Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

En måndag går mot sitt slut


En bra dag går mot sitt slut. Ännu en måndag är till ända.

Har haft lite voltigeträning idag på Chico. han blir bara bättre och bättre. Galoppen har verkligen ändrats den senaste tiden och allt ser faktiskt ganska ljust ut. Han är dock ganska stel så Caroline ska kolla igenom och behandla honom på torsdag, hoppas det blir bättre! Småtöserna gjorde sina individuella kürer i galopp och det gick faktiskt riktigt bra... Blir mer träning på onsdag, hoppas det fortsätter i samma stil!
Har tänkt att Amanda ska få köra sin individuella kür i galopp på honom på luciashowen och laget kör sin kür i skritt.. Får bli träning på det på onsdag!





Skriv på!


Hjälp till att stoppa FEIs beslut om smärtstillande för tävlingshästar! Snälla, skriv på här



Godmorgon!


Godmorgon härliga måndag!
Vi gick upp för en stund sedan och snart är det dags dör frukost. Benji springer rundor i sin gåstol, hickar och upptäcker världen. Just nu har han hittar ett presnetsnöre som hade letat sig ut från en av lådorna i byrån i hallen. En liten liten bit stack ut och då var han såklart snabb och drog ut mer.

Nu får det bli frukost! Och bota pluttens hicka...



söndag


Idag är det söndag. Den första söndagen i advent. Den första advent. Då får man äta pepparkakor, dricka glögg, julmust och lyssna på julmusik. Vi har fuskat i år. Eftersom Laholm, som normalt sett oftast är efter numera var före och hade julskyltning redan förra veckan har jag redan ätit iaf en burk pepparkakor, druckit julmust och slurkat glögg. Men julmusiken blir det premiär på ikväll. Tror det blir Peter Jöbacks julskiva, den är fortfarande den stora favoriten. Då ska även ljusstakarna upp i fönstren och likaså stjärnorna. Då börjar julen. For real. Julen 2010. Benjamins första.

Gjorde en liten julgrupp igår, men är inte riktigt nöjd, får se hur länge den ser ut såhär, innan den fixas om..



6 månader


Lite sen uppdatering (igen) men här kommer info om Benjamin som halvårsbebis!


Namn: Benjamin Mio Albjär

Ålder: 6 månader och 2 veckor

Längd och vikt: 70.5 cm och 8440 g

Storlek: 74-80

Sover: Väldigt oregelbundet på natten. Somnar oftast runt 8 på kvällen och sover till halv 7 ungefär. Men däremellan vaknar han allt från 2-6 gånger. Sover en fömiddagslur på ca 2 timmar runt 9. Sover ungfär lika länge någongång under eftermiddagen

Äter: Fortfarande mest bröstmjölk, men försöker även få till ett matschema under dagen som brukar se ut såhär ungefär. Frukost - lite gröt  Lunch - varm mat ex biff stroganoff eller annan puré. Någon fruktpuré till efterrätt
Ibland mellanmål - lite risgröt eller någon fruktpuré. Gröt till kvällen och sedan testar vi med välling innan läggdags. Inte så populärt. Däremellan ammas det i tid och otid. Är jag inte hemma så äter han bättre av maten.

Utveckling: Sitter riktigt bra nu. Tappar dock fortfarande balansen ibland men det blir mer och mer sällan. Pratar mycket och hela tiden, da da da och bla bla bla låter det om honom.

Gillar: Sin gåstol, kan sprattla runt i den hur länge som helst..

Ogillar: att få kläder på sig, speciellt på armarna.


 



Torsdag


Vi är fortfarande hängiga. jag mår till och med sämre idag men tror mest det beror på att lilleman har vaknat ungefär en gång i timmen inatt så sömnen har blivit lite sisådär.. Lilleman är snorig men i övrigt pigg och oerhört glad, tack och lov för det. Det är jobbigt när han är gnällig när man själv är helt slut. Han är ju oftast en soltråle men ibland så är det inget som är roligt. Just nu sitter han i sin gåstol och jagar hunden. Till hundens stora missnöje och benjamins nöje. Stackarn, får lura upp Boss på ovanvåningen så får han vara ifred.


Sötaste mysdressen inhalndlades faktiskt på Ullared

Igår hade jag syster yster på besök en stund och vi kollade på Yrrol. Bättre film har sällan skådats.

underbar film, jag känner den mycket väl ;)




Ullared


Igår åkte vi en sväng till Ullared och Gekås, var där strax innan 18 på kvällen och lyckades på 2 timmar shoppa loss ganska rejält. Blev en hel del julklappar och lite grejer till lilleman. Själv så handlade jag ett pat handskar till mig och ett balsamsprej. Det var nog allt till mig, och ändå hade vi en FULL kundvagn. Det är väl så när man har en skatt, det är bara han som prioriteras..

Jag är såå trött på att vara förkyld. Har dessutom bara varit det i typ 3 dagar, må det gå över snart.
Idag har de börjat riva grannhuset, äntligen! Kul att sånt prioriteras nu när vi ska flytta.

Nu ska jag sluta skriva en massa gojja och istället försöka få i mig lite frukost och vänta på Malin.
Lillasyster yster, kommer du snart? Benji längtar efter dig!


Nu är skräpet snart borta!!!



Dags att höja säkerheten



Så nu har liten börjat hitta fram till skåp och lådor. Dags att införskaffa barnlås till sådant. Petskydd till eluttag är kanske också något man bör ha, eller?

Godmogon förresten. Har sovit skit inatt. Lite småjobbigt när man inte mår så bra..
Liten har vaknat varannan timme ungefär, men han är oerhört pigg och glad nu ändå.
Sitter med en stor kopp chaite i handen för att mjuka upp halsen lite. Nu får det bli lite frukost tror jag. Har mycket på schemat idag, lika bra att sätta igång direkt, trots krasslighet och sömnbrist.


 



Sjuuuk!

Jag mår inte bra, jag hostar och nyser och snörvlar om vartannat och är helt slut i kroppen. Bihålorna värker och till råga på allt känns det som om jag har en kommande inflammation i min visdomstand. BLÖ!
Idag har vi hållt oss inomhus hela dagen och när älskling kom hem tog han med sig lilleman och veckohandlade medan jag gick och la mig och sov. Vaknade 1 1/2 timme senare av att maten var klar! Tack älskling, du är bäst!

Kolla förresten in denna talang, 4 år gammal.. sååå söt!


Nu blir det mys i soffan. Hoppas du mår bättre än jag!


Riktigt, riktigt illa.


I torsdags tog FEI (federation equestrian international) beslut om att tillåta fenylbutazon på tävlande hästar.

"Butta" är, enligt preparatets bipacksedel "ett medel som motverkar inflammation och används för behandling av reumatiska och liknande smärtsamma tillstånd i muskulatur, leder och skelett hos häst samt vid svullnads- och inflammationstillstånd hos häst efter operation."

Jag tycker rent ut sagt att det är FÖR JÄVLIGT!!! att FEI kan besluta om att det ska vara ok med smärtstillande på hästar under tävling. Det har de senaste åren diskuterats mycket om doping och det är en ständig debatt om hur vi ska komma åt dopingen. Är det ett steg i rätt riktning att tillåta dopingklassade preparat? Jag tycker att det är helt fel. Hästar har inte möjlighet att föra sin egen talan och ska därför INTE medicineras innan tävling.

Ett av argumentet för användning av butta är att: om medicinering är tillåtet för alla, är det rättvist för alla. Är det verkligen rätt sätt tänka? Vad tycker ni?


Hästar ska få tävla utan olika preparat i kroppen. Det är min åsikt!

Källa: hästhoppning i fokus




Nu är julen invigd...


Lite tidigt kanske men nu är julen invigd. Nu börjar denna långa, underbara uppladdning för en enda dag, nästan som ett bröllop, fast det återkommer varje år. Och tack och lov för det. Jag älskar julen.
Idag var det alltså julskyltning i Laholm, en vecka för tidigt dock, men allt för att slippa krocka med Halmstads julskyltning. Så nu är den alltså igång. Julkarusellen. Och jag firade med glögg, pepparkakor och julmust!
Om du bara ska dricka en glögg denna jul, välj Tindras roséglögg. Finns på sysytembolaget eller som lättglögg i de flesta butiker. Själv gillar jag lättglögg bäst, tycker de andra smakar för mycket sprit. jag har bara testat den varm men tror att den är kanon kall med. Får testa snart!

Njut av kvällen!




Helgen so far


Har en bra helg. Trots att lilleman fått sin första riktiga förkylning och även jag är lite småkrasslig. Tack och lov har skrutten ingen feber, men hosta och en rinnande näsa. Han har trots detta sovit helt ok dessa dagar!
Tack för alla era tips om lillemans sömn. Det värmde att få lite tips och ideér. Dock har vi inte gjort så mycket men nu har han sovit 3-4 timmar i sträck både inatt och föregående natt, Må det fortsätta såhär! 

Ja, så vad har då denna helg innehållit? I fredes var jag och mamma ute och red en liten sväng i det härliga vädret. Njöt även att vädret till fots tidigare under dagen. dagen avslutades med en underbar middag lagad av min personliga kock, tillika underbara make. Det blev paella, fantastiskt gott


gott gott!

Liten skrutt sitter riktigt bra nu, skönt ändå att sitta på madrassen för trillar då och då gör man ju ändå

I går var vi på fest hos Annie och Fredrik, eller hos Christina rättare sagt, men hon var ju inte hemma. Hade en trevlig kväll (som vanligt i det sällskapet) och god mat (även det hör till vanligheterna)
Har även sjungit en himlans massa i helgen. Både igår och idag. Kul.


 


Bästaste Annie, tack för en trevlig kväll!

Nu ska jag till stallet och ta in de små stackarna, sedan får det bli en tur till stan, julskyltning idag ju!



Jag behöver DIN hjälp!


Nu behöver jag bra och användbara tips av DIG som är förälder...
Det gäller lilleman sömnvanor. han sover fruktansvärt dåligt och jag vet snart inte vilka knep jag ska ta till för att orka med. Att regnet smattrar mot mitt fönster och att det är oerhört grått ute hjälper INTE!

Var på BVC igår för läkarkontroll och pratade då med både läkare och sköterska om hans sömn. De tyckte att det var viktigt att vi fick ordning på det, speciellt då dessa kassa nätter sätter sina spår på mitt blodsocker. De påstod även att barn som är 6 månader inte behöver äta på natten, inte alls tydligen. De tyckte att jag skulle åka bort och sova någon annan stans ett par nätter och att någon jag känner mig trygg med skulle komma hit och ta lilleman, tex min mamma. Men det skär i mitt hjärta när jag tänker på att han kommer vara ledsen och att jag inte kommer vara här och trösta honom

Andra jag pratar med säger att det blir bättre om man får dem att använda napp. Men vi har trugat med nappen så mycket nu att jag gett upp, han vill inte ha den, så är det bara!
Vissa berättar om att deras nätter blev bättre först när de slutat amma. Men jag vill ju inte sluta amma, inte än!

Inatt försökte Andreas ta honom när han vaknade redan efter 3 timmar, men efter en timme av gråt och skrik gav vi upp och jag ammade honom till sömns samtidigt som tårarna rann ner för mina kinder.

Har du något bra tips att ge oss? Vi behöver verkligen hjälp, jag behöver min sömn!



En helt underbar tisdag!


Igår hade vi verkligen en riktig toppendag! Först ut stod bilbesiktning på schemat, vilket gick bra och det är ju alltid skönt. Sedan åkte vi hem till Jenny och Ellen. Har inte träffat Jenny på lääänge lääänge så det var verkligen superkul.
När vi kom hem igen blev det en lång och härlig promenad i solen. Gick till Lilla Tjärby och kännde in vårt nya kvarter. Mycket gemytligt och alla hälsade så trevligt när vi kom gående. det gillas!
Lilleman var vaken mer än halva rundan och satt nöjt och tittade på sin omgivning.

Dagen avslutades med en snabbtitt på kakel i Båstad (och vi är typ överens, helt underbart!!!) och ett besök hos banjamins kusiner och farbror bamse och elin. Det blev hämtmat från centercourten dvs en pepparstek - mums!
En helt underbar dag helt enkelt.

 
Ellen inspekterar Benjis hår

Benjamin fick låna Ellens gamla gym och det var verkligen populärt,
tack jenny för idag! Vi får ses snart, snart igen!


Tisdag


Godmorgon härliga tisdag!

Har sovit ok inatt, var uppe vid 1 och sedan strax innan 5, men då var det någon som inte ville somna om utan helst ville ligga och busa..

Idag, eller rättare sagt NU ska vi bege oss till Halmstad för att besiktiga bilen. Sedan ska vi hem till Jenny och Ellern! Ska bli sååå kul å ses, var läskigt längesedan.
Måste nog pysa nu, tjing tjing!




Det går bättre och bättre...

... med den här sömnen. Inatt har den varit bättre än på länge. fast jag är fortfarande trött, men som man säger, rom byggdes inte på en dag, och så återställdes inte min energinivå på en bra natt heller.
Han somnade vid nio igårkväll och vaknade sedan vid halv 2 ungefär. Inte helt illa. Sedan somnade han om efter mat och sov till halv 6. helt underbart! Får fortsätta att prega i honom mat mellan amningsstunderna i fortsättningen med.

Idag MÅSTE jag ta tag i det här med vaccinering. Jag har velat fram och tillbaka lääänge men har nog bestämt mig. Eller det har jag egentligen inte men jag tänker ta den ändå. Men jag pallar INTE stå i nån kö och sånt där. Men nu var det ju även fritt fram för småbarn att vaccinera sig med, såå.. HJÄLP! ska jag vaccinera benjamin? Det är kanske lika bra. Kommer ju ALDRIG förlåta mig om det händer honom någonting. Fast jag tror nog inte att det är så farligt ändå. Åhh... jobbigt det här!!

Nu sover lilleman sin förmiddagsnap och jag dricker te, chaite. Helt fantastiskt gott. Ska nog bege mig till en teaffär och köpa julte.
Med tanke på julen så kanske man ska slå till med ett litet glöggkalas sådär en eftermiddag. Sen kommer nyårsafton, åh... inget jag ser fram emot alls. Någon som vill fira med mig i all stillsamhet?! Shit, va jag har blivit tråkig.
Nää nu pladdrar jag bara, dags att göra nån nytta istället.

Ha en underbar måndag och glöm inte att du är värdefull!




PANIIIIK!


Någonting har flyttat in under vårt hus och försöker äta sig in. Någonting knaprar rundor under mitt golv. Jag får paniiik, det är så äckligt att jag vill kräkas! Andreas har fyllt hela huset med gift och jag hoppas det hjälper SNART! Ush ush ush. Jag gillar det INTE!

Fast är du såhär söt är du nästan välkommen, fast du får bara bo i uthuset... och aldrig någonsin visa dig för mig!




Det flyter på...


Lilleman sov faktiskt bättre inatt, underbart! Fortfarande inga höjdarnätter, men det går iaf på rätt håll. Vi försöker få till det med regelbundna mattider med, kanske inte alltid så att han får i sig så mycket, men det är iaf en början. Testade risgröt ikväll, vilket var oerhört populärt. Skönt att vi kan hitta lite favoriter. Även välling gick det ner ett par klunkar av ikväll, måste käma med det varje kväll. Hade varot såå skönt om Andreas kunde gå upp och ta honom ngn natt... Oj oj, va allt handlar om sömn och mat just nu.


Glad är han när han äter iaf!

Nu sover mina pojkar, ja alla tre faktiskt, och jag tror att det börjar bli dags att göra dem sällskap.



Spelkväll hos far


Igår var vi på spelkväll hos pappa och Nettan. Vi åt fläskfilé, pressad potatis och gooood sås! Mat som tyvärr krashar min mage :(  Men gott var det! Mums!
Sedan spelade vi ett spel som hette något i stil med kampen mellan man och kvinna, ett roligt spel, fast det känndes som om frågorna var gjorde på 50 talet..


Pappa och Nettan

jag, lilleman och anna

finaste lillebror och finaste mannen

Min älskade plutt tog sig en kort tupplur men vägrade sedan somna förrän vi åkte hem vid tolv.. nattsuddare där!


Älskade familj!

Idag har vi varit i Halmstad en sväng, i jakt på badrumsmöbler och kakel. Det gick faktiskt ganska bra. Vi har hittat badrumsmöbler från dansani som föll oss båda (!!!) i smaken och även ett kakel som vi gillade. Hoppas allt fortsätter såhär. Köket var vi inne och färdigställde i torsdags och betalade handpenning på. Det kommer bli kanonsnyggt!

Jag, Boss och lilleman har varit ute på en rask promenix innan mörkret föll och nu sover lilleman gott i sin vagn som står ute på altanen. natten sömn har varit liiite bättre och dessutom fick jag sovmorgon till halv 10 imorse, lycka!
Nu ska jag plocka iordning lite, tända ljus och njuta av kvällen..



Så sant så


Igår tittade jag på efter tio med Malou (ett av mina favvoprogram faktiskt, härligt att starta dagen till) Hon hade bjudit in bla Amelia Adamo till sin champagneluch och hon fick frågan om hur hon vill bli uppvaktad? Svaret löd:
Jag víll att den som uppvaktar mig bär mina bördor. Hur vackert och sant är inte det. Ärt det inte precis så vi vill ha det. Någon som hjälper en när man har det jobbigt, som fixar något som man själ har svårt med. Fantastiskt och så sant så!

smart kvinna det där...


Nära bristningsgränsen...


Natten har varit oerhört jobbig, lilleman har sovit någonstans mellan 1/2 - 1 1/2 timme åt gången och det är JOBBIGT! Eftersom man dessutom inte har sovit bra alls de senaste 6 månaderna (6 månader av kass sömn, sjukt att man egentligen står på benen!) har man lixom inget lager av extra energi att ta av. Inatt var jag väldigt nära att bryta ihop. Jag ville bara lägga mig på golvet och försvinna för en stund. Men kärleken till denna lilla plutt som gör mig allt detta onda är så enorm så jag orkar lite till helt enkelt. Just nu skruttar han imkring i sin gåstol, skönt för mig att kunna sitta här och göra ingenting typ. 
Om en stund, när vi fått i oss lite frukost, får det bli en promenad. Tänkte gå bort till vårt nya hus och kolla omgivningarna... :)
 



Födelsedag!


Idag fyller plutten 6 månader! Tänk, att jag precis som alla andra, förundras över hur fort tiden går. Dessa månader har gått läskigt fort och värre blir det ju. Skrämmande. Men det har samtidigt varit underbara 6 månader. Jag njuter så mycket jag bara kan av min underbara son.

Idag firade vi med att köpa hem en stooor påse majskrokar! Å ojoj va populärt det var!



Nattskräck??


Igårkväll vaknade lilleman ungefär en och en halv timme efter att han somnat för natten. han var helt hysteriskt ledsen och var länge helt otröstlig. det var fruktansvärt jobbigt att vara så hjälplös och inte kunna göra någonting för att han skulle lugna sig. Tillslut fick vi tända lyset och först då lugnade han sig och somnade om tillslut. Undrar om han drömde någon mardröm?! Sömnen var inte heller bättre denna natt tyvärr.. men förr eller senare blir det väl bättre!

Har varit hos Malin och fått massage idag, riktigt välbehövligt. Får nog boka in en tid nästa vecka med. Är inte riktigt ok i min rygg. Måste börja jobba mer på mina magmuskler. NU!

Nu blir det snart sängen här. Fast först ska jag kolla på Lyxfällan!




Dålig sömn


han sover inge bra min älskade son. Inatt vaknade han med 2-3 timmars mellanrum. hann precis somna igår och då vaknade han. Dessutom har han bara bitits när jag försökt amma honom, aj aj aj!
Däremot sover han gott och länge på dagen. Vissa påstår att det är därför han sover kasst sen, men tro mig, jag har provat att låta honom sova smånaps bara under dagen och det blir absolut inte bättre av det. Vi håller tummarna för en bättre natt inatt. För jag är trött och behöver sova.
Och apropå sova, så ska jag göra det nu, bums! Vi hörs imorgon istället!


Afton


Kväll. Tisdag kväll. Klockan är knappt halv nio och min prins sover redan gott i sin säng. Otroligt. Men skönt. Har tvingat i honom lite gröt innan han somnade (han vägrar ju välling) förhoppningsvis blev han mätt i magen och sover en bra stund..
jag tror faktiskt att även jag ska sova snart, men jag känner mig lite hungrig. Blir kanske en kopp te och en koll på blodsockret om det kan vara därför jag är lite hungrig.

Jag blir snart tokig. Jag vill resa. Bara åka tilll värmen. Inte uppleva en massa saker, bara sola, bada och koppla av. Vi har pratat om det ett tag men inget mer händer. Älskling, om du inte får tummen ur snart så bokar jag själv! Jag behöver verkligen det och när vi nu har pratat om det så släpper jag inte den tanken..


Ja tack. Nu.




Min fågelunge!


Benjamin har äntligen börjat förstå det här med mat.. I helgen har han ätit som aldrig förr. banan är favoriten. Skönt tycker jag, för nu kan jag känna mig lite lugnare med att åka till stallet utan lilleman. Han kan mätta magen med något annat tills jag kommer hem. Dessutom börjar jag få lite längtan efter att gå på bio tillsammans med älsklingen. Eller att kanske gå ut och äta. Att bara vara Maria och Andreas en liten liten stund.
Får nog bli så snart. Men som vanligt när jag vill gå på bio så finns det väl ingen film jag vill se. 

Om en stund är det lunchdags, då blir det biff stroganoff för plutten. Jag skulle behöva leva på sallad en vecka. Man äter mycket skit när man är på mässa. 
 
Gapar som en fågelunge!




Vackra ord


Jag är ett stort fan av vackra ord och skulle gärna klä hela mitt hem i små tavlor med vackra meningar och fina väggord. Att jag gillar texter, dikter och fina citat tror jag märktes på vårt bröllop. Jag älskar vackra låttexter och blir helt salig när jag hör hur ord kan sättas ihop till så oerhört betydelsefulla meningar. Jag skulle sååå gärna klä min kropp med en ny tatuering med vackra ord som säger lite om vem jag är. " Jag har noll kronor på banken men är rikast i världen" är ett favoritutryck. I vårt nya hus planerar jag för fullt hur jag ska kunna inreda för att inte glömma vad som är viktigast för mig här i världen - kärlekl! I helgen hittade jag min nya favoritbutik på internet. I helgen hittade jag ett företag som heter Kreativ insikt. Det är jag. Vykort, böcker, smycken - allt med en påminnelse om vad som är viktigt i livet. En hjälp att uppskatta det vackra i vardagen.

Såhär beskriver företaget sig själva på sin hemsida
"Kreativ Insikt vill inspirera till stora tankar i den lilla världen. Vi vill inspireradig att stanna upp en stund i vardagen och tänka: Är det här jag? Lever jag verkligen mitt liv?"



Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

jag skulle lätt kunna köpt hela affären men fick denna gång nöja mig med några vykort, dessa beställde jag bl.a. Ska rama in dem och sätta upp dem i nya huset sen


 



Efter helgen


På mässor stöter man på mycket konstigt folk. Man får göra konstiga kommentarer och träffar folk som käner mig men som jag inte känner igen (känner mig hemsk när sånt händer)
Man får ofta kommentarer av folk som vet bättre, som kan allty om chips och kryddor och som tom var med och startade företaget. Allt bara plockat ur luften, såklart!
Årets två mest konstiga kommentarer kom från blonfiner såklart (hehe eftersom jag själv är blondin i grunden tillåts jag skämta om dem)

* jag kan tyvärr inte köpa några chips för jag ska göra silikonbröst!
Om man har så tajt budget så kanske man ska vänta lite med att slänga pengarna på något så oerhört onödigt som silikonbröst, kom igen, köp chips istället...

* Är palsternackschipsen slut? Åh, vilken tur, de var så himla äckliga!
så kanske var fallet för denna tös, men det var ju inte direkt så att de hoppade från skålen upp i munnen på henne..

Ha ha
Konstigt folk finns det alltid gott om

Någon konstnär hade tolkat det goda köket-mässan, med ett trevligt resultat. MEN - inga chips - kasst!




I stockholm


I stockholm har vi det fint, men jag må berätta att jag lite trött!
Mässan är som vanligt, trevlig och full med fulla folk. Nu ska vi gå ut, om vi vågar, tydligen är hela älvsjö fullt med galna göteborgare och piképoliser!
Nu vaknade lilleman så nu blir det matdags för honom och sedn för oss! So long!

För övrigt, ett gigantiskt lycka till imorgon till alla laholmsvoltigörer! Är lite lissen att jag inte kan vara med er!


Sötast!


Vår alldeles underbara son!


På väg


Sitter i bilen på väg mot Stockholm. Är egentligen trött och borde lägga ner datorn och slumra nu när tillfälle ges. Men när man väl får så kan man inte. Har en till i bilen som också är trött men som inte heller kan somna. Vi slocknar väl samtidigt, förhoppningsvis snart!

Det är dags för mässa igen. Därav Stockholmstrippen. Ja egentligen hade vi önskat att även få träffa min kusin, men han har inte behagat födas än.. Typiskt. Men vi får säkert en trevlig vistelse ändå. Om än annorlunda. Är van vid att åka upp, jobba och äta på trevliga restauranger, träffa vänner. I år blir det nog jobba-äta-sova!

Nu ska jag göra ett försök till att slumra lite. Kan behövas efter de få timmar jag lyckats med inatt!



Vaccin eller inte vaccin???


Jag har ångest. Feteångest. Så mycket ångest att jag knappt kan sova om nätterna. Och det handlar och det förbannade vaccinet. Ska man vaccinera sig eller ska man det inte?

I pluskorgen: Man slipper kanske ligga med en helvtes massa hosta och feber. Man gör troligtvis samhället en tjänst. jag vill skydda lilleman. Dessutom är jag "riskgrupp" eftersom jag lever med diabetes.

I minuskorgen: det gör ont. Ont. jag hatar saker som gör ont, speciellt om det innefattar nålar. Och vem vet egentligen vad det kan ge för biverkningar på sikt?! Jag har ju fått förklarat för mig att min diabetes beror på en vaccinationsskada. vad får jag av denna vaccination? cancer? Nu har ju dessutom läkarna i Schweitz gått ut och förbjudit vaccinet för barn, gamla och gravida. Vad säger de svenska läkarna om ett halvår? Oj sorry, det var tydligen inte så bra?!

Är det egentligen så himlarns farligt det här med svininfluensan? Det tjatas om alla som ev kommer att dö och de som redan gjort det. men egentligen, Hur många dör varje år av ovaccinerbar influensa? Eller av lunginflammation? Eller av att köra bil? Är det hela inte bara lite väl uppjagat? den enda egentliga anledning jag ser att vaccinera mig är för min älskade sons skull? Men då måste jag ju egentligen se till att alla i hans närhet blir det. Åh... jobbigt. Kan inte bara en sjuksköterska komma hem och tvinga mig, så slipper jag ta beslutet?

Vaccin - ett läskigt hopkok???




Tisdag


Idag har vi haft Tilda på besök. Allra bästaste Tilda. mysigt. Hon kan hon. tog med sig eget kaffe eftersom det vi har hemma är minst 6 månader gammalt. Minst. Men mysigt hade vi den lilla stunden, med kaffe och allt. Sedan har vi hängt lite på öppna förskolan, lilleman och jag. Och slutligen har vi varit på Gränsbygden för att få pris på vitvaror. Spännande det där. de var ungefär 8 000 billigare än Elgiganten.

Nu sover mitt älskade barn tungt i sin säng. Älsklingen sitter nere i soffan och jag tror faktiskt jag ska göra honom sällskap!

sötaste plutten!


Matglad!


Ikväll är jag en glad mamma till en liten skruttis som gapat stort efter mer mat! Han åt ungefär en halv burk potatis, majs och kalvkött med god aptit, hade säkert kunnat få i honom mer. Sedan blev det ett par skedar mangopuré till efterrätt och lite rån. Gott gott. Hoppas det fortsätter liakdant. Gav honom fruktgröt imorse (från 6 månader egentligen, men det är han ju nästan) och det fungerade mycket bättre än den tråkiga havregröten. Även lite välling fick han i sig med mormors hjälp. testade majsvälling istället för havre och det verkade fungera bättre. Nu har han äntligen somnat, var tydligen inte det minsta trött ikväll. Typiskt, jag som skulle färgat håret.. får bli imorgon, eller ngn annan dag.

Nu ska jag plocka iordning nere i köket, sen blir det sängen. Bums!




Kass uppdatering... igen



Måndag. Veckans lugna dag. På måndagar planerar vi aldrig någonting, vi stannar oftast hemma och bara myser. Oftast är vi trötta efter helgens aktiviteter.

Denna helgen har de verkligen varit fullt upp. Har nästan bott i stallet. I lördags linade jag 4 hästar, Mirô, Kongsboy, Vanzetto och Chico, kul och väldigt givande. men man var lite seg efter det, mycket snurrande blir man trött av! Men alla hästarna har varit kanon, speciellt Vazze som jag fick driva under hela träningspasset, vilket typ aldrig hänt. Kul att se att han blivit så fin på så kort tid! Och Chico blir faktiskt bättre han med. han har fått nya skor vilket gjort galoppen bättre. Kul!

Nu har lillplutten somnat i vagnen, har bytt till sittdelen nu, vilket är så mycket bättre, nu kan vi gå ut på promenad utan att han blir vansinnig efter 5 minuter. Åkpåse + fäll gör det varmt och mysigt. Skulle gärna ställa honom ute då han sover sååå mycket bättre men det blåser ju storm här på landet, han kanske skulle blåsa bort. Nä han får stanna inne.

Nu ska jag äta frukost, är såååå hungrig!