Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

The studio


Så har nu även jag besökt the studio för att fixas, fotas och göra av med onödigt mycket pengar på futtiga bilder... men det kan vara kul å ha! Och dessutom fick vi en mysig dag i Malmö. Kommer en liten bild nu, fler kommer imorgon!

Efter detta trevliga besök (förutom sminkösen som var oerhört hårdhänt och sminkade I mitt öga flera gånger) for vi i ilfart hem och hade lite snabb voltigeträning. Chico gick bra, verkar vara en lättlärd typ!
Nu ska jag sova. Lilleman startade dagen strax efter 4 idag så jag behöver sömn!
Godnatt!




Hoppas ni röstar!


Jag hoppas du röstat på Mariette ikväll.. du som läst min blogg länge vet väl om att jag är ett stort fan av denna underbara tjej och att jag tidigare tipsat om henne. Nu ÄNTLIGEN får hela svenska folket ta del av hennes utstrålning och underbara röst! Hoppas du gett henne din röst ikväll, det har vi!

För er som inte lyssnat så mycket på Mariette så kommer här en helt fantastiskt fin låt med henne..

heja heja heja!


benji hejar på i sin sverigepyjamas...

Nu sover båda mina älsklingar och det är dags för mig att göra dem sällskap, imorgon ska vi till malmö och det blir en lååång dag så det är bäst att vara utvilad!
Godnatt!




Höstpromenad


Vill bara ge dig några bilder från vår underbara promenad i förmiddags...

jag är så glad för det underbara vädret

under alla filtar, täcken och mössan skymat vi lille benji

Boss var också glad för det härliga vädret

höstdagar som denna är underbara!




Vilken morgon!


Solen strålar från en klarblå himmel idag! Oj oj, så underbart! Lille Benji har precis slumrat in i sin förmiddagsvila och jag passar på att plocka iordning lite här hemma.. Ja, och sitta lite här förståss.

Igår hade vi ett trevligt voltigemöte med alla föräldrar, härlig stämning och många bra åsikter. Kul att vi dessutom har så många bra hästar! Underbart!
Nää, nu ska jag inte sitta här och sitta, dags för en härlig promenad!



läsa tidning 2.0



läsa lite

äta lite

njuta lite...




090928


God morgon sköna måndag!
har haft en bra natt, lilleman sov i ca 5 1/2 timme innan han vaknade första gången, tyvärr sov jag inte lika länge, jag var av någon dum anledning tvungen att vara vaken långt efter att han somnat.. Dessutom sov jag med plastpåse på huvudet (inpackning av håret) så varenda gång jag vände mig prasslade det runt öronen.
Men trots det känner jag mig ganska utvilad. Nu har lilleman dock somnat igen och jag måste väcka honom. Klockan 10 (jättesnart) ska jag vara i stallet och hjälpa en tjej som ska börjar rida Vanzetto.

ha en underbar måndag i regnrusket!

Lilleman har sett ett spöke... eller så var det bara mamma??!!




Babysim


Var på babysim även idag, men denna gång stannade jag på land och lekte papparazzi (mammarazzi borde det ju vara!!!)


Ett litet flin breder ut sig på lillemans läppar, jag tror han gillar det..

Nu ska jag sova, godnatt!




Ny polle, igen!


Vill bara visa en bild på voltigens troligvis nya polle. Till nybörjarlagen. han testades för första gången idag och var sååå duktig.

Visst är han söt, lilla Pontus?

Även Chico testades idag, han skötte sig bra han med, dock var han ganska trött så det blev en del travinslag, ska låta honom via lite imorgon, jag red nog lite hårt igår, han är nog inte riktigt van vid att gå i "dressyrform" utan i mer lösare form, men det ska vi nog få ordning på. På onsdag testar vi igen, med voltige alltså och om jag hittar någon som vill, så även på fredag.. Lika bra att testa ofta och lite nu.. Ska visa film på honom sen när jag orkat ladda upp den. Får bli en annan dag!


Vackraste låttexten


 ... Du bär min luft
i ditt bröst...



Älskade Lasse (winnerbäck) har gjort det igen, köpte hans skiva igår och är helt salig. Speciellt låten Du, min vän i livet. Jag bara älskar hans sätt att skriva, att man kan sätta ihop ord till så oerhört vackra meningar.

Lasse, du har en stor, stor plats i mitt hjärta!




Lyssna och njut!!!




Stallet


Blev inte någon bild på Chico igår, det var någon annan som stal all uppmärksamhet, gör ett nytt försök imorgon.

Det är sååå kul att vara med i stallet!




Förbannade försäkringskassan!


Idag är det fredag, fredag den 25:e. Vilket för de flesta betyder lön. eller annan utbetalning, i mitt fall, annan utbetalning, s.k. föräldrapenning. Jag får ju visserligen föräldrapenningen den 27:e men eftersom det är en söndag borde jag få pengarna idag. Men ICKE. För i helvete va irriterad jag är. Har räkningar som ska vara betalda den 27:e... lätt när man får pengar den 28:e. Jag kokar fullständigt inombords av irritation!

Hoppas att du fått en bättre start på din fredag!




Hos veterinären


Igår gjordes hästbytet! Vi åkte till travet och besiktigade och röntgade Bellis och sent sent på kvällen kom Chicko. Nu ska vi snart upp och ta en premiärtur, eller ja.. premiärtur på hemmaplan iaf.
Här kommer lite bilder från igår, för nu har jag äntligen hittat min kamera, som låg i ridjackan, ha ha!

springer fint efter böjprov

kollas av tandläkaren'

jag och benji väntar

läser tidning i väntan...

trött häst...

chicko var hungrig...
hoppas på bättre möjlighet att fota honom idag...




Från mage till rygg


Dags för nästa milstolpe i livet! Idag rullade, för första gången, lilleman från mage till rygg, och sedan vidare nästan till mage igen, fast då tog det stopp av ett bordsben. Han blev först lite paff och lite rädd tror jag eftersom han helt plötsligt inte längre låg på fällen och att det gick lite fort och okontrollerat. Men jag berömde honom massvis och då sprack hela han upp i ett leende. Duktig pojke! Sedan låg han länge länge på mage på fällen (utan att rulla runt) och kollade in sin leksak. han är ju inte sådär jätteglad för att ligga på magen, men vi kämpar på.. Vi har även kämpat med flaskan idag och så även igårkväll. Det går inte jättebra, men jag ska inte ge upp, minst en gång om dagen ska vi försöka.
Nu somnade han gott igen, så nu ska även jag lägga mig en stund på soffan. hade egentligen tänkt åka till min farmor men hon svarade inte när jag ringde..
  
Min sötaste lilla älskling!




Idag kommer nya hästen!


I eftermiddag ska vi åka till veterinären med Bellis för att han ska genomgå en veterinärbesiktning, är allt bara ok, kommer Nicklas med nya hästen ikväll, hästen heter för övrigt Chickory Tip (Chicko) och vi byter häst helt enkelt!
Hoppas nu bara att allt går bra...
Allt är så spännande och jag kan knappt vänta med att sätta på honom voltigeutrustning och testa! Hoppas verkligen att det hela blir bra! Och som jag ska rida sen, underbart att sitta på en så stor häst där man känner att man kan utveckla den, att det händer något när man klämmer åt med benen. Även detta ska bli spännande. Håll nu alla dina tummar och tår för att detta ska bli ett bra köp, eller rättare sagt ett bra byte. Håll dina tummar för att detta är vår nya voltigestjärna!




MÅSTE tugga på ALLT!


Min lilla prins bara tuggar och tuggar, är det inte fingrar, händer, knogar av egen sort eller mammas ör det leksaker, gosedjur, filtar.. ja precis allt ska in i munnen för att tuggas på. Och alldeles exalterad blir han när man håller en "ny" leksak framför honom. Och lika arg blir han om han inte får in den i munnen på rätt håll.
Idag har vi varit på öppna förskolan, i flewra timmar faktiskt och lilleman blev tillslut så trött att ingenting var roligt och efter några om och men fick jag honom att somna i min famn. han är en aktiv liten plutt som håller igång varje vaken sekund!




När ska det ta slut?


Hur länge ska man egentligen behöva vara så här dödstrött? När man nästan somnar sittandes på hästen är det inte kul längre. Det är väl bara att inse att verkligheten nu hunnit ikapp och sviterna av ryckig nattsömn kommer. Bara att inse, såhär är det att vara småbarnsförälder. Underbart, trots allt. men lite sömn hade inte varit fel. Jag längtar tills den dagen då lilleman inte vaknar var tredje timme på natten för att han ska ha mat. Jag vill ut och göra mer saker, träffa mer folk, men just nu är orken inte där..

Igår hade vi en trevlig dag. Babysimmet var underbart och lilleman verkade gilla det jättemycket, han plaskade allt va han kunde.. Efter det somnade han som en stock, fick väcka och mata honom och sedan for vi till Halmstad och gick på travet. Blev bjudna på middag och hade en trevlig dag trots noll vinster!
Tyvärr har jag tappat bort min kamera (sånt gör inte jag, typiskt...) så några bilder har det inte blivit.

Nu ska jag gå ner och lägga mig på soffan och ta en powernap!


Babysim!


En snabb update:
Nu ska vi iväg på babysim, hoppas lilleman tycker att det är skoj. Just nu är han lite sur för hans pappa väckte honom när han sussade så sött i vagnen, ush.. stackarn, ingen bra början inte!
I eftermiddag ska vi till travet. Anders vann att han fick bjuda med sig tio personer på middag på travet, håll nu tummarna för att vi vinner lite pengar med!




090919


halli hallå!

Hoppas att du har vaknat till en lika härlig dag som vi! Solen skiner och jag ska snart ut och njuta av den. Lilleman har precis somnat i vagnen och jag ska passa på att duscha innan han vaknar igen. Ikväll ska vi fira älskade syster yster som fyllde år i måndags, så jag tänkte köra ut dit såsmåningom och hjälpa till och förbereda mat eller nåt liknande. Älsklingen håller på och fixar och donar här utanför så jag får ta och hitta på något jag med. En långpromenad i solen hade ju inte heller varit fel. Får se vad det blir.

Igårkväll var jag ute och red på "vildhästen" egentligen är han ju så långt ifrån vildhäst som man kan bli, men igår var han helt galen. Han hade tydligen glömt hur man skrittar. gamle gubben min.. det var i vilket fall en härlig tur och vi hoppas på fler härliga höstdagar så vi kan rida ut i skogen många gånger till.
Nu ska jag hoppa in i duschen innan lilleskrutten vaknar.

Hoppas du får en underbar lördag!

Nybadad myspojke!




Godmorgon!


Oj så sliten jag känner mig idag.. Ingen riktig ordning med sömnen inatt och lillemannen vägrade sedan sova längre än till halv 7. Och, självklart, så fort han fått upp mig, somnar han om. Suck. Och nu är ju jag vaken. Ska göra lite te och sätta mig i soffan och njuta av lugnet en stund, känner på mig att han vaknar snart..

Idag har jag tänk åka till stallet och rida, i eftermiddag alltså när älsklingen kommit hem. Några andra planer har jag faktiskt inte. Känner mig slö och hösttrött. Kanske får bli en promenad, vad säger du sis? Ska vi gå på Höka?

Jag är pigg!!!




4 månader



Namn:
Benjamin Mio Albjär

Ålder: 4 månader och några dagar

Längd och vikt: 67 cm och 7500 g

Utveckling: Är verkligen med och ser och hör allt. Följer människor och djur med blicken och vänder sig direkt efter nya ljud. Vill gärna stå och sitta men helst inte ligga. Har äntligen börjat ta tag i leksaker och föra dem mot munnen, tuggar på allt! är väldigt aktiv då han är vaken.

Sover: Somnar någon gång mellan 9 och 10 på kvällen. Sover 3-6 timmar, äter och sover ca 2-3 timmar. Somnar runt halv 10 på förmiddagen och sover allt från 15 min till 1 1/2 timme, sover sedan en längre stund till på eftermiddagen och några powernaps under dagen.

Äter: mammas bröstmjölk, tänkte börja ge gröt snart, har köpt hem, men har inget vatten hemma (han tål inte vårt vatten eftersom vi har egen brunn) men snart så! Äter fortfarande ganska ofta, men kan hålla upp till 3 - 3 1/2 timme mellan ibland.

Lyssnar på: mammas och pappas knasiga sånger, idol auditions, speldosor, sin lilla gnäggande häst

Gillar: busa! Busar hela tiden. vill att det ska hända något hela tiden och tycker om att bli kittlad och busad med. Gillar att få sitta upp lite i vagnen och att få tugga på leksaker och på mammas händer. Gillar att få uppmärksamhet.

Ogillar: Att bli sådär övertrött...


 



hästtitt!


Igårkväll for vi långt neråt Skåne, närmre bestämt Sjöbo för att kolla på en häst. En häst som faktiskt var ganska trevlig. Kanske inte snyggaste hästen, men tror att den skulle passa kanon i vit voltigeutrustning ;) Den var trevlig att rida, men krävde en hel del ridkondis, vilket jag INTE har, var helt slut efter typ 2 varv i trav. Inte som Bengan alltså där man kan åka med och jobba om man vill..hehe. Ska treoligtvis låna hem den på prov ett tag så får vi väl se. Håll tummarna för att det är en ny voltigestjärna!

Här kommer ett litet filmklipp, jag sitter som en tok, men skit i det!




På pallen!




Det är inte alla 4månaders bebisar som redan varit på pallen vid ett SM, han kommer gå långt denne lille man!



bilder från SM



Lina, Jonna och Michelle i küren

Malin och Jonna i pas-de-deux

michelles fana

Michelle och bengan i küren

Amandas stå

jonna, lina och michelle


Dessan, Amanda och jasmine

amanda, achim och ronja

alla bilder är tagna av malin bengtsson

Här kan ni se artiklar som skrivits om oss:
hallandsposten
tidningen ridsport
ridsportsförbundet
och
resultaten




Medaljregn!


SM är slut och det måste summeras som det mest framgåmgsrika mästerskapet någonsin, laget vann SMguld och även NMguld, Amanda Andersson vann juniorklassen, Michelle Eremar tog silver i miniorklassen och seniorklassen vanns av Lina från Roslagen som tävlade tillsammans med mej och Bengan. Lina Tagesson och Deciree Åkesson vann Pas-de-deux och Jonna Tagesson och Malin Eriksson tog en bronsmedalj. Det klirrade glatt om halsen på alla underbara tjejer och vi är nu glada och sååå trötta

När jag fått den sömn jag just nu längtar sååå efter lovar jag att återkomma med mer bilder...




Helt förbenat dödstrött!


Jag är så trött, så trött och har en son som VÄGRAR sova. Ska upp vid 6 imorgon bitti med och behöver sömn just nu! Dagens tävlingar har gått fint, Lina leder sin klass, Michelle ligger tvåa, Amanda leder stort och så även laget.. Mer info finns här. lovar berätta mer en annan gång, nu ska det vaggas bebis.. igen...


Fredag


Sitter nu på hotellrummet och väntar på att lilleman ska bli lite trött så att jag kan lägga honom, ska vara i stallet klockan 6 imorgon bitti och känner för att SOVA! Malin har ridit nu i eftermiddags och Bengan såg väldigt pigg och fräsch ut, sedan blev det dusch och flätning, så nu står han och bara är såå fin i boxen.

Bjuder på lite bilder från idag

Thomas dricker kaffe i hittad fotölj...

Han är rätt nöjd!

En trött liten stjärna

Bengan och Malin

Mössa på för att slippa flugorna i öronen!

Lilleman hittade en bra stång att sitta på

bengan duschas

Njuter av att schamponeras

Världens finaste Bengan

Nu hoppas jag på att lilleman vill ha lite mat och sedan sova! Imorgon är det veterinärbesiktning efter 7 och sedan start vid 11..




I Västerås


I västerås är läget lugnt, Bengan reds och gick lite voltige igår, idag har han mest varit ute och spatserat och ska snart ridas.. Vi myser just nu på hotellrummet men ska alldeles strax bege oss till stallet igen.


Vi hörs mer senare!




På väg mot Västerås och SM


Då var vi på väg till Västerås, eller på väg, vi är ju nästan framme! har ungefär 7 mil kvar men vet inte om lilleman är nöjd så länge till eller om han vill ha mat innan dess, vi får helt enkelt se.
Här kommer lite bilder från tidigare idag då vi stannade vid Brahehus..


Mat och myspaus..

Jag och lilleman posar vid den fina utsikten som knappt syns på bilden...

Och här kommer mamma, malin och bengan!

Alla hästarna är ute och luftar sig

Malin och finaste Bengan

Thomas och Vanzetto




Min fantastiska lilla familj!


Jag måste bara få sagt att jag har en helt underbar familj, inte bara den i mitt hus utan hela familjen, alla familjerna med min mamma och min pappa och mina syskon. Tack för att ni finns!

Idag är jag trött, egentligen borde jag inte sitta här, men samtidigt är det en skön avkoppling. Vi har sovit lite sämre inatt och dessutom har jag haft lågt blodsocker och sedan kunde jag inte somna om.. Idag har jag dessutom massor av to dos, ska handla, packa, göra mat till imorgon, tänkte dessutom baka pizzabullar... dessutom ska alla saker till hästen packas och jag ska hinna rida, det är bara att hoppas på att lilleman är nöjd med att ligga på golvet eller sitta i babysittern idag, för jag har inte tid att underhålla honom hela dagen. Stackaren.

Pappa, jag ska äta upp din näsa!




Stort grattis!


Jag vill gratulera dig, er, till denna lycka! Jag känner dig inte, men har sedan en tid följt din blogg och hållt tummarna för er, med er.. Det ni har gått igenom borde alla vara förskonade ifrån och jag är oerhört imponerad över hur man bara överlever en sådan sak. Nu äntligen ler lyckan emot er igen och jag kan inte göra annat än att hålla alla tummar. Stort grattis!




Öppna förskolan


Hr idag besökt öppna förskolan för första gången. Spännande! Lilleman tyckte att det hela var väldigt spännande och blev så trött av alla nya intryck. Jag hade egentligen tänkt åka och hälsa på jobbet men insåg att det inte var någon bättre idé, så vi åkte hem, lilleman somnade så fort vi kom ut i bilen och protesterade inte ens då jag la över honom i vagnen. Så nu sussar han sött, jag tillbringar lite tid här men borde egentligen gå ut i den underbara höstsolen.. Tyvärr har det spridits en massa gödsel så det stinker mest utomhus... suck.

Jag måste för övrig börja packa snart med, vi åker ju i övermorgon och jag orkar inte behöva göra allt i sista sekund.
Nu har lilleman sovit en timme så jag antar att han vaknar snart. Lika bra att gå ner...

Älskar dessa sovvilder på plutten, han är ju bara för söt. Här sovandes hos bästa pappan för ett tag sedan...




Måndag


Måndag idag och älskling är tillbaka på jobbet efter 3 veckors semester, tänk så fort man vänjer sig vid att ha honom hemma, känns tomt och konstigt. Men nu ska det bli lite rutiner i vårt liv, tror lilleman skulle må bra av det, han har blivit så jobbig att lägga på kvällen så nu ska vi få ordning på nattningsrutinerna igen.

I eftermiddag ska vi på kurs i babymassage, och det är nog det enda vi har på schemat idag. Just nu sover han förmiddagsnap och senare hade jag tänkt ut och promenixa en runda. jag har fått i mig frukost (kors i taket) och städat undan på nedervåningen, fixat till mig och klätt på mig, ganska bra gjort på en halvtimme, och nu sitter jag här, med en kopp apelsinte och mår allmänt gott i kroppen!

Ha en underbar måndag kära du...




Kräftskiva - dagen efter


Godmorgon eller kanske god förmiddag!

hade en trevlig kväll igår med god mat och härligt sällskap, dock är det bara att inse nu att kräftor har gjort sitt för i år, iallafall hos mig. Lillprinsen var ganska trött och gnällig under kvällen och kunde inte riktigt komma till ro i vagnen någon längre stund så tillslut somnade han i min famn samtidigt som vi spelade "så det kan låta" livligt och stundtals väldigt högljutt. Vi kom hem runt tolv-halv ett tror jag och lilleman ammades lite extra, trots att han mest sov fick han nog i sig en del för sedan sov han till 4, åt och somnade om till halv åtta. skönt!

  


så här fint blir det när älskling tar foto!

var helt säker på att babysimmet började idag, me insåg till min stora förtvivlan att det börjar först om en vecka. Vilket även innebär att vi missar första gången :( eftersom vi då är i Västerås och tävlar SM




Lilleman och flaskan


Lilleman vill inte äta från flaskan, så oerhört störande, eftersom han gjort det så bra innan, så nu ska det tränas, tränas, tränas! Pumpa en kvätt och mata med flaska så gott som varje dag. Snart ska vi fakstiskt även prova att börja ge honom "riktig" mat, har en känsla av att det kommer ta låååång tid innan han accepterar det. Har ju nu köpt en matstol till honom (tack söta, söta Monica för hjälpen, jag är dig evigt tacksam!) Han är faktiskt ganska nöjd med att sitta i den, dock lutar han sig lite för mycket fram ibland för att tugga/suga på själva stolen.
Nu sover han en stund i vagnen, och jag funderar på vad som ska hittas på av denna dag, är seg, så det blir nog bara att ta det lugnt!




Kräftskivehelg


Nu inleds helgen, en kräftskivehelg, då vi både ska på kräftskiva idag och imorgon. Jag och lilleman har precis kommit hem från stallet och en lyckad voltigeträning med Michelle och Amanda, snart är det SM och då ska vi visa vad vi går för, dock ska Amanda tävla på annan häst eftersom även Lina ska tävla på Bengan.

Nu kanske jag ska göra mig iordning så att vi kan åka hem till mamma och äta kräftor!


Ny favoritsysselsättning - läsa tidning med pappa




Svininfluensa???


Idag mår jag lite konstigt... har ju visserligen inte mått bra på ganska länge men idag känns det extra konstigt. Kan inte heller förklara rikitgt vad det är som inte stämmer, mår bara konstigt och är VÄLDIGT trött i kroppen. Förmodligen svininfluensa ;)
Lilleman är nog inte heller helt kry, men inte sjuk heller. Hoppas vi piggnar till tills kören ikväll..

Benji i sina fina namnbyxor (doppresent från fam Albjär i Båstad)

Nu ska jag ta hand om gnällpelle en stund så att älsklingen kan laga mat, fiiint!




Oväntat besök


Igår, strax innan jag skulle åka till stallet, fick vi lite oväntat besök. För precis vid vår trädgård står en fin och jättelik Grand Danois. Jag gick ut för att kolla läget och den lufsar rundor på vägen (!!!) utan någon till synes matte eller husse i närheten. Så jag får helt enkelt ta med mig den in till oss. Vi hittade tillslut ägaren och den kom lyckligt hem igen, trots lite sorg i mitt hjärta, hade gärna behållt den ;)


Fin "liten" vovve vid namn Fanny!




Å nej, jag är INTE bitter


Igår åkte vi till IKEA, endast för att köpa en stol till lilleman, ja en massa andra grejer också förståss men det var stolen som var själva huvudattraktionen så att säga! Vi hade diskuterat vad för typ av stol vi skulle inhandla och kommit fram till att en vanlig, enkel, billig plaststol var det vi skulle inhandla just nu, dels för att jag senare vill ha en s.k. tripptrappstol som han kan ha länge men är för liten för idag och för att jag då inte vill lägga mycket pengar på en trästol som vi bara kommer använda i ett par månader, OCH så går ju plaststolen enkelt att plocka isär så att man kan ha den med sig när man ska iväg.
Så, tror ni att den förbenade stolen fanns, näää, den var tillfälligt slut och kommer in på torsdag, imorgon, tror ni då att jag anser det vara ekonomiskt hållbart att flänga ner dessa 6 mil igen imorgon för att köpa denna stol.. nää... suck.

NEJ; jag är INTE bitter!