Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Godmorgon alla glada!



Nu sätter vi oss i bilen och styr kosan mot Estocolmo!
Jag har laddat med massa underbara cdskivor, så det ska bli en mysig tripp!
Hoppas ni alla får en bra helg, var ni än befinner er!








Punktering!



Imorse när jag skulle köra till jobbet upptäckte jag att jag hade fått punktering på bilen! Så ilsk jag blev! Och inte har jag en aning om hur det gått till men det var ett stort hål.. Tur att man har världens bästa man som rycker ut och hjälper en i dessa nödsituationer!

Nu har jag iaf kommit till jobbet, det riktiga..  har varit på chipsen tidigare idag.
Jobbar till halv 6 och sen är det äntligen helg!
Imorgon bär det av till stockholm på en liten miniweekend. Åker hem igen på söndag, ska bli riktigt trevligt!
Nu får jag nog ta å göra någon nytta här på jobbet!




Mmm... massage!



Jag har precis varit och fått massage, det var helt underbart!
hade tänkt att jag skulle vara lite duktig och gå å simma efter det, men massagen fick mig att bli så avslappnad så att jag är nu helt slut. dessutom fick jag lite huvudvärk så jag ska nog bara dricka en del vatten och vila lite på soffan, det är väl sådant man får unna sig när man är gravid?

Fick ett mess av vår körledare i förmiddags att hon var sjuk, så ingen kör idag heller. Kanske ska byta om till myskläder och stanna i soffan resterande av dagen.. låter ganska skönt faktiskt.

Just nu sitter lilla Boss i mitt knä och det är nästan, nästan som att ha en liten bebis i knät. Tänk att om mindre än fyra månader sitter jag med vårt barn i mitt knä..


jag och Alexander





Slut...



jag är återigen helt slut.. Ibland kan det kanske vara så att man kanske ska inse att kroppen inte är sig själv när man är gravid. Jag ska absolut inte klaga, jag har en toppengraviditet, men de krafter jag tidigare haft är nu helt borta..
Hade en riktigt trevlig kväll igår, trevligt sällskap och såå många härliga skratt. Tycker att det är fantastiskt att umgås med människor i så skilda åldrar och med så skilda intressen. jag är yngst och den äldsta är över 60 och vi kan umgås som vänner. underbart tycker jag!
det blev ganska sent och jag sov nästan till 10 idag. Skönt.

ikväll har jag dessutom varit ute och gått en härlig promenad med Bella, dessa små stunder med härliga vänner gläder mig mycket. Imorgon är det jobb på chipsen som gäller hela dagen och sedan ska jag på massage.. underbart..
är jag inte för slut efter detta får det bli en tur till simhallen och några längder i bassängen.
Nu ska jag dock gå ner och göra mig en semla.. man får gotta sig lite när man väl är sugen tycker jag!

Hoppas du har en härlig kväll!





Tisdag kväll




Snart ska jag åka ner till stan för att träffa mina arbetskamrater, vi ska först hem till en av dem på fördrink (vatten till mig typ..) och sedan ska vi till Annabelle och äta middag.
Ska bli trevligt, hoppas jag...

Idag har jag och Annie varit på en uppfriskande ridtur, skönt för hästarna att komma ut lite och slippa ridhuset för en dag. Bilen har även blivit besiktigad och det var inga som helst fel på den! Härligt!
och... jag har bakat bullar, så att jag kan bjuda på semlor!
Någon som vill ha?

ha en trevlig kväll!





Ny vecka.. igen!!


Jaha, då gick man in i vecka 25 idag

De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Om man misstänker för tidig födsel kan mamman få cortisonbehandling för att påskynda lungutvecklingen. När barnet är fött måste det sedan behandlas på neonatalavdelning tills lungorna är färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade.

Jah gar en hel del sammandragningar nu.. de kommer oftast när jag motionerar. Jag som vill motionera!
Men än så länge är de inte såå jobbiga så röra på fläsket kan jag nog göra ett bra tag till..


Min tjocka mage! ser ut som om jag sprungit in i en vägg, detta ger platt mage en ny definition!





Godmorgon..



jaha, så var helgen över (igen???!!) och det är måndag. Men jag ska inte klaga, är ledig nästan hela dagen idag och hela dagen imorgon.. Riktigt skönt. Känner att jag verkligen behöver det.
Jag har börjat få kramper i höfterna på nätterna och har de senaste dagarna inte sovit så bra. När det väl lyckas släppa, har liten vaknat och sparkar på som bara den. Herregud, hur ska det bli om ett par veckor när spakarna blir starkare och starkare?

Nu skajag äta lite frukost innan det är dags för besök hos barnmorskan.
I eftermiddag blir det lite simning och sedan teckenspråkskurs.

Hoppas du får en härlig dag!





Sköna söndag!



Vilken härlig och trevlig dag vi haft...
Imorse sov vi länge, åt en riktigt god frukost och sedan blev det en härlig promenad med pip (hunden alltså, han har fått nytt smeknamn då han för tillfället piper mest hela tiden, suck)
Vi gjorde vår veckohandling, åkte sedan hem och jag bakade morotskaka till min teckenspråkskurs imorgon. Sedan körde vi hem till pappa och fikade. Tyvärr var han inte hemma så mycket, då han jobbade, men lite fick vi träffa honom iaf.

Efter detta trevliga besök var vi på innebandymatch. Vi hade ju lovat Niklas att åka och kolla på honom. Trevligt, men tyvärr förlorade de. Går förhoppningsvis bättre nästa gång.
Nu blir det sen middag här och sen blir det soffan..

ha en underbar söndagkväll!


Lilla Bossen i bilen..

För övrigt måste jag bara visa min nya tvålpump som Isabelle hade fixat åt mig. Jag såg en hos henne i fredes och blev helt kär.. Tycker att den är helt fantastisk!







En dag på Flyinge..



Har haft en riktigt trevlig dag på Flyinge idag.. Tack söta töser för att jag kunde följa med ner!


En morgontrött "big-mama" efter alldeles för lite sömn

Trötta storkar och underbara tjejer



Jag gillar min mössa
--------------------------------------------------------

Nu blir det kvällen!!!





Tiiidig lördagsmorgon!



Igår var vi hembjudna til Niklas och Isabelle på middag och vi hade en riktigt trevlig kväll
Dock blev det sent och idag när jag faktiskt bara sovit knappt 5 timmar är jag glad att jag kan se tillbaka på en trevlig kväll och inse att det var värt det..


Värdparet


Martin är nöjd med maten


Gooood dessert!


Här börjar vi bli trötta

Nu väntar jag på Malin som ska hämta mig så att jag kan följa med ner till Flyinge och kolla å tjejerna som ska ha uppvisning.
Hoppas du får en trevlig dag!



Boss är sötast i världen när han är trött...






För 5 månader sedan...



För exakt 5 månader sedan idag upplevde jag min hittills bästa dag i livet
Idag minns jag den lite extra...













tack älskling för att jag får vara din...





Sparkelispark!



Mitt lilla hjärtebarn i magen har börjat bli helt vild och det sparkas för fullt i magen. Jag måste nog börja vänja mig... Just nu är det så att varje gång det sparkar till eller bluppar som jag personligen säger så tycker jag att det är så mysigt och jag kan helt plötsligt inte göra någonting, måste bara vara stilla och känna efter..
Men det ger sig väl, kan ju inte stanna upp i allt man gör hela tiden.
jag tycker i alla fall att det är helt underbart att man känner att det verkligen bor någon i min mage. Någon som ska komma att bli den mest fantastiska person i världen..
Åh.. va jag längtar efter dig!



Nu ska jag till tandläkaren.. suck...





Vackert sorgsen



En låt som får mig att gråta. Jag tycker den är underbart vacker,
Åsa Jinder är fantastisk








Nu blir det helg!



Nu är jag ledig hela helgen och oj oj oj så skönt det ska bli!
Idag hade jag en mysig lunch-dejt med Josse, mycket nice, även om jag mest bombaderade henne med en massa jobbigt snack om mitt jobb, sorry gumman! Men oj va man behöver prata av sig ibland.
sedan blev det en tur till simhallen och lite motion. det var dock lite motigt att gå dit med tanke på händelsen förra veckan, men jag klarade det så nu blir det lättare nästa gång!

ikväll börjar äntligen kören igen efter en månads uppehåll.. Ska bli roligt att sjunga lite igen!
Nu ska jag pallra mig ner för trappan och göra lite kvällsmat!






Dags för en bekännelse..



jag måste bekänna en sak och jag skäms faktiskt lite över det
Jag har gått på det här med TV shop, jag har länge irriterat mig på att mitt hår inte är som det ska, jag sover med inpackning så ofta jag orkar men håret har ingen lyster och ingen glans alls.. jag har snart provat varenda schampoo som finns, och de som gör att håret blir fint och bra, gör att jag kliar sönder hårbotten. Jag har dessutom sedan i somras funderat på det här med balsammetoden som du kan läsa om mer här , jag tror på just detta men har inte vågat testa..

I vilket fall har TV shop en produkt som är ett rengörande balsam, jag såg reklam för detta och ja.. kunde inte låta bli helt enkelt. Jag har nu testat det i lite drygt en vecka och det fungerar sååå bra! Håret är mycket finare, vilket märktes direkt efter första tvätten, det glänser, tovar sig inte lika mycket längre och hårbotten kliat inte! Fantastiskt!
Om det intresserar dig kan du läsa mer om det här





Tiden går fort...



Ja, tiden går som bekant fort och jag är redan inne i vecka 24

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.
Om din bebis skulle födas så här tidigt, skulle den ha goda utsikter att klara sig (ca 85%) förutsatt att den fick rätt vård. Medicinska och teknologiska framgångar har medfört att 24 veckors bebisar kan fortsätta utvecklas tillfredsställande utanför livmodern om de föds för tidigt.


Från http://se.babycenter.com/


Jag känner små försiktiga sparkar varje dag och det är sååå mysigt!





Wii



Igår bakade vi ost och skinkpaj och åkte vi hem till lillebror och Anna på en snabbvisit..
Jag tänkte mycket på att ungås med med nära och kära när jag bestämde mig för att inte hålla på så mycket med hästarna längre.. Det hann man ju aldrig med då. Och nu när man har all tid i världen, tycks sig soffan skönare än någonsin! Nä detta ska det bli ändring på. Så som sagt igårkväll strax innan 8 körde vi in till Halmstad.
Vi åt pajen, som faktiskt var ganska god, det var nämligen jag som lagat den, inte min personliga älskade kock. Sedan blev det även lite glass, väldans gott det där..

När vi hade ätit klart fick det bli lite rörelse... Så vi spelade Nintendo Wii, bowlade mest och älskling och lillebror spelade även en runda tennis! Det blev inget långvarigt besök men ack så trevligt!
Tack söta Anna och älskade bror för en trevlig kväll!


Visst har vi grymt snygga stilar när vi bowlar!

tennisspelarna i full fart och jag med en gigantisk mage!





Snart utvilad!



Oj oj oj, va jag var trött när jag kom hem igår..
Att jobba 26 timmar, när man faktiskt får sova på natten låter väl inte så jobbigt?
det är jobbigt. Att vara fysisk och psykiskt närvarande hela tiden tär på krafterna.
Igår när jag kom hem strax efter 4 var jag som ett ösregn, kan meddela att inte mycket hade krävts för attfå mig att bryta ihop totalt. Det fick bli en stund på soffan, en powernap på ett par minuter..
Tittade på världscuphoppning från Leipzig och missade när Roffe red, så lite blund fick ögonen.
Inatt har jag sovit ganska bra, tack och lov.
Mycket konstiga drömmar bara.
Drömde bl.a. att jag födde en dotter, NU! Dvs alldeles för tidigt. Och hon var lika liten och hårig som en kattunge men växte jättefort så nästa dag var hon som en vanlig bebis, hon hade de allra vackraste blåa ögon, precis som älskling..  Vi hade ju inte köpt vagn och knappt kläder och framförallt INGA blöjor. Och det värsta med hela drömmen var att Andreas bara jobbade och jag glömde mitt älskade barn på Lindex.. Helt sjukt. Får ta tag i ett och annat snart så att jag kan lugna mig.

Nu ska jag åka till jobbet.
Hoppas du får en härlig dag!





Lugn morgon..



Godmorgon alla kära läsare!
Idag har jag inte kommit så långt, vilket känns skönt. Ska snart äta lite frukost sedan ska jag och älskling ta oss till Halmstad och kolla på lite nya lampor..
Älskling är på jobbet och jag avundas honom inte! Hade jag inte haft ont i ryggen hade jag kunnat sova precis hur länge som helst, och han den stackaren fick gå upp innan sju.

Igår hade vi i varje fall en mycket trevlig kväll, blev middag på gastons.
På vägen ut från resturangen stötta jag på en kompis kompis. Jag hade sett henne från vårt bord men tänkte att det kan ju inte vara Sanna, hon bor nämligen i Malmö. Men det var det mycket riktigt. En riktigt härlig tjej som det alltid är trevligt att träffa. men vi ville hem eftersom älskling som sagt skulle upp tidigt så det blev inte mycket mer än en snabb pratstund.


Andreas och Christine              Jonas och jag

Nu ska jag fixa till mig lite så att vi kan åka.
Sedan är det ju jobb som gäller!
Ha en fortsatt trevlig helg!



fantastisk låt!



Under tiden jag väntar på älskling som har strul på jobbet så tänkte jag bjuda på en fantastisk låt som jag nästan hade glömt..
NJUT!








Ätnligen fredag... eller inte?!



Jaha, så var det en helg, en helg då man ska jobba.
Sedan man slutade jobba inom resturang så har man helt enkelt insett hur skönt det är med helg. Och nu jobbar jag helger igen, fast det är ju bara typ 10 helger per år, plus några lördagkvällar då vi åker på disco. Men det känns ändå lite jobbigt när de väl kommer.

Nåväl, ikväll är jag ju ledig så vi ska snart in till Halmstad och äta middag med Jonas och Christine..Alltid lika trevlig att träffa dem!
Har precis kommit hem från jobbet, och dessförinnan var jag på välgörande fotvård. Man känner sig så härlig efter denna typ av behandlingar.. Passade dessutom på att boka massage, så om två veckor är det dags för nästa välbefinnande..

Igår var förresten älskling och kollade hockey i Ängelholm, de hade blivit bjudna av ett företag som de har att göra med på jobbet. Dessutom hade företaget anordnat en liten tävling som Andreas vann
Så denna fantastiska kom han hem med igårkväll



Salt och pepparkar från Zack

Så snyggt!
Nu ska jag ta och fixa till mig inför kvällens dinner!
ha en härlig fredagskväll!





Mindre trevlig stund på simhallen...



Efter jobbet idag åkte jag som tidigare sagt till simhallen. Blev ett gäng sköna längder i bassängen.
Därefter blev det en stund i bastun, som sig bör när man har simmat.
I simhallen finns två bastu, jag tittar in i den ena och ser att där är någon, mer ser jag inte, ensamvarg som jag är när man är på sådana ställen så sätter jag mig i den andra bastun.
Efter typ 5 minuter så kommer en annan dam in i bastun och säger att i den andra bastun ligger det en avsvimmad tant. Hon hade kallat på hjälp och det var inte direkt så att jag lutade mig tillbaka utan jag reste mig upp och mycket riktigt där låg en stackars avsvimmad dam..
Personal kom in och de släpade ut henne ur bastun men hon såg helt livlös ut.
Efter bara ett par minuter kom ambulans och vi förflyttade oss från duschrummet där återupplivningsförsök påbörjades.
Det hela verkar dock inte ha slutat lyckligt och vad kan man säga, klart man var lite chockad när man åkte därifrån

Så idag är jag lite extra tacksam för alla fantastiska människor som finns i min närhet!
Självklart sänder jag hennes anhöriga en tanke..







Och så var det torsdag...



Godmorgon!

Jag har haft ännu en natt med ok sömn! Jag är lycklig!
Idag har vi handledning på jobbet. Vi har en dansk psykolog som kommer och handleder oss i metodutveckling, han är helt otroligt grym! Så det ska bli skoj.
När handledningen är över ska jag ta mig till varmare regioner...
Eller iaf till simhallen! Ska bli skönt att få röra lite på mig!

 Nu ska jag få i mig lite frukost!





Mormors födelsedag!



Mormor fyller år idag
så vi passade på att åka med mamma in och gratta henne
det blev god paj, kladdkaka
och så hade mormor bakat muffins, som det var rom i.
 Vilket mormor verkade mäkta stolt över. Jag stod över dem, var tvärmätt ändå..


Gott? ja och väääldigt mättande!

Vi tvingade även mormor att visa galmla kort på sog själv, vilken pingla hon var på 50-talet,
om jag bara hade fått hälften av hennes känsla för stil hade jag varit nöjd.
Vi fick fram de fantastiska "gymnastikkorten" från när mormor var typ 15.
 De är verkligen beundransvärda!




fantastiska momor!!





Godmorgon!



Godmorgon lediga dag!
Helt underbart med en hel dag utan något speciellt på schemat!

Igår hade jag nålbytardag med magen, skoj... eller inte.
Såhär fin är den då!


En riktig kulmage


Ibland blöder det lite


Kan någon förstå att det är krångligt att smörja magen?!





Att leva med en sjukdom som alla tro sig kunna behandla..



Jag lever med diabetes...
Jag lever med en sjukdom som nästan alla människor känner till
Jag lever med en sjukdom som många tro sig veta precis hur man ska behandla
 Jag är nog inte den enda diabetikern i världen som då och då får höra, men kan du äta socker??? (hallå, ni vet inte ett skit!!!) Dessutom kan man få många råd och det är ju kanske trevligt, tyvär är ofta folk av den mer anklagande sorten, typ det är inte så konstigt att ditt blodsocker krånglar så som du sköter det. Det är helt otroligt! jag vill INTE ha en massa pekpinnar från omvärlden, jag ber om den hjälp och de råd jag behöver och vill ha.
Jag har levt med diabetes i över 22 år. Borde inte jag veta bäst hur min diabetes ska behandlas? Dessutom är inte den ena människan med diabetes den andre lik.

Dessutom tror många att diabetes är lätt att leva med, tekniken har ju nått sååå långt!
Ja, det kanske är sant, men lätt är det inte för det.
Idag har jag bla fått avstå från att rida, just för att det har inte fungerat med motion idag.
Men det är ju bra för en diabetiker att röra på sig
Ja, visst när blodsockret ligger som det ska eller högre. Men en dag som idag har jag kunnat äta hela dagen, men blodsockret har inte gått upp för det, snarare tvärtom.

jag skriver inte detta för att folk ska tycka synd om mig. Jag skriver detta för att få ökad förståelse! och för att kanske, någongång i framtiden slippa dessa kommentarer!
Tack..





Ny vecka...



Idag går jag in i vecka 23, det rullar på

Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar väldigt mycket när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

jag känner dock bara små försiktiga puffar
Troligtvis beror detta på att moderkakan ligger i farmkant eller vad man nu brukar säga..


Jag idag





Bloggkrångel?!




Ser nu att mina två tidigare inlägg från dagen inte publicerats, konstigt.
Får se om de dyker upp för eller senare!





Ljusglimtar



       Ljusglimtar en grå vardag
  • Prinsessans dagbok
  • Drömmar om bebis
  • En ridtur... inomhus!
  • Mysig musik
  • Mitt senaste HbA1c värde - 4.8 = Maria GLAD!!
  • Sovstund på soffan, bums!
  • Gos med Boss
         




Tisdag



Som jag längtar efter att få sova riktigt gott en natt!
Inatt har jag ätit godis, sovit, vaknat av alarm, druckit saft, somnat vaknat av alarm.. ja ni förstår själva. Jag har haft alldelels för lågt blodsocker, vilket visserligen gör mig lite glad. Har mest haft problem med högt föregående vecka.
Men tröttsamt är det!
Nu har jag kommit hem från möte med jobbet, har ätit lite lunch, ska plåga mig själv med att sätta i nya nålar i magen
Sen ska det vilas, sovas, tittas på film eller vad som helst,
 bara jag befinner mig i vägrätt läge

fast innan jag gör någonting av detta ska jag ringa och boka en tid för fotvård, allt för att pyssla om mig och min kropp lite!  Det tycker jag att den är värd!

Ha en härligt mysig eftermiddag!





Titt på bebis!



Idag har vi alltså varit på ultraljud igen
Allt för att kolla skatten ordentligt. Och allt var precis som det skulle, hjärtat kollades ordentligt och det såg bara bra ut, även njurarna syntes nu och såg även de bra ut. Känns skönt!

Nu har jag precis kommit hem från teckenspråkskursen och nu börjar det bli dags att laga mat, städas är något jag oxå bör göra men inte har någon som helst lust med. Får se hur det blir...
Och sen är det ju guldbaggegalan ikväll,
 brukar vara ganska kul att se!





En helt vanlig måndag..



Hej och God morgon!
Har sovit så gott inatt och det är jag verkligen glad för
Hade dock en prasslande plastpåse på huvudet (inpackning för håret) så lite störd sömn, men blodsockret har nästan legat bra, inga alarm från pumpen iaf. Riktigt skönt!

Nu ska jag äta lite frukost,
sedan ska jag ut till chipsen och jobba lite.
Och i eftermiddag ska vi in på ultraljud igen
 och kolla hjärta och så lite nogrannare.
Känns skönt att de låter mig göra fler kontroller pga diabetesen.
Håller tummarna för att allt ska se bra ut!
kan ni göra det med?





Ändrade tankar



God morgon!
Jag skulle nu kunna skriva och berätta om min jobbiga natt, mitt förbannade blodsocker, min rygg eller allt annat som är ganska jävligt just nu.

Men nej, idag är vi positiva och jag måste få dela med mig av en liten text som får mig att skratta och fundera en del.
Jag har lånat den från en tjejs presentation på familjeliv och vet inte vart hon har fått den ifrån

"Livet ska inte vara en resa ner mot graven med målsättningen att anlända säkert i en attraktiv och välbevarad kropp, utan snarare att sladda in från sidan, med chokladkakan i ena handen och vinflaskan i den andra, med en kropp som blivit ordentligt använd, för att inte säga fullständigt utsliten, samtidigt som man skriker "WOOHOOO vilken jävla åktur!!!"
 
Helt underbar inställning tycker jag! Nu kör vi!





Shopping!!!



Jag har precis kommit hem från en mycket trevlig shoppingrunda med syster
En härligt trevlig eftermiddag i Halmstad med en del fynd blev det
Skor bland annat, mina kostade ca 80 spänn och syrrans över 500, klart att hennes var lite lite ballare men va fan, jag vann ju prisjaktstävlingen, ha ha!



Till vår efterlängtade i magen halndlades det lite lite med, hade kunnat köpa precis hur mycket som helst, men ibland får man lägga band på sig!




Längtande blivande mamma





Fredag!!




Äntligen fredag igen!
har varit oerhört skönt med en kort vecka
Efter jobbet idag åkte jag raka vägen hem och sooov! Jag var ju helt färdig..
Sen blir det en liten tur i ridhuset med min gamle skrutt, skönt

Nu sitter jag här, nydushad, mätt och i myskläder och är såå nöjd med det.
Lugn kväll, lugn helg... helt underbart!
Nu ska jag gå ner i soffan och smutta på min cola zero.. gott gott!







God morgon!



Jag har nästan precis vaknat upp ur en fruktansvärt jobbig natt
Pumpen har gett olika signaler ungefär en gång i kvarten.
Vilket betyder att jag varit vaken alldeles för mycket denna natt
Och dessutom så har blodsockret farit som värsta
berg och dalbanan

Nu ska jag ta och ringa min diabetessköterska och be om lite råd, för det här funkar ju INTE i längden
Hoppas hoppas att den hemska förkylningen bryter ut NU!
Någon skit är det och en förkyling är ju inte hela världen att klara av.
Något MÅSTE det vara, annars vet jag inte riktigt hur jag ska klara att ha kontroll på mitt blodsocker under resterande delen av graviditeten!
Nu ska jag till jobbet på planering, även denna dag är bara några timmar så senm blir det hem till soffan!

I övrigt vill jag bara säga:
God morgon alla kära vänner och bekanta och obekanta!






Lista!



Denna lilla lista snodde jag från http://troll.bloggagratis.se/
jag tycker det är sååå kul. Mest för min egen del, men iaf..

Angående året som precis passerat:

1. Gjorde du någonting nytt som du aldrig gjort tidigare?

Jag gifte mig med världens bästa man, gjorde mitt livs första gravtest som visade plus! Satt i sängen och skakade loss till en jordbävning... ha ha 

2. Höll du några av dina nyårslöften? 

vet inte om jag egentligen hade det som nyårslöfte men jag slutade ju röka den 1 april...

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Min kära vän Johanna fick en fantastiskt söt liten dotter

4. Dog någon som stod dig nära?

Nej 2008 har varit skonat från dessa tragiska stunder

5. Vilka länder besökte du?

Danmark, Tyskland, Holland, Polen, Tjeckien, Italien, herre jävlar vad berest jag är!

6. Är det något du saknade år 2008 som du vill ha år 2009?

 Tid för mina vänner

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?

080823 såklart, vår bröllopsdag

8. Vad var din största framgång 2008?

SM guldet kanske, eller 7e platsen i VM

Egentligen så tycker jag nog att rökstoppet är min största framgång

9. Största misstaget?

 Kan inte minnas några misstag

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Inte speciellt. Det har varit ett hälsosamt år

11. Bästa köpet?

Bröllopsresan

12. Vad spenderade du mest pengar på? 

Bröllopet helt klart!

13. Var det någonting som gjorde dig glad?

Jag var en mycket lycklig människa under 2008, det stundande bröllopet, alla roliga resor med hästarna, jobbet, att solen sken ibland, jag blir glad för mycket

14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om år 2008?

Sarah dawn Finers låt Home, som vi hade med på bröllopet och även Sonja Aldéns Du är allt.  Winnerbäck och Miss Li´s - Om du lämnade mig nu, en låt som fick mig att tänka efter. Jag upptäckte via min kära vän en ny artist vid namn Melissa Horn.  Hennes låtar kommer garanterat göra mig påmind om detta underbara år....Listan kan göras precis hur lång som helst

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare, absolut!

16. Vad önskar du att du gjort mer år 2008?

 Jag vet faktiskt inte, helt spontant är jag mycket nöjd med detta år.Men motionera kan man ju ALLTID göra mer, och så önskar jag att jag hade tagit tag i min diabetes tidigare..

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

 Allt är viktigt och kräver sin tid

18. Hur tillbringade du julen?

 Med min älskade man, och hela resterande av familjen hemma hos mamma

19. Blev du kär år 2008?

 Blev... nja.. Det har jag ju varit länge länge. Men kärleken växte garanterat under föregående år

20. Hur många one night stands?

Har precis allt det jag söker hos min man, behöver INTE mer, alltså inga one night stands

21. Favoritprogram på TV?

.Greys anatomy är en favorit, gillar även alla matprogram och Anna Skipper!

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?

 Jag hatar inte någon. Anser att det är bortkastad energi

23. Bästa boken du läste i år?

 har varit dålig på att läsa förra året, men en del gravidböcker hanns med

24. Största musikaliska upptäckten?

 Gavin deGraw, Melissa Horn, Michael Buble

25. Något du önskade dig och fick?

 En bebis i magen och ett underbart bröllop

26. Något du önskade dig men inte fick?

 En extremt hög lön

27. Årets bästa film?

Mamma mia!

28. Vad gjorde du på din födelsedag år 2008?

Jobbade faktiskt. Men på kvällen blev jag överaskad med middag av mina underbara vänner. Mycket vin blev det, och mitt sista bloss!

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

 Eb lite lite bättre ekonomi skulle väl inte skada. Då skulle huset bli många många gånger mer än dubbelt så stort..

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?

 Stil? Har väl aldrig haft någon stil precis. Ridbyxor och brudskor var en favorit många sommarkvällar! ha ha

31. Vad fick dig att må bra?

 Min man, min familj, mina vänner. Jag klarade även av att ta jobbiga beslut som fickmig att växa och må bra

32. vad önskar du dig av 2009?

Jag önskar mig ett friskt och hälsosamt årEn bra förlossning och att vår prins/prinsessa kommer att vara frisk.

 




favorit just nu



Min stora favorit just nu är änglapinglan
(även kallat bola) som jag fick av mamma i julklapp
Jag bär den varje dag
Den finns att köpa här
En superfin present till någon som bär på ett liv..



Nu ska jag passa på att vila en stund
innan jag ska tillbaka till jobbet på möte..






Kärlek är ...




Kärlek är något som är helt underbart
Men den måste jobbas på för att fungera i längden
Jag är glad att för något år sedan blev medveten om detta annars hade vi nog aldrig varit där vi är idag
det finns fler som insett det,
detta är sådat som jag blir oerhört glad av att läsa
Sluta inte kämpa för er kärlek

Jag är lycklig med min man
Jag vet att för mig är han det allra bästa
Med honom kan jag dela allt, glädje, sorg, lycka, ilska,
motgångar som framgångar..
Jag hoppas att även vi blir såhär

Tack mitt allt
Tack för att du fortfarande vill stå vid min sida
Mitt hjärta valde dig för många många år sedan
Och jag har inte ångrat en sekund..







En bild och besök på MVC



Idag har jag varit på MVC
Känns snart som om jag bor där,
ska nämligen dit igen om två veckor
Visserligen är det bara skönt att de vill ha koll på mig och vår bebis
Alla prover såg bara bra ut menn HB värdet hade sänkts en hel del sedan förra månaden så nu sätter jag igång och äter järntabletter. Blodtrycket var bra, vilket kändes oerhört skönt, har varit lite orolig för det av någon anledning. Havandeskapsförgiftning känns ju inte direkt lockande!

Sedan lyssnade vi även på bebisen
Sist var det svårt att få fram hjärtljuden även om mätaren kände av dem ordentligt, men idag gick det bättre
det var verkligen helt underbart att höra
att ett hjärta slår så nära mitt
Att bära på ett liv är något som för mig känns helt fantastiskt







Arbetsdag!



Godmorgon och välkommen en ny arbetsdag!
Eller inte..
Man blir ju helt lat och slapp av att gå hemma och vara ledig

Igår firade jag sista ledighetsdagen med att baka banankaka. Mumsigt värre...
Men vad gör man nu av all kakan?
Jag är nöjd nu och vill INTE äta mer
Ska ta med en bit och höra inom mamma på jobbet så kan hon få smaska i sig den.

Då var det väl bara att ta sitt pick och pack och dra iväg!
Skönt är att jag bara jobbar en liiiten stund.



receptet hittar ni här







En hyllning..



Jag vill skriva ett litet inlägg för att hylla någon som har gett mig så oerhört mycket
Någon som ALLTID gör mig glad
Någon som får mig att inse vad som är viktigt i livet

TACK Tornado för allt du gett mig
Tänk att ha en vän som ALLTID står vid din sida
Någon som ALLTID lyssnar
Någon som ALLTID är glad att se dig
Och blir ännu gladare om det visar sig att du
har en sockerbit i fickan

Tänk att tack vare älskade Tornado har jag träffat människor som jag aldrig skulle träffat annars
Jag har fått resa till platser som jag aldrig skulle rest till annars, Brescia (Italien), Aachen (tyskland) Stadl Paura (Österrike) Kaposvar (Ungern) mfl. och framförallt resorna till dessa platser

Tänk vad du gjort att jag lärt mig saker, om hästar, om andra människor
men framförallt om mig själv!
Du fick mig in i en värld,
 i en gemenskap som jag inte trodde fanns

Jag vill tacka för alla fina framgångar
Du har hjälpt mig och många tjejer att nå toppen
men det är ju inte det som är det viktigaste
för det du gjort för att forma alla dessa människor är fantastiskt

Tack för alla underbara ritter
Över skog och över mark har vi traskat
Tack för mitt självförtroende
Tack för ALLT!

Jag önskar och hoppas att vi har lång tid kvar jag och du.
jag önskar att dina kommande år blir lika friska som dina föregående
För jag behöver dig ett bra tag till
..det insåg jag idag...









Tack min älskade vän...






januaridepression..



Nu börjar den.
Den återkommande depressionen så här i början av året.
Jag har påbörjat bortstädningen av julen.
Granen står nu avklädd och väntar på att bäras ut, slängas och sedan eldas upp.
Sorgligt!

Granen är ju ett ljus i vintermörkret
Vad ska nu lysa upp mitt mörker?
Tack för mitt mirakel i magen
Du gör mörkret lättare att besegra


Stackars,stackars gran...

Nu tänker jag åka upp till stallet och ta en hälsosam ridtur!
Eller tur och tur, blir en sväng i ridhuset
Men en stärkande sväng för min förbenade rygg som gör ONT!





Vecka 22



Idag går jag in i vecka 22 ( 21+0) och just nu längtar jag mer än någonsin efter dig..

Det som händer i magen denna vecka är följande:


Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser.

Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa.

Nu har barnet blivit ungefär 19 cm långt mellan huvud och stjärt och  väger ca 500 g
Mäter man från huvud till fot är längden drygt 25 cm







Trött...




Jag nästan hoppas att jag ligger däckad i extrem förkylning imorgon
Låter konstigt?!
Mitt blodsocker lever nämligen rejält rövare med mig och jag pallar helt enkelt inte med det. Det brukar vara så när man blir sjuk. Inte för att jag vill bli sjuk, men om jag blir det vet jag ju varför blodsockret hoppar som det gör.
OCH dessutom kan jag gå till läkaren, få penicilin och få ordning på blodsockret.
Jag tackar trots allt krångel min nya pump för den kontroll den ger mig.
Allt för vårt lilla mirakel. Det viktigaste är ju att barnet i min mage mår bra..

Nu är klockan allt för mycket och det är dags för mig att sova.
Godnatt!


 


Barnvagnstitt



Det har blivit en riktigt bitande kall vinter..
I förmiddags var det 12 minusgrader!
det har troligtvis varit ännu kallare inatt.

I eftermiddags åkte vi en tur till Halmtad för att göra vår första barnvagnstitt,
oj oj, det är ju värre än att köpa bil!
När man köper bil kan man ju provköra, jag kan ju inte direkt provåka vagnen
 för att veta att vårt lilla mirakel ligger bekvämt
Vi ska nog ta oss igenom djungeln en dag snart..

Nu kommer goa kära vänner alldeles strax hit.
Det blir lite enkel middag och massa mys!



Kylig morgon hemma hos oss..








Bilder...



Nu kommer det lite bilder från nyår
Som vanligt så fastnade jag knappt på någon bild, men så kan det vara.
I övrigt så måste jag säga att folk ser sååå mycket fullare ut än vad de är
Eller är det kanske min bild av det hela då jag var nykter.
Ha ha, nä inte vet jag men några får jag ju bjuda på!











Nytt år, nya möjligheter, ny bloggdesign!!



Härligt med ett nytt år
Ett år som jag tror ger många nya möjligheter
Och framförallt nya insikter

Ett år då vi ska möta och lära känna vår nya familjemedlem
Som jag längtar efter denna krabat!

Hade en mycket trevlig nyårsafton för övrigt.
fantastiskt god mat, underbart sällskap och goda alkoholfria drinkar!
Bilder kommer om en stund.

Men visst är min bästaste syster duktig, som hon fixat med bloggen.
Jag är mäkta stolt. Och nöjd!

Nu kommer älsklingen hem med mat, jag är vrååålhungrig!