea på vägen hem för att införskaffa en spjälsäng och en byrå till den växande miniklädhögen!
Så idag är jag på strålande humör och vill bara att klockan ska bli eftermiddag!


Jag idag...

Nu ska jag pysa till jobbet!





Helgen är över...



Så var det söndag kväll och helgen var över. Har den ens börjat? Jag är trött och sliten och har ont i halsen, beror nog på tröttheten. Har ett blodsocker som har börjat krångla mer och mer, vilket tydligen är vanligt vid den här tiden i graviditeten.. men ack så jobbigt, trycker i mig hur mycket insulin som helst känns det som. Har dock inte så mycket låga blodsocker nu som innan, vilket visserligen är skönt, jag slipper ju äta konstant! Däremot har jag börjat märka av hur lätt blodsockret reagerar på stress, suck.. Nu MÅSTE jag sluta stressa med jobb å grejer.. allt för blodsockret och bebis!

Nu blir det soffan!





Jan Telde - ett geni!



Jag måste bara berätta att denna man är troligtvis ett geni.
det är han som står bakom hela idén med HagaHill
Dit skulle jag gärna flytta om jag hade pengar.. och lust att flytta ifrån Laholm alltså.
Jag tycker att hela grejen är en toppenidé och jag hoppas att detta är något som utvecklas på fler platser i framtiden!
Heja hästfolk!





Idag är jag lycklig!

Förra måndagen gick min sändare till pumpen sönder. Sändaren är den grejen som sitter kopplad till nålen, sensorn i magen. Under nästan två veckors tid har jag fått klara mig utan den, och det har trots att jag kollat säkert 20 blodsocker om dagen varit riktigt jobbigt. Jag får inte samma kontroll och blodsockret har inte legat så bra som tidigare. Vilket i sin tur har lett till att jag inte mått så bra som jag brukar. Men nu äntligen har jag fått en ny! Nu ser jag från emot att må bättre och orka mer den kommande tiden!


En dag på Milamässan..



Här kommer lite bilder från dagens mässa...


En skrämmande bild av en älg på en bil...


 Söta djur


Stoooora djur


Mitt nya favoritdjur, alpackor..


Mitt älsklingsdjur säljer chips!

Godnatt!




En vanlig dag med diabetes..



I förmiddags kände jag mig som en narkoman..
Jag hade slut på insulin i pumpen och hann inte fylla på det innan jag åkte hemifrån, och inte gjorde jag det i bilen heller.. Kändes inte som en bra idé att ställa sig i montern (är på mässa i malmö) och göra det heller.
Fick helt enkelt bli att sätta sig på en toalett, ta fram alla sina sprutor, flaskan med insulin osv. Jaa... kan tänka mig att en sprutnarkoman har det såhär, de är ju på sätt och vis lika beroende som jag. Men till skillnad från dem dör jag utan mina injektioner, de bara tror att de ska dö..

Talade med min läkare idag med, och han frågade om hur jag ville ha det med insulinbehandlingen vid förlossningen. jag har funderat på det här, jag är LIVRÄDD för att bli av med min pump och behöva få insulin via dropp, jag vill ha kontroll så mycket jag kan! Och detta gick naturligtvis bra, pumpen sitter i genom hela förlossningen. Problemet var bara att på BB finns ingen som kan sköta min utrustning och skulle jag inte vara vid medvetande att göra det måste vi ha någon som kan den. SÅ, nu är älskling min "diabetessköterska" under förlossningen. han känner ju till pumpen lika bra som jag. Detta känns sååå skönt och jag är jätteglad att veta att han nu kommer finnas vid min sida hela tiden.

Nu ska jag sova, det är ytterligeare en lång men forhoppningsvis inte lika segdragen dag på mässan imorgon!





Min älskade skrutt..



min älskade lilla skruttvovve gör mig så galet glad ibland..
Sötast i världen är han också


fladderöra


Nu ska jag sova, imorgon blir det en lång dag på milamässan i malmö





Undringar...



Jag har länge undrat varför det är så svårt att få reda på vilka risker man har som diabetiker när man väntar barn. När jag upptäckte att vi väntade barn var jag skräckslagen i flera dagar, min läkare har länge skrämt mig med meningar som - Ditt barn kommer vara helt missbildat! osv..
Inte konstigt att man var rädd..
Vi sökte mycket information de första veckorna, frågade varenda läkare, sköterska och barnmorska. Vi fick lugnande svar som att det är väldigt ovanligt att moderns diabetes gör att man får sjuka och missbildade barn idag, det var mycket vanligare förr..  det som oftast sker är att barnet växer för fort..
jaha, så med detta blev man ganska lugn i magen.
 
ungefär när halva graviditeten hade gått fick vi komma in på ytterliogare ett ultraljud, där får vi reda på att hjärtfel är vanligare hos barn till diabetiker än barn till friska mammor. jaha? och varför kunde ingen berätta detta tidigare. så att man vet vad man ger sig in på.. Idag fick jag veta att jag som gravid diabetiker har en ökad risk för havandeskapsförgiftning. Undra hur mycket mer vi ska få reda på innan resan går mot sitt slut?
jag känner mig lurad och ganska irriterad på att det i dagens informationssamhälle finns SÅ lite information kring diabetes och graviditet. Skam åt sjukvården..

jag fortsätter hoppas och tro på att allt ska gå bra, att vi i mitten av maj någongång har ett friskt litet barn hos oss!






Vecka 26



Idag tog vi ännu ett steg framåt i nedräkningen, idag har jag gått 25 fulla veckor, dvs jag går in i vecka 26 idag!


Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.


Hoppas du mår väl därinne





Typiskt..



Har precis kommit hem från en trevlig middag på centercourten med Annie och Fredrik.
Vi skulle bowla innan middagen men när vi kom dit hade de nåt tekniskt fel på stället så det blev bara middag. Typiskt när man hade sett fram emot att få bowla..
Så kan det gå. Middagen var iaf god och vi gör ett nytt försök med att bowla nästa vecka.
Nu ska jag gå och lägga mig, är hur trött som helst.
Imorgon blir det läkarbesök på MVC och sedan ska jag klippa och färga håret! Ska bli härligt att få snygga till sig lite!
Godnatt!





Längtan...



Idag, under min heeelt lediga dag, har jag längtat som bara den
jag undrar så vem du är som bor i mig, hur du kommer vara, hur du kommer att se ut, vad du kommer ha för intressen i framtiden, vem du kommer bli helt enkelt..
jag tror fortfarande att jag har svårt att förstå att det faktiskt växer en människa i mig, som en dag ska bli som du och jag..

jag har idag drömt runt bland hemsidor på nätet, kollat ännu mera babykläder, älskar dessa och vill ha ALLT! Min skrutt i magen sprakar på som bara den och jag hoppas att du mår väl därinne.. Jag längtar så tills vi äntligen får träffa dig, jag vet att vem du än är, hur du än ser ut, vem du än kommer bli så kommer vi älska dig gränslöst...







DAY OFF!



Idag vill jag bara ta en day off från mitt liv.
Bara få göra ingenting en stund.. Är ledig och hade bara lite chips på schemat, men de kan jag nog göra imorgon.. eller i eftermiddag, får se.. Hade dessutom tänkt att gå å simma, men näää.. jag har ingen lust med det heller. Försöker just nu intala mig själv att jag inte ska ha dåligt samvete för detta, men det går sådär..Får se hur dagen blir.

Helgen i Stockholm har varit mycket trevlig. Showen på kulturama var riktigt bra och proffsig, är såå glad att det blev av. I övrigt känns det inte som om vi hann med någonting. det blev dock en hääärlig fika med Natti och hennes Per och senare med Håkan. Härligt underbara människor som gör mig glaaad!
Och, höjdpunkten på helgen, jag fick äta pizza hut!








På väg hem

Hej mina vänner! Nu sitter vi i bilen på vägen hem från stockholm, ett härligt, intensivt men alldeles för kort dygn har passerat och vi hoppas att få återkomma inom en relativt snar framtid för att bla träffa de vänner vi inte hann med! Nu ska jag vara lite social med älskling som kör bilen. Vi hörs imorgon!