Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Födelsedag!

Idag är det ingen vanlig dag för det är min födelsedag, hurra! hurra! hurra!
Väcktes av tårta på sängen, eller där ljög jag, väcktes av mina underbara barn och en stund senare kom andreas med tårta! mums!

Ikväll kommer Annie och Fredrik och mamma hit och då bjuder jag på tapas! mums!


En kväll i stallet
Har tagit med mig lilla familjen (+syster min) till stallet ikväll, nu längtar jag efter att få sitta i sadeln, men tänkte ge det någon vecka till.. Mamma red dressyrträning och sen gick Chick voltige. Benji fick rida en runda och var helt överlycklig och ville hoppla mer! Han pekade på Robban som kom in i manegen och sa: hoppla den med! sötaste plutten min:)


I love it!

Jag älskar att springa, vilken underbar känsla det är och jag längtar direkt tills nästa gång. Hoppas hoppas denna känsla är här för att stanna! Det känndes tyngre i början denna gång, men på slutet lättade det och min sista joggomgång blev på nästan 5 minuter!!! Luften var kall och klar och underbar att andas in idag, härligt!
Efter min tur åkte jag på välbehövlig massage hos Malin, ush min stackars rygg som jag misshandlar den. Ska verkligen ägna min kropp mer tid så jag blir satrkare och slipper ha ont! Det behövs ju inte så mycket tid egentligen..

Dagens motivation: behövdes ingen motivator, längtade ut!
Dagens väder: soligt och krispigt frostigt
Dagens musik:
Kom igång- Danny - in your eyes
Håll igång- Enrique Inglesias- tonight im loving you
Varva ner- Brett Dennen - just like the moon
Dagens känsla: wow, detta är ju riktigt kul!


Trist väder

Jag har sån lust att gå ut men vädret och den rikliga blåsten får tvärt bort mitt sug. Får kanske ta å baka en kaka eller nåt annat kul. Annars har jag ett berg tvätt att ta hand om i källaren men benjamin får upp grinden till trappan där nere så det känns inte heller som ett alternativ. Han leker just nu med bilar och Li håller på å somna i min famn så det blir kanske en kaka ändå..

Benjamin bakade kaka igår:
Dagens
En liten walking/joggingrunda är avklarad idag med, I love it! Joggingen utökades idag till 2 minuter per gång men första joggade jag i nästan 4. Härligt att det redan känns så mycket lättare och detta är bara 4e träningen!
Har fyllt Mp3spelaren med massa ny poppig musik men även en massa gamla godingar så det var inte svårt att ta sig ut idag precis. Foten känns bättre, bara lite ont på ojämt underlag..

Dagens motivation: all härlig musik
Dagens väder: halvklart, relativt vindsstilla och ett par plusgrade
Dagens musik:
Kom igång- Kings of Leon - sex of fire
Håll igång- Akon - Angel
Varva ner- Katie Melua - Nine million bicycles
Dagens känsla: lycka!


Ego?


Veckan början lida mot sitt slut och imorgon börjar en ny jobbvecka för Andreas, dock känns den inte lika deppig som alla andra eftersom jag denna vecka har äran att ha Kajjan boende hos oss.
Igår var vi på middag hos Jonas och Christine i Halmstad, underbart att få komma till dukat bord och bli serverad trerätters. Riktigt lyx för en småbarnsfamilj..

Ikväll har vi haft två övertrötta barn varav den ena vägrar sova. Benjamin somnade strax efter sju men Li håller fortfarande igång, försöker hjälpa henne till ro men det är inte helt enkelt tyvärr..


Frukost


Fantastiskt vackra och goda bröd från det nya bageriet i Laholm!


Lite lättare!

Gårdagens joggingtur blev lite kortare med endast två joggomgångar och sammanlagt ca 20 minuter ute, och det kändes  mycket lättare hela rundan, skönt! Gick en annan runda med vilket säkert bidrog till att det kändes bättre!

Hade laddat Andreas Mp3spelare med ny bra musik men tji fick jag för där var inget på den:(
Dessutom har jag ont i foten, känns lite som  om jag vrickat till den, men det känndes mycket lite när jag sprang, knappt något alls men en anledning till att jag tog en kortare runda för jag vågade inte bli trött och inte orka springa ordentligt.

Motivation: vet inte riktigt vad som motiverade mig, det skulle helt enkelt bara göras...
Väder: mulet men riktigt skönt
Musik:
Kom igång - Thriller - Michael Jackson
Håll igång - Please dont stop the music - Rihanna
Varva ner - Fast car - Tracy Chapman
Känsla - Gott!


En liten trip

Igår tog vi en liten trip och hälsade på Linn, Kim och lilla Nikki i Trelleborg. Trevligt att komma ut och göra nåt annat och inget kunde väl passa bättre än att hälsa på dem!

Liten Nikki-plutt!


Saknad


Jag kan inte fatta att han är borta, att jag aldrig mer ska få sitta på hans trygga rygg, att jag aldrig mer ska få pussa hans mjuka mule, se hans fjäskande uppsyn när han tror han ska få godis. Att jag aldrig mer ska få rida vår lilla favoritrunda vid lagan där han visste precis vart man skulle galoppera och vart man skulle skritta, för något mellanting finns inte. Att jag aldrig mer ska få förundras över att han är så pigg trots sin ålder, skratta över hans burdusa framfusighet när han skulle lastas inför tävling. Att jag aldrig mer ska få galoppera upp för backen där han alltid satte full fart. Att jag aldrig mer ska få burra in näsan i hans man och känna hans doft. Det slog mig för en stund idag och tårarna rullar. Jag saknar honom så!!

Har idag publicerat ett inlägg om honom på voltigens blogg.
Hoppas ni läser det. Hoppas ni minns honom som jag. Älskade, älskade Tornado.


Dagens runda

Jag kom ut idag med, vaknade halv 8 och stod i joggingskorna redan kvart i. Apropå joggingskor så känns det som om mina börjar ge upp. Kanske dags att åka och köpa ett par nya, kan ju önska mig i födelsedagspresent, fyller ju år om en vecka.. Löparbyxor behövs med, jacka är redan beställd :)

Vädret var underbart idag. Dock var det lika jobbigt att röra på sig idag som i måndags, men inte värre iaf ;) Enligt träningsschemat som jag följer ska jag bara vara ute i ca 15 minuter men min sunda tar nästan 30 minuter, men jag håller mig ändå till att gå 5 minuter - jogga 1. Ungefär, kollar inte klockan så noga så jag tror snarare att jag går lite mindre och springer lite mer, men jag slutar iaf springa innan jag blir helt slut. Längtar så tills det blir lättare!

Dagens motivation:
solen!
Dagens väder: sol, nästan vindstilla, ett par plusgrader
Dagens musik:
Kom igång - Billy Jean - Michael Jackson
Håll igång - Rytmen av ett regn - Millas mirakel
Varva ner - Breath easy - Blue
Dagens känsla - VÅR!!!Hon ler!


Hon har, precis som sin bror, ett helt fantastisk leende som gör mig oerhört lycklig.
åh, älskade barn, ni är så underbara!


Träningsdagbok


Idag börjar uppladdningen inför tjejmilen som avgörs den 3e september på Djurgården i Stockholm. Förra året vågade jag inte springa den eftersom lilla Li då låg i magen och jag ansåg att jag inte var tillräckligt tränad, men i år ska inget få stoppa mig!

Eftersom jag är så otränad som man bara kan bli så har jag valt att börja från grunden och följa ett träningsprogram, om ungefär en månad börjar uppladdningen på tjejmilens hemsida och troligtvis går jag då över till att följa det schemat.

Idag har jag alltså för första gången på många, många månader jobbat lite försiktigt. Det har varit efterlängtat att få röra på sig men jag insåg snabbt att jag är i oerhört dålig kondition, men det ska vi nog kunna råda bot på!


Dagens motivation: längtan efter en starkare och sundare kropp!
Dagens väder: Kallt, blåsigt, småregnigt och mulet
Dagens musik:
Kom igång - RESPECT - Aretha Franklin
Håll igång - Bamboleo - Gipsy Kings
Varva ner - New York - Melissa Horn
Dagens känsla: frihet! för att sedan bytas ut mot ironiskt tvivel över den egna kroppensöndag


dagen har till största del tillbringats med mormor och dagens höjdpunkt var lekplatsbesöket i parken! imorgon är det måndag och ytterlugare en ledigvecka för Andreas, till vår stora lycka!


Nattsudd


en liten sessa som inte vill sova så vi fördriver tid med surfande och tetrris i mobilen.. känns helt sjukt att man frivilligt kan vara uppe å festa nu, jag har verkligen blivit gammal och är just nu inte det minsta lockad av frivilligt nattsuddande. Men det kommer kanske tillbaka, men då går jag hem klockan 12... ;)


Beslutsångest?!


Igår tog lillan napp för första gången och den var en favorit stora delar av eftermiddagen. Idag är den inte intressant, har hon beslutsångest redan?


Bästa sovplatsen!


Har en filt liggandes på badrumsgolvet där jag ofta lägger Li när jag ska kissa lite snabbt. Härrom dagen rullade hon av filten och hamnade på magen med lilla näsan ner mot det hårda, men åtminstånde varma golvet, stackare... Därför ligger hon nu på andra hållet och hur obehagligt det än må vara att ligga med benen på golvet så somnar hon väldigt ofta såhär, finns nog ingen plats (förutom min famn) som hon somnar så lätt på..


Älskade barn!Vila i frid

Min älskade, underbara, fantastiska Tornado, vila i frid. Jag hoppas så att vi ses igen...

Jag skulle kunna fortsätta med tusentals bilder och stora ord om allt han gjort för mig, för oss, för hela Laholms voltige. Han har förgyllt så många människors liv. Tack för allt du gav. Jag älskar dig för evigt..


Grattis!!Tidigt imorse födde min vän en liten dotter, stort grattis Linn och Kim. Vi längtar så tills vi får träffa er och det lilla livet!


ShoppingfyndFixade lite på sessans rum med nytt spjälsängsskydd och tavlor inhandlades på Gekås, även en mobil som ska hängas upp ovanför skötbordet. Väggorden som jag köpte för några veckor sedan kom upp med.

Dessa tre sjalar fick följa med mig hem från Gekås med, ett riktigt fynd!
Andra saker som köptes var bla en matta, en ståbräda till vagnen. Jag fyndade en jacka för dryga 100lappen. Benjamin fick nya dagiskläder och 2 nya pyjamaser. PLus en massa annat smått och gott :)Liten i stor sängSessan sover absolut godast i vår säng och jag är inte den som tänker bråka för att få henne att sova hela nätterna i sin vagga eller säng. Ibland sover hon några timmar i sin vagga och då passar jag på att bre ut mig så mycket som möjligt. Benjamin har börjat sova hela nätter i sin säng, vilken lycka! Och detta trots att vi inte jobbat speciellt för att han ska göra det, det har bara kommit av sig själv. Duktig kille!

Nu är Benjamin lämnad på dagis, jag har ätit frukost och lillsessan sover i babysittern (något jag fortfarande är fascinerad av) Andreas stimmar om städning, något som ständigt står på schemat i detta hem och förmodligen i många andra småbarnsfamiljers.. Får väl hjälpa till innan han blir mer stimmig. Fast jag ska nog ge mig ner i källaren och ta tag i tvätten, I love my mangel!!


Benjamins rum

Börjar äntligen få lite ordning på Benjamins rum, nu saknar jag bara en bra förvaringslåda i vitt trä, stor nog att ha som typ bord. Detta är konstigt nog inte helt enkelt att hitta, Ellos hade en för 700 men det må jag säga att jag var för snål för.. Får kanske snickra en egen om jag hade varit händig..

Imorgon åker vi en sväng till Gekås, det behövs nya dagiskläder till Benji men förmodligen får vi hem en massa annat skit med. Inte mig emot dock...


1 månad!!!


För några timmar sedan fyllde lill-tjejan 1 månad, grattis vår lilla älskling!


Tillsammans igen!

Nu är familjen samlade igen för ytterligare en "ledig-vecka", härligt!
Vi har haft en kanonhelg med massa kalas och annat mys. Benjamin har fått träffa och umgås med i princip alla sina favoriter, bara morfar han inte fått träffa (pik - kom hit morfar!) Fredagen tillbringade vi hos bobo och anna där även beja var med (alltså hos markus och anna och malin var med :) )
I lördags var jag och sjöng på dop för en liten Melvin, Benjamin fick under dagen vara hos farmor och farfar och var överlycklig för det. Kvällen spenderades i Båstad, Alex och Nikki har fyllt år så det var kalas för dem, fast stackars Nikki fick feber bara en timme innan vi kom så hon fick åka och vila hos sin mormor..

Igår var vi ute och lekte på lekplatsen en lång stund innan vi gick en härlig promenad i det underbara solskenet. På eftermiddagen var vi hos bästaste Annie som fyllde år och på kvällen kom mormor hit på middag. Ingen dålig helg det inte!

Nu är Benjamin och Andreas på sitt vanliga måndagsnöje - simhallen, jag längtar så tills jag kan bada med!Härliga bilder från vår underbara helg!


We love presents!

Jag älskar att få presenter, det behöver inte vara något stort eller dyrt utan det är själva grejen med att någon tänkt på en som är det underbara i det hela. Jag minns för snart 10 år sedan, när jag och Annie "bodde" i Göteborg och jag satt på bussen med en bukett blommor i handen. Jag småpratar lite med en tant som sitter brevid mig som undrar om jag ska på kalas. jag berättar då att jag ska ta bussen till min kompis jobb för att ge henne lite blommor, varpå tanten frågar om hon fyller år eller om det är något annat särskilt? Jag svarar att jag bara vill ge henne en bukett blommor för att hon är en underbar vän. Tanten tar min hand och tittar mig djupt i ögonen och säger- vilken undebar gest, vilken underbar tanke. Ta med dig den genom hela livet..
Och visst är det underbart när någon ger dig något utan att det är din födelsedag eller liknande. Som sagt det behöver inte vara något dyrt eller mycket, en påse godis, en tidning eller precis vad som helst..

Vi har fått så många fina presenter till lilla sessan, hon blir en riktigt färgklick i vårt hem med allt rosa i hennes garderob. Ett tips till er som ska besöka en familj med en nyfödd, tänk på eventuella syskon. Benjamin blir överlycklig när även han får ett paket och man slipper en del av den avundsjuka som kan komma mellan syskon.. Inte heller det behöver vara mycket, igår fick Benjamin ett litet pussel men det kan lika gärna vara ett paket russin, en apelsin, en pixibok eller vad som, det är tanken som räknas och att syskonet får uppmärksamhet med..


fin presentpåse från kusinerna nikki och alexandra

förra veckan fick Li en present med posten, va lycklig man blir över att hitta ett litet paket i brevlådan. Att paketet sedan kom från någon så oväntad som en "kollega" gjorde mig helt tårögd. Tack Helena och hela familjen Jardelid!


Blivande mästerkockenBenjamin älskar att hjälpa till att laga mat, hälpa säger han och går och hämtar en pall så att han når upp till diskbänken.
Igår tillagade vi en av benjamins favoriträtter, risotto. Han började smaka av långt innan riset var färdigkokt och var supernöjd med maten trots att det var jag som lagat den ;)
Lillsyrran hängde i bärselen och var hur nöjd som helst, ska försöka knyta på mig bärsjalen en dag med så hon får testa den, tycker den är mysigare och lite bättre för ryggen. fast bärselen är ergonomisk så den är inte fy skam den heller..