Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Sofia


Sitter på flyget hem från Sofia, Bulgarien. Här har jag gjort min andra show med delar ur arrival.
Jag sitter på ett skakigt, litet plan, bara en liiiten bit över bergstopparna och är skiträdd. Trots sobril. Och räddningsdroppar. Om en knapp halvtimme ska vi landa i München och jag ser fram emot att komma ner på marken ;) framförallt ser jag fram emot att komma hem till barnen. Längtar så efter dem..


Tillbaka till de dagar som precis varit. Ett företag hade fest för sina närmsta 400. Köpte in fem band som skulle underhålla under kvällen och gav alla mat som hette duga! 
Vår show gick bra, kände mig säkrare än sist och Medhörningen var mycket bättre. Innan showen bjöds vi på typisk bulgarisk mat och likaså efter. Gott och mycket annorlunda. Japansk mat åt vi med. Valde en supergod lotussallad med mycket sesamsmak och en biff teriaki. Fantastiskt gott! 


Andreas bondade med organisatörens man (svensk f.d. Officer) och hade druckit en "lagom" dos whisky när showen var klar. Festandet varade sedan till 4 på morgonen. Trött, tröttare, Maria! 

Sen bytte vi hotell, från ett lyxhotell till ett annat, mer i centrum av staden. Vi tog en runda på stan, vilade en stund och åkte på kvällen till rekommenderad restaurang med typisk bulgarisk mat. Mycket gott och spännande! 
Dagen efter, Andreas födelsedag, gick vi en tur på stan, kollade in den gigantiska katedralen, pillade på gamla saker på en marknad ( vilka vi sedan upptäckte hade nazistmboler, läskigt) besökte mall of Sofia, Sofias största och bästa shoppingcenter. Åt kfc tills vi kräktes, frosen yoghurt och misslyckades med shoppingen. Åkte sjukt dyr taxi tillbaka till hotellet (50kr!!!!) tog ett par drinkar i hotellbaren, vilade lite, kollade dagens demonstration och åt trerätters på en restaurang vid namn Ego! Såå gott! 
Träffade tre amerikanska militärer som bjöd på alla våra drinkar och hotellet bjöd på tårta! Vilken dag! 
Utsikt från hotellet


Typisk bulgarisk restaurant 
Skål!

Inför födelsedagsmiddag 

Älskling!
Tonfisk, mums!

Jag började skriva detta inlägg på flyget. Nu ligger jag i sängen, har pussat och kramat våra älskade barn och nu, nu ska jag sova som en stock!!!


Med Arrival i Myanmar del 2

Så, nu kommer vidare info om vår otroliga resa!
 
Nu var det alltså dags för det som vi åkt dit för, show!!
Resan till showen var nog det mest minnesvärda, våra lifeguards var sjukt noga med hur bilarna skulle köras, de stackars inhemska chafförerna körde efter deras uppmaningar - chase up ochblock the car var tysligen favoritfraser, vi åkte i tre bilar, i konvoj och inget fick komma in emellan. Varningsblinkers på genom hela färden!
 
Trots att vi var sena till showen fick vi vänta en stund, först i bilarna men sedan i greenroom, där vi fick en sista chans att snygga till sminket (som visserligen skulle rinna av i värmen...)
Hampus och Mike innan avfärd
Jag och Madeleine i Greenroom
En sista genomgång..
strike a pose!
Vicky och jag
In action!
 
Efter showen var det snabb presskonferens, vi fick några minuter för uppfräschning (kan säga att det behövdes, jisses SÅ svettigt!!!) 
Hampus och Lalle 
Hej hej filmteamet!
Med några av våra lifeguards!
Efter all fotografering blev det slutligen hemfärd, trötta och hungriga. Beställde en stek på hotellet (klockan 02.00) åt, duschade och somnade sedan som en stock!
 
Nästa morgon var det tidig uppstigning för frukost, utcheckning och seightseing på stan!
Vi började med att resa till Schwedangon pagoda
såå vackra byggnader
Ett riktigt sagoland
Ett av alla tempel
Hela gänget!
 
Efter en timme runt Pagodan åkte vi vidare downtown, till en stor marknad. Här fick vi öva på våra prut-skills (jag är sämst på att pruta!!!). Det fanns mängder av smycken, tyger, väskor, buddha-figurer och massa annat. Fick köpt något, och lyckades pruta! Halva gänget gick med Geri, från Malaysia, för att köpa ädelerstenar och smycken. Hon är tydligen expert på att se om de är äkta och på att pruta. De som gick med henne fick köpt smycken med äkta rubiner och andra ädelstenar för knappt en tiondel av priset hemma.
 
Vi andra gick rundor och kollade på allt och åt en supergod lunch!
De bygger riktigt schyssta byggnadsställningar i Yangon.
Jästa plommon verkade vara populärt
Fruitmarket
Dags för lunch!
Färskpressad passionsfruktsjuice. Mums!
Hampus och Mautitz väljer mat
Åt Dumplings, såå goda!
Det går super med pinnarna!
 
Sen for vi till hotellet för att hämta våra väskor, sedan raka vägen till flygplatsen. Vi kom till flygplatsen 15.00 och satt i VIP loungen 15.10. Där träffade vi inrikesministern och åt lite smått och gott. 15.45 ringde de från planet och hälsade att vi kunde komma nu. När vi sedan skulle igenom passkontrollen gick vi i "only dipomats"-kön, helt sjukt! På planet och 16.00 lyfte vi! Snacka om snabba ryck!
 
Har det fint i VIP loungen.
Kuala lumpur from above!
Intressant toalettskylt på flygplatsen i Kuala lumpur. 
 
I K.L. hade vi några timmar som vi tänkte spendera på taxfreeshopping, men det var hiskeligt dyrt så det blev inget med det. Sedan flög vi drygt 12 timmar till Amsterdam där billigare taxfree kunde inhandlas och sedan en timmes flight hem till Sverige och Göteborg.
 
Sammanfattning av denna resa blir något i stil med:
En jäkla massa timmar i luften, VIP-behandling, livvakter, underbart land, härliga "kollegor", ljuvlig mat, great show, värme, guld och mera VIP! Typ....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Arrival from Sweden i Maynmar!

Hur ska man egentligen kunna återberätta denna resa?? det finns så mycket att säga, så många bilder att visa, så mycket, så mycket!

Men klart att jag ska göra ett försök.
Vi lämnade Laholm i torsdags (28/11), blev hämtad av Mike Watson som också bor i Laholm. Mike är en av Abbas originalmusiker, han har spelat bas på flera av deras skivor samt konserter. På Landvetter träffade vi Vicky som startat gruppen och som gör AnniFrid på scen, Madeleine som körar och Jonny som är manager. Vi flög sedan till Amsterdam, där vi träffade Hampus (gitarrist) och Mautitz (trumslagare) och strax innan boarding kom också Lalle (keyboard)

Från Amsterdam flög vi till Bangkok, där vi hade några timmar för god mat och lite shopping.

 
Ljuvligt gott Thai-icetea!
 
Sedan satte vi oss på planet mot Myanmar (Burma) och staden Yangon. En timmes flight med supergod mat och superservice! På flygplatsen i Yangon möttes vi av pressen samt säkerhetsvakter i mängd!
 
Därefter kördes vi till hotellet, där en kort stunds vila och kvällsmat väntade. Efter det åkte vi till peoples park för att kolla in scenen
 
Vackra omgivningar kring hotellet
Scenen
Schwedagon pagoda skymtade bakom scenen
 
Efter detta var det tillbaka till hotellet och sedan tack och godnatt. Morgonen efter åt vi först frukost innan vakterna (Specialtränade amreikanske livvakter från Phoenix) kom och escorterade oss till en tv-studio där vi gjorde en intervju
 
 
Efter detta åkte vi till scenen för att soundchecka, vakterna var med hela tiden och om vi behövde gå på toaletten följde de med, säkrade toaletten och stod sedan utanför, helt galet! Mitt under soundcheck drog värsta monsunen in och dränkte alla instrument.
Mike, Lalle och jag i bilen
scenbygge och räddning av elektronik
i väntan på ljud...
en av livvakterna
Greenroom blev dränkt
scenen förvandlades till en genomdränkt plats med presenningar över varje elektroniska pryl 
Lagom sladdhärva
 
När vi väl fått ordning på ljudet efter alla störtskurar och språkproblem begav vi oss till hotellet, ca 4 timmar senare än schemat. Dags för scensmink, hår och snabb energipåfyllning.
 
Detta fr räcka för nu, resterande bilder och information kommer i ett senare inlägg!