Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

30/3

En hektiskt dag till ända.. Har hunnit med jobb och utbildning, info om barnomsorg på öppna förskolan, och så lite städning. För imorgon fyller jag ÅR och då vill jag inte ägna mig åt att städa.
Fast det ser ut som om jag behöver göra det iaf, snacka om evighetsjobb.
Nu ska jag blanda välling och ge lilleman och hoppas på att han sover gott sen. Han sov uselt inatt igen och jag önskar så att förkylningen går över och att det vänder sen, hmm... har jag önskat bättre nattsömn förr eller?



Helgen är över..

Oj, vart tog denna helgen vägen då? Den var visserligen fullbokad och då brukar tiden springa iväg.
Har haft uppvisning med laget och Chico, kolla in bloggen för att se bilder http://laholmsvoltige.blogg.se
jag har prov/introduktionsjobbat på nytt jobb (får berätta mer senare), haft konsert med kören, varit på me&I-träff hos underbaraste Johanna, haft voltigeträning med laget och vanzetto..

Nu ska jag blanda lite välling och väcka lilleman så han får äta lite så att han förhoppningsvis sover läääänge sen!


Mina två älsklingar! Jag är så lyckligt lottad som har er!!



Grattis!!!

Stort grattis till körkortet älskade sis! Det firar vi med en trip till Väla idag!

Vilken dag vi hade igår, först och främst helt fantastiskt vårväder! Hann med en massa härliga saker under dagen, lunchade med Annie, Josse och slutligen även mamma. Firade farmor med lite fika på eftermiddagen, hade träning på Chico inför lördagens uppvisning, han gick helt fantastiskt, bästa någonsin! Trots att han var ett rent helvete att rida innan, ha ha. Och sist, men inte minst, kör, både Bel Canto och Voizone.

Kort och gott, en fantastisk dag!
Nu klättrar en trött lilleman (att han inte förstår det, att man blir trött om man ska gå upp strax innan halv 5) på mina ben och det är dags att fixa till oss!



Snart födelsedag

Om en vecka fyller jag år!! Som jag önskat att huset hade varit färdigt så man kunde ha ett litet kalas för nära och kära, släkt och vänner... Känner inte alls för något firande i detta lilla hus. Skynda, skynda snälla B och J, gör vårt hus klart NU!

När man fyller år får man önska sig saker, jag önksar mig alltid massa grejer, men kommer aldrig på något förrän efter min födelsedag och om någon (läs pappa och lillebror och mamma typ) skulle fråga vad jag önskar mig så kommer jag inte på något. Därför tänker jag, i sann barnanda, skriva ner min önkselista här..

  • Skulle så gärna vilja ha detta halsband, men det är svindyrt! har nu hittat en minst lika fin kopia, ett med vita pärlor och texten benjamin på hade suttit fint runt min hals..
  • Inne på blomsterlandet har jag hittat två fantastiskt fina vita ljuslyktor att ställa på trappen
  • ständigt återkommande - presentkort på Make up store, det är bland det bästa jag vet är att bli sminkad och att få köpa smink i mängder!
  • Något fint blomsterarrangeremang i en fin kruka att ställa på trappen i vårt nya hus...
  • Ständigt återkommande 2 - bodylotion och liknanande grejer, allt sådant är LYX för mig.
  • Min lockttång är sönder - behöver en ny!
  • Har planer på att fixa en riktigt trevlig vinkällare och då behlve.. ja just det, vin!
  • Sjalar kan man aldrig få för många av - jag gillar denna
  • Ett gigantiskt påskägg! Med riktigt godis, inte en massa fjantiga ägg!
  • Och om man nu skulle tycka det vore en bra idé med presentkort (jag älskar att få presentkort) så är det aldrig fel att få på HM, Anette och Maries hudvård, Hotel Skansen, eller annan trevlig affär eller ställe där man kan få någon skön behandling eller köpa något trevligt..
  • Dessutom, ska jag erkänna, älskar jag alla typer av presentförpackningar, sådana som ofta finns överallt till jul, det är nog egentligen inte så noga vad som är i, bara det är fint förpackat!

Ja, listan kan göras i princip hur lång som helt och egentligen är jag inte så knusslig. Jag älskar presenter, i princip av alla dess slag!!!

egentligen är förpackningen halva nöjet! Förra året fick jag världens snyggaste påskägg av bästaste Annie, jag gläder mig fortfarande åt detta, får bli till att ta fam det snart och fylla det med något gott. Apropå påskägg och gott så fick vi i laget ett varsitt påskägg av Dessan idag, tack Carola och Dessan för detta! Gulligt värre...

Nu ska jag blanda välling och trycka i lilleman, som förövrigt blivit förkyld igen och fått en hemsk hosta, stackars mammas älskade plutt, hoppas vi får sova lite inatt iaf.


Jag gillar fina förpackningar, som den här typ...



Mösstokar


Jag fullkomligt älskar Geggamojas mössor. Fick bli en ny nu till våren.. Är ganska glad i mössor överhuvudtaget, köpte två streetmössor till skrutten med förra veckan. Den ena av dem syns i tidigare inlägg, kommer från Born to love och är köpt på nätaffären Stokkido, fantastisk sida för övrigt med massa streetmode..

Nu ska vi starta dagen på allvar, har precis ätit frukost och haft anticimex här på besiktning, vi har nämligen bytt försäkringsbolag och då ska huset tittas igenom. Snart tänkte vi ta oss till öpnna förskolan och leka med alla kompisarna innan det är dags för mig att åka och jobba. Nu är liten hysterisk över att han inte får som han vill! Vilket humör han har, jag inbillar mig att han kommer få bättre tålamod när (om???) han börjar sova bättre, just nu är det KAOS med sömnen igen och har så varit ett par veckor.. 
Nähä, nu får vi ta tag i dagen!! 



Busunge

Nu är et full fart i vårt hus om dagarna.. Pyret kryper för allt vad han är värd och fort går det, han har även börjat resa sig mot saker allt oftare nu. Han vill mest stå och gå och et börjar snart bli dags att plocka fram lära-gå-vagnen.
Jag önskar så att vi hinner flytta innan han börjar klättra i trappan!

Försökte fånga honom på bild när han hade fullt upp att rulla ut toarullen, men icke, kameran är roligare.
Så fort jag plockar fram den släpper han allt han håller på med och kommer mot mig (läs kameran) i världens fart!
Imorgon är det jobb som gäller för mig, inte det minsta motiverad, men det är väl bara att bita ihop.
Det är allt som oftast kul när man väl är på plats!

Har precis suttit med ansiksmask, typ någpn chokladmask och nu luktar jag konstgjord chokladlukt, blir sugen på choklad men samtidigt äcklad... Luktar mysko, lite som cherry merry muffins om någon minns dessa fantastiska dockor med olika doft. I loved them!
mamma kom nyss förbi med två tidningar och en bok och nu försöker jag nog ignorera att jag är sugen på något ätbart och går å lägger mig och läser istället.



Sööööt!

Hur söt är han inte, min älskade prins, i sin nya coola mössa?

Underbar!!!

Inte mycket till uppdatering här inte, för jag behöver sömn! Och den ska jag ta NU!



Blondin!

Nu vill jag bli blond igen.. eller blond och blond, jag vill bli ljusare! NU är det ju till och med möjligt eftersom vi i nya huset har kommunalt vatten och mitt hår inte behöver bli grönskimrande..
Tänk om man kunde bli lite lite blondare till sommaren, önska går ju, eller hur?


Borde jag inte kunna få till denna hårfärg i alla fall?

jag som blond, bilden är väl tagen 2005 eller 2006.

Får snart boka tid hos en frisör...



torsdag!

God förmiddag torsdag.
Nu är det illa med sömnen igen och jag är TRÖTT! Antar/hoppas att det är tänder på gång då magen kraschade natten till igår och han dreglar värre än en hungrig sankt bernards hund. Snälla lilla tand kom upp nu, så att vi kan få sova bättre igen.
I eftermiddag är det jobb som gäller, kortaste passet ever typ, börjar halv 1 och slutar halv 4. Och ikväll är det KÖR! Wihooo!

Just nu är jag trött, så oerhört trött som man bara kan bli, trött på att stå stilla. Jag brukar inte prata om min vikt men nu måste jag få skriva av mig. jag går inte ner ett GRAM!! Jag äter nyttigt, fuskar någon lördag eller fredag med lite godis, äter knappt kolhydrater i övrigt, har ett stabilt blodsocker utan en massa känningar då jag måste äta, jag rör mig, rider 2-3 gånger i veckan, promenerar i ruggigt rask takt så att jag bli genomsvett, så vad är problemet? Jag hade "fel" på mitt sköldkörtelprov både i höstas och i februari, visar på underaktivitet, men i brevet jag fick av diabetesläkaren skriver han att provet fortfarande inte var bra men att funktionen som sådan ändå är normal. Normal???? Det tror jag inte ett skit på. Då hade jag gått ner i vikt. Suck. Måste ringa och prata med honom eller någon annan ordentligt, för nu pallar jag inte mer. Grrrr!

Nu ska jag sova en stund. Tjing...




innan pyret flyttade in i min mage, eller hade han kanske redan flyttat in här.. Ja, det var några kilo sedan, och såhär vill jag vara igen, mest för att jag har såååå många snygga kläder som jag vill använda igen!



Husuppdatering



Golvet laggt på plats i köket

Det jobbas för fullt..

Köket är på plats!!!!

Ja, det saknas ju lite i köket typ vitvaror och bänkskiva. Men visst blir det snyggt?



Inget uppiggande inlägg

Är trött idag, vårtrött kanske, läste om det i Aftonbladet och kände igen mig idag. Säkert vårtrött och så fort det blir vår på riktigt då blir man pigg, eller hur?
Har haft en mysig dag med besök av Josse och Bosse, vi åt luch på Dreamcakes och senare besöke vi huset som var fullt av hantverkare.. Nu är nya värmepannan på plats, golvet är nästan lagt i hela kök/vardagsrummet.

Nu ska jag gå å lägga mig, hoppas på att få sova bort en del av denna trötthet.. Hoppas kan man ju alltid..


Tidig söndagmorgon..

Godmorgon kära du!
Här är man uppe med tuppen med världens gladaste son som numera har fått upp krypfarten rejält, häftigt! Blev lite besviken på vädergudarna när jag steg upp för en timme sedan, snö...hur tänkte de då egentligen?
Hade tyckt att solsken och en 6-7 plusgrader hade varit såå mycket trevligare, så kom igen, bjussa på det nu!

hade en mycket trevlig kväll igår, Benji vaknade dock vid 23 och ville inte somna om utan var bara otröstlig. Så vi ringde bästaste svärfar som kom och hämtade oss. Vi fick god mat, gott vin och framförallt det godaste sällskapet man kan få!
Idag längtar jag efter voltigeträning, och en riktigt god söndagsfrukost, får nog bli till att baka scones och göra lite egen apelsinjuice..

Passade på att lägga en ansiktsmask igår när jag var ensam hemma, grymt skönt! Plus i kanten för att den var ROSA!



Äntligen ledig!

Nu har jag jobbat färdigt för denna veckan. Riktigt, riktigt skönt kan jag lova. Det har dock varit trevligt att jobba om man bara bortser min hemska huvudvärk!!! Igår var vi och såg Alice i underlandet på 3D-bio! Grymt häftigt.. Sedan åt vi på McDonalds, inte lika häftigt. Jag kan bar inte förstå hur man kan tycka det är gott??? Det är ju vedervärdigt.
Nu är jag i vilket fall hemkommen till ett tomt hus, mannen och Benji är ute hos Fredrik och kollar fotboll och om ett pas timmar kommer Annie och hämtar mig, så blir det middag och SCHLAGER!
Ska passa på att ta en halvtimmes powernap på soffan nu, så kanske huvudet mår liiite bättre sen.

Med de fina 3Dbrillorna på!



Godmorgon

Godmorgon härliga torsdag!

Idag ska det jobbas igen och innan dess behöver jag en rejäl nap på soffan. Hoppas att pyret vill sova om sisådär 2 timmar så att jag hinner sova innan jag börjar jobba.
Älskling har redan åkt upp till huset för att måla och benji jagar hunden i sin gåstol. Nu kryper han förresten riktigt bra,  det går fortfarande inte jättefort, men framåt kommer han. 


Imorgon ska jag jobba på läger och då ska vi till Ängelholm och se Alice i underlandet i 3D. Ibland gillar man sitt jobb lite mer.. Ska bli intressant och jag hoppas så att det går bra med alla ungdomarna.
 Nu ska jag städa undan lite här innan det är frukostdags..

 



snabbis

Trött, sliten, frusen och fruktansvärt gottesugen! Bäst att gå å lägga sig, bums!



Mera husbilder

Körde till huset efter jobbet idag och tog lite nyare bilder..


Golvet på plats i sovrummet!

hallen, till vänster om ytterdörren blir det en garderob med spegeldörrar

Köket på plats i uterummet, ha ha

Här ska ju köket stå... snart!

my lovely view...

Hittade bilder på "vårt" badrum på en tjejs blogg härrom dagen. lite läskigt faktiskt, de har typ samma kök som oss och nu även liknande badrum. Typ samma "planlösning med dusch och toalett. Dock kommer vi ha vita, matta 30x10 plattor och lite annorlunda mosaik i duschen och bakom toaletten, men ändå.. ganska roligt faktiskt.

Nu tänkte jag kolla en film och dricka ett glas rött... gott gott! 



Nya bilder på huset

hade med mig kameran i huset förra veckan, så jag tänkte visa lite bilder. Nu börjar det bli vitt vitt vitt överallt på både väggar och tak. Både elektriker och rörmokare har varot där och gjort det dem ska (förrutom ett litet missförst¨nd i badrummet men han ska komma och fixa det idag) denna veckan läggs golvet in och förhoppningsvis ställs även köket på plats. Badrummet ska flytspacklas och vi är på god väg!




älskling målar dörrkarmarna vita
trappräcket är borttaget och ska ersättas med en halvvägg med en ekskiva på..
Får nog åka dit i eftermiddag och fota lite med. 



Måndag

Fullspäckade helgen är över och en lugn och stillsam måndag börjar även den lida mot sitt slut. Imorgon börjar jobbveckan och den avslutas inte förrän på lördag eftermidddag.. Blev helt plötsligt många dagar rad, men så jobbade jag ju inte heller på hela förra veckan eftersom vi var sjuka. Stackars syster yster som blev smittad och nu ligger hemma och mår pyton.. Sänder dig lite kärlek och massa krya på dig!

Vi har varit en sväng i Halmstad idag och tittar på kaklet till badrummet igen, och yes, det kommer bli kanonsnyggt. Nu har jag kännt efter ett tag och nu är vi redo att beställa!
När jag var i Halmstad passade vi även på att besöka mormor en liten sväng.

Nu är jag i princip nyss hemkommen från stallet, har ridit både Robban och Chico, tänk vilka fina hästar vi har! Vi är verkligen lyckligt lottade.

Avslutar detta osammanhängande inlägg med ett middagstips.
Jag tog dock bort salvian och serverade dem med en god sallad med rouccola, fantastiskt goda tomater från ridderheims, rädisor och mozzarella. Gjorde en liten vitlökssås på creme fraiche till med. Mycket, mycket gott. Kan verkligen rekomenderas.
Är dock hungig igen, är inte van att äta tidigt och sedan åka och rida. Får bli lite mango nu..


Min älskade, älskade plutt. Jobbigt att komma hem då han redan somnat, nästan längtar tills han vaknar så jag kan sitta och snusa honom i håret när han äter välling..


Busy lördag

Oj som det har sjungits idag, körrep, rep med voizone, dop och mera rep med voizone. Jag har precis lämnat lilleman hos sin farmor och om dryga timmen blir jag hämtad och det bär av mot Vallåsens värdshus, där vi ska sjunga på en 60-årsfest med voizone. Nu laddar jag upp med lite lite vin och härlig musik. LIte mat ska i magen och jag ska snygga till mig lite och sedan bär det alltså av! Efter dena eminenta tillställning är det dags för fest!! Å det var inte igår må jag lova. Annie ochg Fredrik har inflyttnings/födelsedagsfest (oj, va jag längtar tills vi ska ha det)
Nu hinner jag inte med mer.. tjing tjing!



Lugg?

Jag har tappat GRYMT mycket hår efter förlossning och amning och hela faderutten.. Nu verkar det vara på återväxt, men hallå, sen när bad jag om lugg?

Horribelt...



Lovely fredag!

Vi har en härlig start på en fullspäckad helg och njuter av lugnet. Har städat och fejat en del och nu sover Benji sin förmiddagsnap och jag ska försöka städa färdigt och göra mig själv iordning..

jag lider av lågt blodsocker och skulle såå gärna frossa i en stor påse godis men det har jag ju tyvärr inte hemma. Det roligaste jag har är saft.. och jag är fortfarande så trött på det sedan jag var gravid och hade lågt blodsocker  för jämnan. Men det lutar trots allt åt ett glas saft iaf.
Kanske lika bra att "bota" sitt låga blodsocker med saft.. typ nu



Mot Malmö!

Snart är vi färdigpackade och ska ta oss ut till bilen och iväg! Vi väntar bara på Markus och Anna.. Sen bär det iväg till Malmö och Hem och Villa mässan..
En busig Benji verkar ha fått tillbaka sin aptit, han sitter nu och pelar i sig små paprika och gurkbitar
Nu ska vi fixa färdigt. Ha en underbar dag i solen!


Bättringsvägen

Vi mår lite bättre idag, har iaf en enorm hungerkänsla.. Åt en hel del till frukost och nu har jag magknip..
Jag är tillräckligt frisk för att vara enormt rastlös men känner att jag är inte frisk nog att åka till jobbet, därför fick jag sjukanmäla mig idag med. Suck..
Benjamin vill dock inte äta, det är bara välling som gäller. Jag får inte i honom något annat, inte ens fruktmos.. Så vi matar med välling i tid och otid idag med. Han är fortfarande oerhört pigg så speciellt dålig är han nog inte, så det blir tripp till malmö imorgon.
I eftermiddag får det bli en tur i solen, man får se till att tanka solenergi när tillfälle ges!


Tittut säger min busunge! Sen passar han på att äta lite på bordet..



Solsken!

Trots att vi inte är riktigt krya här så kunde vi inte låta bli att ta oss ut i solen i eftermiddags, så skönt det var! Blev en liten kort promenad och sedan ett glas te i solen.

mm.. gott gott!

gott väder eller vad?? Grymt blå himmel iaf.. himlen är oskyldigt blå trallades längs hela vår tur.

mysande liten längs vägen



Vårtecken!

Nu är den på väg, våren!! Detta är det första och mest säkra tecken av dem alla..



Flyttlängtan!

Jag har precis fått en ENORM flyttlängtan. Jag har gjort mig beredd på att flytta tidigast i maj men jag vill flytta NU! Jag tycker att allt går alldeles för sakta helt plötsligt och vill bara att tiden ska gå FORT så att vi kan flytta in!

jag vill inreda Benjamins rum, jag vill ha ett kontor där jag kan samla alla papper som idag ligger utspridda över hela vårt hus, jag vill laga mat i vårt nya fina kök, jag vill sätta upp tavlor, jag vill beundra vårt badrum, jag vill njuta av vår utsikt. jag vill gå promenader och kika in hos mina grannar för att se hur de har inrett sina hem, jag vill titta på TV i källaren, jag vill tvätta i en tvättstuga med gott om plats, jag vill sova i vårt nya sovrum, jag vill, jag vill, jag vill..


Jag vill flytta in!!!



Sjukling!

Mammas lille stackare har blivit sjuk. Han har spytt upp all välling han druckit inatt, twice.. Först någon gång inatt (stackarn har sovit i det utan att vakna) och sedan vid halv 6 imorse. Konstigt nog är han världens gladaste och piggaste busunge.. Har försökt ge honom lite blåbärssoppa (blandade blåbärspuré med vatten) men det var inte speciellt populärt. Så han fick lite majskrokar och vatten och senare lite lite välling. Hoppas han får behålla det så detta är snabbt övergående, de är ju så trist att vara sjuk och bara få vara hemma. Vi vill ut och göra något kul. Har planerat att åka till Malmö på Hem och villa mässa på torsdag, älskling ska ner och jobba och vi tänkte åka ner och kolla mässorna. Håll tummarna för att vi är friska!


 
Min söte lille terrorist! Hur pigg och glad som helst trots nattliga kräkattacker!


Jag har upptäckt massa spännande här, mamma!



Beställd!

Nu har jag beställt mobilen som jag tidigare skrev om. Hoppas att jag överlever övergången från nokia.. ;)

Jag mår för tillfället inte sådär kanonbra, vet inte vad det är men skulle gissa på att det är någon typ av vinterkräksjuka, fast jag kräker ju aldrig. Och visserligen har jag ingen feber heller men i övrigt känner jag mig rätt utslagen. Har fått i mig lite blåbärssoppa och ett knäckebröd och mår sååå illa nu igen. Ingen höjdare alls faktiskt. Må det försvinna över natten!!

Äntligen så verkar det som om Benjmins sömn har förändrats, även inatt sov han bättre, han vaknade vid 5 och somnade faktiskt om och sov till halv 7. Jag är så glad att det inte går att beskriva..

Nu får det bli sängen här tror jag, kan som sagt hoppas på att mycket sömn får magen och kroppen i balans


Whaaat??

Läser detta idag på tidningen ridsports hemsida:

"I dag fick Meredith Michaels-Beerbaum och Markus Beerbaum en dotter. Nu är frågan om Meredith kommer att kunna rida världscupfinalen i Geneve den 18 april"

Snacka om sjukt. Att egentligen överhuvudtaget ställa frågan. Är inte ens kropp mer värt, ska man kunna rida en världscup hoppning knappt två månader efter man fött barn?

Nä Meredith, jag önskar du kunde läsa detta; Tan hand om din kropp och er nya familjemedlem, jag vet att ni lever i en tuff branch men någon måste sätta ner foten. Behandla din kropp med respekt! All lycka till er!



Ny mobil - hjälp?

Jag behöver en ny mobil, bindningstiden på min abbonnemang har gått ut och min mobil sjunger på sista versen.. Men herregud, det är ju helt omöjligt att hitta en som jag vill ha. Och NEJ jag vill INTE ha en Iphone. Absolut inte. INte på några villkor. Jag vill heller inte ha en med touchscreen för jag tycker inte att det är fint att peka, inte alls faktiskt..
Och framförallt, jag vill helst av allt ha en nokia. Men det är nog bara att inse att så kommer det nog inte att bli.

Jag har till och med börjat kolla på Sony Ericsson, fast jag lovat mig själv att inte svika Nokia och mitt fosterland, eller nja inte riktigt men det land som min familj faktiskt härstammar ifrån..

Denna tycker jag verkar ganska bra, eller? Klicka på bilden för mer info..

Har dock så svårt med deras knappsats.. ja. helt enkelt ska det ju inte vara.

Eller hittar du någon bättre här?

Hjälp mig, jag har beslutsångest!