Majalotta - In this life there are nothing but possibilities

Äntligen döpt!


Li Edith Nathalia


mmm... vilken härlig dag!

Vilken underbar dag vi haft. Vi for ner till Ängelholm och hembygdsparken, vilket vi inte var ensamma om, herrejisses med folk!! När det var sovdags för benjamin gick vi in till stan och åt underbart god lunch på baratapas, mums! Vi hann med lite shopping på vägen hem och när vi kom hem ammade jag Li och sedan for jag in till Halmstad för lite mera shopping :) Klänning till dopet är inhandlad, både till mig och Li, nu är det bara Benjamin som behöver något fint att ha på sig.

Igår träffade vi prästen, han är ju helt underbar måste jag säga, går du i giftastankar så gift dig i Båstad  eller Östra Karup och se till att få Per Thelander som präst, han är helt fantastisk!

Nähä, nu ska jag sova, klockan är mycket och jag lär väl gå upp ett antal gånger innan morgondagen gryr så dags att krypa till kojs!




Gosigaste killen!




In paradise!

Igår var vi på en "internationell matmarknad" som reser runt och som nu var i Båstad. Även förra året besökte jag denna marknad men då kunde jag bara längtansfullt titta och lukta på alla ostar och korvar eftersom jag var gravid..

I år fick jag dock köpt lite mer; spansk fuet (min favoritkorv) chevre, någon annan fransk god ost och belgiska kokoskakor var en del av det som fick följa med mig hem :) Dessutom hade min underbara mor köpt hem fina korvar från Frankrike. Korv med smak av basilika, karibien, aioli och min favorit Chevre. dessutom en korv med hasselnötter i, dubbelt gott liksom. Korv av denna typ är bland det bästa jag vet, italienska, spanska och nu även franska typer av "salami" är fantastiskt gott. 


In korv-paradise!


Sorg och framsteg

Jag känner sån enorm sorg med och för alla inblandade i de tragedier som nu skakar Norge och världen. Jag blir rädd för vårt samhälle och en inre oro gnager i mig.
Jag kramar mina barn lite extra och vill helst ha dem båda nära,nära hela tiden. Nu har de båda somnat, i varsinn säng i varsitt rum.Blir ensamt att lägga sig idag :(

Idag har Li fått sin tredje tand,en liten vass en har kommit fram i överkäken. Hon har varit gnällig och sovit lite oroligt i ett par dagar så ikväll fick hon en alvedon och nu verkar hon sova gott *peppar peppar*

Även Benjamin har gjort framsteg. Han går ofta naken här hemma och den senaste tiden har han varit sååå duktig, gått in på toaletten själv och dragit fram pottan, kissat, hällt ut det i toalettstolen och spolat! Idag kom han springande och sa att han var bajsnödig och så satt jag med honom på toaletten och så var det avklarat med, min stora superduktiga kille.



Malin tog mängder med fina kort på mina älskade barn igår. Tack sis!

Om en vecka är det dop, här hittar ni Lis önskelista --- länk


Hur äter du??

Jag har sedan någon månad tillbaka ändrat min kost.Jag vill inte kalla  det LCHF och inte heller GI, Paleo (stenålderskost) är det inte riktigt heller, men ungefär en blanding av dem alla. Jag låter bli raffinerade vita kolhydrater, dvs ingen pasta,inget ris,inge mjöl eller socker. Jag äter mycket proteiner och börjar varje dag med två ägg och ibland om blodsockret kräver det en skiva danskt rågbröd.  Jag äter frukt och bär för att hålla uppe mitt blodsocker och jag äter mycket fett för att bli mätt. Nötter äter jag mycket av och vissa kvällar närsötsuget sätter in vispar jag grädde med ekologiskt vaniljpulver i och äter det med lite bär. jag vill äta mer ekologiskt men ekonomin tillåter inte det så det får bli mer sen när jag jobbar.. Jag förbjuder inget men väljer att äta mer av det som är bra och mindre/inget av de raffinerade kolhydraterna. När jag är på kalas äter jag det som bjuds vare sig det är pasta eller en smarrig marängtårta. Jag försöker äta mat med bra kvalitet och utan tillsatser (men hjälp va det är svårt... och dyrt!!)

vad har då detta resulterat i?
Viktnedgång - 5 kg ungefär sen starten, kilon som var OMÖJLIGA att bli av med efter graviditeten med Benjamin,först när jag slutade amma tappade jag dem. Idag väger jag 1 kilo mindre än vid inskrivningen med Li och då vägde jag 1 kilo mindre än vid inskrivningen med Benjamin. Hänger ni med?

Välmående - trots oerhört lite sömn och två täta graviditeter känner jag mig ganska pigg och i form.Min mage är mindre svullen och gaser nästan uteblivna.

Stabilare blodsocker - har inte samma problem med låga blodsocker och heller inte höga...

Förra helgen när vi var på SM åt jag annat; bröd, pasta, godis, glass, läsk.. Detta resulterade i en uppsvälld, gasig mage. Huvudvärk. Illamående. När jag "fuskat" tidigare har jag inte kännt av detta på samma sätt men nu var det ju flera dagar i rad. Dessutom hade jag vid flera tillfällen lågt blodsocker,  även mitt i natten..

Jag har tidigare provat på att äta såhär men inte riktigt blivit så fast som nu, hälsoeffekterna har inte varit desamma. Dessutom har jag då inte ätit så mycket frukt och bär vilket resulterat i alldelels för mycket låga blodsocker och galen viktnedgång..


Ikväll har jag ätit en supergod gratäng som jag hittade i denna blogg

Bacon- och squashgratäng med chèvre 4pers

140 g tärnad bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
300 g squash
200 g chevrè
1/2 dl hackad basilika
2 ägg
3,5 dl grädde
100 g riven ost
salt och peppar

200 grader.

Bryn baconet. Finhacka lök, vitlök och tärna paprika och squash. Låt det fräsa med baconet någon minut. Häll över allt i en gratängform. Smula över chèvre och strö över basilika. Vispa ihop ägg och grädde, krydda med salt och peppar. Strö över den rivna osten och gratinera cirka 35 minuter.


Kärlek


Jag bara älskar denna bild, den är så mysig, så mycket känsla fångat i en bild..
Hon är duktig systra mi, eller hur?


SM 2011

Vilket framgångsrikt SM det blev i år igen!
Juniorerna tog guld med vår alldeles egna Chico :)
Sara vann guld i miniorklassen, Matilda 5a och Michelle 6a
Amanda tog silver i juniorklassen, Sara kom 5a
Lina tog silver i seniorklassen, Angelika brons och Jonna 4a.
Dessutom fick Robban pris för bästa individuella häst.


detta var första SMet jag inte tävlade sen jag började som linförare 2004 känndes konstigt men ändå roligt att stå brevid banan. En ny upplevelse helt enkelt.







Photos taken by världens bästa sis!


Doppresent tips

Snart är det dags för dop för lilla Li, närmre bestämt nästa lördag och här tänkte jag samla lite tips på presenter..

Söta inredningsdetaljer till hennes rum och ja... vi gillar rosa :) och prinsesssaker :)
Ett par söta skor
Mätsticka till väggen
Pusselpall från "Bonde of sweden" blir dock inte så många pusselbitar eftersom hon har kortt namn men ändå
Födelsedagståg
Smycken  bla här finns fina http://shop.creativelounge.se/se/grp/pearls-for-girls-child-collection.php
Fint påslakanset
Klassiska barnböcker typ Elsa Beskow
Avgjutningsset tex ett sånt här http://www.doppresent.se/myfirst-exclusive-p-533.html
Klassiska brioleksaker
En söt sjal typ något sånt här http://shop.creativelounge.se/se/grp/ester-elenora-1.php
Gosedjur

Får fylla på om jag kommer på mer

Älskade prinsessan Li


Mot SM!!!

Om några timmar beger vi oss av mot Uppsala och voltige SM. Detta är första gånger sedan 2004 som jag inte ska tävla, känns verkligen superskummt, men ska självklart upp och agera hejarklack och hjälpreda.


så här såg det ut sist då Uppsala stod värd för SM. Det har hänt en del sen dess...


Allsång

Igår var Andreas ledig, helt underbart. och vädret var precis sådär underbart som det ska vara en dag i juli.
Vi lät honom få en lugn och skön förmiddag medan vi åkte ut till kyrkans öppna föskola i mellbystrand. Super var det där! PÅ eftermiddagen åt vi lunch hos farmor och farfar och sedan var Li på 5 månaders kontroll på BVC och fick sin vaccination. Hon var så duktig, blev nästan inte ledsen alls...

Kvällen spenderades i Mellbystrand, vi hade fixat picnic som vi mumsade i oss och sedan lyssnade vi till Donald på Allsång på strandhotellet. Supermysigt!


Underbart att strandhotellet fått en sån fin uppfräschning och nytt liv igen!


Andreas är som vanligt sådär duktig med kameran, men vi älskar honom ändå ;)




Benjamin på väg in framför scenen för att busa och dansa..


Behålla?

Jag beställde lite kläder från Ellos och hämtade dem på posten (läs Torghallen) idag. Koftan på bilden nedan såg dovt lila/rosa ut på bilden på nätet men är i själva verket väldigt rosa. What to do? Spara eller skicka tillbaka?

Nu ska jag iväg och sjunga på en fest, Annie och Titti ska passa mina älskade barn :)


Jo då, vi är fullt normala..

.. det är ni andra som är konstiga



Mina vackra barn



Modellposaren Li


Evigt poserande Benji


Smart eller sjukt?

det här med mat är ju onekligen väldigt viktigt och jag är noga med vad jag stoppar i mig och mina barn, men det här är för mig en överdrift men ändå coolt..
Läs om killen som tagit raw-food till en helt ny dimension här


Nytt till mina älsklingar!

Lite nya kläder hämtades ut på posten idag..


Grymt söt liten kofta till Li

En "byxdress" och ett set med linne, shorts och sjalett

Klänning och bolero

Benjamin fick en cool jeansjacka

och ett par snygga badshorts..

varför är det sååå mycket roligare att shoppa till sina barn? Jag kan gå klädd i flera år gamla trasor bara mina barn är fina. Imorgon ska jag dock in en sväng till eurostop, hoppas jag hittar något billigt skit till mig ;)


Lycka är...

... att få morbror Markus på besök en måndagkväll


Jaaaa! Äntligen!

Jag har precis kommit in från en löprunda, som jag längtat efter denna dag!!! Jag har inte sprungit sen i slutet på maj då det var vår, det grönskade, syrenerna doftade och sommaren var på intåg. Nu, nu äntligen har denna hemska, segdragna förkylning gett med sig och jag fick äntligen snöra på löparskorna och ge mig ut! Efter en varm och svettig dag kom äntligen regnet och i detta uppfriskande, fantastiska sommarregn gav jag mig ut.. Och det bästa av allt, mycket av orken är kvar, jag sprang ca 3 kilometer i ganska högt tempo och skulle säkert orkat mer. Jag tackar barnvagnspromenaderna för detta. På tisdag ger jag mig ut igen och jag längtar såååå tills dess. Tjejmilen here we come!!


mellbystrandskalaset

Igår var vi ute på mellbystrandskalaset en sväng. Solen stekte och det var grymt varmt och kvavt! Benjamin var överlycklig för att han fick hoppa i hoppborgar och busa som bara den på två olika ställen, dessutom fick han två glassar under eftermiddagen, förstår ni att dagen/kvällen var gjord??
Sorgligty nog har jag blivit dålig på att ta med kameran så ni får helt enkelt, liksom jag, hålla till godo med halvkassa mobilbilder!

Benjamin fick åka stor "weiii"


Kvällsdopp med pappa

Synd att jag och Li inte kunde bli bra på samma kort därav bjuder jag på två ;)