Hur äter du??
Jag har sedan någon månad tillbaka ändrat min kost.Jag vill inte kalla det LCHF och inte heller GI, Paleo (stenålderskost) är det inte riktigt heller, men ungefär en blanding av dem alla. Jag låter bli raffinerade vita kolhydrater, dvs ingen pasta,inget ris,inge mjöl eller socker. Jag äter mycket proteiner och börjar varje dag med två ägg och ibland om blodsockret kräver det en skiva danskt rågbröd. Jag äter frukt och bär för att hålla uppe mitt blodsocker och jag äter mycket fett för att bli mätt. Nötter äter jag mycket av och vissa kvällar närsötsuget sätter in vispar jag grädde med ekologiskt vaniljpulver i och äter det med lite bär. jag vill äta mer ekologiskt men ekonomin tillåter inte det så det får bli mer sen när jag jobbar.. Jag förbjuder inget men väljer att äta mer av det som är bra och mindre/inget av de raffinerade kolhydraterna. När jag är på kalas äter jag det som bjuds vare sig det är pasta eller en smarrig marängtårta. Jag försöker äta mat med bra kvalitet och utan tillsatser (men hjälp va det är svårt... och dyrt!!)
vad har då detta resulterat i?
Viktnedgång - 5 kg ungefär sen starten, kilon som var OMÖJLIGA att bli av med efter graviditeten med Benjamin,först när jag slutade amma tappade jag dem. Idag väger jag 1 kilo mindre än vid inskrivningen med Li och då vägde jag 1 kilo mindre än vid inskrivningen med Benjamin. Hänger ni med?
Välmående - trots oerhört lite sömn och två täta graviditeter känner jag mig ganska pigg och i form.Min mage är mindre svullen och gaser nästan uteblivna.
Stabilare blodsocker - har inte samma problem med låga blodsocker och heller inte höga...
Förra helgen när vi var på SM åt jag annat; bröd, pasta, godis, glass, läsk.. Detta resulterade i en uppsvälld, gasig mage. Huvudvärk. Illamående. När jag "fuskat" tidigare har jag inte kännt av detta på samma sätt men nu var det ju flera dagar i rad. Dessutom hade jag vid flera tillfällen lågt blodsocker, även mitt i natten..
Jag har tidigare provat på att äta såhär men inte riktigt blivit så fast som nu, hälsoeffekterna har inte varit desamma. Dessutom har jag då inte ätit så mycket frukt och bär vilket resulterat i alldelels för mycket låga blodsocker och galen viktnedgång..
Ikväll har jag ätit en supergod gratäng som jag hittade i denna blogg
Bacon- och squashgratäng med chèvre 4pers
140 g tärnad bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
300 g squash
200 g chevrè
1/2 dl hackad basilika
2 ägg
3,5 dl grädde
100 g riven ost
salt och peppar
200 grader.
Bryn baconet. Finhacka lök, vitlök och tärna paprika och squash. Låt det fräsa med baconet någon minut. Häll över allt i en gratängform. Smula över chèvre och strö över basilika. Vispa ihop ägg och grädde, krydda med salt och peppar. Strö över den rivna osten och gratinera cirka 35 minuter.
vad har då detta resulterat i?
Viktnedgång - 5 kg ungefär sen starten, kilon som var OMÖJLIGA att bli av med efter graviditeten med Benjamin,först när jag slutade amma tappade jag dem. Idag väger jag 1 kilo mindre än vid inskrivningen med Li och då vägde jag 1 kilo mindre än vid inskrivningen med Benjamin. Hänger ni med?
Välmående - trots oerhört lite sömn och två täta graviditeter känner jag mig ganska pigg och i form.Min mage är mindre svullen och gaser nästan uteblivna.
Stabilare blodsocker - har inte samma problem med låga blodsocker och heller inte höga...
Förra helgen när vi var på SM åt jag annat; bröd, pasta, godis, glass, läsk.. Detta resulterade i en uppsvälld, gasig mage. Huvudvärk. Illamående. När jag "fuskat" tidigare har jag inte kännt av detta på samma sätt men nu var det ju flera dagar i rad. Dessutom hade jag vid flera tillfällen lågt blodsocker, även mitt i natten..
Jag har tidigare provat på att äta såhär men inte riktigt blivit så fast som nu, hälsoeffekterna har inte varit desamma. Dessutom har jag då inte ätit så mycket frukt och bär vilket resulterat i alldelels för mycket låga blodsocker och galen viktnedgång..
Ikväll har jag ätit en supergod gratäng som jag hittade i denna blogg
Bacon- och squashgratäng med chèvre 4pers
140 g tärnad bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
300 g squash
200 g chevrè
1/2 dl hackad basilika
2 ägg
3,5 dl grädde
100 g riven ost
salt och peppar
200 grader.
Bryn baconet. Finhacka lök, vitlök och tärna paprika och squash. Låt det fräsa med baconet någon minut. Häll över allt i en gratängform. Smula över chèvre och strö över basilika. Vispa ihop ägg och grädde, krydda med salt och peppar. Strö över den rivna osten och gratinera cirka 35 minuter.
♥ Tilda
Så duktig du är! Måste testa detta recpet, låter mkt gott!
Trackback
Det låter hur bra som helst! Sunt och naturligt!!