Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

hejdå 2009!

Godmorgon nyårsafton!
Benjamin leker på sin filt, jag är trött som vanligt men beslöt mig för att ge älskling sovmorgon, han har tagit så många mornar denna jul så han var verkligen förtjänt av denna.
Om ett par timmar kommer Annie och Fredrik hit på nyårsbrunch, sedan tänkte jag ta en liten nap, annars är risken riktigt stor att jag somnar lååångt innan tolvslaget ikväll.

Tror att det börjar bli grötdags för lilleman och jag ska även passa på att ta mig en macka.

Vill önska dig ett riktigt gott nytt år och hoppas att du får en trevlig kväll ikväll.



Allena

Älskling är på beskarunda (idag igen... fyllo!!!) och jag sitter hemma i min ensamhet och är precis hur trött som helst. Har ätit chevreost i massor, med rouccola, honungsrostade valnötter, serrano och balsamvinäger. Mums! Och nu är jag mätt. Jättemätt och jättetrött. Samtidigt vill jag njuta av kvällen, av lugnet och av att få se precis vad JAG vill på tv. Självklart är det ju ingenting på tv som jag vill se, men ändå.

Ska ställa mig i duschen och sedan koka lite te och krypa upp i soffan och slänga på nån gammal trevlig film, typ pretty woman, me like! Imorgon är det jobb som gäller..

Hoppas du har en underbar måndagkväll..



vad ger vi våra barn???

jag är ganska noga med vad jag stoppar i mig, eller jag är iaf väldigt medveten om vad jag bör och INTE bör stoppa i mig. Jag försöker leva som jag lär och Anna Skipper är min idol. Japp så är det. jag tycker även att det är viktigt att kolla över vad jag ger mitt barn. Mitt älskade hjärta som inte själv kan göra medvetna val. Kag försöker i möjligaste mån välja ekologisk mat till honom (HIPP är ett fantastiskt bra barnmatsmärke enligt mitt tycke) men det är svårt att hitta och finns tyvärr inte alltid så brett utbud. Det blir visserligen bättre hela tiden men jag önskar det kunde gå liiite fortare ibland.

Jag äter gärna godesjur med! Är denna ekologisk må tro?

Så till en annan sak. Babyprodukter. Oljor och krämer och sånt där. jag har tidigare ratat de allra vanligaste babyoljor, såsom barnängen, natusan m.fl. och iställer använt mig av weledas produkter. Där står innehållsförteckningen på svenska och man förstår vad det är som är i deras produkter. Men jag har faktskt använt natusans badolja, mest för att jag tycker att den luktar sååå himla gott. Men den senaste tiden har jag fått en massa utslag på händerna och underarmarna och först härrom dagen drog jag kopplingen till oljan. Herregud.. Vad är det vi utsätter våra barn för? Om inte min, visserligen känslig men ändå härdade hud klarar dessa produkter, hur bra är de då egentligen för våra små barn?

Får åka på jakt efter ny badolja imorgon, Weleda har en som heter relaxing bath.. Kanske kan hjälpa för bättre sömn. Eller börjar jag bli för desperat nu?



Annandagens morgon

Annandag jul, snart är ståhejet över. I år igen. Och fort gick det. I år igen. Nästa år tänker vi fira hemma. Bara hemma, då har vi ett större hus pch släkten får plats, om de vill komma. Vi kommer stanna hemma i vilket fall. Punkt.

Liten har sovit ok inatt, väldigt oroligt fram till halv 1 men sedan gick det lite bättre. Älskling vill åka och reashoppa idag men jag är FATTIG (grrr... försäkringskassan!!!) Han får åka om han vill, jag stannar i soffan med nya mysfilten och buzz, eller kanske pippi.




Juldagen

Har tittat på Pippi, spelat Buzz med mamma och syster, nu sover liten och jag ska värma en pizza i mikron och funderar sedan på att följa honom till drömmarnas land. De flesta håller väl på å snygga till sig inför kvällens festligheter, lite senare kommer älsklingen hem mindre snygg efter dagens festligeheter.. Hoppas ni alla får en underbar kväll ute - jag tar igen det på midsommar!



Julfirande

Nu har vi firat jul i dagarna två, först hos pappa på lilljulafton och sedan andreas föräldrar, tillika farmor och farfar, på julafton vid lunch och sedan hos mamma resten av dagen. På julaftons morgon hanns även med traditionsenlig kadrilj i stallet. Strax innan 8 satt vi alla till häst och red och sedan blev det glögg och pepparkakor i klubbstugan.

Benjamins första julklapp öppnades på lilljulafton, innehållet blir nog intressant så småningom men just nu var såklart papper och snöre populärast!

julemys i stugan...


julefin på självaste julafton

Lilleman har fått sååå många fina paket och just nu inser vi hur skänt det ska bli att flytta till större hus, sakerna får inte plats hos oss! Även jag fick mååånga fina paket och jag är lyckligt lottad av att vara omgiven av så fina människor.. tack underbara familj!

Idag är älskling ute på beskarunda. De började redan strax efter 12 så vi får väl se hur länge de orkar i år.. Jag och lilleman stannar glatt hemma, jag ska titta på pippi som jag fick på dvd, fick 3 filmer ur tvserien och jag är lyckligt nostalgisk! Senare kommer mamma och malin och vi ska spela buzz som vi fick igår!

Hoppas du har en härlig juldag och hade en underbar dag igår.



Godmorgon julafton!


Godmorgon min vän!
Tidig julaftons morgon och jag och lilleman är vakna. Vi har tänt alla fyra ljusen i ljusstaken och jag äter frukost bestående av macka och julmust. Jag ska snart väcka älsklingen och sedan bege mig till stallet för den årliga julaftonskadriljen.
Jag ville egentligen bara titta in och önska en rikitgt GOD JUL. Hoppas på en riktig toppendag!

Stor kram

God jul önskar även Benjamin



Granen

Granen står så grön och grann i stugan...

Granen igårkväll

redan nu har vi fått skydda granen!

Godmorgon förresten. Önskar dig en trevlig dag. Nu får julklappsinslagningen fortsätta, älskling har åkt för att köpa frukost och liten är just nu ILSK i sin gåstol. Han har väl fastnat...



Julmys

Har precis slagit in lite klappar men har precis huuur många som helst kvar. Hur gick det till liksom??
Granen är intagen och klädd. Hmm... luktar inte ens jul ju :( men den är väldigt söt och blev fin.

Plastic is fantastic... eller??

Har gjort kola och bananfudge idag, blev mycket gott. Imorgon blir det knäck och köttbullar innan vi ska till pappa.

älskling rä djupt koncentrerad när han slår in paket.
Nu börjar mina ögon gå i kors, det blir en lååång dag imorgon, dags att sova..



Maaat!

Idag har benji ätit mat med bitar, med gott resultat!
Nu väntar vi på älskling som ska komma och plocka in mina juleljus och allt sånt där, innan han åker till jobbet igen :( Jag och lilleman ska handla...idag igen. Sen ska det pysslas och mysas för hela slanten..

Gott med pasta mamma!

men jag vet inte riktigt vad jag tycker om att du ska pussa mig HELA tiden..



fina männsika!

Läste precis en artikel i hallandsposten som gjorde mig rörd. Härligt att det finns så fina människor här i världen, så borde vi alla vara!
http://hallandsposten.se/nyheter/laholm/1.680989


Dan före dan före...

Så var det bara två dagar kvar till självaste julafton. Men eftersom vi firar jul hos pappa imorgon så får det bli lilljulafton redan idag, så idag ska granen kläs och jag tänkte även göra lite julgodis. fast först måste jag ner till stan, till apoteket och hämta ut insulin och beställa nålar och sånt där..

Lilleman har sovit ganska bra inatt. LYCKA! Han har vaknat ett par gånger av sin hosta (stackaren har blivit förkyld igen) han har fått en riktig rethosta och jag tycker så synd om honom, vet själv hur jobbigt det är. De gånger han vaknat inatt har jag bara gått in till honom, lagt honom tillrätta pussat honom lite och gått ut igen och då har han somnat om. Igår somnade han dessutom helt utan protester, så skönt! Fick i honom rejält med gröt vid halv 8 ungefär sedan åt han inte förrän strax efter 5, helt fantastiskt. Nu ska vi bara få honom att somna om helt själv när han vaknar sen kommer jag förhoppningsvis få känna hur det är att vakna efter att ha sovit måååånga timmar i sträck.
Tror att jag fått en försmak av det idag för jag känner mig ganska utvilad faktiskt!

Nu ska jag nog koka lite kola... mums!!!
Kanske lite sent, tycker du, att börja med julgodiset nu, men då kan jag berätta att jag ÄLSKAR julgodis över allt annat gott och gör jag de för tidigt så är det slut låååångt innan julafton. Chokladkola tex har jag gjort och ätit minst 10 gånger i år... hihi

Liten sover gott i vagnen..



Shopping!

Idag tog vi oss en shoppingtur till Väla, och konstigt nog var där ganska lugnt. Skönt det. Hade väl egentligen inte orkat trängas med en massa folk.

man blir trött av att shoppa

Sen tog vi även en tur till Maxi där vi träffade kompisen Alva. De verkade glada att se varandra ;)
På maxi gjorde jag även något som jag ALDRIG skulle tänka mig att göra egentligen. Som jag egentligen är väldigt emot. Jag köpte en plastgran!!!! Hade nämligen en känsla av att lilleman hade barrat sönder både sig och hela huset om vi hade haft en riktig. Så fick det bli. Sorligt, men bättre än ingen gran alls..

mammas shoppingpojke!

Underbara vinterland.men oj, va kallt det är! För min del räcker det med typ 2 minus inte 10!!! Men man ska inte klaga, det är vackert som attan.
Nu ska jag sova, imorgon väntar en ny dag med julförberedelser och annat mys. Men först hoppas vi på en bra natt!



Julstress??

Ha, aldrig har jag varit stressad över julen, inte det minsta faktiskt. Tror egentligen inte att jag är det i år heller, inte över julen, men stressad var precis det jag var igår. Jag misshandlade min stackars kropp totalt, flängde från det ena stället till det andra utan varken sömn eller mat i bagaget. Koncentrationen var inte på topp kan jag meddela och när julkonserten var över mådde jag sååå illa och var totalt slut.
Men idag är det en ny dag och jag känner mig bättre än igår, natten har varit sådär men jag är vid gott mof, det är ju julafton denna vecka!!!
Idag ska jag ta med mig syster yster och åka till Väla och IKEA (känns som en dum idé om man inte vill trängas men va fan...) Så nu ska jag duscha, lilleman tar sig en tupplur i sin vagn sålänge..

Sorligt att Brittany Murphy har avlidit, hon var en av mina favoritskådespelerskor, grymt cool tjej.

Vila i frid!



Lördag

God afton, här har vi precis kommit hem efter att ha varit och firat mamma som fyller år imorgon.. Prinsen somnade direkt i bilen och vi lyckades faktiskt klä av honom och lägga honom utan att han vaknade.. Lycka!
Tyckte inte att jag åt så mycket men nu är magen full och jag mår illa.

Har julkonsert imorgon (18.00 i Östra Karups kyrka) så inatt hoppas jag på mera sömn. Det sätter sig direkt på rösten om sömnen varit dålig. Dessutom ska vi ha uppvisning i Tjärby innan, både Tornado och Chico ska få ut och visa upp sig. Perfekt träning för chico..

Nu ska jag nog slänga mig i soffan en stund...
 



Sista jobbdagen

Godmorgon fredag!
Sista jobbdagen denna vecka och vad jag har inplanerat överhuvudtaget faktiskt..
Nu ska jag strax köra och lämna lilleman hos sin farmor men först får han ha sig en slurk mat.

He en underbar fredag!!!



Torsdag

Godmorgon!

Natten började bra, han sov från halv 11 till 3 och likaså gjorde jag. Riktigt skönt. Så mycket sammanhängande sömn har jag inte fått på månader! Sedan ville han dock inte somna om förrän 5, så jag är klart inte helt pigg ändå..
Ska faktiskt ta mig en slummer nu eftersom jag ska jobba i eftermiddag. Jobbade även igår och ska jobba imorgon. Det blev mycket på en gång, kul, men det märks att man inte är van..

Vi har det KALLT inomhus och jag har fått höja värmen på luftvärmepumpen plus klä på mig en massa. Jag gillar verkligen detta väder, men det får INTE bli kallt inne.. Men man ska inte klaga, i norra delen av landet har det inatt varit minus 36 (!!!!!) grader. Det kallar jag kyla det.

Hade träning på Chico igår, han gick riktigt bra. Känns roligt. På söndag ska vi till Tjärby på uppvisning å då får han följa med, perfekt träning för honom.

Jag och Chico i lördags..



i vår vackra vita vintervärld!

Vaknade till en vit vintervärld idag. det är sååå vackert och livet känns lite roligare på något sätt. Det har snöat till och från hela förmiddagen och vi är många som håller tummarna för att det ska stanna! Får vi ingen vit jul, så kan vi iaf få ett par vita dagar i december!

Idag ska jag jobba, börjar halv 2 och ska bara jobba till 5. Lagom. Ska även jobba imorgon och fredag. Blev mycket jobb helt plötsligt. Men det är bra att visa framfötterna. Efer det blir det träning. Vi blev inbjudna att göra en uppvisning i Tjärby på söndag och tänkte åka med både Tornado och Chico, så vi får passa på att köra igenom lite idag..


kommer sakna vår utsikt!!

Lilleman verkar ha det jobbigt med sin tand, förstår inte att den inte bara kan komma upp nu. Det känns som en liten böld i munnen på honom, stackars liten skrutt. Vi har suttit länge på filten i förmiddag och bara myst och gosat. Roligt att han börja härma mig när jag säger bla bla bla, så säger han likadant. Gulligt!

min sötnöt!



Rösta!

Laholms voltige har blivit nominerade till HP guldet. Gå in och rösta!
www.hallandsposten.se/sport



Trööööött!

Jag blir snart galen på denna trötthet!

Har precis kommit hem från öppna förskolan. De kommer ju ha julstängt i 3 veckor så vi kännde att det var ett måste att åka dit idag. det var mysigt som vanligt, trots att lilleman mestadels är trött och även ganska gnällig (snälla tand kom fram NU!!) Han somnade gott i bilen på vägen hem och nu sover han i vagnen. Jag borde göra honom sällskap till drömmarnas land för jag är sååå trött (ovanligt va?) Jag ska på julbord med jobbet ikväll och skulle behöva vila, men behöver även välja ut något att ha på mig, äta lite, duscha...
Om jag slutar hänga här så kanske jag hinner med allt.
Tjing!



Älsklings födelsedag!

Idag för 27 år sedan föddes världens bästa man. Min man. Stort grattis till dig!

Jag har hållt igång hela dagen vilket satt sina spår, nu är jag trött (som alltid) och sjukt illamående. Jag längtar såå efter att få vakna någorlunda utvilad en dag. Ush va jag tjatar, men det är tjatigt att inte få sova ska du veta.
Inatt hade jag allvarliga funderingar på att "trilla" ner för trappan och bara bli lite lätt medvetslös i ett par dagar, kanske hade jag vaknat piggare sen. Som tur var tog jag mig i kragen och lät bli att göra verklighet av mina fantastier.
Vi har haft delar av släkten här på lite enkel middag. varm smörgåstårta stod på menyn, med morotskaka till efterrätt.. Misslyckades med morotskakan och skyller på det förbannade bakpulvret från coop (hatar coops och icas egna varor=ren skit) det ger supereffekt ena gången och mindre den andra. Denna gången mindre. Men det gick att äta ändå..  Nu ska jag faktiskt sova, innan jag bokstavligt talat trillar ner för trappan. Pust. och godnatt


Chico och Amanda

Här kommer ett liiiitet klipp med Amanda och Chico från luciashowen



Lucia på stan

Ja, så har man ridit på stan igen, det är alltid lite pampigt att rida först av alla på sin stora häst med fanan i handen. Fint. Bengan skötte sig som alltid, han är ju bara kanon, och även Chico verkar vara som gjord för detta. Om några år får han gå som standarhäst.



 Nu ska jag köra upp och kvällsfodra i stallet, sedan får det bli en låååång dusch och lite glögg tror jag. Har precis ätit god kycklingpaj till kvällsmat och nattat lilleman. Hoppas på bättre sömn inatt. Imorgon fyller älskling år, så imorgon ska det bakas kaka!

Trevlig 3e advent. nu springer tiden iväg och snart är det JUL!




Lucia

God morgon! Vi har precis tittat på luciafirande från Växjö domkyrka, det bästa luciafirande jag sett på länge, länge. En kör på 140 (!!!) personer förgyllde verkligen min morgon. Jag minns tillbaka då jag sjöng i Cantatrix och vi var runt 70 i kören, det var oerhört maffigt. Dessa var alltså det dubbla, helt otroligt.

Idag är det ridande lucia på stan. Vi ska sitta till häst vid halv 4. Gäller att ta på sig en del för herr rimmfrost har varit framme och det är KALLT! Underbart, men just idag, eller rättare sagt just i eftermiddag hade det gärna fått vara 7-8 grader. Men man kan inte få allt, så det blir till att klä på sig så mycket det bara går under pälsen..




Kväll

har precis nattat lilleman, som somnade efter drygt 5 minuter med endast lite protester, ska det gå så lätt???
Vi har ätit Flygande Jakob ikväll, en av mina favoriträtter, härliga åttiotalsmat! fett och sött på en gång, inte direkt något för anna skipper-junior egentligen, men ibland får man unna sig. Och idag unnar jag mig rejält, det är det helgerna är till för. Det dricks även ett glas riktigt gott rött vin och äts ostbågar. Någon mer än jag som märkt att ostbågar från OLW blivit som de var förr. Ett tag så blev de mer och mer lika estrellas, vilket inet var bra. Men nu är de som de var förr, typ mindre, mer kompakta och med bättre smak. MUMS!
Apropå chips så var jag och skulle handla innan ikväll, det finns ju för sjuttom bara sourcream varianter typ sourcream med franska örter, bearnaise, dill... blööö! Sourcream är INTE gott och inte något de blandat det med heller. Nää kom igen, mer vinägerchips åt folket!


Nähä, nu blir det idol!!!



Överlevare!

Vi har överlevt natten. Och det gick faktiskt ganska bra. När han vaknade somnade han om på ungefär en kvart och han har vaknat färre gånger än han brukar skulle jag tro.. Dock vaknade han vid fyrasnåret och somnade inte om förrän strax innan 6, men jag tror och hoppas på denna metod, som jag egentligen tycker är lite hemsk, men då läget börjar bli desperat och vi måste ta till något så trodde jag mest på denna metod, fast som sagt i lite omarbetad tappning..
Jag känner mig lite lite mera utvilad idag än igår och hoppas på bättre resultat kommande nätter.

Är egentligen väldigt sugen på att gå ut och gå, vädret är hur fint och gott som helst, en lagom kall vinterdag, men jag behöver sova då lilleman sover sin förmiddagslur så det kanske får bli sen. Nu får det bli frukost.

Bjuder er på ett upppiggande foto, hehe, sorry babe...

Vet inte riktigt vem som härmar vem faktiskt.
Tröjan lilleman har på sig är för övrigt Andreas gamla, som han hade när han var liten. Fick en hel hög med små söta skjortor och tröjor, dock lite stora nu, men till sommaren kommer han vara sååå fin i dem
Oj nu är han ilsk också. Dags för frukost!



Torsdag

Nu har jag tagit i med hårdhandskarna! Inatt sov lilleman katastrofalt.. Var vaken i nästan tre timmar i sträck och skrek mest hela tiden. Så jag bestämde mig för att göra något, drastiskt. det blev "5 minuters metoden" fast i egen omarbetad tappning. Enligt den ska man inte röra vid barnet, men jag var så illa tvungen då lilleman hade vänt sig om och låg på sedan i sängen och mer eller mindre fastnade med fötterna i spjälorna. Så jag la tillbaka honom, klappade honom lite och gick ut igen.. Och faktiskt efter dryga 20 minuter somnade han. Nu gäller det bara att vara konsekvent och hoppas att detta kan bli vår räddning. Men ush så hemskt det var under tiden, jag satt utanför rummet (dit vi för övrigt flyttat vår säng nu för att inte väcka honom så fort vi vänder oss i sängen) och tårarna rann längs mina kinder.. men förhoppningsvis blir det bättre av detta, hur hemskt det än må vara..

Hade bästaste lillebror på besök tidigare ikväll. Alltid trevligt när han tittar in.
Nu hade jag tänkt att jag ska gå och sova..



Skitkul att du kom morbror!



Ge mig lite lite mera sömn!

Kära Gud, detta är ett öppet brev till dig, en öppen bön. Eller är det kanske ett brev till jultomtem, jag vet inte. Ni kan väl läsa det båda två. I år är det julafton, precis som alla andra år. Tack och lov för det. Iår kan jag klara mig utan presenter, utan både hårda och mjuka paket. Jag önskar mig sömn.
Min mamma och pappa har alltid önskat sig snälla barn. Jag börjar hamna där. Jag vet vad det betyder. Jag önskar mig ett sovande barn. Jag önskar mig lite mera sömn. Jag önskar att få vakna lite mera utvilad.
Snälla Gud och jultomten och påskharen och alla andra, make him sleep!


Nya kvällsrutiner

Idag har vi påbörjat lillemans nya nattningsrutiner. Något behövdes göras NU eftersom jag är så trött så jag vill kräkas! Idag har det badats, masserats, läst saga och sedan somnats (efter mycket skrik tyvärr) utan att ammas till sömns. Hoppas att något kan ge mig kraft och styrka att fortsätta kämpa så att han kan lära sig att somna utan tutten i munnen! Nu ska jag försöka få mig en mysig kväll med lite pepparkakor och kanske glögg.. Älskling hade tänt ljus när jag kom ner efter den jobbiga nattningsstunden, tack sötast!

älskade älskade plutten, ska du sova bättre inatt???



Nybadad!

Lilleman nybadad och insomnad i sin säng. Så skönt nu när han sitter själv i badbaljan..



Det börjar bli dags för mig och sova med, eller så ska man vara vaken tills han vaknar igen. Svårt det där.. Troligtvis vaknar han om 1 - 1 1/2 timme.. Får se hur det blir. Känner mig visserrligen hungrig igen, eller kanske fortfarande. Får kolla blodsockret.
har fö övrigt fått massage av Malin idag, hon hade gått kurs i helgen och var nu uppdaterad med det senaste, he he. Vilket för mig innebar en massa tryckande på ömma punkter. Inte skönt. Men ont ska med ont förgås. Och det är ju skönt ont på något vis. Och förhoppningsvis hjälper det.

Amanda fick träna på Chico idag och han gick verkligen kanon, ingen reaktion på något hon gjorde och höll nästan galoppen hela tiden, underbara framsteg!



Vad är tanken???

jag har alltid gillat Rihanna, hon har en grym röst, cool stil och gör för det mesta väldigt bra låtar. Men nu måste jag undra??? Hennes låt Russian Roulette, vad är egentligen tanken med den? med tanke på hur många människor här i världen som får för sig dumma grejer efter att ha sett en film eller läst om någon annan som gjort något helsjukt (tex de som "surfar" på biltak) hur många kommer inte tycka att detta är en "rolig" lek. Nä.. Rihanna, jag önskar du läste det här och insåg att det var ett idiotiskt drag i ditt liv. Sorry, men så är det.

Texten finns här för dig som vill läsa den


Vilka underbara hästar!

Vilka helt fantastiska hästar vi har!
Chico blev behandlad i tordags, laser, massage och lite knäckning och stretchning av den stora kroppen! Där var en låsning i ländryggen som lossnade och hela stelheten verkar ha försvunnit, helt fantastiskt. Tack Caroline! Jag longerade honom i lördags och han gick så fint, han var så oerhört lyhörd och gick som om han aldrig gjort annat. Igår red jag honom en snabbis på kvällen, han var väldigt lätt i kroppen och känndes superfin. Tror verkligen att Carolines behandling gjorde underverk. Ska bli spännande med voltigeträning ikväll.

Och den andra hjälten. Hjälte, det är precis vad han är. Underbara Tornado, min hjälte. Igår var vi till Göteborg och Alleby ridklubb med delar av laget och hade upvisning på deras luciashow. Eftersom Vazze har lite vintervila fick den gamle mannen ställa upp. Tjejerna gjorde lite tvåkür och ett 3-block och han bara accepterade läget. Tyckte att det var lite tungt och läskigt att gå med tre men kämpade på så försiktigt han bara kunde. Dessutom gick han för första gången med strålkastarbeslysning, alltsdå en sån som bara följer honom. Ganska coolt. Tänk så mycket han får vara med om på gamla dagar.




jag och Bengan innan uppvisningen

Den ständiga följeslagaren Benji kommer troligtvis bli tjejernas största fan såsmåningom, fast här är han faktiskt mer intresserad av "gammelmosters" hund Russel.

Är han inte fantastisk? Snart 23 år gammal och bara sååå fin!



Lördagen

I helgen har vi varit ute för första gången sedan lilleman föddes. Vi var på Strand 12 på pubquiz tillsammans med bästaste Annie och Fredrik. En fantastiskt rolig kväll. Det var konstigt men samtidigt skönt och avkopplande och bara ha sig själv att tänka på en stund.



Jag ser ut som ett vitt spöke, skyller på kamerablixten...

Donald sjöng så fint för oss!

X antal öl senare - djupa diskussioner om frågorna i pubquizet...

Tack fina vänner för en rolig kväll!



jobb!

Igår gjorde jag något jag inte gjort på många, många månader. Jag jobbade! Jag ringde till gamla jobbet i tisdags för jag ville bestämma en dag då jag och benji kunde komma och hälsa på. Och så erbjöd jag mig att jobba om de behövde hjälp nån gång. Och nån gång blev redan två dagar senare. Jobbade tre timmar vilket kändes ganska lagom. Och det var faktiskt riktigt trevligt att träffa alla underbara ungdomar igen. Fick två tider till om två veckor. Lite lagom sådär. Dock måste jag ringa försäkringskassan för att få ordning på det där med föräldrapenning och jobb.
Lillenan fortsätter att sova dåligt om nätterna. Senaste veckan (minst!!!) har han vaknat med 1 1/2 timmes mellanrum ungefär. Jag börjar märka att jag är trött. Inte bara trött utan riktigt trött. Total brist på energi. Och mörkret gör det inte lättare. Jag ser till att göra saker som ger mig energi; hästen, voltigen, kören, mannen och framförallt underbara Benjamin, trots att det faktiskt är han som har urholkat mitt energilager!

Nu sover han sin förmiddagsnap i vagnen och jag ska faktiskt lägga mig på soffan för att få lite sömn.



Kallt!

Nu har det blivit rejält kallt. hela min omvärld hade fått ett gnistrande täcke imorse och det var så oerhört vackert! Dessutom hade solen fått för sig att visa sig. När det är gnistrande vitt ute tänker jag ofta på filmen narnia. Det blir liksom magiskt ute och narnia är en magisk film. Mys!

Imorse gick vi upp ganska tidigt, vi tände ljus i hela huset och lyssnade på skön julmusik, en mysigare morgon har sällan skådats! Senare på dagen blev det lunch med bästaste Annie och nu är det snart dags för stallet!


mysig morgon hos oss!



Välkommen december!

Äntligen är det trista hösten över, det är december och december betyder vinter och jul! December är en ljus månad trots att den är mitt i den mörkaste vinter, tack julen och alla juleljus för det!
Jag tror dock att naturen spelar oss ett spratt för i mina krukor ute på altanen har blommor slått ut. Den första december. Häftigt eller kanske läskigt?
 
Vi hade planerat för en träff på gamla jobbet idag, skulle egentligen varit där förra veckan men då var vi så förkylda båda två så det fick vänta. Det verkar som om det får vänta lite till. Det lät som om det var fullt upp idag pga studiedag. Tänkte ringa om en stund igen å se om det passar bättre på fredag kanske?

Jag har förresten gett mig själv en julklapp redan. Jag har gjort mig till världsförälder. För bara 100 kronor i månaden hjälper jag de som min hjälp behöver. Jag hade velat göra mer än så, men allt är bättre än inget. Jag läste en artikel i senaste mama om unicef och somnade med gråten i halsen. Då bestämde jag mig. Och nu hjälper jag till. det känns bra.

Vill du också bli världsförälder via Unicef? Gå in här