Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Tävlingsdax!

I helgen har vi voltigetävlingar på hemmaplan, idag är det skrittklassern och imorgon galoppklasser. Blir start med Chico och Vazze. Min sista tävling med Vazze faktiskt, fast det egentligen var VM 2008, men se hur det gick. Det känns kanon att "lämna över" till Ida och jag tror att det kommer gå toppen för henne och Vzze, vilket det redan gör, men på tävlingar med...

Är du sysslolös imorgon, kom till Ahla och kolla voltige!


Härlig fredagsförmiddag

Vilken mysig förmiddag vi haft, vi har precis kommit hem från simhallen och Benjamin blev så trött av sitt vilda badande att han somnade i bilen när jag var inne och snabbhandlade på vägen hem. Hans trötthet kanske kan bero på att han gick upp strax efter 5 med.. Va härligt det är när man kan göra saker ihop en förmiddag, hela familjen. Gäller att ta vara på sånt för vips är han stor och går i skolan..
Om en timme ska jag vara på jobbet och just idag känner jag mig mindre motiverad. Jag måste egentligen plugga men eftersom de förbenade lärarna aldrig svara på mina mail och frågor är det svårt att gå vidare grr....
Har slutprov i småföretagande på måndag och känner att jag har vissa oklarheter, så svara på mitt mail!!!


Goaste sovstilen..


Har förresten fått upp väggorden och några tavlor.. Visst blev det fint?


Underbara torsdag

Vilken fantastisk dag vi haft idag. Vi har i eftermiddag bakat bullar tillsammans jag och Benji, när degen och bullarna jäste dansade vi som vildar i hela huset, främst till Zvampen med Elecric banana band, men även maja piraja funkade fint. Helt underbart och det har varit mycket skratt och glädjetårar idag. Så underbart det är att vara mamma!!


Fick god hjälp med utbakningen av bullarna, tills han insåg att de faktiskt gick att äta och då ville han klart provsmaka på alla!


Någon älskar verkligen ALL teknik och det är svårt att få en bild där han inte pekar på kameran och tjatar på sitt lilla vis om att få den..

Bullarna blev för övrigt sjuuukt goda, har min fars fru som bullförebild, för hennes bullar är bättre än utsökta, men jag undrar om inte dessa var bättre, eller iaf lika bra!

Ikväll har jag varit på föreläsning för Bo Hejlskov, en psykolog som verkligen är värd att lyssna till! Inspirerande och kul. Nu ska jag få i mig lite nässpray och sedan behöver både min kropp och mitt huvud sova!


Brr...

Här kommer bilden på våra snygga fotöljer som inte ville laddas upp igår, men nu så!

Har suttit och pluggat nu x antal timmar och jag är rätt trött i huvudet. enkla saker blir för mig stora och svåra just nu. Ska skriva någon form av rapport i Engelska C och jag kommer inte på något intressant ämne. Läraren ger förslag som fotbollshuliganer, Loch Ness, New Age eller arrangerade äktenskap i Indien. Det ger mig ingen inspiration alls. Jag funderar lite kring tvångsäktenskap i Sverige eller kanske Münchhausen by proxy.. Måste komma igång NU!!

För övrigt har jag fått flera bra besked de senaste dagarna. Klarade mitt rättskunskapsprov väl och fick VG på kursen, ett betyg jag är nöjd med, med tanke på hur mycket tid och energi jag lagt ned.
Dessutom talade jag med rektorn iförrgår om det får lov att räknas till mitt lutbetyg eller om jag måste läsa om HELA gymnasiet, hon hade ju inte bestämt sig sist, men nu ringde hon och sa att det räknas till mitt betyg. MEN att jag måste vara klar med alla kurser till den 15 december, dvs betygen måste vara satta tills dess. Nu är det full speed som gäller!



Onsdag

Har tillbringat dagen med shopping :) och en massa plugg. Mys och bus med lillskrutt stod som vanligt på schemat. Dock har han börjat med något nytt när han ska sova, lampan i taket ska vara tänd. Till vilket pris som helst. Så han får somna med lampan tänd, det brukar gå i princip lika fort det med men inte de två senaste kvällarna, idag tog det drygt 30 minuter och igår ännu längre.. Suck. det är såå mycket av kvällen som försvinner på nattning.

Från det ena till det andra, vi har äntligen hittat möbler till uterummet (eller halva iaf, det är ju sååå stort och svårmöblerat ja tack Fredrik vi tar gärna emot ert biljardbord, jag vet att du läser detta!!!) I vilket fall, for Andreas iväg och köpte dem igår, en 3-sitssoffa och två fotöljer i konstrotting. Superfina. Äntligen åkte de tradiga skinnsofforna ut! Eller de gjorde de iofs i söndags, men ändå! Idag har älskling målat och snart kommer det bli finfint i vårt uterum med!

Eftersom det krånglar och inte vill att jag ska lägga upp nån bild får ni helt enkelt vara utan :(


Wish me luck!

Nu är det snart dags! Om en timme sitter jag och skriver slutprov i rättskunskap! Men först - lunch hos svärmor!


Korsseende!

Nu har jag läst och läst, skrivit och försökt sätta mig in i detta, ändå har jag nästan halva boken kvar... Mina ögon går i kors och jag kan inte sluta ha sån prestationsångest. Mailade min lärare innan för att kolla om det var något speciellt att tänka på, fick svar redan efter en timme med lite tips och så och slutligen skrev hon "Det kommer att gå jättebra ska du se för du har finfina kunskaper. Lycka till!"
Blev glad och peppad av hennes mail, men nu har jag återigen tappat motivationen..

Ska gå och borsta tänderna, ta en hosttablett och sen kanske jag orkar en kvart till!


Blööö!

Var lätt kaxig förra veckan då jag mådde toppen (nja... eller ganska bra iaf) när både Andreas och Benji var dåliga med feber, värk i kroppen, halsont m.m.
Idag mår jag SKIT! Kom lite smygande halsont igår, en helvetes hostattack när jag skulle sova, några till inatt och idag supervärk i hela kroppen... Och inte mår man bättre av att jag ska skriva slutprov i rättskunskap imorgon och har NOLL motivation.

Men en sak som ger mig motivation är detta

Studiestatistik Poäng Max Försök Omdöme
Diagnos 1.1 5 5 1
Diagnos 1.2 5 5 2
Redovisningsuppgift 1 MVG
Diagnos 2.1 5 5 2
Diagnos 2.2 5 5 1
Redovisningsuppgift 2 MVG
Diagnos 3.1 5 5 1
Diagnos 3.2 3 3 1
Redovisningsuppgift 3 MVG
Diagnos 4.1 5 5 1
Diagnos 4.2 5 5 1
Redovisningsuppgift 4 MVG

Min studiestatistik från spanskan. Ska nog göra en ny spanska uppgift idag, för detta kan man ju inte bli annat än lycklig över. fast iegentligen borde jag plugga rättskunskap och småföretagande i första hand just denna dag. Får se hur det blir med det, allt ska ju göras...
Nä, nu måste jag fortsätta. Alvedon och rinexin är mina bästa vänner idag, nu kör vi!


Fredag

Det var helt underbart igår; härligt sällskap, en lång skön behandling, lugn och ro, avkoppling till 100%, god mat, mycket skratt. Något jag gärna gör om, helt varje vecka... Fast då skulle det inte kännas så lyxigt och speciellt.

Vi har lyxat med musslor ikväll och alkoholfritt mousserande vin. Lite idol på det och nu är jag redo för sängen
Det var allt för idag, tack och godnatt!


Äntligen torsdag!

Det är torsdag, jag är frisk och och solen skiner!!! Det är dags för SPA!! Dessutom är Benjamin helt mirakulöst feberfri. Kan det bli bättre? Vi gick upp vid 6 jag och plutten, och nu sover han med sin älskade far nere i soffan. Jag fick mig en liten extra slummer med (i två timmar!!!!) helt underbart. Nu ska jag få i mig lite mat, packa lite grejer som man vill ha med sig (vi åker hem ikväll igen, men ändå...)


Ha en helt underbar torsdag kära du.. för det ska jag ha!!


Avatar

Igår kollade vi Avatar, jag har dock sett delar av den innan, i en skumpig lastbil på väg till Österrike, till en början utan både ljud och text så jag kännde att det nog inte var helt fel att se den igen, och Andreas hade ju inte sett den. Grymt häftig film, men absolut inte min typ av film, gillar inte äventyp, gillar inte action och krig och skit, men nu har jag sett den på riktigt och nu behöver jag inte se den mer. Dock fantastisk musik genom hela filmen..


Har precia varit hos tandläkaren för att laga ett hål, ett "vanligt" hål för en gång skull, annars är det alltid rotfyllning och annat skit när jag jag är i farten, men inte var det roligare för det, jag blev 1000 :- fattigare. Fy blääää! Tänk så kul jag kunde haft för de pengarna.. Detta var varken kul elleer speciellt trevligt. Men tack vare min fantastiska tandläkare Malin så överlevde jag och upplevelsen var inte så obehaglig som den brukar!

Nu ska jag plugga lite folkhälsokunskap.
Förresten Jenny, eftersom du undrade, så vet jag inte riktigt vad jag ska läsa, just nu är jag inne på att komplettera min utbildning med kurser i pedagogik (trist egentligen men bra att ha) men en stor del av mig skulle vilja byta bana helt och jobba som typ hälsopedagog eller liknande. Får se vad det blir helt enkelt!



Snabbt och lätt - färdigbrett!

Typ så blev det ikväll. Med två gnälliga sjuklingar här hemma (den större värre än den mindre ) så blev det mer eller mindre färdigmat. Stora älsklingen önskade sig hamburgare och lilla älsklingen ville inte ha något alls (läs välling) jag orkade inte heller bry mig om middag så det blev potatiskroketter och vegetarisk schnitzel..
Ni kan ju avgöra själva vad som är bäst för kroppen:


Andreas kvällsmat


Min kvällsmat
Lika torra och torftiga, men min är iaf liiiiite grönare

Nu ska jag försöka lägga liten feberpojke och sedan tänkte vi titta på film!


Sjukling

Fick för en stund sedan traska bort till dagis för att hämta hem en liten kamin, stackars liten hade hög feber.. Tyckte att han var lite varm inatt, men samtidigt så är han ju en kamin och jag tycker alltid att han känns varm, speciellt när han sover. Imorse var han på strålande humör och jag antog att mådde som han skulle. Men tydligen inte. han hade i vilket fall varit pigg och glad på dagis, målat och stojat. Nu har han precis vaknat, otröstlig, och jag har lämnat över honom till nästa sjukling, Andreas. Underbart med ett hus fullt av sjuklingar, när är det min tur?? VILL INTE bli sjuk tills på torsdag, då ska ju vi på spa..
Och idag hade vi tänkt gå på bio, Malin skulle kommit och passat plutten, men nää.. nu stannar vi hemma istället, kanske kan hyra en film??

Sitter för övrigt och pluggar spanska, ska snart till barnmorskan, men borde ta en dusch först. Ser ut som ett ösregn. Näha, måste plugga klart, hasta luego!

Puss på världens bästa moster!


Bara lite söt?



Liten är så sjukt söt! Så lik min kusin Philip...


Rättskunskap!

Jaaaa!
Lämnade nyss in min sista rättskunskapsuppgift, känns så skönt. Hoppas nu bara inte att läraren kommer med ett "jo förresten, du har ju ett slutprov på 735 sidor att göra innan jag kan sätta betyg" jag har bävat så för denna kurs, och tycker inte att den har varit speciellt rolig, därför känns det extra skönt att faktiskt ha avklarat den på 5 veckor, när jag egentligen hade 10 på mig. Har försökt sätta lagom krav och inse att jag inte måste ha MVG i allt, det spelar egentligen ingen större roll för ett MVG hade inte fått mig att komma in på någon läkarlinje ändå, har fått starka VGn på alla uppgifter och det försöker jag klappa mig själv på axeln och vara nöjd med!

Nu har jag "bara" småföretagande, spanska, svenska C, engelska C och folkhälsokunskap kvar, Och jag ör en god bit på vägen i de flesta kurser, heja mig!!!



underbar helg

Jag och benjamin har verkligen haft en helt underbar helg.. Vi har mestadels myst, busat, lekt, myst, busat och lekt igen. Vi har verkligen en helt fantastiskt underbar son. Han knockar mig dagligen med sin härliga charm och sitt kloka sätt. Jag får ofta tårar i ögonen och får nypa mig själv i armen för att förstå att han faktiskt är min, att han är vår skatt! Underbara, underbara du, mamma älskar dig så djupt och så stort att det inte finns ord!

I eftermiddags fick Annie och Fredrik njuta av Benjamin under ett par timmar och jag fick ge mig ut i solen på en härlig ridtur, det var såå underbart och jag och min älskade Bengan (snart 24 år!!!) fick ett par härliga galopper och jag skrek av lycka! Helgen avslutades med ett besök hos älskling på jobbet, jag åt pepparstek och benjamin fixade en egen coctail med vatten, potatis, pasta och broccoli. Mums! Nu sover han gott i sängen och jag tänkte faktiskt göra detsamma. Har mycket att plugga imorgon, sätter hård press på mig själv och i veckan ska en kurs vara klar! Så vi hoppas på en bra natt så att energin är där den behövs imorgon.


Härlig utsikt!

Min älskade gamla goding, tack för att du finns!

älskade

kärlek


Lunchbekännelser

Jag funderar allvarligt på att köpa starka magneter, sådana där som är ganska enkla att ta isär men dras till varandra även från en meters avstånd. Man skulle nu kunna undra vad jag ska använda sådana magneter till men om man hade bott här ett par dagar hade man förstått precis. Jag är gift med en underbar man, en man som jag älskar och beundrar. Men tyvärr inte på ALLA plan, som tex detta.
Det här med att stänga efter sig. Vi har skjutdörrar på hallen i garderoben, snygga skjutdörrar i spegelglas, innanför skjutdörrarna döljer sig ett smärre kaos som jag inte vill se så fort jag vänder blicken mot hallen och inte heller visa upp för nyfikna grannar då jag öppnar ytterdörren. Förstår ni hur fantastiskt det vore med magneter här? Jag har många goda exempel på vart sådana magneter skulle kunna användas till i vårt hem, men jag tror jag stoppar här!

Trevlig fredag på er!


SPAdags!!!

Om en vecka ska jag tillsammans med några fina vänner unna oss en eftermiddag/kväll med SPA och lyx på hotell Skansen i Båstad. Detta väntar mig då:

Rengöring, peeling och mask för ansiktet med avslutande ansiktsmassage i skön kräm. Medan masken verkar får du en härlig skalpmassage. Du får också mjukgörande fotpeeling, uppfräschande fotmask och energigivande fotmassage. Vi ger även dina händer mjukgörande inpackning och massage.

Längtar!!!


Ikväll har jag strukit kläder i nästan 2 timmar, nu är ryggen mör och hade behövt lite massage. Dessutom, av storleken på klädhögen att döma, har jag minst två timmar till innan "strykhögen" är borta. Puh!
Nu ska jag krypa ner i en nybäddad säng, jämte världens finaste Benjamin.


Snåljåp!

har insett att jag måste köpa en vinterjacka, antingen en stoooor eller en gravidmodell. Jag köpte en under förra graviditeten men det är en ganska tunn kappa och blir det en likadan vargavinter som vi hade förra året så är risken att jag fryser till is i den. Och jag har precis insett att när det kommer till at handla kläder till mig själv är jag en riktig snåljåp. Kanske mest av den anledningen att jag förmodligen inte kommer vara såhär tjock till nästa vinter så då kommer jackan bara användas ett år!!! Fast visserligen har jag letat lite skor till mig själv och även där är jag snål och jag kan ju ha samma skor i mer än en säsong..
Tycker denna är lite cool, men frågan är hur rolig den är sen??


Bebistitt!

Idag har vi kollat liten...igen. Mycket tittande blir det när man är diabetiker, men idag kändes det sådär när läkaren säger; jaha, är det någon speciell anledning till att du är här? vet du om om vi ska titta efte något speciellt. Ibland känns det som om de kollar bara för att, och det här att ha för många involverade läkare kan ibland bli sådär faktiskt.. I vilket fall hittades inga avvikelser, inte för att det egentligen betyder att bebisen är hundra procent, men det borde väl betyda något. Typ inga stora missbildningar..

Benjamin har slutat md välling på natten/sena kvällen. Det har gått kanonbra i tre nätter, men inte inatt. Först skulle han busa och leka i säkert en timme, men sedan blev han ilsk och tillslut riktigt ledsen. Jag vågade inte kolla klockan men vet att vi höll på läääänge. Så det var en trött älskling vi lämnade på dagis imorse. Nu sover han gott och vi håller tummarna för en bra natt. Jag ska nog gå å lägga mig jag med nu, så att man orkar...


Benjamin gillar att ha Spike här, då har man någon att mata när mamma är trött på att äta...


Föräldramöte på förskolan

Ikväll har jag varit på mitt livs första föräldramöte. Det var intressant och kul att få höra lite mer om hur de arbetar med barnen. Jag hävdar bestämt att vi har världens bästa dagis till Benjamin, de är helt underbara och jag är bara så nöjd med precis allt! Visst, det är en sliten gammal villa, men jag tror mest att det är personalen som lider av det, eftersom de inte får den arbetsmiljö de förtjänar. för barnen är det en supermiljö och att ha en så fin liten uppväxt trädgård känns så mycket bättre än en pedagogiskt utformad rastgård. Framförallt så är detta ställe perfelt för de små barnen och just därför är jag så glad att vi fick plats just där!

Guldgrynet på sin älskade häst!


Härliga helg!

Har verkligen haft en superhelg med allt från barnfri bowlingkväll till voltigetävling. Underbart helt enkelt.


Jag, älskling och kulan på bowling i Båstad


Vem har snyggast stil, jag eller Fredrik?


I gårkväll var Sara, Thomas, Vilde och Livia här, underbart med många barn. full fart och gos i soffan, Benji är nog lite småkär i Livia och ville gärna tvångskelas.


Och ska Livia ha napp, så ska jag med!

Voltigetävling på Caprifolen, Ida gjorde debut som linförare och Vazze gick toppen! Härligt!


Skogspromenad med fika blev det också



Kärlek!


Freeedag!

den där förbenade huvudvärken vill inte ge med sig, den är lite lättare iaf, tack och lov. En kompis berättade att hon hade jätteont i huvudet när hon var gravid med sin dotter, och att det kan bero på att slemhinnorna svullnar när man är gravid och så även de i huvudet, därav den migränliknande huvudvärken, det är nog bara att inse att om det ska fortsätta såhär i 4 månade till, då kommer alvedon vara min bästa vän. Inte för att det tar bort det, men det hjälper liiite lite. Oftast mår jag betydligt bättre på sena eftermiddagen och kvällen, därav har jag suttit uppe och pluggat till typ 12 nu två kvällar i rad, gött när benji vaknar och vill gå upp strax efter fem..

Om en stund väntar vi trevligt besök av Alina och hennes två söta töser. Ska bli supermysigt att ses en liten stund..

Yoggislavsade nöjd pojke. Det är svårt att äta själv, men det går framåt!


Hjälp!!!

Har haft GRYM huvdvärk i flera dagar nu och den ger inte med sig. Igår var jag först hos tandläkaren och passade då på å kolla om det kunde vara så att jag hade nån inflammation som kunde utlösa huvudvärken, men icke. Efter det var jag hos barnmorskan, alla prover ok och jag fick lyssna på lilla hjärtat i magen :) men inge svar på huvudvärken där heller.  For vidare till doktorn som kollade lite och sedan skickade mig till akuten. Jag tänkte direkt hjärnröntgen och tumör. Men de trodde att det trots allt var en form av migrän. Fick recept på migräntabletter som de självklart inte hade i Laholm (grrr!!!) men efter mycket tjat och en oerhört snäll och hjälpsam apotekare fick jag med mig 2 tabletter hem. Tog en imorse när huvudvärken började slå till och ja, till INGEN nytta, hjälpte liiit liite men inte mer än vanlig panodil. Suck!

Fick lite massage av älskling nu ikväll och insåg att det kanske inte står helt rätt till i nacken, var hos massören med hästen idag och får nog ringa å boka tid hos henne till mig med. Snarast.
Nu är jag färdigbubblad och bvlodsockret har äntligen gått upp, så nu ska jag sova!!!

jag har världens busigaste och sötaste son, han ville så gärna spatsera runt i mina regnstövlar härrom dagen..


Videvisan..

Jag sjunger ofta videvisan för benjamin när han ska somna och har i flera veckor irriterat mig på att jag inte kan andra versen. Idag kom jag äntligen ihåg att söka upp den på internet så att jag skulle kunna sjunga hela, men jag får nog träna lite för jag minns bara halva versen. Sjukt vacker by the way...
Sov, du lilla videung, än så är det vinter.
Än så sova björk och ljung, ros och hyacinter.
Än så är det långt till vår, innan rönn i blomma står.
Sov du lilla vide, än så är det vinter.

Solskensöga ser på dig, solskensfamn dig vaggar.
Snart blir grönt på skogens stig, och var blomma flaggar.
Än en liten solskensbön, vide liten blir så grön.
Solskensöga ser dig, solskensfamn dig vaggar.

Nu ska jag ta en kvällspromenad med Spike, älskling kom hem tidigare från jobbet
 och sätter nu ihop möblerna som vi köpte på IKEA idag, blir sååå fint i källaren!

sovande älskling...



Skogspromenad

Vi tog en tur upp till hallandsåsen i eftermiddags, det blev en härlig (läs svettig) promenad i väldigt blandad terräng, inga problem om man inte går med vagn, vilket vi gjorde. Extra träning kallar jag det.
Jag fick ju inte kameran med men mamma fotade lite med sin iphone och visst ser vi ut att ha haft det mysigt..


mammas lilla snorkråka





Bussöndag!

Blev väckt av en liten buse redan 02.30 (!!!!) som glatt låg i sängen och sjöng -mamma, pappa, se så stor jag är. hej!" han älskar verkligen den sången och startar de flesta mornar med att sjunga den. Dock var det inte sååå spännande vid denna tiden tyckte vi och tillslut lyckades älskling få honom att somna om. Sedan var det uppstigning 05.45 och jag fick lov att sova lite till, har en så tråkig huvudvärk och är väl egentligen lite oroad och borde kanske åka och ta blodtrycket, fast det borde väl knappast kunna vara havandeskapsförgiftning så här tidigt i graviditeten...

I vilket fall har han varit vildare än någonsin idag, pluttungen min, källaren såg bokstavligt talat ut som om någpn släppt en bomb där och när jag gick till honom lite senare på morgonen så röjde han runt i hela köket också. Man kan ju inte annat än att skratta, busigare och charmigare unge får man leta efter. helt underbar och skänker såå mycket glädje. Nu är han dock lämnat hos farmor och farfar en stund (farmor saknade honom) och jag har fått en del pluggat, men man måste pausa emellanåt ;)
Om någon timme ska jag hämta honom igen och jag tänkte vi skulle ta med hundarna och mamma och åka till åsen och gå en promenad och fika.. har nämligen Spike här i helgen..



Hola rubia!

By the way, jag börjar bli blond..



Hallen

Börjar få lite mer ordning här hemma nu, hallen är jag riktigt nöjd med. Nu ska bara inredningen i garderoben fixas med..

Detta är det första man ser då man öppnar dörren hem till oss, tycker själv att det känns ganska välkomnande..

Fick bort den stora hemska hängaren på fot!

Benjamins egna krokar...

Dessutom har jag fått upp tavlan älsklingen fick av mig och benji i julklapp, nu börjar det bli fint i sovrummet med, väntar dock på beställda väggord som ska upp ovanför sängen..


Magen!

Den dära magen bara växer och växer, kommer garanterat ha en lika stor mage som förra gången... suck! den blev ju sååå stor och jobbig de sista veckorna. Men fram tills dess var den bara mysig, så egentligen är det helt ok att den bara växer och växer. Men den är lite olika stor för var dag, eller så är det kameravinkeln som ljuger..


Tycker det är stooor skillnad på magen, och bilderna är tagna dagen efter varandra...