Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Födelsedag!!


Idag är det min födelsedag! och dagen till ära mår jag mycket bättre än igår. Har sovit ganska gott inatt, var bara uppe vid ett och åt. (är sååå trött på att behöva äta om nätterna...)
Nu ska jag åka till jobbet för att ha handledning och med mig har jag kakor från i söndags.. gott gott! Inte för att mitt blodsocker tillåter att jag äter några såhär tidigt på dagen, men de andra lär förhoppningsvis gilla dem!
Efter det är det läkarbesök på MVC inplanerat och ikväll skulle jag vilja gå på bio, det går bara inga filmer jag vill se...

dagen till ära i oborstst hår...




Teknikfreak!


Idag har det shoppats teknikprylar för hela slanten!
Jag mår fortfarande skit men ser fram emot en god natts sömn och förhoppningsvis mår jag fint imorgon, det är ju min födelsedag!!!
Fick en videokamera av älskling i födelsedagspresent, (tack världens bästa!) så den köpte vi idag och när vi ändå var igång köpte vi en systemkamera och en ny dator! Snacka om galet mycket teknik, nu hoppas jag slippa lägga pengar på sådant på typ 10 år...

Mina nya leksaker!!!




Jag smäller av nu!


Om jag kunde ge upp, vore det en bra dag och göra det på idag. Jag vill bara dra täcket över huvudet och säga, nej, nu får det vara nog! Jag har skrapat ihop ca 4 timmars sömn inatt, mitt blodsocker är helt otämjbart och jag mår rent ut sagt skit. Känner att jag måste skriva av mig. För annars vet jag inte hur jag ska orka. Vissa kanske ser det som ett sablarns klagande från min sida, men då anser jag att det är deras problem. Jag har suttit på toa halva natten, jag har mått så illa. Jag borde ha spytt, inte bara en utan säkert flera gånger. Men jag är spyfobiker, så nää jag spydde inte. När det väl har lugnat sig såpass att jag orkat ta mig från toaletten till soffan, med den enda färgen svart framför ögonen och på darrande ben, huttrandes och svettandes slår jag mig ner i soffan, återfår fler färger framför ögonen, ser jag till min icke existerande förtjusning, eller rättare sagt stora förskräckelse att blodsockret är på väg ner, mycket, fort...
Saft, det ska nog gå ner, trots de extrema kräkkänslorna. Och saften gick ner tillslut. Tyvärr räckte inte detta utan jag var tvungen att tvinga i mig ytterligare två glas och två knäckebröd. Det finns inget värre än att äta när man väntar på att behöva spy. Jag funderade länge på att om jag inte lyckades få i mig så vart jag ju tvungen att åka till sjukhuset och det fick mig att sörpla saften långsamt men ner kom den iaf. När jag äntligen vågar ta mig upp till sängen och somnat dröjer det inte länge innan jag vaknar av att jag mår sjukt illa igen och har en halsbränna som heter duga! Jag som trodde att jag var förskonad från denna sortens problem. Hoppas det är en engångsföreteelse.
Jag är trött, mår illa och blodsockret är som sagt helt omöjligt att styra. Nu ska jag ge mig ner till frisören och försöka glömma bort allt som är jobbigt för en liten stund, sen ska jag hem och dra täcket över huvudet och lotsas att jag inte finns.. om så bara för en stund!
jag söker inte dina sympatier som sagt, jag behöver bara få det ur mig, nu är det nedskrivet och nu plockar jag bort dessa känslor från mitt huvud och min kropp!





Härligt underbart!


Snart stupar jag i säng. Vi har haft en härlig eftermiddag med familj och släkt på kakkalas och vi har ätit kakor tills vi storknade. Nu är jag slut och glad. Jag har fått massa fina presenter, härliga presentkort så att jag kan skämma bort mig själv. Ska bla ringa och boka in en ansiktbehandling så fort butikerna öppnar imorgon!


Älskling och Boss vilar en stund på soffan innan gästerna kommer..


Nu ska jag inte fördriva mer tid här då jag verkligen behöver sova!
tack kära familj och släkt för att ni förgyllt min dag!




Uppdatering..


Jag har fixat färdigt med all bakning och alla kakor, städat och fixat hela dagen. Nu är jag helt slut och familjen kommer om ca 1 timme. Helt otroligt, jag kommer somna innan klockan är sju.
Hade en mycket trevlig kväll igår, tyvärr är jag bara så trött hela tiden att efter 10 på kvällen tappar jag all verklighetsuppfattning och går in i min egen drömvärld. Vi fick iaf god mat och härligt trevlig sällskap.

Idag skiner solen och jag satt ute en stund i förmiddags, helt fantastiskt underbart, tänk att vädret kan svänge så fort. Nu ska jag kliva ur mysdressen och klä på mig något mer ansenligt, sen ska jag sitta i solen och vänta in mina gäster!





En bakig lördag


Idag har det bakats, massvis. Inför födelsedagsfika imorgon.Nu ska jag göra familj, släkt och vänner berusade av fett och socker! jag tycker det är såå roligt att baka, men jag ä sällan sugen på att äta det efteråt, det är ju bara smet och deg som är gott! Så när tillfälle bjuds att baka så slår jag till rejält!

Nu ska vi iväg på middag hos J, ska bli mycket trevligt!
Ha en härlig lördagskväll!





Vem är du?


Vem är du, min lilla skatt, som rör sig så livligt i min mage? Vi är så nyfikna på dig och längtar så efter dig. Om ungefär 8 veckor är du här, här hos oss och är bara våran. Det är omöjligt att föreställa sig, att det ska sluta röra sig i magen och istället röra sig utanpå magen.. Att du ska ligga tätt intill min hud, istället för innanför.
Vi längtar efter dig och hoppas så att du har det bra därinne så länge..


Vem är du? Herr blå eller fröken rosa?





Glömsk!


Jag har ju helt glömt att skriva om vilken vecka jag nu är i, så här kommer lite information om vecka 33 (idag 32+3)

Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.





Fynd från Gekås


jag köpte superbilliga värmespolar på gekås i tisdags, de kommer från märket remington och kostade endast 249 kr. trodde inte att de skulle fungera så bra men tänkte samtidigt att de var så billiga så det var värt att testa. Sagt och gjort. Igår förmiddags, en timme innan jag skulle åka till jobbet, slängde jag upp dem i håret. Inte så värst noga. De satt i en halvtimme ungefär och visst fungerade de! Nu gjorde jag det inte så noga så lockarna blev inte så snygga, men jag är nöjd med min investering...

med rullarna slarvigt uppsatta i håret

Men lockigt blev det

och ingen tid att fixa det så håret fick hamna i en klämma..




Ledig men fullt upp..


Idag är jag ledig och hade sett fram emot en lugn dag, men så blev inte fallet. Nu måste jag få ner mitt bs så att jag kan äta frukost, vilket tar sin tid för sedan måste jag ut till chipsen och göra klart 2 pallar. I eftermiddag har jag först tid hos barnmorskan, sedan ska vi till banken och typ 2 timmar efter det är det dax för sista tillfället på föräldrakursen. dagen kommer gå i ett och jag kommer vara helt slut framåt kvällen, vilket jag mestadels är hela tiden just nu.
Så, nu har jag absolut ingen tid att sitta här..
ha en underbar dag!


Vårfrudag, våffeldag, farmors dag!


Idag fyller min farmor år. På självaste våffeldagen. Eller vårfrudagen som det egentligen heter. Då borde det vara vår. Solen lyser så det ser bra ut, dock har jag ännu inte varit ute så jag vet inte. Solen lös igår med och då var det svinkallt. dagen till ära bär jag en blommig klänning, kanske för att locka fram våren lite till..
Nu ska jag äta lite frukost och göra mig klar för dagens arbete. Får väl ut och känna på vinden och se om jag känner för att cykla sen..

Älskade farmor, grattis på din dag!




Tisdag.


Det luktar bajs i hela vårt lilla hus. Ja, i hela vår lilla stad skulle jag tro. det luktade iaf bajs hela vägen från Halmstad. Idag verkar vara stora vårgödseldagen. Suck. Må näsan snart ha vant sig så att jag jag kan sova inatt.. Jag brukar aldrig vara känslig men detta är något extremt.
Har för övrigt nästan precis kommit hem från gekås, blev en liten tripp dit i eftermiddags, verkligen perfekt att åka dit dagen innan löning, plus at vi var där vid halv 6 då alla andra är på väg därifrån. Skönt.
Nu blir det sängen, bums. Är helt slut!






Liten börjar bli stooor...


Idag har vi återigen varit på ultraljud för att kolla litens tillväxt. Sist vägde liten 30 gram för lite. Nu hade den lilla skruttisen tjockat på sig lite och vägde 100 gram för mycket. Strax över 2 kg. Enligt tillväxtkurvan 5 % för mycket (upp till 20% är normalt) så det känns alldelels kanon! Liten ligger med huvudet ner som förra gången och verkar trivas med det, sparkar och trycker mot mina revben för jämnan. Jätteskönt... not. Men annars brukar det vara urinblåsan som är sparkobjekt har jag förstått och det är jag glad att jag slipper!

Idag har dessutom min kropp fått lite behövlig motion. Cykling till och från chipsen, sedan promenad med Boss ikväll. Nu är benen lite sega och likaså jag..
Ha en härlig kväll!




Konserten


Här kommer gårdagens framträdande
Jag och Daniel - The Prayer






sämre...


Jag har blivit sämre och sämre med det här att uppdatera här.. Trist.. Jag skyller på att det beror på att datorn är seg och tradig och jag mest blir irriterad på den. Å att vi nu i flera månader sagt att vi ska köpa ny men inte blivit färdiga till det. Men snart så..
 Har precis kommit hem från veckohandling och promenad med Boss. Nu ska jag ta och snygga till mig för att snart åka till östra Karup för konsert! Klockan 18 ikväll. Kom om du är sysslolös!





Härliga helg!



Helgen är här. Jag har precis ätit en god och stadig frukost och ska nu bege mig till Östra Karup för att sjunga hela dagen lång. Vi har kördag och det ska övas lite extra. Andreas hjälper N och I att flytta idag, stackarna, de kioommer vara helt slut efter allt springande i trapporna.
Nu ska jag packa ner min pastasallad (mums mums) och ge mig iväg.
Vi har för övrigt konsert imorgon i Ö Karup klockan 18. Kom om du vill!





Fredagstrött...



Jag ÄR trött och jag ÄR oerhört trött på att vara trött!
Solen skiner och jag brukar ha massor av energi dessa dagar. Men icke, Den är som bortblåst.. Det är kanske bara att inse, att när man är gravid är inte allt som vanligt.. och det är desto viktigare att lyssna på sin kropp. Men vad säger min kropp? Mitt huvud säger ut, ut, ut. Rör på dig, medan kroppen snarare predikar för tvärtom. Ska nog åka hem till pappa en sväng sedan så att jag får ligga i ryggbänken lite, för det behövs..

jag har för övrigt ett litet problem. Jag går omkring med tanken på att jag är sugen på någonting, och jag kom på att man kan ju fatiskt unna sig lite gott ibland, när blodsockret tillåter. Oxh alla andra gravida verkar ju tillåta sig själva att äta lite gott då och då. Men nu till mitt problem.. Vad är jag sugen på?! Godis? nää.. Choklad? nää.. kakor? nä.. läsk? nä... någon mumsig tårta eller bakverk? nää.. inte det heller. det finns ju inget som jag är sugen på? Visserligen skulle jag kunna tänka mig marängswiss men nää.. inte så sugen på det heller. Konstigt värre. Får väl ta å skaa mig ett äpple och bara vara nöjd med det!

Ingenting för mig...





Vårtecken



Såhär på våren, vilket jag iaf tycker att det är nu, så pratas det alltid vårtecken. Det kan vara blommor, fåglar eller annat. Mitt bästa vårtecken är min hund. När han frivilligt lägger sig utomhus, oftast på trätrallen så här års, men iaf. Är man en liten frusen hund så lägger man inte sin kala lilla mage mot ett iskallt underlag. men när den underbara vårsolen värmer marken kan man gärna sträcka ut sig i solen.
Jag för min del, tog ut min lunch och satt ute på bänken och åt. Japp, den smakade bättre och det är ju underbart att sitta ute och känna hur solen värmer.
Har för övrigt varit duktig och cyklat till jobbet både idag och igår, inget märkvärdigt kanske, men jag måste ändå meddela att det blir tyngre att cykla med en tjock mage. Igår flåsade jag som en vilde när jag kom fram till chipsen. Men det är ju sååå skönt, jag mår så bra i min kropp och i mitt sinne av att få röra på mig. Även klockan 07.20 imorse...
Nu ska jag dock vila lite, energin är som bortblåst och jag sover alldelels för lite om nätterna. Så det gäller att ta en liten nap när man har tid.






Vecka 32!!!

Då var man inne i graviditetsvecka 32:

Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Härlig vårsol idag med, och dessutom premiär för något som jag gillar men inte gjort sedan i september! Cykla till jobbet! Underbart! Blodsockret ska bara gå upp lite först, sen är jag på gång!




Skön eftermiddag



har haft en riktigt skön eftermiddag. Besöket hos tandläkaren gick bra, fort och framförallt SMÄRTFRITT! Nu ska jag inte dit förrän jag faktiskt är mamma, och dessutom så mycket mamma att jag kan lämna ifrån mig mitt lilla liv en längre stund. Känns konstigt! Efter tandläkarbesöket har jag tagit det lugnt, legat i sängen , uppbullad av en massa kuddar, kelat med Boss och läst bok. Så skönt! Boken heter På smällen, från A till bebis och jag har läst den minst en gång redan. Fantastisk bok med mycket värme och humor. Kan jag VARMT rekomendera. Inte för att så många andra med växande mage kanske läser men ni andra kan ju ge den i present eller nåt om ni känner någon som har en bulle i ugnen.


Jag har dessutom bokat tid för klippning och tid för att fixa naglarna. Snart är jag snygg som attan!
Nu ska jag fixa till mig för om en timme ska vi möta upp Jonas och Christine för att äta på Lilla Helfwetet i Halmstad, trevligt!





Godmorgon soliga dag!


det finns få saker som mäter sig med att vakna och se att himlen är blå och solen skiner.. åh underbart! jag behöver det för att komma upp. Varje natt i en hel vecka har jag på något sätt haft krångel med blodsockret, inte nog med att man måste upp och kissa typ 2 gånger varje natt, däremellan ger pumpen alarm och så ska det regleras. 9 veckor kvar idag sen kommer det vara en tredje anledning till rubbad sömn, tänk va jag längtar!

Nu är det frukostdags och sedan blir det lite jobb på chipsen!
Kram på dig!





Mycket men ingenting gjort!



En härlig måndag börjar gå mot sitt slut. Idag har jag inte gjort så mycket, men desto mer har snurrat i mitt huvud.
I middags var jag på simhallen och tog min måndagssimtur...
I omklädningsrummet fick jag syn på en flicka som jag sett ett par gånger tidigare, hon kommer dit ensam, är kanske 8-9 år. Hon är lite mullig och beter sig väldigt osäkert. jag skulle vilja ge henne en kram. För ett tag sedan då hon var där, var där andra flickor i hennes ålder, med sina mammor, varav en mamma ber sin dotter hälsa på denna flicka när hon går förbi. Det gör ONT i mitt hjärta. Söta lilla vän, jag hoppas att du mår bra och att det jag ser inte är så jobbigt som det ser ut..
På vägen ut småpratade jag med en äldre man i 70 års åldern, tycker om att småprata spontant med folk man inte känner, man blir ganska lycklig av det!

I eftermiddags var vi på föräldraträff, tycker att det är ganska mysigt.
Så ja... en mysig och lugn dag har snart passerat. Imorgon ska jag försöka jobba lite och dessutom är det tandläkardax, suck...
Nu ska jag gå ner till soffan och krama de jag gillar allra bäst!





Tillbaka i civilisationen



Vilken härlig helg vi har haft! Lugn och ro och inga tider att passa, bara att leva efter den inbyggda mat och sovklockan, underbart tycker jag.
det blev såklart schlagerkväll, med finfina utstyrslar, härliga promenader i skogen och kanske helgens höjdpunkt. Vi såg ett livs levande lodjur som lunkade förbi på grusvägen imorse när vi satt och åt frukost.. coolt! Vi hade lokaliserat spår i snön dagen innan men var inte heeelt säkra! Typiskt bara att kameran är så långt borta vid sådana tillfällen. Efter denna händelse var jag dock inte så kaxig så någon promenad i skogen med lösspringande hund blev det inte idag, istället spelade vi fotboll med Boss i trädgården.









Nu är det gott och vara hemma och tillbaka i civilisationen igen..





Småland



I dag ska vi köra upp till stugan i Småland och stanna heeela långa helgen. Ikväll kommer även Annie och Fredrik och imorgon kommer lillebror och Anna. Ser verkligen fram emot denna helg då det är såå mysigt att bara vara.
För övrigt så har bs krånglat även denna natt, jag blir snart tokig! Först riktigt lågt och sedan rekyl på det så blev det alldelels för högt! Nu har jag dock börjat få ner det så nu blir det frukost!

Ha en helt underbar helg, så hörs vi på söndag/måndag!





suck



och nu snöar det också, jag blir ju deprimerad!





Min diabetes tar kål på mig!



Tredje natten i rad jag inte fått sova.. Mitt blodsocker är helt galet och jag håller på bäst jag kan för att få styr på det, men det verkar just nu vara en omöjlighet. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag är helt slut i min stackars kropp, som värker och känns som om den väger långt över 100 kilo (vilket den inte gör tack å lov!) Huvudet är segt, och bankar och pulserar. Ush! Ibland hatar jag verkligen att vara diabetiker! Har precis varit på chipsen i ett par timmar, å nu ska jag lägga mig i soffan.
På vägen hem var jag inom "stan" och fixade lite grejer, bl a en förstoring på ett bröllopskort som jag beställt. Så fint det blev! Sen körde jag till Tjärby för att besöka Lillstugan och handla godis till helgen.
Mmm.. va mycket gott där finns! Å hur kul är det egentligen att ha ett struligt blodsocer när man sitter med typ 2 kilo godis i bilen. TUR att de har ett bra sortiment av sockerfritt. Så kunde jag stilla begäret på vägen hem.
Nähä.. som sagt, nu blir det soffan!


Mm... gott gott!


denna bild har vi nu i stoooort format!





när kommer du?



När kommer du våren? Jag saknar dig!
Idag ligger det lite lite lite snö på marken. Jag tycker att det är helt onödigt. Om 20 dagar fyller jag år, och förra året åt jag min födelsedagsfrukost utomhus, för det var ganska varmt! Ja, inte för att jag satt i linne och kjol, men utan jacka iaf. Känns inte som om det hinner bli så varmt på 3 veckor. Vi kan väl hoppas åtminstonde.

Nu ska jag äta lite frukost och sedan blir det jobba hela dagen lång. Först chipsen sen 33an.

Ha en härlig dag!




Vecka 31


Glömde ju nästan att jag gick in i vecka 31 igår, nu är det bara 10 veckor kvat. Wihoo!

Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.






Godmorgon tisdag!



Har nu sovit sämre två nätter i rad pga hoppande blodsocker och ont i ryggen och direkt blir man såå mycket segare. En natt går bra men två?! Herregud, hur ska jag klara mammalivet???

Igår var jag ute på en ridtur med min gamleman.. Snacka om att han hade vårkänslor i hela sin stora kropp! Han trippade fram hela turen, tyckte att saker och ting var läskiga (bengan är ju inte rädd för NÅGOT!!) och när han väl fick galoppera fick jag hänga i tyglarna för att han inte skulle dra iväg. Helt otroligt, men roligt att se att han blir så glad av att få ut och galoppa i friska luften.

Nu ska jag snart äta lite frukost, sen är det besök hos BM som gäller, kolla blodtrycket. Ska göras varje vecka nu så det blir en del springande dit. Känner just nu för att cykla men, just det, älskling har ju ställt min cykel i Laholm sen beskarundan i DECEMBER!!! suck.. han får allt hämta den ikväll, så att jag kan cykla nästa gång jag får ett infall, vilket förhoppningsvis inträffar snart!


Liten snoddas tittade på tv igår..




En anledning...



Kom på att ryggen och svanskotan kanske mår bättre efter pappas sträckbänk förra helgen. Alltså en sån här ryggbänk som man lägger sig i och sträcker ut ryggen. kanske kan vara så, för det är ju sedan dess ryggen blivit bättre. Nu har jag dock haft lite ont på natten de senaste dagarna så pappa, jag kommer om ett par dagar!



Älskling i "sträckbänken"




Morgon, sol och en pigg kropp!



Jag mår så bra i min kropp! Hela förra veckan har jag varit nästan helt utan krämpor och igår kände jag mig nästan lätt i kroppen, jag blev då tvungen att springa lite och ja.. det var riktigt skönt! Svanskotan gör inte så ont längre, känns lite ibland men inte hälften så mycket som tidigare. Det gäller att ta vara på det här, man vet aldrig hur länge det är så enkelt!
Inatt när jag inte kunde sova låg jag och tänkte på min fantastiska kropp. Tänk så fantastiskt det egentligen är att en kropp kan förändras så mycket på så kort tid och fortfarande fungera så bra?! Tänk att en kropp kan bära fram en ny kropp, ett nytt liv. Jag tycker att det är enormt häftigt! jag tycker att min kropp är helt amazing. den är tjock, stor och tung men kan samtidigt kännas så lätt att jag kan springa fram på ett svävande vis (ser ju förstås absolut inte ut så men det känns) Att mina ben orkar bära mig, att den klarar av alla påfrestningar jag utsätter den för! Underbara underbara kropp, jag älskar dig!
Nu ska jag ut i solskenet och ta en långpromenad med Boss. Och bara njuta av att jag kan gå, utan att det smärtar i varje steg!


ungefär så här lätt känner jag mig!





Voltigeträning


Idag har jag varit på träning, den första sedan i augusti typ... Har inte linat en häst på över ett halvår, oj oj oj! Så idag blev det äntligen av. Å skoj var det med. Min älskade Tornado vilken klippa han är! han visste precis var det var som var på gång när jag satte upp för att rida fram honom. Ingen seg start som annars utan tripp tripp iväg så fort han kunde. Härliga, underbara vän!
Men vad man kan inse att man saknar det. Med all gemenskap och allt. Får ta ett allvarligt snack med mamma om att köpa en ny häst, en blivande voltigehäst såklart! För ska jag sätte igång med denna sport på allvar igen, så ska jag äga hästen. Det är en sak som är säkert..

Tittade igenom en massa gamla bilder från tävlingar, träningar och lång och kortväga resor vi gjort genom åren. Å nää än är jag inte klar med det här, jag har bara tagit en paus!

Minnen:









Första internationella tävlingen, EM i Italien 2005:
2 år senare, EM i Ungern 2007




Internationella kvinnodagen



Idag är det alltså den internationella kvinnodagen, en dag jag inte riktigt vet vad man ska göra med.
Jag passade iaf på att fira lite i min ensamhet med en riktigt lyxig frukost!
Nybakade scones, varm choklad och jordgubbar med vispad grädde.. Underbart gott!!
Blev lite ledsen imorse när jag insåg att vädret inte riktigt var så trevligt som jag hoppats på, jag var så sugen på en långpromenad, men i detta regnande så stannar jag nog inne.
I eftermiddag ska jag till stallet, ska lina Tornado.. Ser verkligen fram emot det, det var LÄNGESEDAN!

Nu ska jag lägga mig i soffan och se nån film tror jag..


Gott gott..

För övrigt vill jag bara be om ursäkt till er som utmanat mig med olika blogggrejer den senaste tiden. Blev sån hysteri kring detta helt plötsligt, lite som kedjebrev, ett eller två är kul, men tre..
då har det blivit på tok för mycket!





Slappa slappa slappa..



..det är precis vad jag ska göra heeela dagen lång.. Ska bara vara lat, ligga i soffan och göra ingenting! Får väl bli en runda med Boss med, så att jag får röra lite på mig idag..
Igår kom älskling hem från mässan med jordgubbar! Å vilka goda gubbar sen, jag blev helt lyrisk, satt och doppade i vispad grädde och drömde om sommaren.
Nu börjar mitt blodsocker bli färdigt för frukost, så det är nog dax att äta lite, blir nog till att lyxa till det med lite jordgubbar som blev över från igår.








Inte riktigt som planerat..



Min dag gick inte riktigt som planerat, jag hann inte med farmor och inte blev det någon ridning heller. Dumt, för jag behövde allt göra av med alla kakor jag åt i eftermiddags, fick ta i lite extra när jag mockade som lite kompensation... Riktigt trevligt det där med kakkalas förresten. Annie hade bakat sju sorters kakor, som vi alla glatt mumsade i oss!
Nu är älskling på väg hem från Göteborg och jag ska ta tag i maten. Blev lite fusk idag, köpte vitlökspanna från Erlandssons, den ska vara oerhört god har jag hört! Vi får väl hoppas.. Snart är det ju dessutom dax för Så ska det låta, så jag hinner inte med några storkok direkt..
I övrigt har jag återupptäckt en låt idag. Har lyssnat en del på Tracy Chapman tidigare men inte så aktivt som idag, och jag föll pladask för denna fantastiska låt.


Vackert. Vad mer kan man säga...





Helg och långledig...



Eller får man säga att man är ledig, helg och sjuk till hälften kanske det skulle stå.. Jobbar inte förrän på onsdag igen. Ska bara ta hand om mig själv.. skönt!
Sitter just nu och lyssnar på mysig musik av bla Tracy Chapman. Tänkte snart ta mig in till stan, farmor ville att jag skulle följa med henne och köpa garn som hon skulle sticka en kofta till liten av.
Sedan fyller ju Annie år idag, så i eftermiddag ska jag på kakkalas hos hennes mamma, gäller att förbereda blodsockret redan nu, så att jag oxå kan mumsa lite..

Nu får jag väl ge mig av, så att det blir någon ordning på den här dagen!





Vilar mest..

Har jobbar ett par timmar i förmiddags, blir inget jobb i helgen pga sjukskrivningen, vilket känns skönt. Långa arbetspass är det värsta för blodsockret. Ligger nu på eftermiddagen mest på soffan, kollar just nu på nåt gammalt top model program. Härligt tycker jag. Har varit lite duktig idag med, åkte å simmade efter jobbet. Simmade som bara den och blev helt slut, därför tycker jag att jag med all rätt kan ligga på soffan nu. Ikväll är det kör, trevligt att sjunga lite. nähä nu ska jag återgå till soffan. Kramar på er!


ganska kallt..



Det var inget jätteskönt väder ute precis... det ser ju så härligt ut om man tittar inifrån värmen, men ute blåste det rejält så det fick bli en kort runda. Skönt var det iaf och det tyckte nog Boss med..


Nu är jag på väg till jobbet..
ha en underbar dag!


Jag och magen är lite vårifina idag

matching...




Härligt väder..



Idag är det sol ute så jag ska försöka gå en liten promenad med Boss innan jag börjar jobba. Jag mår bra i kroppen idag, svanskotan ömmar bara lite så det gäller ju att passa på..
Dock är det en annan som inte verkar ha så brottom, en liten Boss som återigen hittat sin solfläck i soffan. Tror han längtar lika mycket efter våren och sommaren som jag.








Trött i kroppen och glad i skallen



har nästan precis kommit hem från stallet, det är helt sjukt va lycklig jag blir av att rida. Hade nästan glömt bort att det kunde vara så härligt! Idag kunde jag nästan rida lite med, inte bara åka. För ett par veckor sedan fick jag lätt lite ont i magen, mycket sammandragningar och kramper, men nu är det nästan smärtfritt och det är helt galet härligt!
Nu är jag trött, trött, trött i kroppen, nu blir det en stund farmför tvn sen blir det sova för hela slanten!







sjukskrivning..



Idag har jag för första gången i mitt liv blivit sjukskriven (på 50%). Känns oerhört skönt, men samtidigt känner jag mig vek. Känner mig inte tillräcklig, känns som jag givit upp. Men jag försöker övertala mig själv att inte känna så, att inte känna mig misslyckad. Detta är för mig och mitt barns bästa, för att skapa den bästa förutsättningen för att vår skatt ska få en så bra tid som möjligt i magen och att minska risken för komplikationer när du kommit ut till oss..
Men jag har samtidigt såå svårt att inte ha dåligt samvete för jobbet. Har mycket jobb farmför mig i veckan, speciellt helgen då det är läger och jag jobbar ett dygnspass, och det är de passen som jag har svårast att kontrollera blodsockret. Får diskutera det på jobbet iorgon och se om vi kommer fram till någon lösning.
Läkaren anser att detta är bäst för dig och mig, vår skatt, och jag får försöka lära mig att "ge upp" ibland.
Visserligen har vi det stora hindret kvar, försäkringskassan.
Vi får väl se hur det går.

För övrigt var jag idag inne och kollade mina ögon. Brukar fotografera ögonbottnarna ungefär en gång om året, men då kroppen belastas mer av graviditeten vill de kolla det lite oftare. Speciellt på de som haft diabetes länge, och det har jag ju, över 20 år... I vilket fall så såg det bara fint ut, vilket känns skönt!


Fatta att ett öga är så oerhört vackert inuti...


Försökte fota mina ögon eftersom pupillerna blir så stora och det ser ganska kul ut, men det gick inte så bra..







Vecka 30...



Så gick man idag in i vecka 30, dvs 29 fullgågna veckor..

Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.







Lugn dag..



Jag är ledig idag, det är precis lika skönt varje gång, extra gott är det när jag är riktigt ledig, som idag, utan några måsten eller läkarbesök.. Jag är ju ledig imorgon med, men så ska jag in till Halmstad tidigt på morgonen och fotografera ögonbottnarna och sedan har jag en läkartid på MVC. Såå en ledig dag när man är ledig är underskattat och uppskattat!
Dock har jag varit lite duktig idag, så jag var på simhallen strax efter lunch och simmade.

Nu väntar jag på att älskling ska komma hem så vi kan åka och göra vår veckohandling..


Bossen väntar oxå på husse..





Flicka eller pojke?



Många tankar i huvudet snurrar om det är en pojke eller en flicka som ligger i min mage?! Vi vet inte.. inte än.. men kanske.. När man handlar saker till en väntad bebis så är väldigt mycket på babyavdelningar ljusblått, ljusrosa eller beige. Ljusblå och ljusrosa till de som vet om de väntar en pojke eller flicka, beige till de som inte vet.
I dagsläget väntar vi alltså en beige bebis. Har tänkt en hel del på det. Det känns inte som om vi kommer få en pojke, nää.. men det känns inte heller som om vi kommer att få en flicka.
Vi kommer inte få varken en ljusblå eller en ljusrosa.
Finns det några beiga bebisar?
 Kommer de utan tvekönade eller utan kön?

Självklart spelar det ingen roll!
Barn är barn och ljuvliga vare sig de är rosa eller blå!






Hästtävlingar!



Idag tillbringar jag största delen av min dag uppe i stallet där vi idag har nationella hopptävlingar, trevligt med liv och rörelse tycker jag. Dock är jag hemma nu för att bla byta om till ridbyxor så att jag kan ta en tur när det blir ledigt i ridhuset sen ikväll..
Hoppas att ni alla har en härlig söndag!